Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AVeL LinkPlayer2 - síťový přehrávač pro High Definition video

hmmm
to je hezke, ze si muzeme prohlednout fotky az 2048×1532pix ... ale k cemu to je, kdyz vetsina televizi na CZ trhu umi max 800x600pix
Proste na HDTV si jeste pockame ... a nebo si muzem koupit sluznou (drazsi) plazmovku, ktere nekdy HDTV umeji.
Mozna az prijde to DVB-T na ostro, tak by se snad neco mohlo uz dit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ony fotky take nejsou primarnim ucelem tohoto zarizeni. Navic ta rozlisovacka znamena, ze je to max. velikost prohlidnutelne fotky, vetsi se proste nezobrazi, cili 3Mega. Ne, ze by se to opravdu takhle zobrazilo.
Na DVB-T se tesit muzes, ale u nas to rozhodne zatim nebude mit nic spolecneho s HD. Takze jsou nasnade spis superbitova DVD a WMV disky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Freaky @ 213.220.236.240 - dnes, 11. dubna 2005, 13:09
hmmm
to je hezke, ze si muzeme prohlednout fotky az 2048×1532pix ... ale k cemu to je, kdyz vetsina televizi na CZ trhu umi max 800x600pix
-----------------------------------------------------------------------
Freaky to co tu pises je velkej nesmysl. Tak to jen kratce poopravim aby to ostatni nematlo.
1. Televize neumi max 800x600. TV rozliseni je trochu neco jineho nez tu uvadis. Pevne dane u klasicke TV pro normu PAL je pouze pocet radku ktery je u PAL625 normy 576 pro obraz. Viditelnych jich je ve skutecnosti mene, cast jich je skryta za kantnama. Pocet sloupcu je zavislej kus od kusu obrazovky. Cim je kvalitnejsi, tim vice svislych car lze rozeznat. Vysoce kvalitni pristroje maji kolem 700 horsi bezne kolem 400-500.
2. Jinak v recenzi se pise, ze pristroj umi zobrazit priblizne 3MPx. Coz teda neni moc, na druhou stranu kdo tak casto prohlizi fotky na TV ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>-MAK-
Ty seš ale rozumbrada. To je přece to symý jako 800/600. +- nějaký pixel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> BOB:
heh, ty seš ještě víc vedle :)
rozlišení které udávají v článku znamená, že ten přístroj umí otevřít jen obrázek do té maximální velikosti ;) to neznamená, že se má televize přepnout na rozlišení 2048x1532 :) televize ti dá skutečné rozlišení jen podle svých dispozic (tedy pro PAL 625 řádků). vyšší rozlišení je automaticky interpolováno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tom: Diky, vzdyt uz jsem to rikal v tom svem prispevku. Dekuji za polopaticke vysvetleni ostatnim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

budoucnost opravdu neni ruzova, uz par tydnu mam DVB-T a DVB-S karty, prijem klasicky PAL 720x576 je proste nedostatecny, alespon pro 32" LCD TV 1366x768.. ovsem kdyz si clovek pusti ty dva kanaly, co se na Astre vysilaji v HDTV, to je zcela jina story :) to je pak rozliseni samotny LCD TV limitujicim faktorem, ale i tak je obraz dokonaly, opravdu uplne jiny zazitek, uz se moc tesim na HD DVD ci Blu-Ray, nebo cokoliv jinyho, zalozenyho na modernich kompresnich algoritmech a ne predpotopni MPEG2.. DVB muze zachranit pouze prechod na MPEG4 nebo H.264 AVC, coz by samozrejme znamenalo poruseni kontinuity a zpetne kompatibility :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jelikoz nema digitalni video vystup a neumi upkonvertovat dvdcka tak mi zas az tak moc vyhodnej neprijde. WMV-HD si stejne neprehrajete, protoze si zatim neporadi s DRM takze maximalne tak Total Recall kam ho pry zapomeli dat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Galssman: Zase to tak nepřeháněj. Zrovna případě digitálního TV vysílání, kde do kodeku z jedné strany hrnu digitalizované video a z druhé strany mi jde komprimovaný stream o poměrně vysoké konstatní bitrate, je přínos mpeg4 oproti mpeg2 relativně malý, protože se skoro nevyužijí mechanismy, které má mpeg4 navíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mota:Odkud přesně víš,že to nepodoporuje DRM a proč by to mělo umět upsample rozlišovačky když to umí každý rozumný displej a projektor?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lobotomix: o tom drm pisou na strankach vyrobce www.iodata.com uplne dole a ten upscaling co delaj prehravace maj vetsinou lepsi obvody nez ty co sou v "obrazovkach"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky tam píšou tohle:
WMT DRM and WMA Pro will need the firmware update later
Takže to půjde. Navíc,pokud bych srovnal nějakou Faroudju v Panasonic nebo Sony projektorech s nějakým pochybným mexickým přehrávačem,sáhnu raději po tom projektoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>phanatic:

bohuzel neprehanim, az budes mit moznost se k nejakymu ulozenymu odvysilanymu stremu dostat, uvidis sam.. o kvalite DVD si muzes nechat leda tak zdat.. rad bych mohl tvrdit opak :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"USB přípojka se tváří jako master, tzn. že se přístroj nechová jako mass storage, nebo ovládané zařízeni (jako např. běžné DVB receivery apod), ale naopak sama řídí mass-storage zařízení jako USB flashky, disky, čtečky karet apod."

Pro tuto schopnost se používá označení "USB host".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza: Ano mas pravdu, Master se rika tomu interface, ktery "taha" za host.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, stejně zajímavý mi připadá externí síťový (SÍŤOVÝ!!!) disk, který je uveden na přiloženém obrázku (a na stránkách www.iodata.com). Pro (zejména domácí) malé sítě je to to pravé orechové, bohužel na českém trhu jsem zatím našel pouze jeden srovnatelný výrobek (t.j. disk sdílený přes Ethernet) :-(((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2phanatic: Pokud vim, tak Mpeg4 ma pri stejnym bitrate podstatne lepsi kvalitu nez Mpeg2. A to radsi nemluvme o tom, ze snahou bude nacpat do kanalu co nejvic programu (TV/radio) => kvalita se oseka co to pujde. Z toho co jsem mel moznost zatim videt je mi celkem nevolno. Kvalita casto podstatne horsi nez z analogoveho TV prijimace :/.

On totiz Mpeg2 ma na DVD +- 6Mbit/s, kdyz se film rekomprimuje na jednovrstvou placku, tak to stahnes na 1/2 a uz je poznat snizena kvalita. Kdezto Mpeg4 pri 1Mbit/s od DVD nepoznas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

J: MPEG-4 má zase násobnévyšší nárok na výkon, než MPEG-2 obzvláště pokud se použije postprocesy. Vyšší nárok na výkon = vyšší cena zařízení... MPEG-4 srovnatelný s MPEG-2 na DVD máv průměru datový tok okolo 2,5Mbit, a obyčejně vyžaduje 2průchodovou kompresi a postprocesing. Neznám běžné PC kde bys to udělal realtime a o tom to celé je. TV signál obyčejně od televizní společnosti nepřichází digitálně ale analogově, musí se převézt v reálném čase a přijímač musí umět zase vyrobit za digitálního zase analogový signál v reálném čase(dokud nebude mít všichni doma digitální displaye) a koncové zařízení musí být skoro zadara(jinak budem koukat na kostičky)... Já bych zatím MPEG-4 příliš neprotěžoval, dokud nebude k dispozici hromada zařízení s High Definition, kde je tento codec standardizován. Pak výrazně zlevní i čipy a pak bude možná čas rozšířit DVB o další codec... MPEG-2 je docela dobrej codec

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.