Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AVG 7.1 - Co je nového?

AVG byl, je a bude vždy jen "antivir", který virus chytne, jen když se přizná. Na tom nezmění nic ani vestavěný firewall.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi mám kratší vedení, ale není ten poslední odstavec trochu zmatený? Respektive nebyl tam zaměněn administrátor s uživatelem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ohledne toho antispyware jsem mluvil s kymsi z Grisoftu na Invexu. Je to jeste ve stadiu beta, ale casem bude.
Ovsem skenovani dat protekajicich portem 80 jako ma NOD32 nebude. Pry je to technicky narocne (cti - nevi jak na to).
Dale na otazku proc je AVG free jen anglicky odpovedel, ze vyvoj a sprava toho software (clovek by rekl, ze je to totez jako placena verze) je strasne draha a at si cesi koupi levnou OEM verzi. Zajimave je, ze AVAST muze mit ceskou verzi zdarma a nestezuje si.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78: Myslím, že není. Uživatel pracuje na notebooku (nejen ve firmě, ale třeba doma offline), administrátor je správce pravidel někde uvnitř firmy. Není ale asi zdůrazněn fakt, že AVG dát vědět administrátorovi o takovém incidentu neumí. Byl to příklad toho, co se dá vylepšit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co říkáte na ten firewall? Podle mě se kvalitou hodně podobá tomu Microsoftímu. Microsoftí firewall nejdřív pustí komunikaci dovnitř, a potom se teprve zeptá, jestli to má nadále blokovat, ven pouští úplně všechno. AVG firewall se nejdřív zeptá, ale jakmile mu povolíte nějakou komunikaci ven, tak to pravidlo platí automaticky pro komunikaci dovnitř. Když trvale povolíte jednomu kolegovi přístup např. na váš FTP server, tak jiný kolega na něj může taky, aniž by se AVG firewall ozval.
 
Zatím je to podle mě jenom takové šidítko, ale asi je to pořád lepší, než nic. Jaké máte zkušennosti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja som AVG predaval , a aj osobne pouzival od verzie 6.0 az po 7.0 v PC 3 roky. Vsetci mi hovorili ze NOD32 je lepsi a ja som si nedal povedat. Po skonceni licencie na AVG 7.0 sa mi preplo na 30 DNOVU trial verziu , a tak som si povedal , vyskusam NOD 32. Bol som prekvapeny ze NOD 32 mi naslo 9virusov v PC , pritom som AVG7.0 poctivo denne updatoval. takze AVGcko s detekciou virusov - nic moc. Odporucam vsetkym pouzivat NOD32 , zatial je to najlepsi antivirus /podla serveru www.virusbulettin.com / .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Samojn: Taky jsem nějak nepochopil logiku tohodle FW. To by byl pro Grisoft problém udělat pro každou aplikaci čtyři sloupečky s odchozí/příchozí X intranet/Internet jak to má většina normálních PFW ??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s Max Hardcorem, AVG je dnes v pr..... a nic už mu nepomůže....Mám též stejnou zkušenost s AVG a zavirovaným PC a nejen jednu. Ten axport AVG na disketu nebyl špatný, ale jen do chvíle než začal řvát, že čistá disketa 1,44 je malá...
Příjde mě to podobné jako, když na mailu SEZNAM.CZ dám filtr na SPAM na max a vše jde stále do mého mailu dál....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky pouzivam cesky Avast a jsem maximalne spokojen ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já budu s vámi všemi hluboce nesouhlasit. :-)
 
AVG používáme už docela dlouho, a až na občasné lapsusy s falešnými poplachy (které jsou ovšem třeba u NODu skoro na denním pořádku), nyní trochu častějšími kvůli detekci malware, jsme docela spokojení. Osobně také celkem chápu filozofii grisoftu ohledně online ochrany jen před spuštěním, ale už nikoliv uložením (mně to nevadí) a ohledně nedetekování poškozených virů. Spíš by mně vadilo, a asi víc než mi vadí proxy nad POP3 (tzn. že to grisoft umí, hlášky o tom, že neumí napsat proxy jsou dost směšné), parserování HTTP a nebo ještě hůře i dalších protokolů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam osbonu skusenost s AVG velmi krasnu, ty co pouzivali boli stale zavireny, akurat o tom nevedeli. Nevedomost je totizto krasna vec. Ale najkrajsie bolo ked klien volal priamo do centra podpory AVG ze ma taky a taky vir a ze sa ho nevie zbavit asi mesiac aj nieco. A odpoved bola krasna. "Je nam luto ale my s tymto virom si tento program nevie poradit...."
Tak mi povedze mili uzivatelia ci je fakt taky fantasticky???
Lebo to ze Vam to nevyhadzuje ze naslo virus este neznamena ze tam nie je,...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevite nahodou, zda funguje jednomesicni klic na AVG z casopisu Chip i na verzi s firewallem? Dekuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz dlouho patrim mezi odpurce AVG, hlavne od doby co mi nosej PC kde AVG nenalezne zadnou infiltraci a NOD32 nebo KAV se mohou zblaznit. Osobne preferuju NOD, uz kuli rychlosti, ktera je spolu s kvalitou skeneru jeho nejsilnejsi strankou oproti konkurenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AVG mne dost zklamalo...musim souhlasi s nazorem co tu sel...ze AVG nic nenaslo aNOD se muze zblaznit co se tyce viru../a jsou to pravdu viry a ne falesne poplachy/ .a navic zkuste si naistalovat AVG 7 na trochu starsi stroj a skoro nepojede jak bude pomaly...toto se u NODu tolik neprojevuje..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AVG mám nasazeno ve firmě (multilicence 20 PC včetně vzdálené správy) a nemůžu si stěžovat. Co vím tak v situacích typu "Jak je možný že AVG žádný vir nenašlo a antivir XXX našel 10 virů" jde obvykle o poškozené a nefunkční zbytky. O tom jestli i tyto a do jaké míry detekovat se dá debatovat hromadu hodin. Nechci tím samozřejmě tvrdit že AVG je nejlepší na světě, ale není to ani taková hrůza jak tady většina píše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Dwarden: Ano, naprostý souhlas - používám již několik let Avast a jsem navýsost spokojen

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na mém PC ve firmě AVG našlo vir až po 2 letech. Jednalo se o nějakou starou hru pro DOS v ZIPu co jsem někomu pálil na CD a zůstalo mi to na disku v archívu. Soft co najde tak starý vir až po dlouhé době ač to kontroluje denně je dost pochybný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli tady někdo vychvaluje antivirus AVG, tak je pravděpodobně trochu mimo nebo takovej ten počítačový aktivista, který ani neví, jak se PC vypíná, prostě v současné době je to největší SHIT co existuje, drží se zuby nehty pouze pomocí agresívně nízké ceny a možná ještě vybublávajícím dobrým jménem z dob dávno minulých, až tak hluboko klesnul ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

anfy: ono teda 2leta licence nodu za 2500 kc je pro me cena zase agresivne vysoka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anfy: mno, asi to fakt neumím. :-)
 V IT se sice pohybuju profesionálně už skoro 15let (předtím jsem byl cca 6 let "lama"), ale spoustě lidí může můj názor připadat jako amatérismus. :-)
 
Nicméně musím si stát na svém, že s AVG, kromě pár planých poplachů a čas od času problémovým aktualizacím, není problém. To vše na "velké" multilicenci.
 
A konečně: pár známým jsem už tahal ven jeden rootkit, na který nereagoval ani NOD a dostal jsem jej ven. Takže si myslím, že o windows něco "málo" vím a současné srandovní viry (ano srandovní, protože třeba takovému onehalfu se teda rovnat naprosto nedají) jsou idylka.
 
P.S.: Netvrdím že je AVG lumen, ale taky není tak špatné, jak tu někteří "odborníci" tvrdí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TyNyT: To ze v it pracujete 15 let neznamena, ze neco co pouzivate velmi dlouho je perfektni. Pouzival jsem spoustu antiviru, a zazil jsem i OneHalf, a skoncil jsem u NODa. Napr. "... čas od času problémovým aktualizacím" toto jsem s AVG zazil take. Aktualizace AVG proste shodila system. No u stanice se to da prezit, ale co kdyz treba bezi na serveru?
To ze nemate problem je skvele, ale to, ze AVG nenachazi zadne viry jeste nemusi nutne znamenat, ze tam zadne nejsou. BTW nezastavam nazor vetsiny lidi tady, ze AVG je nejvetsi sh.t. Nemyslim si to. Svoje misto na trhu urcite ma a pro lecktereho domaciho uzivatele je spojeni antiviru a firewallu v nove verzi jiste zajimava vec, hlavne co se ceny tyce. Ale pro ty, kteri to s bezpecnosti pocitacu v siti mysli vazne, AVG urcite dobra volba neni. BTW o tom, co jsem tahal zakaznikum z PC bych mohl napsat knihu, kdybych na to mel cas. :o)
Ale bez legrace, docela Vas chapu, a taky se mi tezko opousti nektere programy, ktere jsem pouzival uz nekolik let jenom proto, abych zkousel nejake nove, se kterymi nemam zadnou zkusenost... Ale nekdy k tomu proste uzraje doba, a u Vas k tomu MOZNA nekdy taky dojde. A nebo treba ne, kdo vi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaznelo tu AVG a rozsahla multilicence. Predpoklada se, ze firma velkeho rozsahu vetsinou sedi za nejakym schopnym FW (tim nemyslim ten v AVG, napsal jsem schopnym) a v kombinaci s filtrem na mailserveru se da hodne viru uz v pocatku odbourat. Proto se zda i AVG relativne silnym antivirem. Nejlepe se projevi kvality kdyz date kompa s pevnou lajnou nejakemu fucking userovi co odklikne co se da a stahne co se da. A po roce si povime. Jinak co jsem si u NODu vsiml oproti jinym AV programum, ze nepise soubor na disku je nakazen virem a ten ci onen program jej chce spustit, ale pise soubor je stahovan z internetu a chcete jej vubec stahnout?!? TO je podle meho to dobre!

Nicmene v dobe slavy rozmachu blasteru byl jedinym antivirem ktery jej podrtil (tehdy jeste zlata era akademicke pudy - velke mnozstvi ruznych zkusenosti) byl Kaspersky. Kdyby jen tak silene nezatezoval system.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Peter_CZ: nic není perfektní, to je nevyvratitelný fakt. NOD je drahý a příliš pro lamy (proxy apod.) - tím neříkám, že je špatný, ale to mi nevyhovuje. Donedávna měl velmi diskutabilní vzdálenou správu. Dtto Avast co se týká proxy. McAfee je problematický co se týká lokálních virů, Norton je vir sám o sobě. Snad Kaspersky bych hodnotil jako kvalitní antivir s vysokou přidanou hodnotou. Pochopte už konečně, že pro mě AVG rozhodně modla není, ale je to v poměru cena/výkon dost dobrý produkt.
A co se problémů s aktualizacemi týká, tak nevidím problém s tím, že AVG běží na serveru. To se týkalo pouze "diskutabilních" detekcí malware (tj. např. nástroje od sysinternals apod.), a ty na serveru prostě nejsou. Podotýkám, že při pročítání konferencí jiných antivirových SW se setkávám s týmiž problémy (takže to vidím spíše na "pocity" některých zde diskutujících). Jednoduše řečeno, už dlouhou dobu je AVG7 zcela bezproblémové. Ono možná když už něco kritizujete, stálo by za to si otestovat aktuální verzi (a to uznávám, že zpročátku byl AVG7 hodně nefunkční produkt)
 
Ale tohle asi všechno je házení hrachu na stěnu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

isek: za kvalitu se hold plati:o)
 
to all: nejsem zrovna extra "skiller" a nepohybuji se v IT profesionalne 15let, ale mel jsem tu moznost vyzkouset nektere antiviry. Jistou dobu mi slo nejvice o ochranu meho PC/laptopu, ktery vecne ohrozovaly viry z prichozich mailu. Dlouho jsem pouzival AVG, ale jeho tehdejsi "ochrana proti virum" v emailovych klientech byla az moc skvela. Infikovany email sem si stahl do PC, ale AVG na to nereagovalo, dokud jsem ifikovany email nenalistoval v seznamu a nepokousel jsem se s nim neco delat (otevrit, instalovat, cist), dokonce bych se odvazil tvrdit, ze uspesnost odhaleni viru byla systemem AVG 50:50 :o) (pravda, za cenu originalniho AVG je to docela slusny uspech)
V te dobe uz byl muj pocitac mirne zastaraly a kazdy program "navic" zde byl znat, proto jsem si mohl odzkouset jak ktery antivir zatezuje system...Abych to nezdrzoval, vyzkousel jsem cca 8 antiviru (kasperskeho, nortona, avg, pandu, avast atd.)  Kazdy mel nejakou prednost, ale i nedokonalost. Kaspersky s Pandou mi nasli viry uz stazene v emailovem klientu (dokazali totiz rozbalit a zkontrolovat soubory Outlooku - inbox, outbox), ale nedokazali je nasledne odstranit. Norton jiz stazene viry v emailovem klientu take temer nenachazel, ALE nakonec jsem se rozhodl pro nej. V te dobe nebyl tolik narocny (cca NA2002) a co vic, pokud jsem mel cerstve nainstalovany system, tak mi do nej nic nepustil (zvlaste pak pres emailoveho klienta) v te dobe mel asi nejvychytanejsi ochranu, kdy (podle me domenky) kontroloval prichozi emaily pred ulozenim do pc.
 
Nyni jsem spokojenym uzivatelem systemu NOD32 na ktery jsem presedlal, protoze NA byl cim dal narocnejsi a co se tyce detekce viru (jak na mem, tak na zakaznickych pc) je dle meho nazoru jednickou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro všechny, kdo chválí AVG:
Zkuste si PC projet jednou čímkoli jiným (nejlépe NODem) a pak povídejte. Já sám jsem utekl k Nortonům (Norton Internet Security 2005).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to jsem delal asi pred rokem ... ze jsem si projel celej disk NODem ... a bez viru ... ja jsem s AVG spokojenej, sice na nej hodne lidi nadava, ale ja si nestezuju (jako Firewall pouzivam Kerio PF)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sislik - ak chodis na web stranku iba k Waltovi Disneyovi , tak mas pravdu , tam nic nechytis. A tam je AVG 7.1 s detekciou virusov rovnako dobry ako NOD32.
Ale skus preskenovat PC v nejakej Internetovej kaviarni s AVG 7.1 a s NOD32 , a tam uvidis rozdiel.
Ak nechodis na warez stranky , nestahujes muziku a mailujes 1 x mesacne , vtedy ti AVG 7.1 v pohode staci. Ale ked si na nete minimalne 4 hod denne na rychlej linke AVG7.1 neni najlepsi antivirovy ochranca.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NOD je skutecne spickovy antivirus; dela si svoji praci, uzivatale zbytecne neotravuje, vse funguje tak jak ma a zatezuje system nepomerne mene nez ostatni AV. Doporucuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

technická připomínka: nešlo by u obrázků (i když jsou jen ilustativní)použít menší kompresi nebo použít formát png? Když jsem se na článek díval tak mám tendenci leštit monitor :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

udeluji mou cenu shit 2005, chcete mit x viru v kompu jdete do toho
jinak bezte radsi do AVAST ci do     KAV-ten mam ted
nortona osobne nedoporucuji nebot je priserne brutalne pomalej a brzdi cely vykon pocitace-ma zkusenost
 
jine neznam, tak kbyztak zdelte  svy nazory

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Thomasek: To víš že šlo. Autor už to také ví ;-) S tímhle ale nešlo dělat nic lepšího, bylo to natvrdo ve Wordu, takze se to muselo rucne vytipat. Nebyl cas cekat na nove screeny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám s AVG nějaké ty zkušenosti a všechny špatné. Když už to někdy něco našlo, tak se to nikdy nepodařilo vyléčit ani smazat (ty dvě tlačítka jsou tam očividně úplně zbytečně). Musel jsem vždycky stáhnout "removal tool" od Symantecu :) Takže buďto jsem měl "štěstí" na nějaký opravdu výjimečný viry, a nebo prostě AVG stojí za hov..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krátce...používal jsem léta AVAST - šílenost v rámci aktualizací, na několika zcela odlišných systémech vždy došly do stavu, že zablokovaly systém hned po startu. Přešel jsem na AVG. Nejhorší záležitost, co jsem kdy poznal. Nikdy nic nenašel, aktualizace vesměs nefungovaly. A jsa přivolán na "opravu" PC známé (..."nejde připojení k internetu") jsem uviděl něco zrůdného. Aktuální AVG 7, desítky MB pracovních adresářů obsahující desetítisíce souborů (možná produkt nějakého viru:-((). Po nemalých útrapách jsem AVG odinstaloval a nahradil německým AntiVir PersonalEdition Classic, následně odstranil více než 380 virů, spyware, atp. (většinu oním antivirem, minimum Ad-Awarem, Spybotem) a od té doby je klid. Sám tento antivir používám k absolutní spokojenosti jež rok, jen ty aktualizace, ty jsou horší než u AvASTu a AVG dohromady (někdy nejdou vůbec a jsou vždy v řádu MB).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V prvom rad spyware nie je virus , takze ze ti ho nechitil antivir je pp v poriadku.Musis mat nainstalovany aj nejaky antispyware.Aj ked urcite podozrive operacie antivir nedovoli nepovazuje zdrojovy subor spwaru za nebezpecny . Ja som dostal AVG gratis k niecomu co som kupil a nemam s nim ziadny problem . Vsetko slape ako ma ,aj aktualizacie slapu. Nemam ziadny virus lebo pri prilezitosti inych stvavych clankov som si PC prekontroloval napr Nodom od Esetu a pod.Je to mozno preto ze mam oficialnu licenciu.Mam dojem ze bez nej upgady budes tazko stahovat z oficialnej stranky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LUMP: Upgrady jsou stazitelne pro kazdeho. Je rada trial licenci, licence pro pocitacove casopisy, free licence. Limitace je dana jen zakodovanym datem pouziti (casove vyprseni licence) a v pripade free verze nemoznosti lecit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, ale používám pár let AVG, jsem furt na netu a nevyhýbám se ani warezu ani dalším svinstvům :) Raz za čas kompl projedu NODem či Pandou a ještě mi nenašly žádný virus navíc... Je pravda, že k AVG je kvalitní antispyware nutností, ale jinak si nemůžu stěžovat!
Neříkám, že je nejlepší, ale za tu cenu pro obyčejnou domácnost naprosto stačí... (Jo, mít firmu, klidně si koupím za ty prachy NODa, ale který nevýdělečný jedinec si ho může dovolit? A lepší než nic, to je určitě!)
Navíc multilicenci AVG používá i naše škola - což dá AVG jistě dost zabrat :) - a přestože domů nosím ze školy stále nějaká data, ještě na nich ani NOD virus neoběvil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

erling harry - A vo tom to je !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná mám štěstí, ale poslední dobou nemám žádný problém s AVG. Zkoušel jsem a dodnes zkouším různé antiviry, ale nic mě nepřesvědčilo AVG odinstalovat. S příchodem AVG 7 jsem měl problémy, dokonce při instalaci nových PC jedna z aktualizací dokonale sestřelila WinXP. Navíc jsem zjistli, že tvůrci AVG vůbec nevěděli nic o tzv. bombermailu (zapakováno v zipu např. 30kB po rozpakování 1GB) Dost se zlepšili a pokud jsem někde řešil problém jako "Nadšenec", vždy byl antivir zablokovaný, stejně jako firewall a pak pokaždý z uživatelů vypadlo, že něco potvrdili ale už neví co, ale normálně to chodilo...Pak jsem zjistil z logů, že aktualizace neproběhla už 3 měsíce, firewall ve WinXP nejede 2 měsíce atd... Osobně jsem alergický na 05 ale AVG není rozhodně špatný antivir.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mal som AVG so vsetkymi aktualizaciami a tiez som bol spokojny, potom som si nainstaloval NODa a nasiel mi 2 zavirene systemove subory ktore AVG71 (bez FW) nenaslo (\WINDOWS\SYSTEM32\wininet.dll a ole32.dll). Jednalo sa o virus Trojan.Desktophijack.C, ktory je pre AV firmy znamy uz od leta 2005 (http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/trojan.desktoph&...). Po zaslani zavirenych suborov na technicku podporu grisoft mi prisiel mail, ze podpora sa poskytuje len registrovanym uzivatelom a ja mam skusobnu 30 dnovu verziu...
Na druhy den sa mi AVG z netu automaticky zaktualizovalo, zo zvedavosti som si predtym tie 2 zavirene subory odlozil a po vypnuti rezidentenej ochrany NODu dal vyhladat virusy na diskete - AVG hlasi ze nenasiel ziadny virus....
Po tejto skusenosti som AVG odinstaloval, a uz on nemam zaujem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.