Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Avidemux 2.6.20 - novinky od ledna do května

Dobry ale clanek o Windows Store by byl lepsi. Avidemux je ustaleny program, kdy asi nova verze uplne nezaujme. To je jako popisovat novinky v Handbraku, taky v podstate minimum. Co audio, umi to Opus?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ja ho pouzivam docela casto, velka spokojenost a kazda novinka nebo odladena chyba potesi!
Jen tak mimochodem, netusite, jak je to aktulane s akceleraci GPU- kterych modulu se to tyka a pro ktere grafiky??? Resim H.264 a vyhledove H.265.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Amdecko snad zadnej soft nepodporuje a NVidie a Intel davaj otresny vysledky, jak H264 tak H265. Teda pokud se bavime o enkodovani, pokud pres to chces prehravat, tak to je u Intelu a NVidie OK, AMD neznam. Samozrejme H265 jen nova rada grafik.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vyzkoušel jsem čerstvou 2.6.21. Mám RX470 a zkoušel jsem tam HW dekódování 4K videí přes dxva2 (Windows). H.264 šlo, H.265 dělal jen softwarově, ačkoli třeba v MPC-HC zvládá HW oboje. Podle všeho podporuje i všechny 3 linuxové akcelerované rozhraní, ale ty jsem pochopitelně nezkoušel. HW enkódování asi neumí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam AMD, dokodovani neni problem pres DXVA2... nekodovani v nekterych software ano, napr. Cyberlink Expresso (neprovozuji a nevidel jsem u nikoho), nebo treba VSO ConvertX umi pres OpenCL ale vysledky nic moc, ke vsemu to obcas pada.
Nejlepsi obrazove vysledky s Avidemux ;-) ale chtel bych prejit na H.265 jako zalozni kodek mych starsich domacich DVD videi, zatim softwarove to je z hlediska casove narocnosti nepouzitelne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, ale Handbrake je nesrovnatelně rychlejší. Zatím jsem ale nezkoumal blíže srovnání kvality výstupu při stejné velikosti (ono člověk nikdy neví :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro me je kvalita zasadni, zatim radsi ozelim hw podporu pro enkodovani, pokud nebude v Avidemuxu pouzitelna/planovana.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste k tomu AMD - treba na R9 290X pouziti DXVA2 znamena, ze se zvednou brutalne takty a tudiz zacnou zpivat vetracky. Bohuzel v recenzich se tyhle "detaily" moc neresi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde chces vykon, tam bude i prikon- tahle prima umera platila vzdy ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problem je v tom, ze ten vykon neni potreba. Staci natvrdo limitovat takty (i na minimalnich to alespon v 1900x1200 funguje OK), pripadne trochu pomaha native versus copy-back mod DXVA2.

Ja nakonec skoncil u povoleni integrovane grafiky v CPU a v prehravaci natvrdo vybrani Intel QuickSync, protoze s tim byl nejmensi opruz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to vubec s kvalitou HW dekodovani? je lepsi to nechat na dedikovane grafice nebo pouzit integrovanou intelackou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtělo by to k článku přidat update, že hned druhý den vyšla verze 21, protože v20 měla pochroumané x265...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.