Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Axago a Transcend: je libo 4× USB 3.0 hub s napájením?

Transcend TS-HUB3K jasna volba .. kupuji

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na stůl, nebo k notebooku, netbooku či tabletu jo. Ale do skříně s 3,5" šachtou se zase pěkně hodí ten druhý :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže Transcend má zdroj 1,9 A a dá do jednoho portu 2 A? Jinými slovy, musí mít uvnitř měnič, že? Pískající a topící.

Nebo výrobce poněkud mlží a jde o takzvané marketingové ampéry? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pac adapter ma 12V a v USB mate voltu 5 tak tam samozrejme menic bude. Coz neznamena ze musi piskat a (nejak zasadne) topit. Pokud bude trochu rozumny, budou ztraty minimalni a bude potichu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abychom si rozumněli: K vytvoření 5 V ze 12 V nepotřebujete měnič, na to stačí stabilizátor v jednom integrovaném obvodě. Pokud ale potřebujete zvýšit proud, musíte vstupní napětí přeměnit na střídavé, transformovat, usměrnit a vyhladit. Používají se poměrně vysoké kmitočty, protože pak stačí lehký transformátorek s ferritovým jádrem a pár závity na vinutí.

Proč to sem píšu? Protože je to celé krávovina! Podstatně jednodušší by bylo použít napájecí zdroj se správnou výstupní hodnotou, tedy například 5 V 3 A. Vestavba spínaného zdroje do hubu je nesmysl, který by zbytečně zdvojnásobil výrobní cenu.

Z čehož mi vyplývá, že ty 2 A na výstupu jsou ampéry marketingové o reálné hodnotě 700 až 800 mA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím, nejsem na zdroje odborník, ale už drahně let se dají sehnat měniče ve "švábu" a snesou i proudovou zátěž v řádu ampér. Osobně bych to tak špatně neviděl. Ale chtělo by to zkusit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měnič ve švábu je impulsní generátor s usměrňovacím násobičem. Po připojení kondenzátorů vznikne zdvojovač, ztrojovač... napětí. Nikdy však tímto způsobem nezískáte větší proud (za cenu menšího napětí). To umíme jen pomocí elektromagnetické indukce, tedy transformátorem nebo rotačním měničem - kombinací motoru a dynama či alternátoru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Děláte z komára velblouda, měniče má každá základní deska a každá grafická karta. Dnes to není takový problém udělat s minimem součástek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do skříně do 3,5" pozice je lepší něco s konektorem přímo do základní desky. Něco co mi zabere pozici USB 3.0 vzadu, když základka má na to konektor s dvěma výstupy USB 3.0 je pěkný nesmysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je spousta základek, které mají jen ty dva USB 3.0 vzadu. Ale to, co byste radši, je jen otázka kabelu, ne? Určitě se něco takového vyrábí.
Například ne sice hub, ale vývod 2x USB 3.0 dopředu: http://www.czc.cz/coolermaster-usb-bracket-do-3-5-pozice-2x-usb3-0-pripo...

Osobně bych si spíš pořídil kombinaci USB, čtečky karet a eSATAp, něco takového mám s USB 2.0 a hojně to využívám. Dnes bych kupoval RaidSonic ICY BOX IB-864-B.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já už mám od přítelkyně zakázáno kupovat si tohle http://shop.tntrade.cz/silverstone-sst-fp37b-black_d145405.html , takže asi vím co dostanu za dva měsíce :-). Spíš jsem jen reagoval na to, že když jsem něco takového sháněl, tak jsem narážel stále jen na to že jsem vždy našel interní hub či interní hub se čtečkou USB 3.0 do 3.5" pozice ale pak jsem se dozvěděl že se to připojuje přes záslepku zezadu do základky. A interní konektor na základce může dál odpočívat v pokoji. Takže momentálně jedu přes prodlužovák.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dokud nebudu využívat USB3 periferii, tak ani jeden

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když vás tu čtu, říkám si ampéry, volty - horší než kolty, jak vlastně takové USB 3.0 na jazyku "kope"? Jen mírně brní jako plochá 4,5V baterie nebo ani to ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je tam 5 V, takže ano, asi jako nová plochá baterie, ta by měla mít asi těch 5 V (cca 1,65-1,67 V na článek). Pokud vím, nová je na jazyku už hodně protivná...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Axago mám od dubna a jsem spokojený. Ono je to s hubem celkem jednoduché: žádná konfigurace, tiše si hubuje a ani o něm nevíte.

Ale zrovna teď jsem předělával kabeláž, hub mám vedle Wi-Fi routeru a ruší mi Wi-Fi připojení. Zatím jsem ho provizorně odstínil hliníkovou fólií (fuj, to je hnus... ale funguje) a chci na něj udělat plechovou krabici - prostě půjde do klece (Faradayovy). Poraďte prosím, jaký materiál je pro odstínění lepší: co nejlepší elektrická vodivost, takže měděný nebo hliníkový plech? Nebo je potřeba magnetický materiál, takže plech ocelový?

Předem děkuji za rady "Posuň router jinam", "Kup si k routeru externí anténu" nebo "Router v krabici nebude chladit" - na to se vás nikdo neptal :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Primární je vodivost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. A klidně to může být "síto", tedy opravdu klec z drátků. Mělo by to být uzemněný, nebo spojený s kostrou toho HUB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oprava: ...s kostrou toho hubu.
Nějak mi uniklo, že "hub" není zkratka :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky oběma!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mám od konca února 2012 Gembird UHB-C345 4-port USB 3.0 hub:
Externý 4-portový USB 3.0 hub s ultra-vysokým prenosom dat do 5 Gbps. Spätne kompatibilný s USB 2.0. Možnosť pripojenia 4 USB zariadení cez 4 porty. Chipset VL810. Balenie obsahuje 0,8m USB 3.0 AM-BM kabel. Napájací adapter s prudom 2A. Rozmery 102 x 67 x 22 mm, hmotnosť 70 g.
link: http://extrahardware.cnews.cz/forum/viewtopic.php?f=2&t=6217&start=700#p...

Úplná spokojnosť a dal som za neho ak si to tobre pamätám 20 EUR s DPH.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten AXAGO sa mi paci ale do 3.5 pozicie bude vhodnejsie nieco co bude mat 4 plnohodnotne USB 3 porty.Vyvod z PCIE do predneho boxu. Napriklad :
http://www.ebay.com/itm/PCIe-PCI-E-to-3-5-USB-3-0-Front-Panel-Media-Dash...
Zaujimalo by ma ako to maju poriesene v nutri. Ci su tie 4 USB nezavisle alebo zdielaju pasmo. Hlavne aka by bola rychlost pri max vytazeni vsetkych 4 portov pri kopirovani medzi nimi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.