Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Barack Obama neomilostní Edwarda Snowdena

jeste aby jo toho idiota meli nahnat ke zdi a zastrelit, neni nic vic nez vlastizradce s krvi na rukou

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Taky nechapu, koho vubec napadlo, ze by ho meli omilostnit? Jako proc? Jinak si s tak hloupym clankem nemuzu pomoct, ale to uz to tu kleslo tak daleko, ze musi byt kazdy druhy Jezkuv clanek jen recyklatem z rootu?
Realne se po snowdenovi zmenilo pouze to, ze teroristi zacali vice sifrovat, vsem ostatnim ty jeho informace byly k hovnu, protoze je to bud nezajima nebo vedi, ze presne takhle fungujou vyzvedne sluzby .... takze teroristi mu mozna tleskaji a dekujou v tom svem ISIS "casopise". Ale pro vsechny ostatni na tehle planete prinesl jen dalsi miru nebezpeci a je to pro nas zbabelec a zradce nejvyssiho kalibru. Doufam, ze ho Putin priveze na to spolecne jednani do Prahy Trumpovi jako darek na uvitanou a jako gesto pro zlepseni vztahu mezi USA a Ruskem.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

"Taky nechapu, koho vubec napadlo, ze by ho meli omilostnit? Jako proc?"

Takže vám přijde zcela korektní, aby americké instituce nadále porušovaly americké zákony...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

tak nam ty chytroline rekni jak budes sledovat nove teroristicke site, myslis ze nekdo prijde a da ti echo s adresama, fotkama, vsema clenama a pozvanim do skupiny ? :-D

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tak si to asi tady nekteri predstavujou ... musis si zvyknout, ze tyhle diskuze nejsou zrovna vykvet inteligence:o)
Windows 10 = fuuuuj, spatne, slysel jsem na nadrazi nekoho rikat, ze nekde slysel od znameho, ze cetl na parlamentnich listech, ze to kdesi cosi sleduje ..... fuuuuj
Linux = supeeeeeeer
NSA = fuuuuuuuuuj
teroristi = fuuuuuuuj
snowden = buuuuuuuh
tajne sluzby = fuuuuuj
teroristicke utoky = fuuuuuuuuj, jaktoze to tajne sluzby neodhalily???
smirujte jen teoristy, proc smirujete obycejne lidi?????? fuuuuuuj

Vis jak, proste cloveku s IQ 30 nevysvetlis ani nasobilku .... je tezke lidem vysvetlovat, ze bud se vzdaji trochu nejakeho soukromi nebo se budou trast pri kazde jizde autobusem nebo nakupem v tescu .... nebo bude policejni stat, kde bude na kazdem kroku vojak v plne polni. Cloveku s IQ35 to asi vysvetlis ... ale takoveho abys tu pohledal:o)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Aha, my bychom málem zapomněli, že na každém rohu číhá teorista (nebo radši rovnou deset) a proto je úplně v pořádku se nechat šmírovat .

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

"jak budes sledovat nove teroristicke site,"

A ako to súvisí s priemyselnou špionážou ?!? Čo majú spoločné výskumné ústavy, alebo automobilky s teroristami ? Teroristi (ktorých cvičí a zbrojí USA) sú posledná vec čo NSA zaujíma.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Cituji z Technetu:
"V pavučině americké agentury NSA uvízlo více než 50 tisíc počítačových sítí po celém světě. Nasadila do nich malware, který měl krást citlivé informace. Nová mapa ukazující aktivity tajné agentury zmiňuje i Prahu.
Nové informace o aktivitách NSA odhalují, že se tato americká špionážní agentura uchýlila k praktikám, za které by se nestydělo ani počítačové podsvětí."

Zjišťování kde který terorista je, či existuje, by měli provádět jinými metodami než plošně sledovat všechny lidi na planetě. Tohle dělají jen ti, co usilují o nadvládu nad celým světem. Protože kdo má informace, má také moc!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ve Francii jim to teroristé naservírovali na stříbrném podnose nešifrovanými SMS zprávami a stejně to úřadům k ničemu nebylo. :-p Tak až se naučí používat stávající zdroje, dejte mi vědět, pak můžeme diskutovat o dalších opatřeních.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To co Snowden udelal je vlastizrada v kazdem state na svete. Zadny statnik nebude tak hloupy, aby odpustil vlastizradu - navic by tim dal najevo ostatnim, ze zverejnovat utajovane informace je vlastne v poradku. Bez ohledu na nejake myslenky a cile, ktere tim dotycny prosazoval nebo odhaloval a ktere se verejnosti libi nebo ne.

O tom co se smi a nesmi zverejnovat rozhoduje stat a jeho zastupci, ne nejaka verejnost nebo parta v hospode, ktera se po peti pivech shodne ze ten Snowden je vlastne borec, protoze sledovani je prece spatne, aaaano.

Kdyby to same provedl treba v Izraeli, tak se to bud nikdo nedozvi, nebo by uz nebyl.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Eee, co je to stát? Území, obyvatelstvo, vláda, zákony? Výkonné složky moci jako policie, FBI, NSA atd. slouží k ochraně obyvatelstva nebo k upevnění moci? Protože pokud slouží obyvatelstvu, tak nemá jediný důvod tajit co dělá. Jenže to tají. Proč to tají. Aha, porušuje zákony vlastního státu (že bez souhlasu soudu nesmíte být sledován). Takže jsme ve výborné smyčce, že výkonná moc porušuje zákony aby zabránila případnému porušení zákona.

NBA nám tedy sleduje víceméně celý svět a s ní další tajné služby. Terorismus je mimo. Mír a klid zavládl na planetě. Nebo moment - internetová propaganda ISIS běží v klidu dál? Vymejvá mozek ztraceným existencím? A ti pak spáchají útok, aniž by vůbec byli podezřelí?

Tenhle stát s tím má obrovské zkušenosti. Vlastizrádce je někdo, kdo porušuje doktrínu garnitury, ne obyvatel. Odboj na obou fornách za války byl za vlast, ale pro okupanty to byli zrádci. A protože odbojní lidé jsou pro garnituru riziko, stali se záhy zrádci i paradoxně i pro komunisty, přestože ve válce byli na stejné straně. A samozřejmě to kopec lidí schvaloval, zatočit se zrádci je správné, tak to říká propaganda. Pro většinu lidí byli hrdinové, ale proto jsou tresty tak exeplární, protože nechceme aby se nám ta většina vzbouřila. Strach je účinné páčidlo.

Ještě markantnější to je za vyjímečného stavu. Když zběhnete, tak vás zřejmě zajmou, když vás vlastní složku dopadnou, tak vás pověsí nebo zastřelí jako zrádce. A můžete být vlastenec sebevíc.

Když CIA financuje teroristy (Al-Quaeda, jihoamerické a zřejmě i ISIS) je to v čím zájmu?

Takže je to o vzepření se moci, to moc má moc moc nerada, ne o zájmech státu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

nejhorsi sou najivni blbci co si mysli ze v dobe kdy jeden clovek dokaze vymazat populaci mesta jde zit bezpecne bez toho aby byl kazdej sledovanej, to by mela byt povinnoct kazdeho statu cislo 1 aby kazdej kdo prekroci hranice byl monitorovanej vyhodnocovacim systemem, jinak to proste nejde, lidi nejsou dobry ani nikdy nebudou a nekdo nad nima proste ten klacek drzet musi

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Nastesti mame vseobecne tu kliku, ze vetsinou tam sedi lidi, co VI. Bohuzel kdyz se k moci dostane clovek, co NEVI, tak je to smutne. Treba makrelova ...... pusti si pres hranice milion anonymnich uprchliku ze statu, kde si na dennim poradku urezavaji hlavy, zeny berou jako drubez a vubec neuznavaji evropske a obecne lidske principy a hodnoty ...... a pak se strasne divi, ze s tim milionem uprchliku se tam svezli i nabozensti fanatici .... ono jich nemusi byt sto tisic ..... staci jich dvacet, padesat kusu, aby mohli nemecko a evropu terorizovat dalsich 10 let .....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu sem chcete zatahovat tuto diskuzi, toto téma? Mám pocit, že v dnešní době je špatný každý kdo se pokusí někomu pomoct. Pomoc se vlastně stává sprostým slovem. Bohužel.
Ale jinak Obama i kdyby chtěl dát milost, tak nemůže, protože by udělal precedens -neboli věc na kterou slyší nejen americký veřejnost, ale i soudy a defacto by tím schválil vynášení utajených informací, které často jsou právě stěžejní v boji proti terorismu, či organizovanému zločinu.
Nechci tady schvalovat celoplošné šmírování a právě proto jsou důležití lidé jako Snowden, aby se celý svět zamyslel nad tou hranicí, kdy jde o bezpečnost a kdy již jde o praktiky hodné totalitě.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

dalsi vec co lidi nechapou a nevidi je prelidnovani planety, nemuzes zachranit vsechny, takhle svet nefunguje, az se to tu jeste trochu premnozi tak uz to nebude pomoc kazdemu ale ukradni co muzes abys nechcipl hlady, lidi by se meli starat o sve blizke a ne zachranovat nejaky cernousky a zabijet tak planetu, je hezky ze si reknes jee udelal sem neco krasnyho no ale ono velkou pi***, nasledek bude ten ze mnohem vic lidi pak chcipne hlady az tenhle tvuj cernousek bude mit 4 deti, ty dalsi 4 a uz jich mame 16

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Napsáno dost "surově" ale naprosto přesně !!! SOUHLAS

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napsano surove a rasisticky. Tady nejde o cernousky. Tady jde o to, ze ty co maji ctyri deti a chcipaji hlady jsou nevzdelani a kolikrat i lini pracovat. "Nedávej hladovému rybu, nauč ho rybařit."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli máš nutkavou potřebu, aby nad tebou někdo držel klacek, tak ti to nikdo určitě brát nemůže. Ale pak je tady taky spousta lidí, která tu potřebu ani zdaleka nemá.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jeden z mála příspěvků se kterým mohu souhlasit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš taky dost... z pohledu vládnoucí garnitury vlastizrádce, přínosem pro všechny ostatní hrdina. Co z toho má větší váhu, je asi celkem jasné.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Take vubec nechapu, kde se ta uvaha vzala. Jsem na opacnem spektru nazoru, Snowden a Assange jsou podle me hrdinove a zaslouzi obdiv za to, ze sli proti zrudnemu rezimu, ikdyz tusili co je ceka. Nicmene od Obamy jsem milost a ani snizeni trestu pro Manning necekal, prislo mi to jako uplny nesmysl. Proc by clovek, ktery se na vzrustajicim sledovani sam aktivne podilel, mel najednou nekoho omilostnovat, z tech, kteri proti tomu vystoupili ???

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A do Ruska taky utekl proto, ze vedel, co ho v Rusku ceka? Je to stejne, jako kdyz vojak desertuje.
Desertace se tresta v kazde armade uplne stejne. (bez ohledu na duvody...)
Boj proti terorismu je taky valka.. ano, officalne to valka neni, protoze vlada potrebuje aby obcane chodily bez strachu do prace a odvadeli dane.. ale v pozadi jsou pravidla naprosto stejna..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě vám tam chybí to, že CIA několik terorostických organizací vlastnoručně vyrobila či zafinancovala. V zájmu koho, když se to jako vždy zvrtlo?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, konspiracni teorie se nedaji vyvratit, ani potvrdit.. Dukazy mate jake? Jeste jste mohl pridat, ze USA vlastni tajnou zbran na vyvolavani zemetreseni.. Ted se prave soustredila na Italii..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Běží to dodnes.
https://www.washingtonpost.com/world/national-security/cia-begins-weapon...

Každopádně prohledávat zdroje na internetu by se dalo celý den...
https://en.wikipedia.org/wiki/CIA%E2%80%93al-Qaeda_controversy

In the 1980s, as US support for mujahideen fighters accelerated in Afghanistan to kick out the Soviet Union, Springmann found himself unwittingly at the heart of highly classified operations that allowed Islamist militants linked to Osama bin Laden to establish a foothold within the United States.

After the end of the Cold War, Springmann alleged, similar operations continued in different contexts for different purposes — in the former Yugoslavia, in Libya and elsewhere. The rise of ISIS, he contends, was a predictable outcome of this counterproductive policy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

...zvrtlo, nebo bylo zvrtnuto?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je vysoká hra, takže kdo ví.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to presne se Snowdenem nevim, byl sice zamestnancem CIA, ale jestli byl civilni zamestnanec nebo prislusnik, ktery podepsal nejakou dohodu o utajovani, to netusim. Nicmene Assange je normalni civil jako kdokoli jiny, takze zadny vojak, zadna valka, dokonce australsky statni prislusnik na ktereho nema USA zadna prava.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jsou to lidé co si zachránili život tím, že dokázali zveřejnit důležité informace včas a masově.
Podle mě takových lidí co vyneslo důležité informace je spousta, ale o těch se nedozvíte, protože se jim jejich informace nepodařilo dostat na veřejnost a tak bezproblému a bez zájmu veřejnosti byli v tichosti zlikvidováni (náhodný infarkt, sražení autem apod... )

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

> Pokud by někdo očekával, že Obama, který v úřadu pomalu končí, přijde s něčím hodně kontroverzním, mýlil by se.

Nikolivěk. Obama v posledních dnech podepsal nejednu pro konzervativce (např. popírače klimatických změn) kontroverzní záležitost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Státní vyznamenání tomu chlapci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.