Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Barevné šílenství Pentaxu pokračuje: jahůdková i jiná zrcadlovka K-S1

Hello Kitty bude taky?

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Když to zvýší prodeje, tak určitě bude. Vždyť je to jen elektronika, normální spotřební zboží pro masu zákazníků.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Keby bol, dcera by sa potesila.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To je sice hezké, ale zkuste si v ČR sehnat například červenou K50. To, že se vyrábějí, bohužel neznamená, že se taky prodávají.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

a take nieco ako web poznas? :)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Byla to dřina, musel jsem použít google a trvalo to skoro 2 sekundy než jsem našel tohle: http://www.afoto.cz/prodej/Pentax-K-50-telo-cervene

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Davide, ako chces aby ta ludia brali vazne ked pouzivas take bulvarne titulky. Vidim "barevne silenstvi" a akosi podvedomo kontrolujem, ci som stale na diit.cz alebo ma nieco preplo na topky.sk (taky slovensky blesk).

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Dobre, precetl sis clanek (doufam, ze ne jen nadpis) a udelal sis zaver. Bohuzel chybny, slova jako "blaznovstvi" a "Silenstvi" mohou byt vyrcena i v pozitivnim smyslu. Ostatne o K-S1 jsem se pozitivne jiz v minulosti vyjadroval. Osobne tyhle barevne variace vitam jako osvezeni trhu, kde u D-SLR proste 95% produktu ma stale ten stejny nudny design. Nikdo nerekl, ze to tak musi vypadat naveky. Takze propriste prosim o trochu toho zamysleni, nez me zacnes z neceho obvinovat jen kvuli tomu, ze te jako prvni vytanulo na mysli negativni vyzneni. Dekuju.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Určitě je fajn psát o inovacích v pozitivním duchu. Sice mi nepřipadá barvami hýřící blikající foťák jako bůhvíjaká inovace, ale budiž.

Jen se obávám, že dnešní konzervativní návrat k tradici mechanických ovládacích prvků a klasické ergonomie nebude trvat dlouho, výrobci opět zešílí a další generace foťáků budou opět vypadat jak produkt ET civilizace inteligentních chobotnic. Skvěle ergonomicky řešené pro ovládání pěti předními chapadly.

U notesů a mobilů už tenhle trend evidentně nastal.
:-)

Navíc kupní síla Západu klesá a klidně je možné, že za pár let bude výroba cílena přednostně na vkus asijského zákazníka. Japonci jsou schopní nosit třeba růžovou zrcadlovku s integrovaným odpalovačem ohňostroje a vůbec jim to nepřijde. Když jsou schopni vykoupit Pentax Q s mikročidlem skoro jak v mobilu, krutě předraženou, dá se od nich čekat úplně všechno.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jak to říct ... Japonci jsou zkrátka takoví ... divní. Stačí vidět pár filmů a chvilku tam pobýt mimo hotelovou síť a kongresový komplex. To se pak člověk nediví, že jsou schopni místo zrcadlovky nosit blikací kolotoč. Chybí tomu k dokonalosti jen vestavěný vodotrysk a ohňostroj. A třetí spoušť pro spuštění simulace flašinetu.

Nedávno jsem pozoroval postaršího Japončíka s malým barevným Pentaxem řady Q. K téhle ... jako to slušně nazvat ... parodii na foťák měl solidní stativ, který by unesl kilovou zrcadlovku i s velkým teletem, běhal kolem toho a vypadal moc spokojeně.

Jinak ohledně konzervatismu, žiji v přesvědčení, že nůž má vypadat jako nůž, kladivo jako kladivo a foťák jako foťák. Všechny ty věci se designově pár let už formovaly a musíme uznat, že předci nebyli až tak blbí.

Na počátku digitální fotografie se také objevovaly obludnosti jak vypadlé ze StarTrecku, člověk nevěděl, co to vůbec je, foťák, paprskomet nebo motorové dildo. A dá se říct, že čím míň to vypadalo jako foťák, tím míň to fotilo.

Dnes se naštěstí designové šílenství snad již vyčerpalo, foťák vypadá znovu jako foťák, viz. třeba ty Fuji X100. Co se osvědčilo u klasické Leicy, Pentaxu, Canonu, ... se vrátilo (jako nastavování parametrů expozice mechanickými prvky, jejich rozmístění, ergonomie). Myslím, že konzumace LSD nebo houbiček není pro návrháře foťáků to pravé ořechové. Vynálezci hranatého kola také nejsou moc oblíbení, přesto, že to vypadá neotřele, se s tím fakt blbě jezdí.

Ale "Hello, Kitty" verzi Pentaxu bych holčičce také koupil, to by se jí určitě líbilo.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.