Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Barnes & Noble zlevňuje čtečky Nook Simple Touch with Glowlight pod $100

B&N čtečky jsou perfektní za perfektní ceny. Nesmíte je ale kupovat v ČR... Tady jsou stále ceny nepochopitelně vysoko - za Simple Touch (bez Glowlight) zaplatíte 2400 a v UK na ebay o tisíc méně i s poštovným! Navíc je tu ona úžasná možnost čtečku předělat na tablet nižší třídy s Androidem 2.1. Jdou oba typy - jak NST tak NST GL. Pokud má někdo zájem, mohu poslat návod v ČJ :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale chtělo by to už nějaký nový model s novějším Androidem. Alternativou je německá čtečka Tolino Shine, na které se dá také provést root a pak je k dispozici Android 2.3.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ještě dodám, že ta čtečka Tolino Shine má i vyšší rozlišení - 1024x768 vs 800x600 u Nooku.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

souhlas, android by to novější chtělo, ale zas oproti Tolinu má lepší design, líp se drží a hlavně má HW tlačítka! Třeba na XDA někdo najde způsob jak to flashnout novějším androidem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu jak muze byt ctecka porad drazsi nez mnohonasobne vyrobne drazsi a vybavenejsi tablet. Zatim je to porad jen ryzovani na "novince"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevíš o čem mluvíš ;) ta cena je především díky eink displeji

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jednu tuhle mám doma a tragédie.... Umí otevřít jen *.epub - NIC JINÝHO!!!! Zkoušel jsem txt, pdf, jpg atd... a stále hlásí neznámý formát...
Po rootnutí a nahrání jiné četčky už mám klid. Ale jak říkám v originále absolutně nepoužitelná....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je problem vetsiny ctecek. Kindle zase tusim neumi epub, ale jen mobi, pdf a txt. Jen malo vyrobcu skutecne vyrabi sve ctecky tak, aby UMELY precist knihy, treba PocketBook.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ptal jsem se na to v pondělí na Engadgetu a nikdo nebyl schopen odpovědět, jestli už je nějak vyřešený ten problém s krycí vrstvou displeje (ta po minimálním nárazu nebo dle hlášení uživatelů i sama od sebe může naprasknout a začne přes ní nepříjemně svítit podsvícení (s vypnutým to přitom není vidět)). Na webu Barnes&Noble jsou stovky stížností a že to výrobce odmítá řešit, jedinou změnu na eshopu vidím v tom, že to teď prodávají s "pre-installed anti-glare screen protector - an $18 value", ale nakolik je to účinné řešení netuším. Já jsem se radši rozhodl jít do "jistoty" a koupit Kindle Paperwhite.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.