Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Barnes & Noble Nook GlowLight - lepší displej i podsvícení

já už této firmě nevěřím ani dobrý den.
Jsem vlastníkem NOOK Simple Touch - dle jejich webu umí otevřít mnohé. Realitou je, že krom *.mobi neumí nic!!!!!!!
Na formáty txt, jpg, bmp atd.. hlásí stále neznámý formát.
Bez ROOTnutí absolutně nepoužitelné

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zahoďte čtečku a kupte si tablet. Tablety jsou dnes levnější než čtečky a umí toho nesrovnatelně více. Displej mají tablety taky výrazně lepší. Nedávno sem si pořídil Nook HD+ za 4kkč a zatím jsem s ním absolutně spokojený.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jack, zabudate na pointu rozdielu medzi citackou a klasickym lcd displejom. samozrejme, tablet toho dokaze podstatne viac, ale uprimne, citat knihy (a ze ich citam pozehnane) si na klasickom displeji predstavit nedokazem. na notase som mal aplikaciu ybook, kde som si nastavil cierne pozadie a bielozlte pismena. tak som dokazal citat dlhsie. ale na klasicky zobrazeny text na displeji (biele pozadie a cierny text) sa nedokazem divat dlho. a kedze cestujem dost, citacka je pre mna doslova darom z nebies, nemusim tahat so sebou kila knih.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na tabletu si musíte správně nastavit jas displeje podle okolního světla, většina dnešních tabletů a smartfounů má na to zabudovaný senzor a jas displeje přizpůsobuje automaticky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jack, ale ved tu nejde o jas, ale princip fungovania displeja! tablet a notebooky maju podsvietene blikajuce lcd-cka, pricom citacky maju e-ink, ktory neblika a treba ho nasvietit - teda je to doslova simulacia papiera. skuste knihy citat denne 2-4 hodiny na tablete a potom prejdite na citacku a pochopite, o com hovorim. vy zrejme knihy necitate vobec, vsak?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Princip eInku i LCD displejů samozřejmě znám :-), čtečku s eInkem (kindle s klávesnicí) sem taky asi rok a půl měl. Vadilo mi na ní hlavně to, že kvůli malému rozlišení displeje nebylo možné číst většinu PDF dokumentů.

Regulace jasu u LCD displejů se provádí různými způsoby, nekteré displeje neblikají - http://extrahardware.cnews.cz/recenze/benq-bl2411pt-ips-bomba-ktera-kone... . Jak reguluje jas můj tablet Nook HD+ nevím, zatím jsem na nem přečetl pár desítek knih a únavu zraku nepozoruji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1. Solidní tablet rozhodně není levnější než solidní čtečka. Nejlevnější čtečku seženete někde o 1000 vejš, za tu cenu jsou naprosto šitózní tablety. Nejlepší čtečky stojí cca 4 tisíce. Někde kolem těch 4 tisíc začínají být tablety "použitelné". Pochopitelně, každej to můžeme vidět poněkud jinak.
2. Ani ten nejlepší tablet nemá displej lepší než čtečka. Na čtení. Důvod je v naprosto odlišné technologii. Čtečky mají eInk displeje, které nesvítí, neblikají, obnovují obraz jenom jednou během překreslení. LCD displej vyžaduje podsvícení, které svítí skrz displej přímo do očí, bliká a žere spoustu energie.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak už jsem psal, jako hlavní nevýhodu tabletů pro čtení vidím lesklý displej, to je hrozné, snad se objeví výjimky. Jinak rozumnější LCD plně vyhovují a eink se je jen snaží dohnat. Nemluvě o barvách a nekonečně větších možnostech využití tabletů (už tak ho nosím, čtečka by byla věc navíc). Jestli je displej nasvícen nebo podsvícen je pro oči jedno a blikat nebo neblikat může úplně stejně obojí (i nasvícení čteček je regulováno).
Výhoda einku je v čtení na slunci, to je pravda, osobně je mi to jedno, já jsem si na něm nikdy nečetl :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.