Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k BenQ DW1670 (16×16 DVD R/RW, 8×8 DVD R DL, 5× RAM IDE)

Hm,  vypadá velmi slušně - z hlediska podpory cšech formátů , velmi zajímavé možnosti simulace u R+ i zápis na RAM.Cena good. Asi stojí za hřích. 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

BenQ používám už od modelu DW1620 a v porovnání s vypalovačkami jiných výrobců si stále drží vysokou kvalitu zápisu na DVD+R i -R. Jinému výrobci se nedaří udržet tak vysokou kvalitu zápisu. Ale řekl bych, že poruchovost s novějšími modely stoupá. Uvidím u tohoto nového typu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mechanika je vyrobena 27. března 2005? neni to preklep?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pepik71: No jasně, že to řádil šotek. Už sem ho klepnul a zároveň to opravil. Díky ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Recenze moc pěkná a děkuji za ní, ale zajímalo by mne, jak tato nová mechanika zápůsobila na odborníky z redakce a jaký z ní mají celkový dojem? Nebude te mi to věřit, ale schází mi tam to "jděte do ní, je to super mechanika s Panasonic chipsetem a nemá moc konkurentů" či něco takového :) Chtěl byl koupit novou vypalovačku a láka mne i ten OEM Panasonic, ale zase mne na něm odrazuje cena, která je dost přemrštěná a pokud (hlavně) DVD-RAM vládá stejně dobře (pochopitelně bez podpory cartridge), tak je to pro mne to nejdůležitější. Nebo by nebylo vůbec od věci, kdyby se udělal test DVD-RAM mechanik co do kvality...jen nápad.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

milda: Je to recenze, ne reklama. Pokud tě zjištěné vlastnosti oslovily, pak do ní klidně jdi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To není vůvec špatný nápad -udělat test všech DVD-RAM kompatibilních vypalovaček a srovnat je . Sám jsem se hluboce zklamal, když jsem byl s DVD-RAM u LG 4040B  nadmíru spokojen a zatoužil po novější -4166B . Po čase reklamace na H20L a i tady není DVD-RAM vůbec ideální , Ted´jsem si na truc koupil Liteon 165P6S ... tak uvidíme ( v recenzích stojí jen obligátní čte , čte dobře-špatně , podrobnější srovnání mi chybí...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Každý se drží svého, takže...nejlepší je ASUS DRW-1608P2S :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xspy: A která ta DVD-RAM mechanika ti chybí?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Redakce: Myslím, že s klesajícími cenami nabývá na významu kvalita vypalování dvojvrstvých DVD. A to už zase začínáte flákat. U plusek kde je docela výběr zase test výpalu jen na Verbatom 2,4x. Přitom on je docela rozdíl Verbatim za 80,- Kč nebo RiData za 55,- Kč. Verbatim zvládají skoro všechny palírny velmi dobře, zato u těch Riteků či Ricohů to automaticky neplatí. A vědět jak (ne)dobře to smaží "horší" duálka je stejně důležité či možná důležitější než že to v pohodě smaží pořád drahé Verbatimy, jak se ostatně dalo předpokládat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci rypat,ale mozna chybi vpravo v obsahu jedna kapitola, test cteni datovych cd...
Havran: Verbatim 2.4x DL za 66,- s dani v CDRmarketu ;) to cos psal zni neduveryhodne (je to jen muj pocit), usetrena petka za ztratu dat nestoji...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

DTSmaniac: Teda ty seš neuvěřitelně všímavej! Díky, je to opraveno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin ...
Nejde ani tak o recenze ale přímé srovnání DVD-RAM mechanik . Chtělo by to prostě přímé srovnání co do kvality čtení ,rychlosti načítání , kompatibility driverů atd...  Když nic jiného tak minimálně sloupek s kvalitou čtení pro DVD RAM u ostatních RAM vypalovaček  jako je tomu u jiných druhů zápisu v recenzích.
Osobní názor - u nových mechanik LG se minimálně čtení DVD-RAM oproti minulosti  značně zhoršilo ( měl jsem možnost okusit dvě , na několika sestavách ).. To že mechanika médium přečte nevypovídá nic o tom že člověk při pokusech o patnácté načtení média zešediví ...    

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Xspy: No, pravda je ta, že ti co nám mechaniky dodávají je chtějí většinou zpátky, to je jedno mínus. Druhé mínus je, že si nějak neumím představit testování kvality DVD-RAM. To je jako kdybys chtěl testovat kvalitu HDD. U DVD-RAM to prostě jde a nebo nejde. Častý problém uživatelů je v tom, že tam mívají vícero ovladačů a vícero programů pro zápis na DVD-RAM. A tyto dělají konflikty. Určitě to platí pro DVDForm a InCD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Xspy - v com ma vyhodu DVD-RAM oproti DVD + alebo - formatu ???

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Max: Asi takhle. DVD+- to máš jako CD-R/RW, DVD-RAM naopak jako HDD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to samozrejme viem , ale naco je to dobre ??? vyuzijes to nejako ??? DVD+-R s verifikaciou dat trva napalit 11-12min , DVD-RAM trva napalit s verifikaciou 30 min.  DVD-RAM medium je 10x drahsie ako DVD+R alebo DVD-R,
 
Tak v com ma DVD-RAM vyhodu ???   

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Max Hardcore: Dá se přepsat asi 100 000x, narozdíl od obyčejných RW-ček (1000x).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Výhoda je především v komfortu používání (s Panasonic DVD-RAM ovladači neznám konkurenceschopnější výměnné médium co do poměru [kvalita,výkon,komfort]/cena) a relativně vysoké jistotě, že data, která tam zapíšu, z něj pak také přečtu (když se k těm médiím chovám opatrně). DVD-RAM média mají jedinou nevýhodu, která je dána trhem spotřebitelů - většina mechanik zvládá jen holá média bez cartridge a k médiu se pak člověk musí opravdu chovat dost šetrně.
A co se týče ceny, nepřijde mi nikterak přehnaná (i když bych nižší samozřejmě uvítal). Když třeba srovnám cenu nějaké větší (řekněme 4GB) flešky (kde se dostávám do řádu tisíců korun) a 5rychlostního DVD-RAM média za 110 Kč (při oboustranném se pak vejdu pod stovku na stranu), tak se může jít fleška bodnout. Ano, je menší, pracuje o poznání svižněji a nevyžaduje tak obezřetné zacházení, ale cena za megabajt je pro mě při srovnatelném komfortu používání nepřijatelná.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejak divne se mechanika chova pri cteni.
1. dlouhe casy vyhledavani - to je docela zklamani proti 1655, ale neni to tragedie - DVD neni HDD
2. silene vyuzivani procesoru - napr. u DVD-RW - 18%, 11%, 20%, 82% (proti standardnim hodnotam 7%, 13%, 26%, 55% u 1655). Zda se vam to normalni?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vitekv: A co DMA? Máš zapnuté?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to martin: To jsou hodnoty uvedene ve vasem testu ;-)
Ja ji jeste nemam, vaham mezi timto modelem a starou dobrou 1655. Protoze jinou mechaniku mit nebudu, tak i cteni je pro me dost dulezite.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> vitekv:
Ahá, ty myslíš hodnoty, které ze sebe sype CD-DVD Speed při testu čtení rychlostí 1×, 2×, 4× a 8×? Tak na ty se nekoukej, to jsou úplně scestná čísla, která nic neříkají o skutečném vytížení procesoru. To, co tímto CD-DVD Speed měří, je spíš "vytížení" mechaniky při odběru dat danou rychlostí. Když mechanika v takovém momentě čte třeba 12×, tak odběr dat rychlostí 8× znamená, že mechanika většinu času spíše čte než nečte (a udělá to pak na 8× třeba oněch 80 %). V podstatě to znamená, že mechanika ne, že by více zatěžovala procesor, ale jednoduše jen pomaleji čte.
Zkus si schválně udělat test zatížení CPU při čtení DVD v CD-DVD speedu a koukej při tom do správce úloh na graf vytížení procesoru. Ty hodnoty, co CD-DVD speed naměří, rozhodně neodpovídají tomu, co ukazuje správce úloh. To zatížení imho jakž takž mohlo platit v době, kdy se četlo z CD na řadičích, které třeba ani DMA nepodporovaly. Pak opravdu stoupalo i zatížení CPU, neboť ten se o všechno musel starat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Wift: Jo taaak. Dekuji moc za osvetleni, uz jsem klidnejsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mal som benq dw1640, ktoru som uz predal a chystam sa kupit dalsiu napalovacku.. benq.. ktore by ste z modelov 1655 a 1670 zobrali?? LS pri 1655 nepovazujem za dolezite, len ako plus..

trochu mi vadi, ze 1670 nepodporuje quality disc v cd-dvd speede, pretoze som ho velmi pouzival s dw 1640kou..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mám NEC 4571A v DVDFORM sem naformatoval DVD-RAM na UDF 1,5 i 2,0 ale total commander mi hlasil abych odstranil ochranu proti zápisu ale Fat 32 no problem tak nevim kde je chyba poradí někdo ????

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemáte někdo náhodou bližší informaci, kdy bude konečně mechanika u nás dostupná? Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám benq 1620 už dlouho a musím smeknout před super zápisem. Hůž je na tom s čtením,ale dívám-li se na recenze a přibírám-li vlastní zkušenosti tak si pro ní asi zítra půjdu:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro redakci: v odkazu u Hardware - DVD rekordery - Benq DW1670 - Recenze - je porad odkaz na recenzi na DW1655.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vitekv: Díky, je to opravené.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tahle mechanika by mela byt v obchodech teoreticky 23.8.2006 ale jisty to neni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neni mi zcela jasne, kdy nebo kde mam mackat F5, abych mechaniku uvedl do stavu, kdy na DVD+R(W) zapisuje "naostro". Muzete mi to osvetlit? Dekuji

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si ji včera koupil v černém, ale byl jsem dost překvapen, že je s úplně normálním čelem a mám docela podezření, že se ani jiné v OEM balení neprodávají a ty s "moderním" vzhledem budou jen v krabicových verzích. Byla vyrobena v květnu a až na No.: 0B3 nese označení stejná. Chystám se na ní o víkend.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak sem taky novy majitel BenQ DW1670 black.Je to retail v krabici.Predni panel je vyjimatelny a v baleni je je jeste bíly panel na vymenu,kdyz chcete mit bilou BenQ DW1670.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak už jí mám taky doma v bulk a moderní panel taky nemá.to mi je jedno ale zkusmo jsem tam vrazil emgeton,který je nečitelný na všech mechanikách na 92% smrt a fatal error lg 4163 benq1620,toshiba 5272 .Koupil jsem jí kvůli avizovaným korekcí chyb na dvd a jaký bylo moje překvapení,když mi ho vyhodila na 0% s tím že disk je buď prázný nebo poničený.Hodně špatný začátek.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Luksa
Zkus prehrat Bios 1.02

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zkusím a pak uvidím díks pálí jinak ale dobře(no pálím ale jen verbatim a 8x)takže nejsem berná mínce:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pořád stejný .vím že se liší kus od kusu s čímž mám osobní skušenosti.Zápis je velmi kvalitní ale čtení to mě hooodně zklamalo co do rychlosti a čtení poškrábaných médií.Doufejte,že koupíte lepší kus.Já už bych si ji podruhé nekoupil

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No ja sem zkosel palit i ruzny sracky a bez problemu jinak zkus firmware
1.03

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha ty jsi mě nepochopil nebo nečetl.já nežehrám na kvalitu výpalu ta je skutečně vynikající ale na korekci chyb a čtení poškrábaných dvd.Úspěšnost této mechaniky je téměř nulová.Je to skutečně asi kus od kusu když tu píší,že rychlost čtení a schopnost čtení poškrábaných nebo jinak poškozených dvd je vynikající.mě vychází pravý opak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

luksa: Přidávám se k tvýmu názoru. Mechaniku se mi ani náhodou nepodařilo přinutit, aby četla DVD rychleji než cca 6x. Rychlejší "čtení" nebo spíš simulace čtení probíhá jen při testech média v Nero CD-DVD Speedu, ale při reálném čtení dat ani ťuk. Zkoušel jsem jí pomoct Nero Drive Speedem (recenze tvrdí, že na změnu rychlosti mechanika reaguje), ale ta moje vůbec nic, četla pořád stejně pomalu. Nepomohl ani poslední firmware 1.03. Chtěl jsem touhle mechanikou nahradit mou NECku 4550A, ale ani náhodou! NECku si nechám, BenQ 1670 totální zklamání :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápu,že je složité užít obecných soudů,ale cr-r už se nedá věřit.Podle recenzí jsem si doporučil 3 dobrým kamarádům nebo příbuzným Nec 4571 a totální zklamání ve všech 3 případech.Teď jsem si přečetl recenzi na skvělou Benq 1670 a zas to samý.Připadám si jako idiot a raději se recenzemi z CD-R nenechám ovlivnit.škoda převeliká

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

luksa: Co si mám představit pro tvrzením, že CD-R se už nedá věřit? To jako že lžeme? To snad ne! Není třeba problém v použitých médiích? Co si představit pod slovem totální zklamání? Když už tu slintneš A, měl bys taky dodat to důležité B!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slintáš tu tak leda ty! Použitá dvd verbatim téměř všech adipů,dvd benq emtec,ridata.Netuším jestli lžete,nebo jste pouze manipulovaní do recenzí. nejsem sám kdo s Vašima recenzema nesouhlasí.chápu,že to je pásová výároba a ne každý kus musí být stejný.Určitě mi namítneš,že sem nemusím lízt.Odpověděl jsi jako arogantní blbeček bez kouska sebereflexe,patří ti to.asi to tu smázneš,ale to je jedno.Není to poprvé co jsem podle vašich recenzí nakoupil a to špatně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

luksa:  naštěstí je dost lidí, kteří jsou s mechanikou spokojeni (i s NECem). Jinak bych se fakt nad tvým  zklamáním zamyslel a zapíchnul to tady. To jako myslíš, že ty výsledky měření vyrábím v Photoshopu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale já vím,že ne!Moc si Tvojí práce vážím a asi jsem jen smolař ale poslední 3 mechaniky jsem měl fakt smolný ať to byl benq1620 1670 nebo Nec.Znovu opakuju že to chápu že existuje něco jako pondělní a páteční kusy stejně jak je to mu u aut či u jinýách věcí.Napadá mě že dodavatelé maj snad nějaké jiné kusy které posílají k recentzím.zářným příkladem byla moje Lite on 811s která nejen že nečetla ani nepálila dobře ale tu se mi naštěstí povedlo reklamovat.Nenapadám tady práci Tvou ani Tvých kolegů jen konstatuju že moje skušenosti jsou jiný,než vaše. možná jsem to jen blbě formuloval.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

luksa: Já myslím, žes to formuloval přinejmenším dost hustě, ale hlavně neoprávněně. To mě nuní nás samozřejmě bránit.
Jinak ale nemohu vyloučit, že tvé výsledky a zkušenosti budou jiné. Speciálně LiteOn je známý tím, že co kus to originál. U BenQ to zatím nebývalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi už jsem byl nějak moc ponasranej protože podle recenze jsem do sestavy dal 2 kámošům Nec a ti se mi vysmáli,do toho mi benq nenačet dvd se kterým si totálně propálená LG 4163 b poradila tak jsem byl už moc nakoplej

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

luksa: A nekdo zase je nakoplej, ze mu LG nema rada Verbatimky ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naopak verbatimky už pálím poslední rok a LG v poho ale už se mi i stalo,že benq co zapsal,po sobě nepřet teda ta 1620.Tenhle benq 1670 normálně smahnul cd,který přehrály 4 mikrosystémy a nec 4571 nepřečetl žádný z nich. vše byly opět verbatim.je to divný.Ikdyž spousta lidí nadává na LG já na ní nedám dopustit.Jsme u toho,že víceméně co kus to originál:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady se píše, žy by mechanika měla umět QVideo: http://auction1.taobao.com/auction/11-1102-110212/item_detail-0db2-c733f...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jouda: Co jsme zjistili, to jsme zjistili. Nám Qvideo nechodilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kde se dá koupit RETAIL verze krom přímo od BenQ zastoupení,nikde jsem ji v eshopech typu softcom,czechcomputer,alzac nenasel:(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

aCIDfire: Já myslím, že ti v českým zastoupení velmi rádi řeknou, kde jí koupíš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hmm,tak jsem si na stránkách BenQ vyjel 20 prodejců v Praze s BenQ věcma,no a docela průser,odpovědělo mi zatím asi 10,ale všichni nemáme,nejsme schopni sehnat,atp.:(( To jsem si zas naběh ach jo,ze zahraničí se mi to objednávat nechce,kdybyste někdo měl tip kde tu retail verzi koupit v Praze,byl bych moc rád.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aCIDfire: najdi si internetový obchod Barbone, mají kameňák i v Praze. Tam jsem ji objednal pro souseda a včera přišla. Sice černá, ale je ještě k mání.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.