Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Beryl 0.20 zanedlouho

Jojo, nekdo tvrdi ze to je jen hracka, ktera nema prakticke vyuziti, me se ale beryl dost libi a jeho funkce plne vyuzivam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,
rozdil oproti tolik pomlouvanemu, nepotrebnemu, nadbytecnemu, omalovankovemu, system brzdicimu Aeru ve Viste???
No flame pls

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Shaquille:
Hlavne asi moznosti a narocnost na system. Minimalni pozadavky na chod Berylu jsou ve srovnani s Aerem smesne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Například ten, že Beryl není takřka vůbec náročný na HW? Nejvíc mě dostavají lidé, kteří viděli video s Berylem a hledají ho ve Vistě :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: Shaquille

Opravdu to chodi i na dnes jiz znacne starych sestavach treba s grafikami Nvidia GForce MX. Takze si muzete hrat s 3D desktopem i na starsich PC. A moznosti to ma daleko vice, jak uz nekdo napsal. Nektere dokonce i uzitecne :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo dobra ukazka co lze naprogramovat a taky ukazka toho, ze to co ma MS na 1DVD, tak lze udelat na par stovek kilobajtu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jedna mala chybicka je ze podpora pre Javu zatial nie je a zrejme podla priority ani nebude tak skoro aj ked patch ktory to riesi existuje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mm2klokan: Co Geforce MX, mě jede naprosto plynule na integrované grafice 945GM. :) Ono na tom není nic divného, grafika zvádá ve hře zobrazovat miliony otexturovaných trojúhelníků, myslím, že posouvat tři okna po obrazovce je o dost menší problém.

Jinak mě ale upgrade moc nepotěšil, jako spousta jiných totiž končím na "bílé obrazovce", takže jsem do vydání opravy nucen downgradovat zpět na metacity. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: xvasek

Uprimne receno, divite se, kdyz jste si nainstaloval verzi, ktera neni finalni ? :-)
Jinak myslim, ze pravy rozsah akcelerovaneho desktopu na Linuxu nastane az s vydanim KDE 4. Beryl je bohuzel externi komponenta, kterou je treba doinstalovat, ktera ma vlastni panel pro nastaveni atd... Teprve v KDE 4 bude akcelerovany desktop prirozene integrovan primo do prostredi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: xvasek
...samozrejme ne "rozsah", ale "rozmach"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen aby byl 3D desktop v KDE 4 aspoň tak dobrý jako dnes Beryl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plynulý Beryl provozuji na PIII800,256RAM,RADEON9550 (kubuntu). Snad jen některé pokročilé efekty jako vcelku zbytečné "vodní" kouzla trochu kuckají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mm2klokan> beryl je taka externa komponenta ako aj metacity(gnome) alebo wm v KDE (neviem ako sa vola ich wm), aj XFCE ma svoj vlastny..., cize su to oddelene veci, takze ak vam beryl staci tak ostatne mozete odinstalovat, ide o to, ze beryl je univerzalny a s KDE4 wm, podobnym s berylom, si na gnome neskrtnem, inak beryl tiez pouzivam a je vyborny, aspon grafika nelezi ladom a maka :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Gnome 2.18 by taky měl být Metacity akcelerovaný, vyjde teď v dubnu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jenom zasnu..To hrozne spatne Aero, ktery si kazdy ve Vistach hned vypne, protoze prece nebude delat v omalovankach si vyslouzi plivanec v kazde diskuzi, kde jen prijde rec na MS. Zatimco z nekolika screenu Berylu se hned vsem klepou kolena. Jestli ono to nahodou trochu nezavani pokrytectvim? Jasne, hw naroky Aera jsou vyssi v tom, ze je vyzadovana (jakakoli) DX9 grafika, navic umi jen par triku. A co? Principielne jde o to same, oboji jsou "omalovanky". Takze bud beru oboji, s tim, ze Beryl vypada pochopitelne podstatne lepe, nebo neberu ani jedno, protoze mam radsi ponekud strohe prostredi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ren: Aspon je videt jaci lide jsou. Me pro priklad bezi Aero na VIA K8M890. Coz je vykonostne taky slabota :-) .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no nevím, aero podle mne jsou omalovánky kvůli použitým barvám a kombinacím. Přiznám se, že nevím, zda se to dá kompletně předělat. Výhodou berylu je to, že každý si jej může snadno udělat přesně podle svých představ, zapnout, vypnout upravit efekty a to samé i u "gui skinů" vybrat si své téma, to si případně upravit. Tudíž si to uděláte podle svého gusta a tím to již nejsou omalovánky. Já osobně mám třeba téma v podstatě šedo-černé a z efektů mám zapnutou pouze poloprůhlednou krychli, přepínání oken alt-tab, expose a náhled oken z lišty a to je vše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Ren: a oni se snad nad Berylem rozplyvaji presne ti sami lide, co plivou na Aero ? ;) Jsi to s tim pokrytectvim vzal trochu moc hopem.
Nerikam, ze urcita "schizofrenie" mezi zatracovanim/oslavovanim Aera nebo Berylu tu neni, ale urcite bych to nevidel tak zavazne.
Lec i v mych ocich vede Beryl - je to zajimava featura, oku lahodici, praci nezefektivnujici. Navic psana tak nejak bokem, rozhodne se na ni nestavi system a jeho marketing.
Kdezto Aero, to je alfa i omega novych winu. Defacto i jedna z mala zasadnejsich zmen. O tom strasnym hypu, co je kolem Vist a Aera ani nemluvim. Proste pak nemuzes mit za zly, kdyz se proti tomu obcas postavi jeden clanek o berylu a par ironickych reakci ;)
Schvalne mi zkus vycislit kolik IT clanku posledni doby se minimalne otre nebo rovnou zmini o Viste/Aeru a kolik o Berylu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Beryl budu klidne pouzivat az pojede korektne dualhead. Nejaka fisterictejsi verze co jsem mel maximalizovala okna pres obe obrazovky. Coz opravdu nepreziju.
Celkem jim preju uspech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..... přátelé ... ja už se velmi těším až bude OS plně 3D ... ne je 2D desky ... ale všeny tlačítka vystupky rýhy ... vše 3D ... pěkně všechno z polygonů .... myslím si že dnešní karty to musí zvládnout s přehledem ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pobezi Beryl na ATI Rad9000/32MB? Ked som to skusal nahadzovat na Ubuntu 6.06.1 (v Novembri), pohorel som. BTW na tuto graph. kartu som pouzil (a budem musiet pouzivat) OS drivery.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja bych rek ze beryl a jine akcelerovane desktopy jsou dobre k tomu ze zaviraji usta okynkarum, kteri neustale hledaji argumenty proc jsou lepsi okenka. No a take bych rek ze muzou nalakat masove uzivatele, v cemz vidim nejvetsi pozitivum

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jen doufám, že tvůrci se neudávají, ale pracují na tom. Možná se dokonce i někam ubírají :-)
Hrátky s desktopem jsou dobrá věc. Nevím jak v 3D, ale osobně mám 2D přizpůsobění desktopu i v práci. UXpatch do WinXP a pak na to hozený nějaký theme z Chipu. Chce to jen zmírnit extravagantní kombinace některých theme a najednou to nevydá tak nudně. 3D desktop asi jednou zkusím a uvidíme. První windows taky byly proti dostu vlastně omalovánky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ren: Já to vidím tak, že se plive a vychvaluje střídavě obojí. Když se podíváš na články na linuxových serverech, tak se tam kope do compizu a do berylu úplně stejně, jako tady do Aera. Já třeba fandím berylu i Aeru, obojí mi přijde zajímavé, ale každé má své mouchy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohumil_vikL: Neco jako je treba looking glass?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Beryl i Aero .. oboji jsou pekny efekty, ale brzy omrzi (stejne jako ruzne animovane vysouvaci menu nebo "plunule scrollovani" co se objevilo uz na win98 ... z toho boli oci, kdyz prijdu k nejakymu compu s windows, tak tyhle animace jsou prvni co vypinam)

Ale nektery veci muzou byt obcas uzitecny (jako treba zoomovani plochy)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejhorší jsou designový vychytávky co jaksi tak-si brzdí práci, jako třeba citovaný vysunování/rozbalování nabídek, který navíc ještě zbytečně zaměstnává počítač. Osobně používám styl Win2000 a akorát mám vhodně kontrastně vyladěný barvy wokýnek a textu, ale na berylu se mi líbí že ho na rozdíl od Aera nikdo pobožně neproklamuje a že má i řadu velice vychytaných funkcí, jako například 3D náhled desktopů a vůbec je mnohem vyspělejší než rádoby revoluční komerční Vistalook.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim naco je unixakum 3D desktop kdyz ho pouzivaju tak jako tak na spusteni 20 xterminalu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.