Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Betaverze vyhledávače Brave je k dispozici veřejnosti

Vyvojari Brave delali dokonce lokalizace sveho prohlizece na Androidu a to prosim pres Google Translator.
Tak jsem jim psal, ze v cestine jim to moc nefunguje, napsal jsem jim, co je prelozene spatne a ze prikladne udelam zadarmo preklad do cestiny, kdyz mi poskytnou lokalizacni soubor v originale.

Nikdy se mi zpatky neozvali a ani ty translatorove patvary neopravili, jestli tam jsou dodnes netusim, protoze po case jsem ztratil trpelivost a odinstalovat to.
Takze jejich vyhledavac bude tak maximalne pro anglicky mluvici.

Sice nemam Google rad, ale to ze by chteli zrovna tyhle noumove konkurovat Googlu, to me dost rozesmalo. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přitom máme český Seznam vyhledávač, Bing či DuckDuckGo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja pouzivam na vyhledavani Startpage.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Používám DuckDuckGo a jsem spokojen. Na googlu mě nejvíce vadí reklama a personalizované vyhledávání (filtrování výsledků). Nedávno jsem otevřel google a utvrdil se v tom, že ho používat nechci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já zase čas od času zkouším DDG, a vždy se vrátím ke Googlu. Nic proti DDG, ta filozofie je super a je mi to sympatické. Jenže já vždy potřebuju něco najít, kolikrát dost netypické informace a postupy, a buďme prostě upřímní - Google umí vyhledávat a určit relevantnost mnohem lépe. U DDG buď musím prohrabat hromadu stránek, než se doberu výsledku, nebo to vůbec některé stránky nenajde.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja to mam tak ze DDG pouzivam 90% casu a na Google zajdu prave kdyz DDG neco neumi najit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Brave browser - dám mu šancu. Ako prvé veľké pozitívum je to že ma neotravuje veľké množstvo reklamy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já ho používám na tabletu na Youtube. Původně jsem používal přímo aplikaci, která sice funguje nejkomfortněji (správně funguje následné přehrávání, videa ze seznamu zůstávají ve fullscreenu, korektně funguje ovládání z BT sluchátek), ale co tam jednu dobu YT začal do každého videa co 3-5 minut cpát reklamu, tak to se nedalo. Tak to mají za to, dřív jsem reklamu normálně vytrpěl, teď ji blokuju. Kdyby na YT nebyli někteří moji oblíbení autoři zajímavých IT videí, tak na ně dlabu kompletně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Youtube používam projekt Vanced - https://github.com/YTVanced/VancedManager síce neobchádza kontrolu veku v EÚ, ktorú si Google vynútil buď zaslaním fotky OP alebo číslom kreditnej karty, ale proti reklamám je ideálny. Taktiež vracia späť pôvodné nastavenie kvality videa a má veľa možností v nastaveniach, ktoré oficiálna aplikácia nemá (občas z princípu veci, občas lebo bager). Samozrejmosťou je odstránenie závislosti na "Google Play Services" a podobných prostredníctvom MicroG.

Vôbec ma neštve, že Google a tvorca z reklám nemá nič, pretože som radšej za príspevok cez Patreon a pod. Google vytvoril v rámci YT nechutné podmienky a jediný prešľap môže znamenať demonetizáciu celého kanála na 3+ mesiace. Dvojitý meter je samozrejmosťou, kde nadávky sú zakázané, ale nahota v podobe videí "naked yoga" je dovolená. Niežeby som bol moralista, ale pointa sa akosi stráca - konieckoncov, ide o peniaze. A to radšej ani nehovorím o všadeprítomnom "DMCA" v rámci vyhľadávania.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste tuhle aplikaci jestli vam nebude vyhovovat.
https://github.com/TeamNewPipe/NewPipe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuju oběma za tip, vyzkouším.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.