Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bethesda: čeho se vyvarujeme ve Falloutu 4

tak i tak, fallout uz neni co byval....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no tak to vypada, ze tu budeme mit krome COD serie i serii strilecek Fallout. Radsi meli nechat ten nazev umrit spolu s Interplay

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych pridal ctvrty. Nedelejte z Fallouta akcni hru. Ma to byt RPG se spoustou slozitejsich questu a ne dojdi z bodu A do B, pri ceste vystrilej vse, co se hne, tam neco udelej a vrat se. To neni RPG v pojeti praveho Falloutu.

Jo a mam jeste paty bod. Zvyste obtiznost soubojoveho systemu. Ja to dohral na nejtezsi a pri tom to bylo neuveritelne lehoucke. Na co proboha autori mysleli, kdyz dovolili na druhym levelu sundat Supermutanta.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fallout 3 je pro me velky zklamani.. s původnim to nemá bohužel témeř nic společného a obávám se že čtyřkou si moc nepomůžeme.
škoda

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ano fallout 3 uz nie je ten fallout co byval ale myslim si ze to je celkom dobre spracovane, ked to porovnam s inymi hrami je to urcite nad priemerom. ten koniec ma sklamal, chcel som hrat aj po skonceni hlavnej ulohy zial nedalo sa. a velmi mi chyba multiplayer, svet je dost velky bola by sranda stretat aj normalnych hracov, tvorit team a hrat spolu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 pDm: Presne. Lepsi mrtva serie nez debilni serie.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Fallout 3 jsem dohrál a tak si dovolím připojit pár vlastních postřehů:

Klady:

- výborná grafika a skvělá krajina - člověk viděl na obzoru továrnu, tak si udělal odbočku a vydal se jí prozkoumat

- poškození zbraní a možnost je opravovat je skvělej nápad

- šaty dělaj člověka aneb můžu tahat oblek, který mi přidá obchod či opravovaní - opět výborná věc.

- sebrání věcí, které někomu evidentně patří = zlodějina je taky dobrá věc.

- našel jsem Harolda :-)

Zápory:

- přišlo mi, že byla ve hře dost omezená sada obličejů, takže se xichty poměrně dost brzo začli opakovat a tak se okoukali.

- nesmrtelnost některých postav: např. jsem šel s tátou do Rivet City a cestou jsme potkali hordu Raiderů (udělal jsem trochu úkrok stranou cesty a pak jsem před nima zdrhal ;-)). Oni měli samopaly, granáty a táta měl jen perlík. Hádejte kdo zvítězil? Samozřejmě táta! Vždycky když ho ustříleli na 0 života, tak omdlel, ale po chvíli se otřepal, vytáhl perlík a dal jim co proto. Zřejmě mu v krvi kolovala krev Chucka Norrise. Chuck taky neumírá. Pokud se chcete ptát, jak to v Bethesdě měli udělat jinak tak říkám, měli umožnit alternativy. Buďto by daný hlavní quest nešel dokončit (místo něj by se objevil jiný) a nebo by se dal dokončit jinou cestou ... nj, zřejmě by to bylo víc práce. :-(

- dost mi vadilo, že všichni obchodníci chtěli za stejnou věc stejnou cenu, tj. cena byla závislá pouze na mém levelu. Ve starém Falloutu měl každý NPC svůj vlastní level a tudíž jeden chtěl za stimpack 90 a druhý 150 ...

- ve starém Falloutu šlo obchodovat s každým uchem. Mohl jsem měnit krámy s kdekým. Tady to pravda nebylo třeba, protože jsem měl po chvíli "vše". :-(

- ve starém Falloutu, když jsem cestoval přes mapu, tak jsem skoro vždy měl náhodné setkání alespoň s nějakým zvířetem či raiderama. Zde se to nikdy nestalo. Když jsem šel trasu podruhé "pěšky", narazil jsem na supermutanty, ale když jsem ji zkusil několikrát znova přes mapu, tak se nikdy nic nestalo.

- konečná na lvl 20 je tragédie. Prošel jsem možná 2/3 hry a už jsem byl na max. levelu. Škoda.

- perk 1x za 3 tahy byl myslím lepší volba. Člověk víc opatrně vybíral a ani se tak rychle nenamakával.

- boj ve VATS mi přišel ze začátku fajn. Pokud na mě šlo víc nepřátel, opatrně jsem odhadoval kolik ran mám vypálit, abych jich co nejvíc dostal ve VATS. Později v průbehu hry jsem nabral perky "lepší headshot s puškama", "lepší headshot s pistolema", "+20AB pro VATS", "doplnit AB na 100%, pokud ve VATS zabiju nepřítele" a souboje přestaly být zajímavé. Prostě jsem naklikal všechny rány na jednoho protivníka, tím jsem ho zabil a pak jsem totéž udělal na dalším. Nuda.

- munice nic nevážila (už nevím, jestli jsem toho nedosáhl perkem), takže jsem nosil 65 raket, 15 atomovek, 2000 nábojů do čínské pušky, atd...

Neutrál: co jsem neuvedl jako klad nebo zápor jsem buď zapoměl a nebo je to pro mě neutrální věc

Všechno co jsem doteď uvedl způsobilo, že jsem ze začátku vnímal hru jako naprosto výbornou (9/10 bodů) a později mě začala připadat spíš nudná (5-6/10). Naproti tomu Fallout 1 i 2 mi přišli o poznání propracovanější. Bylo to prostě víc RPG a míň akce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímalo, jestli je lepší Oblivion nebo Fallout 3. :-)
Sice jedno je fantasy a tu druhé je z postapokalyptcké doby, ale stejně oboje je od stejných autorů a i jinak dosti podobné. :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No, hlavně ten strhující příběh... ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Fallout 3 je výborná hra! Od předchozích dvou dílů se liší hlavně 3D pohledem - mnohem lépe se do světa ponoříte a všechno je krásně propracované v duchu původní série, na druhou stranu však není zdaleka tak jednoduchý vytvořit novou lokaci - proto jsou ve Fallout3 taky jen cca. 4 města a zbytek tvoří osady, kde narazíte sotva na obchodníka s jídlem. To je prostě fakt a kdo říká že měli Fallout nechat pohřbít, trpí přehnanou sentimentalitou a nebo Fallout3 ještě nehrál.
Je pravda, že mě taky občas zklame děj podle scénáře, nesmrtelný klíčový postavy, který ba co víc, když se je snažíte zotročit, začnou bejt agresivní a takovej agresivní nesmrtelnej táta je asi tak jediná postava ve hře, která vás má šanci zabít, když jste na 20 levelu.
Ale celkově se mi zdá Fallout3 vyváženej, skvělej designově a vtipnej tak jako původní série. A to, že se občas chýlí ke zbytku komerční produkce, jsem ochotnej odpustit, když si uvědomím, kolik jen muselo dát práce tak rozsáhlej 3D svět vytvořit a že si kluci z Betshedy taky zasloužej nějakou finanční návratnost. Mohli Fallout3 vytvářet třeba ještě tři roky, aby dosahoval propracovanosti původních 2D dílů, ale kolik by pak musela stát krabicovka, aby se jim to vyplatilo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Franto napiš nám sem kolik je ti let? Protože mám dojem, že si moc těch opravdu velkých her mezi 1990 a 2000 nehrál. To co píšeš o ponoření se do světa hry je totiž dle mého nesmysl.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

běžný uživatel František: proc by fallout mel byt 3D? proc jsou vsichni zblbli reklamou ze to bez 3D nejde?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hrál jsem oba tři původní Fallouty (+ Tactics). Hrál jsem i Oblivion (a věnoval jsem mu pěkných 180H pro dohrání všech questů včetně Shivering Isles). A musím říct, že mě novej Oblivioní Fallout vcelku bavil. Moc z těch původních sice nemá, ale hra to rozhodně špatná není. Jen mě tam štve ten konec koncovatej. Level cap se dá jednoduše povelem z konzole změnit. Teď se těším na Anchorage a pak to nějak doklepat do Dragon Age: Origins (ten má bejt na jaře).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> Ondra007:
Myslím, že jsi to celkem vystihl. Zkráceně se dá říci:
a) Není to špatný, pokud přijmete b).
b) Není to Fallout.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak - je to hra  z "virtuálna" Falloutu - jediny problem je nazev. Rozhodne to neni SPATNA hra - mezi dnesnim brakem  dle mne hodne nadprumerna. Stacilo aby se to jmenovalo treba R.A.A.F. RadioActive - After Fallout. :))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dovolil bych si Fallouta 3 pochválit - ve starších dílech mě strašně štvala náhodná setkání. Chtěk jsem cestovat přes pár políček, ale trvalo to HODINU, protože každých 10 sekund na mapě mě přepadli 4 kytky nebo 2 nájezdníci. Neuvěřitelně frustrující fíčura dokonale otrávila zážitek ze hry a jsem rád, že v F3 nic takového není.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych se radsi dozvedel neco o TES V :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fallout3 vznikl postupem: Zakoupime licenci na Fallout, pouzijeme osvedceny engine z Oblivionu se vsema jeho vyhodama a omezenima a vyrobime nadherny ale dost zjednoduseny produkt.

Libil se mi pribeh, libil se mi vzhled i system souboju. Ale bohuzel vsechno utloukl konzolovy system: nedelat to moc narocne na ovladani ani na mysleni. Kolovratkove mise, zadne vyraznejsi napady (az na virtualni realitu).

Dohral jsem F3 se stejnym pocitem jako Oblivion - Morrowind mel daleko lepsi atmosferu. Stejne tak starsi Fallouty. Ani nedoufam, ze F4 bude v tomhle lepsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

stunty: to se ale přece dalo vyřešit jedním perkem ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

studny: to jsi měl pořádně trénovat schopnost Zálesák - ta ti umožnila se náhodným setkáním vyhýbat. A zároveň se zvýšila možnost těch zábavných setkání: např. strážce mostu ve stylu Monty Python, spadlé UFO atd...
viz: http://www.madbrahmin.cz/index.php?dir=fallout2/f2nah_lok&id=mostsmti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Meradlom kvality produktu je to kolkokrat sa k nemu uzivatel vrati a kolkokrat si to zahra aj po rokoch. Fallout a Jagged Alliance (1,2) mali to kuzlo ze sa k nim ludia opakovane vracali aby v nich preskumali urcite oblasti herneho sveta alebo vyskusali nejaku teoriu o fungovani veci, alebo sa pokusili vyriesit zahadu pribehu deja. Fallout umoznoval uplne volny vyber charakteru postavy aj riesenia problemov az do tej miery ze boli casto aj tri vzajomne si konkurujuce riesenia nejakej veci. O schopnosti diskutovat kedy ste si jednoducho vyhandrkovali vec ktora by vas stala dlhy boj ani nehovorim... Vela veci sa dalo vo Falloute vyriesit bez strelby, jednoduchou diskusiou. Takisto, posvatne predmety (Gatlink Laser Cannon) ktore ste len s velkou namahou ziskali ku koncu hry, ale protivnici ich mali dostatok a nedalo sa im nijako konkurovat vytvarali auru tajomneho sveta.

Ta doba je davno prec. Stale rozmyslam nad chlapikom s menom "It" a beretou v ruke. Nestal za moc, ale ked ste ho nerusili mal ruku presnejsiu ako ostrelovac. Bolo to o taktizovani a strategizovani a vecnom spekulovani ako sa niekam dostat, ako nieco urobit a opakovanom skusani novych teorii.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud se vám zdál Fallout 3 moc akční a málo RPG, tak to si tu Anchorage ani nekupujte, protože to je čistě jenom o chození a střílení na všechno co se pohne, z RPG tam není ani ždibec.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jojo2: no problém JA2 je stejně v tom že nejlepší je FN-FAL :-))

NextGen konzole jsou to nejhorší co se mohlo PC hrám stát - ne kvůli konkurenci, ale kvůli splývání. Výrobce her dneska často dělají herní svět na šitý na míru nejmenšímu společnému průniku což je 256 MB RAM, jednojádrový všeobecný procesor s několika koprocesory, běh z DVD-ROM a minimum místa pro ukládání pozic. Naštěstí existují věrné firmy jako třeba Crytek které jedou primárně na PC a nechávají ostatní aby se postarali o konverzi.

GTA4 je ostudný příklad toho jak jsou konzole v háji a jak tím trpí PC - grafika musí být stylizována do komiksového vzhledu protože to umožňuje použít prťavoučké textury a stejně nezbylo v paměti místo na dost okrasných objektů, takže ty se objevují náhle pár kroků před postavou a působí to hůř než kdyby tam nebylo nic. A konverze na PC dopadla tak katastrofálně že ani 6 GB RAM tomu není dost a i nejrychleší procesory mají problém aby to rozumně chodilo a přitom to nevypadalo hůř než předchozí díl.

Sidequesty v Mass Effectu a buňkovitost prostředí v L4D jsou další příklady z poslední doby.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky byste si měli uvědomit, co je za dobu. V herním, ale i každém jiném, průmyslu nejde o to dělat hru pro hardcore hráče z dob F1 a 2, ale hru, která je pokud možno co nejvíce masová, tudíž F3 si zakoupili jak hráči původních F1 a 2 ale i hráči Oblivionu a podobných. A o tom to je, o komerci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to zhruba stejný kontrast jako komunismus vs. kapitalismus - zatímco na PC si můžeš koupit komponenty jaké chceš a nenáročné hry typu Harry Potter si zahraješ i na šunce z bazaru nebo nízko-všechno psacím stroji, mainstreamové hry se dokáže přizpůsobit širokému spektru konfigurací a perly jako Crysis si bez odpovídajího high-endu prostě neužiješ - budou chodit, ale nemá to smysl. Zatímco ve světě konzolí mají všichni jednu krabici za málo peněz nebo zdánlivě lepší krabici za 50% příplatek která ale nepřidá vůbec nic na kvalitě herního zážitku. Obecně jsou ceny konzolí úžasné prvních pár měsíců po uvedení, pak rok dva ještě ujde když se nedíváš na ceny her a po dvou letech už tě jenom pálí ty otřesně vysoké ceny her. Všichni si užijou dvě hry při vydání konzole a pak už se jenom vymlouvají na to že grafika není až tak důležitá a že na TV to stejně není vidět. Nějaká proklamovaná jednoduchost všeho je dobrá možná pro prarodiče, běžný člověk moderní co umí číst a klikat zvládne hru na PC opatchovat taky a lidi vyžadující jednoduchost a bezproblémovost (=nedělají blbosti tam kde nemají) si nezničí Windows.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Davide, věk sem psát nebudu, ale věř mi že mě všechny pionýrský počítačový herní tituly zastihly v nejlepších letech.
Ale jsem realista, podívej se na současnou herní scénu. Je tam snad něco, kvůli čemu by se vyplatilo stavět herní počítač nebo kupovat konzoli. Podle mě ne, všechno jsou to hry vulgaritou a násilím jak předurčené pro 18+ rating a přitom bezduché a primitivní, aby je zvládly hrát i tříletý děti. Žádnej System Shock, DeusEx ani Hitman se nekoná. Je to tím, že trh si žádá propracovanou grafiku a primitivnost, možná i tím že stárneme.
Já osobně už jsem rezignoval a hraju takřka výlučně simulátory a jen občas si odskočím ke konvenčním hrám. Teď to byl Fallout3 a příště to bude asi až Mafie2, a každopádně odbočky k Falloutu3 nijak nelituju.
Zastánci FPS nadávaj, že nejde zabít jedním headshotem, fanoušci RPG zas nadávaj, že je to moc FPS. Já jsem tu hru vzal bez tak jak je, nikam jí nezaškatulkovávám a říkám vám, že je super. Nic jinýho mě v současný době ke koupi ani v nejmenším neláká.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel jsem si Fallouta 3 koupil.Blbec jsem nedal na sto a jedno varovani,ze je to silena sr...a , koupil jsem a ted lituju.Mam k tomu nekolik poznatku:
Ta hra je SPATNA.Nejen,ze to nema s Fallout1&2 nic spolecnyho mimo nazvu,to bych i prekousnul.Prekousnul bych fakt,ze nekdo parazituje na necem ,cemu nesaha ani po kotniky,kdyby ta hra byla alespon trosku dobra.Ale ona neni.Proc?
Za 1 - v RPG by clovek cekal,ze vyber charakteru postavy bude znamenat zcela zasadni zmeny ve hre.Ne tak zde - je jedno,jestli si date charisma 10 nebo 1,defacto se toho moc nezmeni.Je jedno,jestli si date inteligenci 4 nebo 10 - nezmenilo se snaz vubec nic.V puvodnich Falloutech se zmenou inteligence rapidne menily dialogy,az po oblibene pri inteligenci 1, kde bylo na vyber mezi "hmmm" , "grrr" a "ufff" Tady proste NIC.Mozna jen nejsem dostatecne daleko....
Za dalsi - hra NEUSTALE PADA!!!! Mam originalni Xpcka,Amd X2/6000+ , 4GB RAM, geforce 260GTX , tedy sestava,ktera by snad nejakou tu hru mohla utahnout.Ovladace zkousene troje,upgrade hry , nic nepomaha.
Za dalsi - skvely pribeh? OMG? Kde jste kdo nejaky skvely pribeh videl? To uz mi prisel pribeh lepsi ve Stalkerovi,uprimne...Vsechno je klise,zadne moc extra prekvapeni.
Nemoznost zabit postavy,nutne k dohrani hry - klasicky problem.Pokud toto chtej udelat,tak proste na tu postavu ani nema jit vystrelit,nebo ja nevim udelat to proste nejak jinak.Takto je to naprosto smesne
Jednoduchost - hra je prilis jednoducha.Perk za kazdou uroven? Postava na vysokem lvl je defacto nesmrtelna? OMG? Ve fallout2 si clovek musel sakra rozmyslet,jaky pouzije perk,tady clovek ma od 2 levelu moznost zpat si body primo do vlastnosti...omg???
Nesmyslny system opotrebeni zbrane - ANO,opotrebeny mec asi dela mensi damage (Oblivion) ALE!!! Opotrebena pistole bud vystreli a nebo ne,mozna se zasekne,mozna zrani strelce,ale jak uz jednou vystreli,jak jako ta kulka ma mensi dmg????Co to je za logiky? Nabo opotrebeny plamenomet toho protivnika nejak mene spali???
A v neposledni rade - ****** (doplnte hodne sproste slovo) system,kdyz vystrelim v tahovem rezimu 4 rany a pak se minutu "kocham" nejakejma zpomalenejma zaberama,ktery mi zacaly lezt na nervy cca po 10 minutach hry a bohuzel se nemohu zbavit zvyseneho adrenalinu pokazde,kdyz nejaky takovy uzasny zaber vidim.Zvlast kdyz vidim,jak strilim z 1cm do hlavy,z hlavy strika krev jak na jatkach,ale ukazatel zdravi ne a ne se pohnout....
Na zaver napriklad PRISERNEJ inventar...Nechapu,co komu vadi na inventari typu Fallout ci Diablo.Tento typ inventare je NAPROSTO neprehledny a kolik se mi stalo,ze jsem si omylem prodal neco,co jsem vlastne v tu chvili mel na sobe.
Obecne se da rict,ze zatimco Oblivion byla docela dobra hra,i kdyz zadna slava to taky nebyla,tak Fallout 3 si z ni vzal vsechny nedostatky,a neprisel podle me s nicim tak zasadne dobrym,aby vubec melo smysl tu hru hrat.
Predpokladam,ze 4 bude lautr to samy,protoze proc?Protoze male decka Fallouta 3 kupuji jak na bezicim pase,protoze je pro ne urceny...Takze Dekujeme,nekupuju...
Tesim se na Mafii2 ... coz bude hra konecne o necem...
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2CZ_viper: To je prave ten zasadni omyl. Kdo myslis ze si gamesky kupuje ? Nactileta decka ? Zapomen, ti si vsechno sosnou z netu, alternativne jim 1-2 za rok koupi rodicove. Ovsem hraci 25+, kterych je cim dal vic nemaji problem s tim dat nejakou tu tisicovku, ovsem pouze v pripade, ze to bude stat za to. A jelikoz kvalita se za posledni dva roky zhorsila uplne neuveritelne, vraceji se tito hraci cim dal tim vic ke starym peckam, ktery uz maj nebo si je za par korun koupej v ruznych levnych edicich.

2lojza_suchanek: No vidis, ja si ho nekoupil, jelikoz sem ho rozehral a po par hodinach smazal. Nenasel sem totiz zadnou motivaci proc to hrat, proc ziskavat lepsi zbran, kdyz supermutanta usutuju pistolkou a hned na zacatku hry mu klido seberu gatling ? (kterej ma ucinost asi tak jeko 1/10 ty pistolky), pridu do baraku, vsichni se na me bez jakyhokoli vysvetleni vrhnou, nacez najdu nejakou laborku aniz bych se dozvedel co je to zac .... celej svet stvoren ze stale stejnych kosticek (viz metro, kde se neda neztratit a mapa je leda na kulovy) ... .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

presne jak pise dfaaf. cim vic o teto hre ctu, tim vice jsem presvedcen o nakupu v e-shopu https://thepiratebay.org

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re: lojza_suchanek

Me Fallout 3 nepada od te doby co jsem vypnul pro nej ffdshow audio.
Navody jsou vsude na netu.

Samozrejme pripadny amatersky overclock grafiky, nebo CPU/RAM byva taky dost casto duvodem padu vselijakych her, jelikoz pro system predstavuji o dost vyssi a hlavne dlouhodobou zatez, kterou pri jinych beznych aktivitach vas drahy vypocetni milasek proste trpet nemusi.

Cheers,
joe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

joe brown -> no nemam taktly nic...resp grafiku mam taktovanou z vyroby:-)) HW to neni,v jakekoliv jine hre zcela stabilni...Podobne psi kusy delal Stalker,ale tam se vedelo,ze je to hrou a casem na to vydali patch,ktery to pomerne resil...Zkusim neco nastavit s tim audiem,ale obavam se,ze to tim mozna nebude,protoze si mi pri padu casto rozsypala grafika...no,uvidim,zatim jsem se dostal do takoveho stadia,ze zapnu hru,loadnu hru,a do 5ti sekund to spadne :-))
Zkousel jsem uz vsechny mozny nastaveni,grafiky a tak...no uvidime.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

lojza_suchanek:
Souhlas s tvym hodnocenim hry, nejlepsi je perk Explorer, ktery objevi vsechny lokace, ktere jsou v mape na pevno. Ale pokud srovnavas s Oblivionem tak me precijen Fallout 3 "bavil" vic nez Oblivion.
S jednou veci nesouhlasim, kdyz mas inteligenci 10 a 4 tak se stanes nesmrtelnym uz na 6 levelu a nikoliv az na 10.
Proste Bethesda zustava u sveho stylu vyroby neotresne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem přišel o SAVE (hlavně že jsem si složku se hrou zazálohoval a systém zformátoval - zastřelit MS se savy na systémovém disku ) ... 50 odehraných hodin ; 3/4 světa prochozené , postava na 12 levelu a ... sackva , mne to už nebaví hrát to celé od začátku :( (prostě natahovaná nuda která se dala hrát jen s vidinou nového prostředí a malým popostrkováním dějem ) .... Takže půjde k ledu jako Oblivion .

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

suchanek:odsudzovať hru preto že niekomu padá?je trochu nezmyselné ! nie každému Padá!!!problém bude na tvojej strane v DVD alebo PC a to že nejde niekoho dôležitého zabiť ??? veď to je dobré práve pre tých ako ty čo najprv strieľajú až potom sa pýtajú :))) koľkí by ste sa potom sťažovali že ste si na začiatku zabili postavu a pri konci vám nepôjde dokončiť hru lebo to bola postava "nutná k dohraniu hry" ??? a vás na to nikto neupozornil ??? a keď im už chceš radiť ako to majú robiť tak trochu konštruktívnejšie ako to:"nebo ja nevim udelat to proste nejak jinak"??? ďalšia vec:poškodzovanie zbraní-náboj nemá menšie dmg ale menšiu rýchlosť kvôli poškodeniu zbrane v dôsledku čoho spôsobí menšie škody!stačí -toľko k logike!a ak sa ti nepáči VATS tak ho nepoužívaj! zrovnávanie s F 1a2 nebudem komentovať!!!hral so obe a boli výborné!!! F 3 je tiež výborná hra -iná ale dobrá!!!a s tou obtiažnosťou je to pravda !ja som to hral na najťažšej a dotiahol som to na 43lvl kým som prešiel celú mapu a ku koncu som sa fakt cítil ako superman -tu by som uvítal systém z oblivionu-trochu :)) je málo hier ktoré udržia človeka dlhší čas :) tejto sa to podarilo skoro 2mes.Výborná hra !!!len ju netreba odsudzovať hneď na začiatku a pre prkotiny ale naučit sa ju hrať a nie nadávať na chyby ktoré má 98%hier na trhu-to sa potom radšej venujte niečomu inému:))) alebo si pustite guitar hero :)))))))))))))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jiste, hra pada kazdemu druhemu a tak je vina jednoznacne v PC. Hru za to nemuze nikdo odsuzovat. Ted jsi me rozesmal. To je neco jineho, nez kdyz nekdo kvici, ze mu to pada kvuli spatnemu cracku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vazeny MALACHi.
Je mi temer 33 let,Pc hry hraju...cca od svych 8 let,kdy jsem na IQ151 hral jakousi prvotni verzi Packmana.Hral jsem hry na osmibitech,kral jsem hry od prvnich PCcek,resp od Xtcek.Zazil jsem hry,ktere byly v textovem rezimu a byly 100x zabavnejsi nez tento uzasne graficky zpracovany Fallout3.
Muzu s vama souhlasit v tom,ze 98% vsech her jsou sra*ky.S tim se da souhlasit,a nechapu,proc bych se s tim mel smirit a delat,ze je to v poradku.Pamatuju si hry ,ktere jsem hraval na 286 s 1MB pameti a vydrzel jsem u nich nez jsem je dohral,nektere dohrat pro samou obtiznost skoro nesly - ty byl pripad Furry of Furies,coz byla dle meho nazoru jedna z nejlepsich plosinovek vsech dob,ale obtiznost se stavala neuveritelne hustou - coz je DOBRE!!!!Zkousel jsem tu hru dohrat asi 1000x a PORAD me to bavilo...Ale vratme se do soucasne doby - Fallout a zvlast Fallout2 mely velice propracovany system toho,jak meni vlastnosti kompletne hru - tomu rikam RPG prvky.Zkousel jsem rozehrat Fallout3 s inteligenci 1 a 10,a minimalne v Megatune se ABSOLUTNE nemeni NIC.To same charisma 1/10 , opet zadna zmena.Rozhovory vedou cloveka k tomu,aby se stalo,co se stat musi - i kdyz odpovidam vlidne,a nebo drsne,nakonec se stejne dozvim tu jednu informaci,kterou se proste dozvedet MUSIM,snad i kdybych nechtel - zkousel jsem vest rozhovor tak,abych se ji nedozvedel,a autori stejne mi ji nakonec VNUTEJ.
Za dalsi - to,jestli nekdo nejdriv mluvi ,a nebo nejdriv strili - podle toho se pozna DOBRE RPG , ze umi zohlednit VSECHNY tyto postupy.V F2 se naprosto menil dej podle toho,jestli clovek pomohl tem ci nekomu jinemu,jestli toho ci onoho zabil.Kdo zabit nemel jit,u toho se vubec nedal pouzit soubojovy resim.Mimochodem,F1 i F2 jsem dohral za totalni kladnaky,chtel jsem si zkusit F3 dohrat za totalniho zapornaka,co vsechno vystrili.No,hra to nejak neumoznuje.
Ostatne uz jsem dlouho nezazil hru,kde by byla totalni volnost rozhodovani.Vetsina soucasnych her je takova,ze cloveka vedou za rucicku,aby dosel k tomu jedinemu spravnemu cili.U Mafie to nevadi,tam je to naopak docela logicke,protoze to NENI RPG!!!!! U RPG ma byt volnost rozhodovani.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, tiez si myslim, ze dobra hra umoznuje rozne alternativy. Nikdy sa mi nepacili hry typu daj mi navod a ja to prejdem. Asi preto roky hram hlavne strategie a ak strielacku tak jedine online.
 
celkom ste ma naladili na Fllout 1 a 2 . :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lojza: Je mi jako tobě a zřejmě jsem si prošel i podobnou herní historií a podobné rozpaky ze současné herní tvorby mám také. F3 jsem po pár recenzích a ohlasech hráčů zavrhl a evidentně jsem dobře udělal...
Co jsem ale chtěl říct, už cca 4 měsíce hraju známou mmorpg World of Warcraft a musím říct, že je to velmi povedená a chytlavá záležitost. I přes můj věk cítím lehkou závislost k této hře a v současné chvíli nemám, a asi ještě dlouho mít nebudu, chuť hrát cokoliv jiného. Jestli máš rád rpg (já už nic jiného nehraju), tak mmorpg posouvá tento typ her ještě dále. Možnost plnit questy nejen solo, ale i v partě, rabovat dungy ve skupinách, na vyšších levelech možnost chodit raidy kdy je pak nutná dobrá kooperace 10ti až 25ti hráčů atd. A když tě toto všechno omrzí, můžes zkusit PvP neboli hráč proti hráči a buď se vrhnout do battleground a s bandou spoluhráčů likvidovat hráče z druhé frakce, či začít budovat kariéru v Aréně ve stylu 2v2, 3v3 a 5v5. Ne nadarmo už to na světě hraje 11 miliónů lidí ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

lojza:no možno to bude tým že ja nemám za sebou tak bohatú hernú historiu,síce máš len o pár rokov viac ale ja som si svoj prví PC kúpil až v 20tich ,a samoukovi trochu trvá kým sa s ním naučí pracovať a hrať!!!tak možno preto som tolerantnejší k hrám-chyby a mínusy sa snažím nevšímať si !pokiaľ sa to dá :))))))))-nikdy to nebude tak ako chcú všetci :))pretože každý je iný a každý chce niečo iné ,nikdy nespravia hru ktorá zapasuje každému !!!F3 bol výborný,mal aj svetlejšie aj slabšie momenty a snažil som sa ho prejsť tak aby som vyskúšal čo najviac možností ako vyriešiť tú ktorú situáciu(ale spriatelenú osobu ma nikdy nenapadlo zastreliť)-aj keď táto možnosť vlastne zráža znovuhrateľnosť nadol !preto mi to trvalo o niečo dlhšie ako ostatným:)A aj keď sa k nemu už asi nevrátim tak bude patriť medzi to lepšie čo som hral!!!Zatiaľ NAJ je séria GOTHIC ktorú som ako jedinú hral od začiatku viac ako 2x!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krozyk, lojza : jsem o trošku mladší, takže jsem začínal až na 286ce, ale pod to co jste napsali bych se klidně podepsal. Přesto bych současné hry nezavrhoval. Třeba takové FarCry(1) je pro mě jednou z nejlepších her, jakou jsem kdy hrál. Sesadilo s přehledem moji do té doby modlu - Dunu 2. Nebo třeba Kings Bounty z poslední doby. Prošel jsem všechny Heroese a u žádného jsem se tak královsky nebavil. Hry od Bethesedy, jsem kromě Terminatorů nikdy moc nemusel a F3 sem taky nezkousl i když první dva díly miluju. Dnes všichni umdlívají nad Oblivionem, ale upřímně, Oblivion je oproti prvním dílů série Areně, nebo Daggerfallu úplně prázdnej a mrtvej svět. Byť skvěle zpracovanej. PS : Furíci byli super, ale taky neznám nikoho kdo by tyhle chlupáče dohrál.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Alexi -> jasne,jsou hry,ktere jsou super,ale pohrichu to neni RPG zanr.HoMaM jsem hral celou serii na nejtezsi obtiznost,vsechny kampane,skoro vsechny mapy,bomba:-)
Jinak Furry of Furies - dohral jsem to nekam do cca 3/4 a pak uz to slo velice ztuha...Mel jsem v te dobe program,ktery umel hledat cisla v pameti,takze si slo postupnym vyhledavanim najit,na kterem miste v pameti se nachazi pocet zivotu,a ty si tam "zmrazit" :-) Jsem absolutni odpurce cheatu vseho druhu,ale tady jsem udelal vyjimku a timto systemem jsem to dohral.Ale opravdu take neznam nikoho,kdo by to dohral bez podvadeni, i kdyz to evidentne slo,jen jsem uz po tisici prvni na to nemel nervy :-))))
Jinak jsem rad,ze tuhle hru nekdo zna...obcas si to hodim v Dosboxu,ale neni to ono:-))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

lojza : za sebe můžu říct, že mi dosbox docela vyhovuje. Zrovna nedávno sem pod tím dotáhnul Ufo Enemy Unknown a spouštím pod tím i hafo jinejch her. A samozřejmě jednou ročně nutná Duna 2 za všechny tři rody ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.