Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bezzrcadlovka Nikon 1 V3 přináší 18Mpix snímač

Nikon s na 1" čipu blíží s 18 megapixely Sony, která tam narvala 20. Přitom už těch nikoních 14 v předchozí verzi šumělo víc, než těch soních 20...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle system je proste divny. Jsem z nikonu V3 zklamany, zejmena proto, ze nema pevny hledacek. Cenu netreba komentovat, ta je ulitla, to muze koupit leda blazen.

Dostal jsem se k nikonu1 v podstate omylem, kdyz jsem neodolal vyprodejove cene V1 za 5 tisit vcetne 10/2.8. jeste jsem dokoupil 18.5/1.8, a mam perfektni maly fotak, ktery sebou muzu tahat na kolo. Az na ukrutne debilni ovladani jsem spokojeny, za ty prachy. tyhle dva objektivy muzu klidne doporucit, pak jeste 30-110, ale to je tak vsechno, co muze N1 za rozumne penize nabidnout. Sigmo, Tamrone, Cinane! udelejte prosim nejaky normalny objektiv. At si Nikon ty svoje recyklovane (a ukrutne drahe) zoomy s mizernou svetelnosti strci nekam.

co se tyce diskutovaneho rozliseni, tak tech 10mpix, co ma V1, tak akorat vykresli 18.5/1.8, coz je nejlepsi objektiv, co se da na N1 koupit. vice je opravdu zbytecne.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono to ovladani (jeho logika) je dost odvozene od klasickych Nikon DSLR = kdo ma, tomu to ukrutne debilni neprijde ;) Jinak souhlas, ja neodolal J1 loni, za ty penize to proste neslo nekoupit (rozhodl rozmer a hmotnost/ne cena pro nej misto V1) . Velka spokojenost, foti se s tim skvele (doplnek k DSLR) a neocekavane je to perfektne pouzitelne i na video. Cpat na ten 1" vic Mpix je nesmysl, ale doba si to prej zada, no... :( Kdo by to jinak koupil kdyz kdejaky mobil bude mit vic, chjo - lidi jsou fakt blbi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tim "ukrutne debilni" myslim predevsim absence PASM volice, ten snad Nikon DSLR maji:-) kvuli kazde blbosti musim do menu, tak radeji fotim na automat. Pritom fyzickych cudliku ma V1/J1 dostatek, stacilo by kdyby na volici rezimu bylo misto "pohybliva momentka" treba "priorita clony", a na tlacitku Fn misto "vyberte typ zaverky" napr. cokoli jineho:-) Dalsi vec je zamerna "nepodpora" noname redukci na jine bajonety, N1 s nimi ani nemeri expozici. Vsechno full manual bez moznosti zvetsit nahled.

Ale jinak mate pravdu, foti skvele a jako doplnek k DSLR perfektni (v mem pripade Pentax).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo tocitko "PASM" tam chybi, to je fakt - ale stejne jsem zvykly tam mit z 97,539% prioritu clony - na neco jineho prepnu jen vyjimecne (a pak si zanadavam :) )

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ta nepodpora ani zakladniho meteringu s 3rd party redukcemi je totalni zlo... Pritom i na tom velkem cropu by clovek uvzivil napr. nejaka ta M42 skla.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já si vystačím pouze s Nikon J1.. Jenom jsem si dokoupil objektiv 10-100 a je to dobry malý set, co fotí, jak chci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ku.a, všem vám věřím, ale lépe jednou vidět než tisíckrát vokecat. Nešel by ke všem těm názorům přidat vzorek? Stačí jeden odkaz. Libo či tif nebo jpg a to kamkoli. Jsou totiž lidé, kteří foťáky sbírají, obdivují a rozumí jim, ale ničit je na blbý fotky nikdy nebudou. A představa o kvalitě fotografií je také velmi různá.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To tedy raději dnes již mrtvou K-01 než tento předražený šunt....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1000e za 75-300 s touto svetelnostou ? No tak neviem, co v Nikone fajcia, ale asi to bude dobry matros. Taketo ceny nedal ani Olympus a to je iny "cenotvorca".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.