Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bibble 5.2.2 RC s dalším zrychlením

som zvedavy ... program mam uz 5 rokov kupeny, poslednu dobu trochu zaspal, 5 verzia ako tak dohana vlak ale stabilita na druhu stranu nic moc ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DxO na tom je podobne se stabilitou :o) To je asi problem vsech modernich SW. Vyrobci se snazi predhanet v tom kdo nabidne vic zbytecnosti pro lidi co nevi jak fotit :o) To je lepsi business jak delat kvalitni SW pro profiky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi vám za to dobře zaplatili, protože dělat takhle reklamu extrémně předraženému produktu, to se nedělá. A to ořezání Lite verze za "pouhých" 99 dolarů je už naprostý výsměch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Extrémně předraženému? Vždyť mezi profesionálními RAW workflow aplikacemi patří k těm levnějším… Capture One Pro — $399, Adobe Lightroom ­- $299, Apple Aperture — $199.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Len opravím - Aperture stojí 79,99$.
Bibble nepoznám, tak k tomu či je relevantné ho porovnávať s Aperture a Lightroom sa neviem vyjadriť. Skúšal som Lightroom, ale nakoniec som skončil pri Aperture. A som vysmiaty a spokojný... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo, máte pravdu, to pořád zlevňují, ještě loni to bylo za těch $199 a první verze kdysi stála snad dokonce $499. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Áno, za 199$ plus tá ich miestna daň. Viem to celkom presne, keďže za toľko som to kupoval :-)
Ale dnes za tú cenu fotograf a majiteľ MACu asi zrejme nemá čo premýšľať. Samozrejme za predpokladu, že mu Apple filozofia previazanosti aplikácie so systémom vyhovuje. Ale zrejme áno, pokiaľ má MAC systém :-)
Ale to sme už poriadne ďaleko od témy článku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... říká uživatel, u kterého se vsadím, že byl líný se podívat i na videa, natož zkusit demo, a i kdyby si ta videa prohlédnul, vsadím se, že šmudlá svá fota v Irfanu, pokud vůbec fotí něčím větším, než je mobil :-) Pokud je mi známo, tak LightRoom je prostě dražší, a nezdá se mi, že by toho uměl o tolik více. Respektive - devizou Bibble je sofistikovaná práce s katalogizací. Kdo nafotí na akci 2-4GB fotek, a potřebuje je nějak organizovat, ví o čem mluvím ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chlapče, dříve se ujisti jak se LR vůbec píše. SW BibblePro mám koupenou licenci asi 6 let. Zpočátku byl použitelný, avšak krkolomný. Jedinou výhodou a důvodem k jeho požití byla implementace Noise Ninja, pokud někdo neměl dostatečnou kvalitu fotoaparátu a potřeboval odšumovat.Po přechodu na v. 5, která mimochodem měla 1,5 roční zpoždění, než jak bylo výrobci programu deklarováno, se tento SW stal nepoužitelným při porovnání s konkurencí. Mám to sice nainstalovaný, ale nepoužívám to. Jsou tam problémy se správou barev, s ovládáním a rychlostí zpracování.
Jsem profík a prohlašuji,že v současné době kombinace LR a PS nemá konkurenci, jak ve zpracování, rychlosti, tak i kvalitě výstupu. Ani C1 nemůže konkurovat. No a katalogizace to věc, když máš 4GB snímků (né fotek), D3S praská RAWy o velikosti cca 25 MB a je třeba pracovat minimálně s 16 GB CF, nejlépe Extreme Pro.
Vše je na vlastní volbě každého a také na zkušenostech a znalostech v oboru.
Berte to jen jako informaci.

P.S. Cenu vůbec neřeším, zajímá mě je užitná hodnota.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zalezi co fotite. krajinari pouzivaji stary dobry kinofilm :o) digitaly jeste budou hodne dlouho dohanet kvality kinofilmu (upozornuji v krajinarske fotografii kde je treba veky dynamicky rozsah, achillova pata digitalni techniky)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

muytus ;-)) film ma v konecnem dusledku mensi rozsah EV nez chip ;-))
Ani film ma mnoho EV, ale neumis to dostat na papir ;-))

... zde pak prichazi na scenu znama zonalni metoda, coz je u filmu opruz, z master negativu se dela kupa dalsich, nebo se musi nadrzovat etc ... u digi se to dela celkem jednoduse

je treba si uvedomit, ze bezna tiskarna ma priblizne 6bit, foto papir podobne ... a best epsony maji ekv. 8bit ... vice uz ma jen hologram do skla, vykreslovany laserem.

Din. rozsah filmu je uzus ;-)) bud to udelam analogove a ztracim, tedy bez uprav nema snimek zadnou hodnotu, nebo jej oscanuji a redukuji z 24bit na 8 a dostanu lepsi vysledek, nez vyvolanim ... to jen abych to uvedl na pravou miru ... pak zde mame ostrost, i kdyz oko bere ostrost relativne, tedy to vylozene nevadi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mytus vytvoreny pro fandy digitalu ;-) fuji velvia 50 ma kolem 8EV, samozrejme to nikdy nereprodujes jak pises :o) B&W filmt maji kolem 10EV.

ano zonova metoda se pouziva. kdyz vis co delas nepotrebujes dalsi pokusy ;-) digital je automatika, souhlas. presto tomu neodpovida vetsina fotek ;-) zajimalo by me kde soudruzi z ndr udelali chybu ;-)

kdyz uz je rec o tiskarne...pochybuju, ze clovek co utrati 100 tisic za fotak bude pouzivat beznou tiskarnu ;-) "bezne" dostupne foto tiskarny maji 16b na kanal, jen je tu drobny problem s foto papirem :o) ja preferuji tisk ve fotolabu. preci jen profi tiskarny, za desetitisice, jsou lepsi inkoust tiskarny ;-)

pokud nepotrebuju tisknout, na co digitalizovat kinofilm? projektor zachova plny dynamicky rozsah a nzdherne "skutecne" barvy. to nezvladne zadny digital, ani Sigma/Foveon.

zda se, ze jste trosku nepochopil vyhody kinofilmu. je videt ze marketingova masaz vyrobcu funguje skvele.

jen tak pro zajimavost muj stary dobry Canon EOS 620(ano 75Mpx "digital") hrave porazi muj super moderni Canon EOS 5D.2 :o)

co se tyce scanovani, tiff 16b/kanal, prophoto na 30bit lcd vypada lepe jak jakykoliv paskvil s bayerovou maskou.

50 let stary 4x5 nebo medium format ekvivalent kolem 2000USD hrave porazi super moderni stroje od Capture One, Hasselbald a dalsi :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.