Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Aktualizováno: Bitcoin překonal $15 000, pár hodin poté i $16 000 a pak $17 000

OBR na PCT radi prodavejte. Pyramida je testne pod vrcholem a brzy se zacne hroutit. Uvidime zda mu predpoved vyjde.

Jinak tezba na grafikach pry padem Nicehashe skoncila a OBR rika, ze kdo nechce prejit na jiny typ digitalniho coinu, tak ze je vhodna chvile zacit prodavat grafiky nez trh zaplavi miliony grafik z Ciny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obr opet dela kaspara a mele nesmysly. Nicehash byl hezka vec pro lumiky, co o tom nic nevedi. Ty si tam stahli miner, parkrat klikli a kochali se tim jak jim to maze med kolem pusy a slibuje nerealny vydelky. Kdo na grafikach chtel opravdu vydelat, tak nicehash obesel velkym obloukem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

obr radi prodavejte..? tak to je nejlepsi cas na nakup, ne? (:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak po pravdě, pokud by se nyní někdo pokusil hodit do prodeje těch ukradených 4500BTC, tak to cenu BTC pošle dolů. To je jisté. Kam až by to šlo je otázka. Možná o pár tisíc. Čili v takovém případě by se vyplatilo nyní prodat, po pádu nakoupit a nejpozději za pár týdnů bychom byli opět na současné hodnotě. Čili vydělat by se na tom dalo.

Ale rozhodně bych se nespoléhal na předpovědi Obra. Stačí si přečíst tu slátaninu, kterou tam na toto téma splácal dohromady na téma NiceHash a spol.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

4500 BTC ti určitě neshodí cenu o tisíce, je to pořád jen kapka v moři.
Za druhé hacker nemůže jen tak poslat ty BTC na burzu a prodat, BTC je velmi lehce sledovatelný. Dělá se to většinou tak, že se BTC rychle promění přes nějakou službu typu Shapeshift.io na skutečně anonymní měnu, např. Monero, protáhne se přes pár peněženek a pár dalších měn a takhle propraný a už naprosto anonymní se dává postupně na burzu.
Ten hacker udělal chybu, protože nejednal dost rychle, bude to teď mít o dost těžší, protože ta jeho pěněženka je už na blacklistech a ví se o ní.

Tohle by ale asi trochu pohnulo s kurzem :o) https://www.coindesk.com/bulgarian-government-sitting-3-billion-bitcoin/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keby niekto hodil "těch ukradených 4500BTC" do predaja, ukazala by sa jedna z najhorsich vlastnosti BTC - ze mu chyba tzv. fungibility - zamenitelnost bitcoinov.
Bezne fiat peniaze su platne aj ked bankovky pochadzaju napr. z bankovej lupeze a aj ked na to obchodnik pride pomocou serioveho cisla. Tato vec je dana zakonom. 1000Czk, ktore pochadzaju z bankovej lupeze musia zobrat v trafike, v banke aj v obchodaku.

BTC tuto vlastnost nema, preto vacsina BTC z ransomware kampani stale lezi na povodnych adresach. Moze sa totiz stat, ze burzy proste zamietnu obchodovat s BTC, ktore maju historicky "spinavy" povod. Vznikaju tak dva druhy bitcoinov - ciste (idealne priamo natazene) a coiny z nekalej cinnosti, ktore nemusia byt akceptovane na velkych burzach/exchanges.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za poslednich 24 hodin se na burzach co sleduje coinmarketcap zobchodovalo 1491350 BTC. Tech 4500 by si v tom nikdo ani nevsimnul...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tejto hre sa momentalne "dari" :) ale kto este nevybral =s pribudajucim casom mu pribuda i riziko straty vlozeneho :) "vyhrate" bude mat az ked zameni hru za vladnu menu :) az potom bude mat vynos :) a cim dalej otala tym vekse riziko

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"cim dalej otala tym vekse riziko", ale taky vetsi mozna vyhra a o to jde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

by som povedal ze aj riziko vstupu noveho hraca je ine ako riziko vstupu stareho hraca ked on vstupoval :) ale suhlasim s vami :) kto vie? :) vieme len to, co je statom - garantovane, to ma hodnotu = lebo stat ma hodnotu, lebo bez statu je anarchia a ta nema hodnotu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

my sme mali taku hru ze BMG Invest, vyhody jej boli ze mala 40% konstant! dalej netrebalo menit peniaze za nieco ine, a netrebalo mat na tuto hru hardware :) A ked hra skoncila, ludia si neuveritelne dokazali od vlady/statu vybavit este aj komnpenzaciu :) Tato elektronicka hra ma zasa ine vyhody a ine nevyhody :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

BMG bola cista pyramida riadena majitelmi, ktori vedeli kedy to skonci.
BTC je riadeny trhom a nikto nevie ako to skonci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale pyramida je to taky - princip je stejný. Ten, kdo vybírá zisky, tak činí na úkor těch, kdo se k tomu později přidají s tím, že taky chtějí něco vytřískat - a všichni zbohatnout samozřejmě nemůžou.

Na druhou stranu je ta hra zajímavá, hraju s menší částkou taky. Je totiž fajn, že je to narozdíl od ostatních pyramid fér a všichni jsme si víceméně rovni - malí hráči můžou žít z výkyvů a velcí můžou dělat vlny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

BTC není pyramida. Cena je založena na tom, že máte omezené množství mincí. Pokud tedy nějaké chcete, musíte akceptovat cenu prodávajícího. Jinak je prostě nezískáte, kromě pro jedince čistě velmi hypotetické možnosti těžby.
Prostě pokud lidé do BTC investují peníze, tak nalévají své peníze do bazénu, kde se omezený počet BTC. A díky tomu cena BTC roste.
Pyramidovou hru to připomíná pouze díky tomu, že na začátku bylo velmi snadné a levné BTC získat a kdo si tehdy BTC nechal a neprodával je po pár dolarech za kus, tak je dnes za vodou. Ale stejně tak může být spokojen člověk, co do toho investoval v lednu. Dnes má 15x tolik. Nebo v červenci, dnes má asi 6x tolik. I ten, kdo investoval v říjnu, má dnes trojnásobek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to prostě odměna za riziko. Kdo nechce risk, koupí si státní dluhopisy, kdo chce risk, koupí si kryptoměny. V roce 2010 nebo 2011 to skoro všichni brali jen jako nějaký pokus, který k ničemu nebude. Asi nikdo do toho nedal svoje celoživotní úspory. Člověk byl rád, když za to sehnal aspoň pizzu nebo kafe. Nakonec se to rozjelo. Tisíce dalších projektů se ani neodlepili ode dna, Google nebo Apple zas má rekordní zisky za svou dobu působení, to ale nikdo dopředu nevěděl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není to pyramida, pokud to člověk bere jako platidlo. Je to pyramida, pokud člověk chce držením vydělat. Princip pyramidy v je tom, že (zjednodušeně) milion lidí dá jeden dolar a někdo na vrcholu si odnese milion. Pak je potřeba najít dalších deset milionů lidí s jedním dolarem, aby si každý z těch na úrovni dva odnesl aspoň deset dolarů.

Toto přesně se děje - spousta lidí si za bitcoiny postavili reálné domy, ale ty domy nevznikly propálením elektřiny při těžbě. Vznikly z reálných peněz dalších mnohem víc lidí, kteří se do toho přidali později.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Blábol. :o)
Nepopírám možnou bublinu, ale pyramida nebo letadlo - to nemůže vzdělaný člověk vypustit z úst.
Zlato je taky pyramida? 80% prodanýho zlata je jen "papírově". Tolik zlata kolik lidi "vlastní" ani na Zemi není.
BTC není na platby, už dávno je jako měna překonán a dnešní problémy, kdy ve vzduchu visí 200 tis. nezpracovaných plateb a číslo dál roste (protože hodně lidí posílá do směnáren) to jen potvrzuje.

btw Steam zrovna zrušil možnost platby bitcoinem, přeci jen při poplatku $20 za transakci to nějak postrádalo význam. Používám Litecoin na placení a to je úplně o něčem jiném.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"od vlady/statu vybavit este aj komnpenzaciu"

Žiadna kompenzácia sa nekonala. To boli len predvolebné kecy. Inak tieto "hry" BMG, Drukos a pod. skončili vždy rovnakým spôsobom. Politické špičky a ich rodiny v piatok stihli vybrať všetky peniaze a pondelok bolo muž zavreté. Ten kto tam dal svoje celoživotné úspory a nemal tie správne známosti má proste smolíka.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin je ukazkova pyramidova hra velkych svetovych bankeru ktery tise ale aktivne posiluji jeho hodnotu, ted i lide ktery puvodne nemeli v planu do Bitcoin-u investovat tak vylejou sve generaci penize nebo si zoberou pujcku na vsechno s cilem rychle zbohatnout. Bankeri zarobi 2x, nejenze jako prvni prodaji haldy Bitcoinu a tim spusobi jeji nahly cenovy pad ale jeste budou pekne kasirovat debili skrz uroky na pujcky ktery tehle blbine naivne uverili. Miliardari kteri vzesli z koupy Bitcoin jiz jiste pomalu prevadi cast tehleh jednotek na dolary nebo jine "pevne" meny protoze dobre vedi ze tohle ta mena jednoduse neustoji, oni zbohatnou a ostatnim zustanou jenom suche bitcoiny a halda propalenych grafickych karet a procesoru ktere budou radi prodavat za polovinu, ja osobne bych takove veci nechtel a kdyz si pomyslim kolik se zbytecne spalilo kuli tehle blbine elektriny, je mi na zvraceni, jak clovek dokaze vytvorit hovno z neceho imaginarniho. PS-Oligarchem Babisem se Cechy ukazkove poserou

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si že BTC krachne pred jeho úplným vyťažením.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to tazenie zrejme bol marketingovy tah hry :) umyselna jej sucast pri jej vymysleni!!! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, bol to velmi dobry napad. je to ferove, motivujuce a nejde pri tom podvadzat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby ti vaši BTC miliardáři již prodávali BTC a měnili na fiat měnu, tak by BTC nemohl tak raketově růst, protože právě ty prodeje by jej brzdily nebo poslali spíše i kus dolů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin je hlavně projekt nadšených nerdů, kteří to před sedmi lety vůbec rozjeli a dotáhli k nějaké použitelnosti, viz asi 10 Bitcoinmatů v Praze, platby v Alze atd. Světoví bankéři měli tyhle lidi za naprostý blázny a kromě posledního roku nebo dvou se vsadím že do toho žádný významný hráč nedal ani dolar, protože všichni předvídali že to nemá smysl a do roka skončí na nule.

Můžem se bavit o tom, o kolik je aktuální cena přestřelená. Jestli to má spadnout na $5000 nebo na $2500 a pak zas pozvolna růst je celkem jedno. Ti kdo přišli včas, tak si vydělali stejně, ti kdo prodají v panice a nejsou dlouhodobí investoři, tak za to taky zaplatí :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych že debil bude hlavně ten, kdo je schopný napsat "kasirovat debili".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vypadá, že po raketovém vzestupu to dneska lítá sem tam a spíše klesá (nejvíce zatím až k $14500) - spousty lidí pořád kupujou, ale větší část asi už vybírá zisky. Že by začátek konce? Sranda bude, až třeba začne více lidí panikařit, že to jde dolů a začnou masivně prodávat, aby z toho stihli ještě něco vytřískat...to bude sešup :) A pokud se tak stane, tak pak, až cena sletí na samotné dno, tak si možná ten BTC taky koupím :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to ty koukas jen na zapadni burzy... Ten spravny rachot mela jizni korea. Na bithumb rano spicka (v prepoctu) nad 20 000 $ a aktualne uz jen 16600$ ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Úplně normální korekce po takovým růstu. Klidně to půjde až na 11k.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od Januara 2017 sa zvysila cena BTC 15-nasobne a hashrate 5-nasobne. Dnesna cena mala byt $5K. Hype to vyhnal na $15K. Dno by mohlo byt okolo $3K.
Co vsak nie je nahypovane je Litecoin, ten stupol len 20-nasobne ale jeho hashrate 30x.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, LTC má před sebou ještě velký růst, protože narozdíl od BTC ho lidi opravdu používají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A booom, ze včerejška na dnešek LTC +50% :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chlapi ja vam spocitam cenu BTC za 10 rokov:
1. nastane 3x halving, cize zisk z tazby klesne 3x na polovicu a bude 8x vyssia zlozitost tazby
2. pocet strojov na tazbu stupne 3-nasobne i ich spotreba sa zvysi 3 nasobne (velmi pesimisticky odhad)

Cena o 10 rokov bude minimalne: zlozitost_tazby * pocet_strojov = 8 * 3 = 24x vyssia, co by vzhladom na dnesnu cenu bolo cca $400K za 1 BTC !!!

To je dobra sprava pre tych co si myslia ze zaspali dobu ked nenakupili BTC za 5$.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak McAfee se přeci vsadil, že do 3 let bude btc za $500k, jinak si sní vlastní péro v televizi, takže to sedí. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diví se ještě někdo, že je těžební mánie, když všichni informují o aktuálním kurzu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já jsem z té čtvrté skupiny, akorát nemám problém přiznat, že mě docela mrzí, že jsem do toho vlaku ze začátku nenasedl, protože tohle mohla být zcela bez prdele životní jízda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co přesně má Bitcoin společného s grafickými kartami? Já měl za to, že ten už se snad těží jen ASICy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTC je pozar, ziveny touhou po bezpracnem zisku.. A ta je obrovska..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.