Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bitcoin překonal hranici 5000 USD, přiblížil se k 6 tisícům

vidim BTC, rikam si, to bude zas plodni diskuze... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pane jo, tenhle socialni experiment se mi zacina zamlouvat.
Je to lepsi nez Hra o truny :)
Jsem zvedav co se bude dit az provideri budou muset blokovat prenosy transakci na zaklade narizeni "vyssi moci".
Tipuji, ze v prvni chvili si asi vetsina teprve uvedomi, ze tyhle meny nejsou svobodne.
Dal uz mam jen otazniky. Kazdopadne tesim se moc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jedno takovy nefunkcni blokovani uz ted mame v platnosti... ze prej zakazany hazardni weby... jen jim to udelalo reklamu a dostane se tam bez problemu kazdy kdo chce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli provideři zákažou přenos šifrované komunikace tak máme daleko větší problémy, např. nebude vůbec možné používat internetové bankovnictví, webmail, veškeré přihlašování na webech atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemám weak hands. Držím se původního plánu.. $50.000

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Preju hodne stesti... snad se toho dozijes :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin neni pro mne zadna realni hodnota jenom umely vygenerovany hype, neco/hovno vycucane z prsta. Pro svet, pro lidi/spolecnost je uzitocnejsi kdyz nekdo skutecne neco realniho udela(prace, ochrana zivotniho prostredi, zachrana lidskych zivotu, atd...) nez to ze nekto denne pocita nejaka cisla a pak to pretvari v imaginarni hodnotu a vydela na tom prodejem ten clovek vic nez clovek ktery generuje skutecne hodnoty/snazi se pro spolecnost, pro svet. Evropska Unie, USA by meli velice silne zvazit kam az tohle asocialni silenstvi nechaji dojit nebot tym degradujou skutecne hodnoty, skutecnou praci, pak si lidi prestavaji vazit svou praci/system kdyz vidi ze par idiotu jenom nasadi tezeci boxy, spali hromadu energie a uzivaj si luxusu pricemz nedali spolecnosti zadne realne hodnoty. Je nacase zkoncovat s timhle nesmyslem!, zacit na statni/federalni urovni blokovat v internetu pouzivane protokoly pro tezbu kryptomen, nasadit silne zdanovani na vydelane penize skrz prodeje kryptomen, omezit lidem tezbarum odber elektricke energie, posilat na ne policejni komanda jako v pripade pestovacu marihuany, ja skutecne rozdil mezi pestovacem travy a tezarem kryptomeny nevidim, ukazkovy debilove ktery ziji jenom ze sprostosti dnesni spolecnosti/sveta a co me nejvic sere ze kdyz mam zajem o Radeon RX 570/580 k sehnani neni dlouhe mesice, Vega je uplne jinde jak vykonem tak zravosti a finalni cenou cili zustava jedine NVIDIE jenomze GTX 1060 6GB k sehnani rovnez neni a GTX 1070 to je jiz jina cenova kategorie, jo dnes mame vicejaderne procesory za skutecne normalni ceny ale dostupnost a cena grafickych karet stredni tridy je cista tragedie, necht jiz tohle cele blaznovstvi ohledne kryptomen padne do prdele!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To byste ale měl ale i zakázat jakékoliv investiční nakupování zlata nebo diamantů, protože jejich reálná hodnota daná využitím v průmyslu a šperkařství je proti spekulativní ceně naprosto zlomková. Místo zcela zbytečné a neekologické těžby by se radši místo toho měly roztavit zlaté cihly zcela zbytečně uložené v trezorech.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zlato, diamanty existujou realne a sou vzdy hodnotne pouzitelne, vyuzivaji se jak v elektronice tak v lekarstvi, pro auta a dale jako zaruka/ruceni pro narodni menu tak dlhopisy ke generovani novych pujcek. I ty vzacne kovy ze kterych razi menu Bitcoin se musi realne vytezit, jenze Bitcoin je nic, jenom lidsky vymysl z pocitacu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Používají, ale daleko méně. Například diamanty jsou uměle udržovány na vysokých hodnotách, přesto se dají vyrábět nekonfliktně v laboratoři a pro průmyslové účely stačí i malé úlomky s nějakými vadami, což je pro šperkařský průmysl bezcenný odpad.

Bitcoin je lidský výmysl stejně jako barevně potisknuté papírky jménem peníze (přesněji bankovky), obojí svému účelu vyhovuje, navíc Bitcoin má oproti těm papírkům jasně daná pravidla použití, i množství v oběhu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, bitcoin je transparentní, nemusíš nutně těžit, můžeš jen investovat, tak jako např. do zlata či akcií. A jako všechno, jejich cena stoupá a klesá, a na rozdíl od akcií, kdy si vlastně kupuješ část firmy, která může zaniknout a stejně tak i jejich akcie (to znamená, že ty příjdeš o všechno) je bitcoin relativně stabilní. Navíc je můžeš jednou koupit a bitcoiny uložit v papírové peněžence třeba pro rodinu, děti apod. Vy, co máte mezery, se alespoň na ty základy bitcoinu podívejte třeba sem https://jaknakrypto.cz/co-je-to-bitcoin/, a popřemýšlejte nad tím, jak to opravdu funguje. Já jsem v tom už přes rok a zatím jsem naprosto spokojený, i když mě občas štvou ty skoky nahoru a dolů, ale i tak se to vyplatí :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že se zlato používá jako krytí hodnoty, je dáno jenom tím, že je ho na světě omezené množství, je trvanlivé a je relativně snadno skladovatelné a má v tomto oboru jistou tradici. S jeho fyzickou podstatou to dnes už vůbec nesouvisí. Stejnou roli by mohlo plnit spousta jiných minerálů nebo prvků, ale nepoužívají se, protože to není "zvykem". Všechny tyto atributy "hodnoty" dnes může plnit Bitcoin, stejně jako většina ostatních kryptoměn. Je to jenom na dohodě mezi lidmi.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Neexistují žádné peníze, které mají nejakou reálnou hodnotu. A např. Venezuelci si pomocí BTC zachtraňují holé životy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem na tom podobne jako Waffer47, bitcoin ani ostatni kryptomeny me nezajimaji a nebudou ani kdyby byl bitcoin za 100.000 dolaru.
Mam s temito digitalnimi "vecmi" dva problemy:

1. Stve me, ze kvuli tomu nejsou na trhu graficke karty a ze je to prodrazuje.

2. Nechapu, kdo vymyslel ten idiotskej nazev kryptomena, kdyz se o zadnou menu nejedna, housku ani cigara si za to nekoupim. Mena je platidlo, timhle se neplati, tudiz to neni mena. Meli to pojmenovat nejak rozumne, aby to bylo i lajkovi jasne. Cenny epapir, kryptokupon nebo tak neco.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Virtualni mena ma v spolecnosti zle pochopeni, pro mne je virtualni mena ta ktera jiz neni kryta zlatem nebo vykonem hospodarstvi, jenom umele vy-generovana, nekdy bylo na Dolaru jasne uvedeno: "tahle mena je kryta zlatem" a majitel ji tak mohl kdykoliv smenit za zlato, dnes je na dolaru uvedeno: "jedna se o legalni federalni platidlo", dolar ma ale to stesti ze je hlavni rezervni globalni menou protoze v nem probiha vic jak 90% obchodu s ropou a protoze je ropa hybnou silou statnich ekonomik je i dolar za takovou silnou menu povazan a duvera v nem nadale je, jenomze pomalu ale jiste dochazi k degradaci dolaru na obchodech s ropou, silnejsi zastoupeni ziskava hlavne Euro a Juan. Kdyby byl Bitcoin kryt vykonem Svetove Banky a zlatem nemel by sem problem ho jaku menu uznat, jenze on nejenze neni nicim kryty ale staty ho maji problem vubec uznat protoze zasahuje do jejich men, ekonomiky a podili se na cernych kseftech, je jednoduse nekontrolovany a kryty jenom pocitanim kodu skrz procesory a graficke cipy, jeho hodnota je tak primo na-vazana na osobni duveru tezaru a bankaru dokdy ho podrzi, jednoduse pyramidova hra ktera nebude mit viteze jenom hromadu uplakanku a karet na bazarech za 50% slevy, ja mit 1000 BTC prodam je hned, dnes, zitra to muze splasknout jako koncici efektni bublina.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"housku ani cigara si za to nekoupim."

Ale áno kúpiš. Môžeš si to zariadiť tak že to bude chodiť na účet priamo v EUR alebo CZK.
Vtip je v tom že BTC len málokto len tak "rozhadzuje".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi nemá smysl platit něčím co během několika měcíců prakticky ztrojnásobilo svojí hodnotu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Môžeš si to zariadiť tak že to bude chodiť na účet priamo v EUR alebo CZK."

"Ale áno kúpiš."

Je to mozny? Koupim, ale muzu si to zaridit tak, ze mi to prevedou na menu, za kterou si neco koupim. Tak jo, pobavils.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naopak byste měl být rád, že AMD&NVidia mají další zdroj příjmů, ze kterých budou financovat další vývoj grafických karet. A za rok si pak nakupte na eBayi za poloviční cenu :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ty si za to nic koupit nedokazes... jinej si za to v alze koupi pocitac... nebo pracku... nebo lednicku... nebo treba auto. Kazdy podle jeho schopnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak za bitcoin si koupím počítač v Alze stejně jako za zlato nebo Haitský gourde, prostě se při nákupu přepočítá na koruny za aktuální kurz. Ale asi si těžko kvůli tomu budu držet gourde jako relevantní peníze.
Až budou existoval lidé, kteří budou ochotní pracovat za bitcoiny (třeba 0,5BTC za měsíc) a firmy, které budou ochotny přímo v BTC vyplácet zaměstnance a to nikoliv podle aktuálního kurzu USD/BTC, tak to bude možné považovat za relevantní měnu, jinak je to prostě jenom komodita jako zlato nebo obilí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mozna sis toho nevsim, ale je rok 2017 a vetsina transferu men je v nulach a jednickach. Takze je uplne jedno jestli na alze platim bitcoinem, kartou nebo prevodem z uctu. Ve vsech pripadech se jen presunuly nuly a jednicky... protoze v tom ma dneska vetsina lidi svoje penize. Rozdil je jen v tom, ze pro tebe ty nuly a jednicky jsou evidentne akceptovatelny jen kdyz jsou to koruny, dolary, eura. Jini uz jsou dal a berou i jednicky a nuly pojmenovany bitcoin, litecoin, ethereum...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On je dost podstatný detail, že jsem vyplácen v korunách a nikoliv v bitcoinech a ta virtuální cena v bitcoinech se mění ze sekundy na sekundu, takže to vlastně žádná cena není, u té se totiž předpokládá alespoň minimální časová stabilita :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A vis ze se meni i realna cena koruny, dolaru, eura ? Kazdou sekundu vuci jinym menam. V delsim casovem useku i vuce zbozi... rika se tomu inflace. A kdyz mocipani chteji tak i docela rychle, staci vytisknout haldu dalsich papirku (nebo vygenerovat haldu jednicek a nul). Neni to tak davno, co cnb ukoncila intervence, kdyz umele snizovala hodnotu koruny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jseš asi úplně vymazanej. Kurz normálních měn se kromě spekulací a zásahů centrálních bank odvíjí především od výkonnosti ekonomiky, v níž funguje jako výhradní prostředek směny za zboží a služby. Na BTC není založená ŽÁDNÁ ekonomika, není to tedy vůbec měna, ale množstvím omezená komodita s nulovou praktickou hodnotou, jejíž cena se řídí výhradně spekulací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano bitcoin je letadlo co se casem rozbije o zem. S tim souhlasim. Ale nemeni to nic na tom, ze mam pravdu v tom co sem napsal vejs.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo a ještě taková drobnost, jedním z mých předpokladů na skutečnou platbu v reálné měně je ta, že si to za konkrétní "cenu" v BTC budu moci dnes objednat a až zítra vyzvednout, aniž bych musel platit předem, víme?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To se bohuzel mylis, Alza pouziva zprostredkovatele, ktery vymeni bitcoiny za CZK/EUR a nasledne dojde k prodeji zbozi.
Takze ano, Alza je velmi progresivni a umozni ti pred koupi si vymenit bitcoiny za skutecne penize, to je vsechno!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na alze se plati bitcoinama uplne stejne jako kartou. Proste zaplatim pozadovanou castku danym platebnim prostredkem. A zprostredkovatel co je mezi mnou a alzou (ktery je tam jak v pripade btc tak platby kartou) nasledne prevede moje nuly a jednicky na nuly a jednicky jaky chce mit ve vysledku na uctu alza.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže kurz se řídí časem, kdy je směna provedena. Neplatí tam vůbec to, že dnes za 1 BTC objednám a zítra 1 BTC zaplatím, Alza ani zprostředkovatel na sebe samozřejmě kurzové riziko CZK/BTC nevezmou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me pride, ze vubec nectes co sem psal. Protoze v danem kontextu jsou tvoje reakce uplne mimo...
Muzu na alze zaplatit bitcoinem ? Ano muzu. Co se stane kdyz zadam na alze platbu bitcoinem ? Dostanu castku v btc co mam zaplatit a adresu kam je poslat. Zadam udaje do btc penezenky a odeslu platbu. Hotovo. Zaplatil sem na alze bitcoinem. Koupil sem za bitcoiny zbozi co sem chtel. Az na drobne detaily je to stejny jak platba kartou. A stejne jako pri platbe kartou me nezajima jak maji vyreseny pozadi ty platby. To je jejich problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, jeho reakce je uplne v poradku.

Pominme ted to, ze se bavime o jedinnem obchode v CR, kde bitcoin berou. :-)

Snazi se ti rici, ze v Alze jsou progresivni obchodnici kazdym coulem a snazi se zakaznikovi nabidnout co nejlepsi sluzby a co nejednodussi placeni. Sli az tak daleko, ze prijimaji i bitcoin. Zaroven ale na sebe nechteji brat rizika bitcoinu a tak nasli prostrednika, ktery jim v okamziku placeni smeni bitcoin za CZK. Jinymi slovy ty mas stoprocent pravdu, ze zaplatis bitcoinerm, ale Alza prijme platbu v CZK. Tudiz se neda tvrdit, ze v Alze si zbozi nakupujes za bitcoiny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znova pro hloupy. Zvolim platbu bitcoinem. Poslu patricnou castku v bitcoinech na patricnou adresu. Nakoupeno za bitcoiny. TECKA! A s tim jedinym obchodem... si jako vzdy dokazal, ze pises o necem o cem vis kulovy. Staci kouknout do mapy https://coinmap.org

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl, nákup neproběhne v bitcoinech, protože Alza prostě BTC nepřijímá. Prodává zboží za CZK, to ty jen máš pocit, že nakupuješ v BTC, protože se najde finanční zprostředkovatel, který smění tvoje BTC za CZK v reálném čase za provizi pro sebe.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo ja mam pocit :o) A pak kdo je tu vymazanej.
Takze ad absurdum podle vasich vymyslu. Mam ucet vedeny v ceskych korunach nebo eurech. Platba na ebay, ktery bere jen americke dolary. Platba kartou... takze je tam prostrednik. Opet tam nekde dochazi k nejakym prevodum, protoze ebay nejaka pofiderni ceska koruna nebo pofiderni euro nezajima... kdo by na sebe taky bral kurzove riziko :o)
Tak a kde je ted rozdil mezi bitcoinem, ceskou korunou nebo eurem ? Ve vsech pripadech platim tim cim sem chtel. Ve vsech pripadech dostane ten od koho sem nakupoval to co chtel. Ve vsech pripadech tam figuruje prostrednik co tu transakci zprostredkoval a ma z toho provizi.
Ale klidne muzete dal zpochybnovat system plateb, ktery funguje uz roky. A do ktereho byla jen zarazena dalsi mena...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prostě vymazanej, nechápe, holinky nebo hodinky, oboje se přece natahuje :-D
A považovat za platidlo něco, co mění hodnotu několikrát denně klidně o desítky procent může fakt jen duševně slabší jedinec...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Srovnal sem rovnoceny platebni metody a popsal jejich obdobny zpusob fungovani. Mel sem za to, ze to pochopi i hloupoucky jedinec jako ty. Jenze ty jen dokola umis omylat ty samy hovadiny. Skoro je mi te lito... musis mit tezky zivot :o)
A ted si predstav, ze dokonce existuje bitcoinova platebni karta. Clovek na ni posila bitcoiny a plati s ni kdekoli, kde berou platebni karty .. a je mu uplne ukradeny v jaky mene to obchodnik dostane ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, s podobnou logikou můžu v Alze platit železným šrotem, stačí ho odvézt do sběrných surovin a říct jim ať platbu pošlou na účet Alze jako platbu za nákup, fakt demence...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin i další kryptoměny můžete nakoupit snadno za Kč v e-shopu https://www.ccshop.cz

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co kdyz chci BTC prodat, to umite taky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na koupi i prodej máš třeba v Praze několik Bitcoinmatů, dále na přes ověřené služby jako SimpleCoin nebo EasyCoin od WBTCB.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vysoka cena je zpusobena tim, ze stavajici drzitele "meny" nejsou ochotni levne prodat. Tenhle rust ale nemuze trvat donekonecna a zajem po urcite dobe opadne a nastane opacna situace - drzitele meny nebudou mit komu prodat sve bitcoiny, takze cena bude nekde hodne nizko - podle toho kdo driv vymekne.

Podle me jakykoliv naznak ze hodnota zacne klesat spusti lavinovy efekt - nejdriv se bitcoinu zacnou zbavovat ti ktery ho koupili za draho nedavno, aby minimalizovali ztratu a postupne se ho zbavi kazdy rozumny nekde u hranice za kterou ji nakoupil (nebo vytezil).

Nemyslim si, ze se cena odviji od nejake prakticke stranky veci - je to porad jenom bud vsichni nahoru a pak prijde cas, kdy pujdou vsichni dolu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Růst měny je způsoben zejména neustálem přílivem investorů (i když třeba ve většině jen spekulujících ve zvyšující se hodnotu) a proti tomu je těžba nových Bitcoinů, která se stále snižuje, protože se blíží na předem stanovený počet Bitcoinů, které mají být v oběhu, tj. 21 milionů. Přirozeně pokud se má stát tahle měna velkým hráčem na trhu, tak musí pokrýt velkou část hodnot na onom trhu. Při jasně daném počtu coinů tedy musí hodnota jednoho ještě značně stoupat, ale s tím se počítalo již při založení.

Dokud se bude Bitcoin obchodovat, tak hodnotu mít bude a zatím nevidím důvod pro nějaký značný propad i přes politické neshody vývojářů v posledních letech. Doby, kdy při panice klesla hodnota z $14 za $2 (tedy nějakých 15% původní hodnoty) jsou už dávno pryč a výkyvy trhu jsou sice v absolutních číslech velké, nicméně procentuálně je to stále menší část. Stejně jako jsou ti s názorem že při poklesu se ho musí hned všichni zbavit tak je i dlouhý zástup těch, kteří nadšení nakoupí více levných BTC a cena se tak vyrovná a stabilizuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já se domnívám, že propad by mohl nastat docela snadno, kdyby pár významných států, např. těch sdružených v OECD pomocí zákonů zakázalo převody bitcoinu na národní měnu, banky by nemohly přijímat peníze od zprostředkovatelů těchto obchodů a ani samotní zprostředkovatelé by legálně obchodovat nemohli. Tím by se obchody s cryptoměnami dostaly na nelegální úroveň.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepletete si akcie a měny? To co píšete se totiž týká pouze akcíí. U měn je hodnota, resp směnný kurz udržovaný průběžným obchodováním.

Třeba takový $ zatím nezkrachoval pouze díky tomu, že využíván v mezinárodním obchodu a proto se USA vůbec nelíbí, když státy blízkého východu chtějí v obchodech s ropou používat něco jiného než $.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak a je to typicke, o bitcoin se nejvic zajimaji ti, kdoz neznaji ani zakladni ekonomicke terminy jako co to je napriklad mena.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A proti bitcoinu jsou nejvic ti.. co o nem vedi naprosty kulovy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepletu nemějte strach, BTC opravdu měnou není, byť si jeho držitelé žijí v naivní představě, že měnou je.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je hodně naivní názor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin je neco jako filatelisticka znamka..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rozdielmedzi usd a btc je ten ze usd je aj v papierovej forme :)

neni niecim kryty tlaci si ho fed ako sa mu zachce

pokial tomu ludia veria ma hodnotu a preto sa aj usa snazi za kazdu cenu aby sa s nim obchodovalo. vid libya, rusko cina

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lidi veri v USD stejne jako veri v EUR nebo v CZK, dostavaji tim zaplaceno za praci a mohou si za to koupit vsechno co je na trhu k dispozici, od rohliku az po dovolenou. Tezko muzes chtit po *coinech, aby jim lide verili stejne, pokud neplni funkci platidla, ale jen nejake investicni prilezitosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono se to asi nestane naráz, že ano. Adaptace nějakou dobu trvá. Nebo myslíš že první mince někdy v 7. století začaly platit ze dne na den? Ony se ty mince napřed mezi lidi museli dostat, stejně jako kryptoměny.
btw: už dost firem hlavně z IT oboru (a to i v Čechách) ti vyplátí mzdu v BTC, není problém..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by ma teda zaujímalo, ako si v pracovnej zmluve ukotvíš výšku mzdy v BTC? Povedzme, že sa so zamestnávateľom dohodnem na 5 BTC mesačne za štandardný pracovný úväzok. Koľko tovaru (potravín, služieb, nájmu, úverov) budem môcť každý mesiac nakúpiť vo svojom meste? Asi veľmi rozličné množstvá, podľa aktuálneho kurzu BTC/EUR v daný deň. A čo keď o pár rokov budú chcieť všetci dostávať mzdu v BTC? Odkiaľ zoberú zamestnávatelia pre každého zamestnanca 5 BTC (zjednodušený príklad rovnakej mzdy) ak na celom svete bude existovať iba 21 miliónov BTC?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vim, tak smlouva byva na plat ve fiat mene. A pri vyplate se prevede podle aktualniho kurzu bitcoinu. Btw 5 BTC mesicne (pri aktualni cene 5558$ za jeden) zas tolik lidi nema, aby to byl problem vyplacet ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PPK má pravdu.
Kypec zkus se trochu zamyslet nad tím co jsi napsal... :D
Poradím... čím bude btc žádanější a jeho hodnota vyšší, tím menší mzda v btc se bude logicky vyplácet. Její hodnota ale přitom zůstane stále stejná.
Takže se klidně teď může vyplácet 5BTC a za 20 let 0.0001 BTC a hodnota té mzdy může být stále stejná.
BTC je mladá deflační měna, bude ještě chvíli trvat než se stabilizuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem toho názoru, že cryptoměny jsou jedinečný zlatý důl pro chytré lidi, kteří však nekupují žádné cryptoměny, ale přicházejí na trh s měnami novými. Pochopitelně si ještě předtím pořádné množství své nové cryptoměny natěží. A jakmile se najde někdo ochotný nakupovat, což je za dnešního stavu vcelku pravděpodobné, tak své cryptopeníze pomalu rozprodávají.
A vzhledem k tomu, že různých cryptoměn je možné vymyslet opravdu hodně velké množství, tak je možné na těchto emisích trhnout vskutku pořádný balík. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mne překvapuje, kolik lidí je pro svůj názor, že kryptoměny jsou podvod, ochotných přijímat nějaké zákony, aby ochránily ty "chudáky", kteří si myslí, že bitcoin je platidlo. Tak už by bylo dobré, aby si uvědomili, že je nikdo nenutí s tímto obchodovat, své vydělané peníze takto investovat a nést riziko, že ty "bublina" někdy splaskne a přijdou o své investované peníze.
Kdy už si lidi uvědomí, že to, kam uložím své peníze je jen a jen moje starost, a že nepotřebuji vodit "chytřejšími" za ručičku a že mi to musí zakazovat ! Je to moje riziko a stát by mi do toho rozhodně neměl kecat. Stejně tak mne má nechat si vybrat, zda chci zemřít pasivním kouřením v kuřácké hospodě , nebo se nudit sám v nekuřácké.
Zírám, kolik lidí chce něco zakazovat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zákony nejsou od vodění za ručičku, jsou pro vymezení bezpečných mezí. Tak jako je zákonem daná rychlost v obci (ne, že by to nešlo více - to víme, že ano), ale taky určují kolik procent úroků je půjčka a kolik lichva, tak na konec se dostaneme i k tomu, že jsme rádi, že zákony nám pomůžou ochránit blbé stádo, které se zapojí do letadla. Bitcoin není nic jiného než letadlo - redistribuce kapitálu od podvedených k podvádějícím. Neoznačoval bych to za chytřejší a blbější - protože zneužívat cizí blbost přece ve společnosti nemá být normou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miluju tyhle názory o letadle, čtu je už 8 let v kuse a pokaždé se trhám smíchy. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin letadlo neni protoze mnozstvi minci je omezene na aktualne asi 17 milionu a do bjdoucna je max nekde u 21 milionu BTC. Aby vykazoval znaky leradla muselo,by mnozstvi BTC byt neomezene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak ...
„Pane esenbé, dejte mi pokutu, nebo se vám vybourám!“

To jako vážně?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin chteji lide zakazovat ze dvou duvodu:

1. Bud se ho obavaji, nebot je to neco co nema stat pod kontrolou a nekteri lide jsou radi pod kontrolou statu.

2. Nebo jsou nasrany, ze si nemuzou koupit grafickou kartu na pocitacove hry, protoze to nejaky "kreteni" vykoupili pripadne, jsou nastavany, ze kvuli tezarum grafiky zdrazili i o 20%. Takze logicky krici proti bitcoinu.

Oboji ale jeste neznamena, ze bitcoin opravdu neni pyramida a ze jednou nekteri "splacou nad vydelkem" az to praskne. Ale mas naprostou pravdu, ze u dospelych svepravnych lidi je to jen a jen jejich problem a nikdo nema co jim do toho kecat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad bod 1) abych to vysvetlil.. je to na stejne urovni jako prodat lana komunistum za vyhodnou cenu.. a pak prijit domu a zjistit, ze na tech lanech visi cela moje rodina...

Vlastne rikate, ze sankce napriklad vuci Severni Korei jsou nespravedlive, ale nastesti jim bitcoin umoznuje vesele obchodovat dal.. napriklad prodavat a nakupovat uran..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ty sankce pro Severní Koreu jsou sice z určitého pohledu spravedlivé, ale dopadají nejvíce na lidi - prosté občany, kteří za vývoj raket a bomb nemůžou. Kdyby stát (Severní Korea) neblokoval svým občanům internet a směnu v bankách, tak by třeba jim zrovna mohli příbuzní z Jižní Korei poslat bitcoiny, aby si mohli přilepšit. Případně by si mohli svou měnu směnit za BTC a v případě budoucích nepokojů či války mít aspoň nějakou možnost přežít. To je jeden příklad zásahu státu (pomocí zákonů a omezení) do svobody lidí. A že Kim těží BTC a nakupuje za ně uran ? Ano, to je zneužití bubliny, za kterou si (podle výše uvedených názorů) stejně nelze nic koupit... ;-)
Možná by bylo dobré se zamyslet nad tím, že by se měli postihovat ti, kteří jsou ochotni mu ten uran prodat za jakoukoli měnu sankce nesankce.
Další je např. Venezuela s hyperinflací, kde stát svojí měnovou politikou totálně zrušil finance občanů, a pouze Ti, kteří měli investice ve zlatě, nemovitostech apod., (ale také v bitcoinech), měli šanci si uchovat majetek. Zde je vidět, že stát může kdykoli udělat měnová opatření, která sníží hodnotu našich úspor. Ostatně tento stát s tím má již několik zkušeností - buď z 50. let, ale i z nedávných restrikcí ohledně hodnoty koruny a Eura.
Proto chci, ať mi stát nezakazuje investovat tam, kde si myslím, že to má smysl. Ostatně je normální, že v bance nemáte na účtu téměř žádný úrok ? Že tam uložené peníze ztrácí hodnotu ? Že investovat do akcií pomocí investičních fondů se Vám vyplatí až od 500000 Kč a výše a v době nejméně 10 let, jinak Vám v prvních letech poplatky sníží hodnotu vkladu ? To je hlavní důvod, proč lobby bank bojuje za zákaz decentralizovaných kryptoměn, obrovské snížení snadných zisků z možnosti používat finance občanů bez jakékoli odměny formou úroků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak uznavam, ze kdyby si napr. Rath nechaval posilat veskere uplatky v Bitcoinech, tak by byl dneska vysmaty, a mozna by se na nas zubil z billboardu misto Zaanalka.

Nastesti nova generace politiku se jiz tolik neboji informacnich technologii, takze narod bude usetren od trapnych scen s miliony v krabicich od vina..

(apropo, proc by se mel Kim Cong namahat s tezbou? Staci prodavat deti politickych veznu na organy za BTC)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že Rath je vysmátej i bez bitcoinu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.