Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Bitcoin překonal hranici $9000

Nejen to, dosažení či překonání hranice deseti tisíc dolarů se zdá být otázkou hodin, nanejvýš dnů. Cena nejznámější kryptoměny totiž stále roste…

O víkendu překonala hodnota Bitcoinu $9000, v neděli dosáhla zhruba $9500, během pondělka se ještě zvýšila na až $9700. Hodnota samozřejmě kolísá, i v řádu až stovek dolarů během dne, ovšem s ohledem na aktuální cenu jde v podstatě o jednotky procent.

Současný trend spočívá v získávání měn, jejichž těžba je rentabilní a možná na standardním hardwaru a následná směna těchto měn za Bitcoin. Většinou je řeč o měně Ethereum. Tu je možné získávat s využitím moderních grafických karet. Určitou výhodu mají uživatelé v chladnějších oblastech, pro které nejsou energetické nároky ztraceným nákladem, protože mohou odpadní teplo využít k vytápění; s komerčním vytápěním pomocí odpadního tepla z těžby kryptoměn experimentují na Sibiři.

Každopádně je ale pro těžaře nutné sledovat rentabilitu. Ta se průběžně mění a jak ukazuje graf vývoje v letošním roce, po záříjovém minimu opět pomalu, ale jistě stoupá. Pokud nedojde k nějaké nepříznivé změně a zájem o kryptoměny poroste aktuálním tempem, je možné během několika dní (za příznivých okolností i během několika hodin) očekávat dosažení desetitisícové hranice.

Tagy: 
Zdroje: 

Coindesk, BBC, Bloomberg

Diskuse ke článku Bitcoin překonal hranici $9000

Středa, 29 Listopad 2017 - 07:27 | Bespi | uz dal 11k :D
Úterý, 28 Listopad 2017 - 13:20 | jupiii | A taky Stellar Lumen sprintuje hore a riziko...
Úterý, 28 Listopad 2017 - 12:21 | Tom Buri | koukam, ze to prave vylezlo na $9,907 (:

Zobrazit diskusi