Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bitmain Antminer E9 těží jako 32 GeForce RTX 3080 při třetinové spotřebě

"Zatímco hráč si koupí jednu grafickou kartu a je na dva roky spokojený"

To nebude běžný Franta hráč :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já byl s Vega64 na vodě spokojenej 4 roky :) Teď 6900XT na vodě je ale značnej upgrade. Uvidíme za další 4 roky...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mě přišla drahá už ta Vega64, ale ještě jsem jí zvažoval.
To co se teď děje kolem cen, to je na hypotéku :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To už raději na leasing/pronájem. Proti cloudu by to aspoň mělo výhodu nulového lagu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ani tezarova penezenka neni bezedna a s tim vydelavanim je to taky trochu osemetne. Zalezi dost jestli NVidia prijima Monero pripadne Etherum nebo chce zaplatit v dolarech. To abych rekl pravdu, netusim.

Ja teda byl predevcirem u Kabatu a jak jsem si kupoval housky, tak jsem zjistil, ze jsem nechal doma penezenku, proste trapna situace. Tak jsem rikal prodavacce, ze bych ji mohl poslat penize na kryptopenezenku, ze tam mam nejake Etherum, ... Nebudu vas napinat, koukala na me, jako kdybych spadnul z visne a popravde jsem zustal bez snidane. Blba prodavacka no, vubec nechape moderni spolecnost.

Nicmene teda urcite ASIC strojum fandim, ikdyz teda zrovna nevim, jestli bych si chtel porizovat RTX 3080. Asi v nejhorsim jo, ale docela bych dal prednost RX 6800XT, jenze tam nejsou problem tezari, ale ze to proste AMD vyrabi jako kusovou zalezitost. Jestli ale teda dle clanku tady nebude 6nm Zen3+, tak se navyseni vyroby grafik na nejakou aspon trochu rozumnou miru asi nedockame.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Netroll tak okatě.. jako kdyby nevěděls, že kryptoměnu můžeš směnit za FIAT měnu.. a prodavačka tam nebere karty, že..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenze v tom je pointa, kryptomena ma jedinou hodnotu - duveru a pokud budou lide smenovat kryptomenu za FIAT menu, aby si mohli neco napriklad dalsi grafiky koupit, tak kryptomena prirozene poklesne, cimz se nevyplati ty grafiky koupit.
Chtel jsem tim samozrejme rict, ze i nakup grafik tezari ma nejaky "peak" a nad ten nebude davat smysl porizovat dalsi grafiky. Tezko ale hodnotit, jak blizko ci daleko k nemu jsme, navic kryptomen, ktere realne spotrebovavaji grafiky je nekolik. Kazdopadne specializovane ASIC stroje mohou pomoci odlehcit nedostatku grafik a prave u velkych farem mohou davat znacny smysl a o to vic grafik bude najednou zustavat na pultech obchodu. Takze jsem za kazdy ASIC rad.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zkusil si te prodavacce nabidnout australske dolary? Koukala by na tebe uplne stejne :D .

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

„Jenze v tom je pointa, kryptomena ma jedinou hodnotu - duveru“

Stejně jako všechny ostatní měny.
Resp. u státních měn to je primárně důvěra a sekundárně násilí.
(Tj. třeba CZK je krytá primárně důvěrou a sekundárně policií a armádou, resp. schopností vlády si platby v CZK vynutit i u těch, kdo by nechtěli.)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ono není divu. Československý zlatý poklad (přes 96 tun v září 1938) zčásti ukradli náckové, zbytek britové a ten zbytek co zůstal ve státní rezervě nám ČNB prodala (více než 56 tun v r. 1998) a ponechala si 14 tun. V dalších letech se váha zlata v státní rezervě snížila na 252 000 trojských uncí (cca. 8 tun) v loňském roce. A zatímco všichni kolem nakupují, naše centrální banka prodává.

Takže krýt měnu zlatem - ono už jaksi není čím!

zdroje:
https://www.historie.cnb.cz/cs/menova_politika/prurezova_temata_menova_p...
https://www.lidovky.cz/byznys/statni-pokladna/s-ceskym-zlatym-pokladem-t...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co jí nabídnout banány nebo citróny, komoditní směna je vlastně základ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, už v roce 2014 když jsem od nějakého ukčka chtěl poštovné a cenu balíku na ukrajinu (byl to nějaký šrot) předem, tak ukčko požádalo o btc adresu, během pár minut přišlo pár desítek mbtc, a bylo vyřešeno. Prodavačka byla asi zaostalá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prodavačka slyšela, že jí nabízíš "ether" a "rum", tak si tě zařadila do škatulky "feťák - alkoholik".

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Lituju lidi co si tyhle asiky koupi za tyhle ceny .. to nez zaplati tak se muzes stat tolik veci ... strasne riskantni. Grafiky muzete kdykoli prodat hracum, ale z asic mate zarazku do dveri. Osobne mam nekolik kusu antminer E3 na kterych jedu Expanse a aktualne to je dost dobry na to ze to je 3 letej stroj, 120$ za elektriku a asi 2x az 3x tolik je zisk tak fajn, spolehlivy maly rig :) Ale ja je koupil u vyrobce za 800$ a jsou zaplacene mnohonasobne dneska protoze tezily etereum dokud jim stacila pamet, maji 18 hash cipu kazdej ma 4GB ddr3 pameti 32 cipu pametovych na 1 hash cip. Jedou od jara 2018, obcas do toho fouknu kompresorem za chodu a 1x se delal repas zdroje -kondiky, jinak o tom nevim. Taky co jsem koukal na bazosi inzeraty koupim E3, nevidel jsem ze by tyhle strojky nekdo prodaval, vsichni se me smali co jsem si to koupil za kram a ted uz se nesmeji protoze antminery l3 a s9 zastaraly strasne rychle zatim co tohle 3 roky stary a furt krasne ziskove :)
Jinak jsou uz dlouho v prodeji innosilicon A10 500mh a A11 myslim ze 2Gh ale cena je strasna :) Az bude zas za rok ci dva kurz dole rad si strojky od nich koupim za zlomek ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vis, ze si kazdou vetou odporujes?
Litujes lidi, kteri si ASIC koupi, ale v zapeti pises, jak se ti ASIC vyplatil. Pak se rozepisujes, jak se tenhle ASIC nevyplati a pritom v clanku se pise, ze je to vyhodnejsi nez mit vykonove patricny pocet grafickych karet.
A bud ty nebo jiny podobny kryptominer jste mi tu pred tydnem tvrdili, ze 3080ka se vam zaplati do pul roku. Jestli je tohle vyhodnejsi, pak se to teda musi zaplatit jeste drive a zase myslim jsi to byl ty, kdo tvrdi, ze kryptohorecka bez zmeny pravidel u ethera bude trvat minimalne do pristiho leta, teda pres rok.

Meli byste si teda vy tezari ujasnit, jak to teda ve skutecnosti mate a nepsat kazdou druhou vetou neco jineho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak se ktera karta zaplati ci ne zalezi na cene elektriny, cene karty, na tom jestli jsi schopen ji provozovat bez vypadku dlouhodobe - odladit masinu, spocitat si to muzes na whattomine.com. Vem si ze koupis asic stroj treba na BTC ted kdy je veskera t echnika draha, budes rad ze to za rok a pul provozu zaplatis pak pujde kurz na 2-3 roky dolu tudiz budes provozne ve ztrate a navic za 2 roky uz vyrobci budou mit ve farmach statisice modernich stroju s 5nm cipy ktere bodou 3x efektivnejsi nez ten tvuj kram.. pokud vydrzis pockat 3 roky a zivit to a v maximu prodas neco malo vydelas ale zadnej zazrak abys byl za vodou to nebude, stroj zastaralej s vicemene nulovou cenou.. Ano antminer E3 byl pomerne riskantni krok, protoze stacilo kdyby eth sit udelala zmenu alga a bylo to v hajzlu ani bych to nesplatil, ale za 800$ me to prislo fajn cena a nakonec asi rok a pul jely etereum pak chvili etc a nasledni expanse a zaplacenej je asi 3x ale cena stroje byla jen 800$ navic me jelo mraky techniky v energoraji tak jsem si mohl dovoli par kusu koupit i kdyby to nevyslo bylo by mi to jedno. Ale holt ethash je super nejefektivnejsi algo, kdyz tezis expanse ted a hned prodavas a kupujes LTC tak 1 LTC me stoji asi 66$ coz pri cene LTC 260$ je fajn :) Pak ale prijde obdobi ze prodavat nepujde a budu to muset zivit a velmi dlouho ty coiny drzet. Z hlediska kryptohorecky ted jsme ve fazi 3/4 altcoinseason (4/4 je downtrend asi) po ni uz bude pokles, altcoin sezona jelikoz to cele zacalo ted trochu driv diky korone a deni ve svete muze skoncit s letem, ale take muze vygradovat napodzim s tim ze to zacne klesat az po cinskym novym roce tedy unor 2022. Pokud ne tak to bude velke prekvapeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kluci nehadejte se, od doby, kdy se kryptomeny dostaly na burzu, se staly predmetem spekulativnich nakupu a prodeju, toto je prave nejvetsi chyba krypta, spekulace...
o duveru v krypto momentalne nejde, spise o umisteni bezcennych cisel do krypta...
vono si to hlavni hraci "ohlidaj"...
"zlaty" standard je uz davno v dupe, zlaty dinar byl uspesne "zrusen", takze zbyva rubl,juan...
jo, jeste euro zlaty....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na aký algoritmus je ten ASIC? EtHash? V článku som nikde o tom zmienku nenašiel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj ethash, ja mam starsi verzi antminery e3, jako 2Gh jsou hezky ale cena je velmi vysoka a jen to splatit bude narocny, me ty e3 staly 800$ za kus coz udelaly pomerne brzo na etereu, do tohohle bych za tu cenu nesel. Mam v pameti antminer D3 a jeho cenu v 1 varce v predprodeji 12000$ a zisk dene 900$ v te chvili a jak to nasledne dopadlo... nikdo z tech co to koupili to nezaplatil, zrejme ani na elektrine zdarma ne, to bylo ukazkova svinarna od bitmainu. Nastesti jsem nebyl takovej silenec abych do toho sel, sel jsem na jistotu do antmineru s9 coz se ukazalo pozdeji v roce 2017 jako kurva dobrej tah :) za 1. uz od zari nesly vubec sehnat a jelikoz hash site byl pomerne nizkej davalo to mrte BTC :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co sa konkretne stalo s tymi D3? Priznam sa, ze posledny moj miner od nich, bol S3+ a mal som aj vsetky predosle, najdrahsi bol S2. Lenze posledne roky to uz nesledujem. Co som ale na Bitmaine za tie roky vypozoroval a aj sa mi zakazdym potvrdilo je fakt, ze vsetky tie minery pred predajom tazia vo velkom v ich centrach a az ked zacina byt vizia navratnosti vcelku otazna, tak idu do predaja. Nejeden krat mi dosli S1 ci S3 dokonca zaprasene od prachu a to sa tvarili tenkrat ako "novinka". ;) Jak sa hovori, v Bitmain nie su tak sprosty, aby predavali nieco pod cenu, ked by sami verili, ze ROI toho je len par mesiacov. :P

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S d3 se stalo to ze to byl prvni asic na dash a bitmain je zacal vyrabet a samozrejme okamzite bezely v jeho farmach a spustil predprodej prvni varka za 12000$ za kus s dodanim za cca 3-4 mesice. Profit v tu chvili neskutecnej skoro 1000$ za den. Ovsem jak pribyvaly D3 v bitmainovych farmach tak sit korigovala narust vykonu obtiznosti a cca 2 mesice od chvile kdy spustili predprodej za ty sileny ceny uz byl profit jen 100$ za den a za dalsi mesic uz to bylo 10$ kdyz lidem stroje dorazily profit uz byl v minusu a nikdy se do plusu nedostal, za normalnich podminek stroje nikdo nesplatil.. smutna to epizoda tech co skocili na špek kvuli tomu ohromnymu profitu.. Take jsem to sledoval a jelikoz jsem mel objednanou dalsi varku S9 s dorucenim az nekde pred koncem roku a mel jsem nejaky prebytecny $ tak jsem chtel neco koupit, ale D3 jsem seznal za ulet s mnoha neznamymi a koupil jsem nakonec nejake L3 coz sice nebyl tak dobry kup jako S9 z hlediska profitu ale byly celkem slusny. Takze tak, vyrobci maji ve svych farmach vzdy min o 1 generaci modernejsi techniku, maji dumpingovou cenu elektriny, pokud nemate el. zdarma o ASIC ani nepremyslejte. Tyhle ASIC na ethash za tu cenu .. bal bych se toho, neco se na stroji posere, eth udela zmenu alga nebo snizi vyplatu za blok (to se tusim chysta uz na cervenec 2021) a investice se nevrati.. zlaty karty. Ano antminer E3, inno A10 je sikovnej, ale sudlate na tom Expanse kde je profit mensi nez eteru a casto se musi velmi dlouho cekat na nejakou spicku na kurzu aby to slo s rozum ziskem prodat. Inno A11 uz je silenost za danou cenu a tyhle nove anty to bude to same pozor na to aby to nebylo jak s tema D3.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diky za vyzivnu odpoved. :) Takze predpredaj. :D Na ten im samozrejme seriem z vysoka po jednom popaleni menom The Butterfly Labs, kde som cakal rok na 600G Monarch (Jan 2014), nakoniec som bol jeden z tych mala, co dostal po roku refund. :) Inak ked sa nadtym clovek zamysli, ten Bitmaintech musi mat neskutocny profit, ked s kazdou generaciou urobi niekolko mesacny premine s najvykonnejsim HW v danej dobe. To musi byt neskutocny masaker, pricom vyroba toho HW nie je tak nakladna...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to nefunguje. Funguje to tak, že když bude kvůli ASICům těžba na grafikách nevýhodná...

tak si těžaři prostě najdou další nejvýhodnějším měnu, kterou můžou těžit na grafikách. :D

Jediné, co to spraví, je pád BTC na ceny, za které se na těch grafikách nevyplatí těžit nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proto se take site asikum ktere maji vyssi efektivitu nez karty brani, protoze tim se kazi profitovost tezby na kartach a kartovi mineri jdou tezit neco jineho a siti se zhorsuje decentralizace o tu hlavne jde, kartova tezba me proste lepsi rozlozeni vykonu, asiky jedou vetsinou z 1 mista z farem vyrobcu. Pad cen krypta bude jen se nebojte, no ono se to vyplati i tak jen pri vypoctu profitu s aktualnim kurzem to je v minusu, to je bezna vec, ma to i pozitiva ze hodne mineru to vypne protoze vidi ze to je v hajzlu, jenze mineri co maji plan to nevypnou protoze vedi ze kdyz vydrzi ty 2-3 roky co bude kurz dole a pak to prodaji az bude nahore slusne si vydelaji diky mnohem nizsi obtiznosti v tom dlouhem obdobi. Ale tohle neni pro kazdeho, musite mit finance na el. s tim ze 3 roky zadne krypto neprodavate a verit ze kurz jeste nekdy bude :) Jeste k te efektivite ASIC, treba zminovany antminer E3 na naprosto shodnou efektivitu jako rx580 ktere bezi 1170mh core, 2150mhz mem a 850 mV core, 83W na gpu. Ale je to kompaktnejsi nez rig a s tichymi vetraky se s tim da doma topit docela v pohode.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

potvrzuji, dva 6ti kartové rigy jsou u rodičů kamaráda - nemohou si to vynachválit - díky jednomu krásně teplo v zimě v kuchyni a díky druhému suchý sklep, je to ale nastavené o něco výš, tuším kolem 100W/karta. Jinak těží se několik let a neprodává se nic. Prodávat se bude nejspíš až po pádu a další špičce za 2-3 roky. Cíl je naprosto přízemní - stavět za to dům

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No miner může mít kupní cenu nižší než grafické karty. Ale v případě prodeje je to přesně naopak. Obzvláště při současném hladu po HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně teda ten Linzhi Phoenix Miner připadá jako nějakej podvod a scam. Na YT je jen pár videí z hodně divných zdrojů. Na https://www.asicminervalue.com/ a https://whattomine.com/ o tom ani zmínka. A to že by tak výkonej ASIC byl k mání za 13500 USD v době, kdy jsou špičkový minery vyprodaný a v předobjednávkách za podstatně vyšší ceny mě spíš potvrzuje, že je to nějakej bluf.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty asiky za 15000+ $ je strasny riziko ze to nesplatite.. nedejboze ze by se neco poskodilo na masine za dobu reklamace prostoj jako krava .. bitmain na 100% na ty antminery e9 uz nejakej cas ve svych farmach a jestli v lete dojde k 30% poklesu rewardu na eteru tak to zacne posilat do sveta a cena muze by klidne 17-18k $ silenost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.