Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k BitTorrent ve více síťových zařízeních

Žádná novina, bittorent umí velká spousta routerů, do kterých jde nainstalovat OpenWRT, což jsou i zmíněné Asusy, ale taky spousta Linksysů a mnoho dalších. Tuším, že podpora bittorentu je i v Olegově firmwaru do Asusů...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

BitTorrent je pořád baštou undergroundu :-)) , jistě poměr sil se teď s popularizací tohoto přenosového protokolu trochu mění, ale "underground" v absoludních číslech bitTorrentu věří stále stejně - samozřejmě nesmíte se omezovat pouze na stránky www.bittorrent.com :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem jak to tedy prakticky funguje ?
citace: "A zákazníky bezesporu potěší, že kvůli ?sosání? pomalého objemného torrentu nemusí nechávát běžet PC třeba několik dnů v kuse."
Znamená to snad že router je schopen daný torrent stahovat nezávisle na počítači na nějaké vlastní médium ? :-/ ... jsem z toho malinko zmatený :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ge0rge: Ano, na flash/hard disk pripojeny na USB, pripadne u modelu 700 na interni 3,5" HDD. BTW: WL-500gP umi s originalnim FW stahovat take, ale neumi protokol bittorrent.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chci se zeptat zkušenějších: mám linksys wrt54g v5. Open source FW dal vzniknout mnoha custom modifikacim. Je jich ale hodně a nechce se mi to všechno procházet. Nevíte někdo, jestli nějaká z nich umí taky tuhle bittorrent fukci?

A v jakym power módu PC vlastně běží, když torrenty obhospodařuje router a používá třeba usb flash? S2 či dokonce S3?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PC může být klidně vypnuté, router stahuje na USB disk připojený na vlastní USB port. Nejsem si jistý, ale myslím, že Linksys WRT54G USB port nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Telemaster: Mel by to umet OpenWRT s prislusnym pluginem (chce to zaklady linuxu). A WRT54G opravdu nema USB,  jedine mne napada  koupit k nemu 1GB SD kartu (lze do nej pripajet ctecka) a stahovat na ni. Asi by slo stahovat i na jine zarizeni se Sambou pripojene do site (HDD s ethernet portem).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do toho Linksysu bych nainstaloval OpenWRT, dá se tam bittorent doinstalovat, sice není přímo v instalovatelných balíčcích, ale je v balíčcích pro Olega a ty jdou do OpenWRT doinstalovat. Ale pokud do toho Linksysu nejde zapojit USB zařízení, tak je to naprosto zbytečný instalovat - data stejně nebude kam ukládat, jedině připojit do sítě nějaký úložný zařízení...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.