Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k BlackBerry Priv dostane Android 6.0, smartphonu se ale nedaří

Podle me BB skonci presne jak je uvedene v clanku. Budou se soustredit na SW pro firemni spravu telefonu a bezpecnost, protoze tam jsou prokazatelne penize. Mimo to si muzou pro uzivatele BES, jejich telefonu a jinych produktu drzet vlastni balik uzitecnych aplikaci pro telefony. Dava to uzivatelum neco viditelneho co ma na sobe logo BB.

Jestli se k tomu cas od casu dohodnou se Samsungem/Foxconem, aby jim vyrobil telefon pro stredni tridu nebo high-end, tak budu mozna i zakaznik. BB je totiz asi posledni vyrobce telefonu co vyjma Applu nejak slusne udrzuje updaty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už jenom proto že se BB snaží lacině nadopovat Iphone a odpískalo svůj OS ve prospěch děravého lagodroidu, tak doufám že krachne.
V momentě kdy odřízli svoje OS tak pro mě BB skončilo, ten předražený shitový android s výrobním nákladem 00 nic si můžou strčit za klobouk, to už radši iphone.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

iPhone fakt nenapodobuji. Vyrobni naklady na Priv budou naopak dost velke, protoze ma prohnuty a fakt dobry display, specialni mechanickou klavesnici kombinovanou s touchpadem a jeste k tomu vysuvnou kontrukci. Vsechno HW speciality, ktere musi nekdo vyrobit v relativne malem objemu. Predpokladam, ze bude na vyrobu drazsi nez Galaxy S6 Edge a mozna i S7 Edge. Skoro urcite maji vyssi vyrobni naklady nez Apple u 6S, kde se vyrabi po milionech kusu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ano ohnutý display.. Je fakt že stočné mi taky roste pokud kadím více zahnuté stolice než té rovné...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Na druhu stranu ake ma moznosti BB oproti konkurencii ? HW je dnes lacny a pokial vyrobca nema silnu znacku alebo nejaku fakt silnu technologicku novinku tak ma sancu na slusny predaj par mesiacov po vydani, potom to bud opadne (dorazi konkurencia) alebo to obslahnu cinania za desatinovu cenu.
No a co sa tyka systemu, tam mam pocit ze BB trochu podrazilo kolena QT. Je to skvely framework a je skoda ze sa viac nevyuziva v mobiloch, na druhu stranu 5.x verzia sa dlho lepila a cesta QML (ich vlastny skriptovaci jazyk primarne na design GUI) je podla mna skor zmetocna. A aj ked je QT slusne multiplatformove, na Androide je to stale porod a na IOS detto.
Pokial BB nechcelo vyvyjat znovu novy OS alebo prekopavat stary tak moc moznosti nemali. Bud pouzit rozsireny Android alebo ist do licencie s MS.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

S WP by se aspon udrezeli v lukrativnim enterprise segmentu. Takhle si mysleli, ze se udrzi v enterprise segmentu diky tem par androidum stavejici na good technology obezlickach, ktere draze koupili. Ve skutecnosti se v enterprise aplikacich androidu nikdo nedotkne ani metrovym klackem a na obezlicky good technology vsichni kaslou a nikdo tomu neveri. A na spotrebitelsky segment je BB moc drahe a proste BB neni frikulinsky IN pro lofasy kupujici androidy .... navic je drti levna cina. Cilova skupina co by chtela klavesnici, rozhodne nechce lagroid a ti co se spokoji s lagroidem, zas nechcou klavesnici, ale 8" telefon na hrani megavocasnich her.
Uprimne, nasel se nejaky clovek, kdo prechod BB na android, vnimal a predpokladal neco jineho nez sebevrazdu BB?:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak - Windows Phone a na to stare znamen BB aplikace a uspech ve firmach je zarucen.

Narozdil od Androidu je lacina Lumie pouzitelna, protoze neni treba cekat po kazdem zmacknuti ovladaciho prvku nez se neco stane, po instalaci nejake sifrovaci a komunikacni aplikace do Androidu je to navic jeste horsi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ani lacinné Lumie nejsou velké terno v rychlosti - s Windows 10. Nevím, jestli to je aplikacemi nebo nějakým úzkým hrdlem v systému, ale Lumie 550 při skoro každém spoustění aplikace zobrazuje hlášku s "načítám". Když nestíhá hardware, tak nepomůže žádný zázračný systém.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Umělecký elektrikář opět v ráži. Enterprise segment to má naprosto u zadku jelikož přechází na byod nebo kupuje staré tlačítkové nokie. Sebevražda by byla naopak zoufale držet BBos při životě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je zajimava myslenka s tim firemnim prostredi.

Prvni standard byl prave BB - zlikvidovan pro obrovskou poruchovost BB hardware a opakovane zasilani omlacenych telefonu s jinou vadou jakozto "nahradu" za reklamovane nefuncni BB.

Dalsi standard Android - kvuli konkurencnimu boji podpora vyrobce omezena na pouhych nekolik let, prebornikem v tom je Samsung ktery nektere modely nepodporuje ani 2 roky (nevyjde oficialni aktualizace).

Takze jako firemni stndardy zustal pouze Windows Phone a Iphone.

Windows Phone ma obrovskou vyhodu v tom, ze ve firemnim prostredi nepotrebuje haldu aplikaci tretich stran aby ho bylo mozne pouzivat jinak nez jako telefon - posta i kalendar se synchronizuje automaticky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Standard Android - Google supportuje sve Nexusy 3 roky s updaty OS, pravidelne mesicni bezpecnostni updaty mi chodi na Nexus 10 jeste ted. Takze updaty jsou jen zalezitosti vyrobce, ne OS, BB klidne muze supportovat sve zelezo minimalne stejne dlouho.

Standard Windows Phone - Microsoft neupdatoval na Windows 10 ani svou 2,5 roku starou Lumii 925, tedy zadny low-end.

Ani s cistym Androidem v Nexusu nepotrebuju haldu aplikaci tretich stran - pri spusteni stacilo pripojit na wifi, nastavit domenovy ucet a mam v telefonu kontakty, kalendar a emaily. To same pripojeni na VPN, zadny problem.
Jasne, nainstaloval jsem si MS Office, protoze jsou i na prohlizeni nejlepsi, ale jsem z nich dost zklamany, protoze starsi formaty *.doc a *.xls nedokazou otevrit nativne, ale posilaji je kamsi na server ke konverzi (coz mimochodem delaji i na iOS a W10M), coz je pro firemni pouziti docela problem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.