Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k BlackBerry uvede dva levnější Androidy

Pevne doufam, ze verze bez klavesnice bude v rozmerech pod 5". Presneji receno do 138x67mm.

O samotne LCD uplne nejde, protoze levni Cinani maji casto docela malou plochu LCD proti plose telefonu, ten je pak jeste mnohem mohutnejsi nez by se zdalo. Opakem je treba nova Galaxy S7, kde je sice 5.1" display, ale rozmery telefonu jsou jen o par mm vetsi nez u iPhonu s "pouze" 4.7" LCD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, jestli by uvedli neco jako classica tak bych i prezil vymenupodvozku na androida, ale chcu 1:1 lcd a poradnou klavesnici a samozrejme funkcni hub ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě ta firma v podstatě končí protože nedovedou najít zákazníky.

V minulosti měla tato značka sílu v bussiness třídě. Tu ztratila protože dlouho odmítali opustit hw klávesnici. Os měli dobrý a omezení v málo aplikacích lidi netrápilo protože bussiness man nehraje hry. Ten potřebuje přehlednou kancelář a to mohli dodat kdyby chtěli. Nicméně zaspali.
Pak teda pochopili co se děje, jen že zákazníci už byli pryč.
A nyní se snaží prorazit v lowendu (což tel za 7k bezesporu je), ale kdé bude zákazník? Pro mladé nemá tago značka žádnou cenu, ti raději samsung. A pro lidi co hledaji "kvalitu" je to prostě moc levné.

Měli jít s cenou kolem 500 až 600 usd a udělat z toho konkurenci vyšší střední třídy a pak by se vidělo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokial mame hovorit iba o cene a nicom inom, milej pane, vy ste utrpeli velmi tazky uraz hlavy? 700 € smart-blb-demento-tabtelo-lopato-fón je BEZESPORU LOWEND?

A co je pre Krista potom mainstream? 1500 €? A co je highend? 3000 €? Iste mate smart-blb-demento-tabtelo-lopato-fón aspon za 5000 € !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opravim vas: lowend 100-300 €, mainstream 300-700 €, highend: 700-1200 €.

Ked sa vratite na planetu Zem a do roku 2016, tak par tipov Vam pomoze s adaptaciou:

toto je na pomedzi lowendu a mainstreamu: https://www.alza.sk/lenovo-vibe-p1-graphite-grey-dual-sim-d3810806.htm

toto je na pomedzi mainstreamu a highendu: https://www.alza.sk/samsung-galaxy-s7-cierny-d4058705.htm

a highend su dnes snobske modely jablka alebo ťamťungu s 64/128 gb internou pamatou nad tisic €

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Teda vykřičníků tam máte, to se hned tak nevidí.

Jinak mi připadá, že nějak odpovídáte na něco co tam není. 7k vyhodnotíte jako 700 € (7 tisíc je cca 260 €) a pak přestože je operováno s USD operujete s EUR (což jedno je jistě cena v USA to druhé asi s DPH na Slovensku).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no to su tie skratky ze ... ano kilo- znaci 1000-nasobok a ma skratku k a iba v IT znaci 1024 a binarno-dekadicky bordel + clanok na moj popud k tomu a K (velke k) k tomu je Kelvin

lenze v slangu kilo znaci 100-nasobok a tisic je tác nebo litr, čili nýbrž poniváč 7k znaci sedm stovek a 7t 7l by znacilo 7 táců (a nebo i 7 tun) ci 7 litrů

a prave a pretoze som z SK a my tu mame €, myslim v € a nie v CZK

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, no nevím. Stovce se sice slangově říká "kilo", ale neznám nikoho kdo by to napsal jako 1k. 1k je náznak matematického vyjádření takže za všech okolností 1000, z toho se nevymluvíte. Klidně i 1024 jestli myslíte o penězích binárně. :-)

Já vím, že na Slovensku máte €, ale když brouzdáte po českých webech, měl byste počítat s tím, že místní uvažují v lokální měně. Tedy v USA v $, v Japonsku v 円, na Slovensku v € a v ČR holt v CZK. Logické ne?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Vazeny pane...

1) o "700 € " tu nikdo nemluvi - asi jste zapomel ze jste na ceskem portalu. "7k" znamena 7 tisic korun ceskych tj kolem 250 euro... (BTW cirou nahodou se tohle vyslovne rika v textu clanku....)

2) ty vykricniky jaksi rikaji ze jste ztratil pricetnost. Dobra zprava: neni k tomu duvod. Tudiz: hakuna your tatas! (AKA calm your tits!)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam ze Slovensko je porad v EU, takze kilo musi znamenat tisic (nekde v Bruselu na to bude dokument co ma dva a pul tisice stran).

Tudiz by to melo byt ne 700 Euro, ale 7000 Euro - a to by byl panecku low end.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"kilo musi znamenat tisic"

Obavam se ze v jistych kruzich kilo (v souvislosti s penezi) znaci stovku. Neptejte se me proc...

Kazdopadne je to jedno, v clanku je jasne napsano 7 tisic Kc, a puvodni komentator spravne mluvi o 7k ceskych.. tudiz nelze nez rici, mily Pjetro 1) tohle je CZ portal, "Xk" v cestine znaci tisice korun 2) laskave RTFA predtim nez se pustite do diskuze...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak na planete Slovensku, ale u nas na Zemi 7k = 7000, tedy v CR 7000 Kc.

A jestli 7000 Kc je to same co 700 Euro, tak slovenske Euro ma nejaky zvlastni kurz k ceske Korune, protoze obykle to neni 10 Kc = 1 Euro.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Castecne ma pravdu. Nevim odkud se to vzalo, ale jeste jako kluk a nez jsem se dostal k IT, tak jsme uzivali slangove jednotky

dej mi bůra = dej mi pet korun
půjč mi pětku = pujc mi 10 kc
kilo = 100 kc
litr = 1000 kc

na druhou stranu me nikdy nenapadlo tyto slangove jednotky vykladat/prekladat z ciselne zkratky
1k je a bude vzdycky tisicovy rad a tudiz jedna + tri nuly. Ne jedna + kilo ve smyslu 100 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě. Slang. Kdyby mi někdo řekněme poslal SMS půjč mi kilo (takto slovy), chtěl by stovku. Kdyby napsal 1k nebo litr, chtěl by tisíc. To "k" chápu jen úsporné šetření hromadou nul. Často se v komunikaci používá zkrácenina, že třeba notebook stojí 25kkč.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to videl obracene - jejich nejvetsi vyhodou byla prave klavesnice a jejich prvni model s novym OS byl prave bez ni. Cili model pro nikoho.
Ale nejpodstatnejsi je, ze proste nejsou k videni. Kdyz prijdu do obchodu, bude tam iPhone, milion Androidu a nejaky ten WP. A lidi si logicky tezko koupi neco, co ani nevi ze existuje.
A ted uz se uplne riti do pekla - vlastni OS odepsali a pro Android maji jediny model, dost drahy a zrovna s neprilis dobre vybranym typem klavesnice. Takhle se opravdu neda vest firma k uspechu, tohle je placi. A to jsou asi posledni, kdo se snazi delat spise nastroj nez hracku pro deti.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. HW klávesnice byla a stále je jejich největší výhoda. Mám již několikátý (vždy starší modely za pár korun) BB telefon a na HW klávesnici nedám dopustit. Momentálně mám model 9800 s vysouvací klávesnicí, podle mého názoru naprosto nejepší řešení. Nepotřebuji extra výkon, chci aby se s tím dalo vlézt na Internet, stahovalo to maily a umělo to navigovat. Kdybych ho měl přeci jen ještě vylepšit, tak větší baterii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"že BlackBerry od lidí slýchá, že by rádi jejich telefon" ...... ale oni nechcou telefon s deravym androidem, kterych se uz dnes vali tuny i v beznem komunalnim odpade;)
BB proste vsadilo na spatneho kone .... firmu good technology, od ktere koupilo obezlicky pro android (ano to good zni jako oxymoron:) a mysleli si, ze presvedci firemni zakazniky, ze tahle platforma nepatri jen do detskych telefonu ..... chtit zlepsit povest androidu je asi jako chtit zalozit fasistickou stranu a rict, ze jde o skutecny fasismus, ktery je z historickeho hlediska nekde na pomezi mezi socialsimem a kapitalismem, cili nejlepsi a zcela nevinna ideologie ideologie a ze s nacismem a antisemitismem tohle nema nic spolecneho a ze ten nazev zprofanoval akorat hitler .... no nestalo se a deti si BB kvuli trosku bezpecnejsimu androidu za dvacku proste nekoupi a firmy diky androidu taky ne ..... kdyby vsadili na taktiku samsungu s tizenem a dali tam treba hovnoberry nebo blueberry, proste cokoliv, co nema v nazvu android (ale jdou tam poustet androidi sracky), coz by ale byl stale uplne ten stejny mizerny android s good technology obezlickama, tak by snad i sanci nalakat, nejakeho nepozorneho managera, meli .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě by vážně zajímalo, proč většině firem, resp. jejim managorum časem vždycky totálně zesračkovatí mozek.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

protoze rozhoduje kdo? no manager ... ten se takhle zahoupe na zidli, podiva se do stropu a neco vybleje ... a ti technici co to maji pak udelat se muzou posrat, aby si nejaky abstraktni navrh prevedli do proveditelnyho lowlevel reseni ...
stejne jako microsoft porazil novell, novel inzeroval v casacich pro adminy a techniky, kdezto microsoft cilil reklamu na managery ... a kdo je onou zabou na financnim prameni kdo rekne deme do win nt ? :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Trik s androidem nefunguje, tak zkusíme víc androidu. Chen je prostě rozhodnuty mobily bb zlikvidovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.