Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k BlackBerry uvede smartphony s rozlišením 1440×1440

Classic vypada dobre a pouzitelne, ale Passport je spis takovej phablet s HW klavesnici, uspech to treba mit bude, ale ja to povazuju za hnusnou zrudu ktera kdys spadne na bezne velkeho asiata z 1 metru, tak ho zamackne, takze placacka na asiaty? :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kromě toho, že to bude takovýhle čtverec, je důležité také to, že celá klávesnice u Passportu bude nějakým způsobem snímat gesta.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kez by se dala k Windows Phone zarizenim pripojit BT klavesnice. Stacila by mi ta mala smotavaci. Ale nefunguje to.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

nefunguje to != neumím to

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je kazdopadne dobra rada, moc jsi mi pomohl. :-) I kdyz ono asi neni moc co radit, kdyz to proste nejde, ze jo. Asi proto je to taky jeden z pozadavku useru, aby to mrkvosoft implementoval.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Passport je jasný odkaz na klasické "terminály" BlackBerry z přelomu tisíciletí (třeba 857). Líbí se mi to a až uvidím jak se poprali s absencí všeho kromě písmen a mezerníku, tak to rozhodně zařadím do seznamu na update až "jednoho dne" nebude aktuální Z10 stačit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak BB má hlavně blbý marketing nebo nevím, o mobily se moc nezajímám, ale občas si o nich přečtu .. ale že už rok nabízi pro mě zajímavý q5 jem zjistil až teď, když jsem chtěl napsat že Q10 si hromada lídí nekoupí kvůli ceně - tak drahý mobil po kapsách tahat nechtějí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě bylo hlavně překvápko, že zase měli něco s klávesnicí, koukal jsem před půl rokem a to měli samé dotykové šmejdy, tak jsem si říkal že i s BB je konec. No a pak najednou vidím Q10. Sice to nemá nejlepší HW, ale furt lepší jak drátem do voka…

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Před půl rokem měli stejně jako dnes v nabídce dva čistě dotykové a dva s klávesnicí. Jen český trh není tak rychlý a prodával se tu skoro rok jen dotykový Z10.
--
A stran hardware - paměť i CPU je při použití aplikací psaných nativně docela dost výkonný, zas díky němu třeba ta Q10 vydrží týden na nabití, což bohužel u osmijádrových pádel nehrozí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo možná už před rokem, docela to letí. Ale měli tam tehdá jen nějaké výprodejové už stařičké kousky bez nějakého rozumného HW. Je fakt že i to dvoujádro je docela bída když kdejakej ťaman má za stejnou cenu 8jádro, ale co už, lepší jak drátem do voka

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ťaman tam ale pouští programy JITované Dalvikem s občasným použitím nativních knihoven, takže je jeho výkon zabit ničím. Vyměnil jsem Ťamana za 13k za BB za 6k, hardwarově jsem spadl o polovinu dolů a přesto je telefon rychlejší. Hry a věci výpočetně náročné mě nezajímají, zato na nějaké čekání systému nejsem zvědavý a proto jsem rád, že ťamanuje už někdo jiný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyvíjí si svůj systém, což je naděje, že to k něčemu bude, i můj 8 let starý W810i je dneska stále nějak použitelný…ale zas na druhou stranu jabko si taky vyvíjí svůj systém a jak to vypadá, že…

Jsou na to rozumně dostupné aplikace (tj. ne přes nějaké politbyro a jeho jediný shop)?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak je dneska trendem všude, instaluje se přes centrální obchod. Centrální obchod existuje od Blackberry (World; má smysl v něm hledat hlavně nativní aplikace), lze tam dostat klient pro Google Play (v BB10 je obsažen Android pro spouštění věcí, které zatím nikdo nativně nenapsal, zatím jsem prakticky nic nepotřeboval, takže neposoudím výhody), nová verze na podzim bude mít androidí obchod od Amazonu a pak je-li mi známo to tam jdou aplikace taky sypat desktopovou aplikací pro Windows, což opět neposoudím, protože nemám desktop s Windows. Možností je víc, já se snažím vyhýbat všemu nenativnímu, takže používám jen Blackberry World.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

omg…java věci tam aspoň běží?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je myšlena MIDP Java, tak ne. Nativní C++/Qt nebo Android, nebo HTML5/JS přes BB API. S požadavkem na MIDP to bude v dnešních smartfounech asi dost komplikované, to běželo naposledy na starém BB OS u modelů před rokem 2013, zrovna u těch co byly hodnoceny jako hardwarově nedostatečné někde o šest či sedm commentů výše.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

a je také možné tam mít appstore od amazonu, který je hodně zaměřen na hry.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nezapomínejte, že to nejde porovnávat s jinými OS. pro mě je Z10 pořád hvězda, protože na svoji výbavu to jede jak z praku, neškube, nekouše se, bez restartů a to s droidem není srovnatelné. ten HW nehraje až tak klíčovou roli. ale já asi nejsem nestranný, protože jsem si Z10 vybral pro velikost (spíše malost) displeje a velikost paměti a byl jsem a stále jsem překvapen, jak dobrý telefon to je.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jsem taky spokojeny vlastnik Z10. BB10 bych kvalitou fungovani prirovnal k WP8, ale bez tuny omezeni ze strany MS a vnucovani jejich cloudu. Ovladani je takovy zajimavy mix obecne znameho a vlastni, ale je tezce navykove. A samozrejme nesmime zapomenou na bezkonkurencni integraci mailu a dotykovou klavesnici ... oboji je podle me nejlepsi na trhu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.