Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Plnohodnotný Blu-ray 4K přijde až za rok, využije 100GB disky

doufejme ze dojde k samovolnemu potratu, nebot toto je predem narozene mrtve dite

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Ono se to narodí, několik (desítek?) lidí na světě o to stojí. Ale zajde to na úbytě.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem s podivem, kolik nejen (nemyslím, že pouze nebo hlavně) starších lidí (mě je přitom 50, ale BR mechaniku jsem nepořídil a odmítal jsem i FHD video na ně někomu dávat i když mě žádal, natož do BR formátu... a končí to u mě DVD-R-RAM i tak zaprášenou... a mám rád prostě jen obecná PC data), jednak:

1. chce video nebo i hudbu mít fyzicky, hmatatelnou, prostě vzít to do ruky z police a vrazit do jednoúčelového... stroje - přehrávače a pustit si to tlačítkem PLAY i kdyby tam měla být jedna písnička jediné video, film... No naštěstí nechtějí po mě svoje rodiné audio nahrávky dodat na gramodestce a video na filmovém pásu ;-))

2. spojují si BRDisc s rozlišením!!!... Je to prej BR kvalita! Také se směju když již na CD-R nebo DVD-R jsou předtištěny min (minuty) - hrací doba! :-)) ...

A takových řekněme - v tomto konzervativních lidí, ať někoho neurazím, že nneumí s PC, nebo je jen pohodlných nastavit správně a spustit něco z PC i do velké TV, nebo s předsudky že PC musí v obýváku hučet..., je ve světě spousta!
Většinou neumí příliš dobře s myší a raději jednoúčelové playery... Alespon že ty již umí "přehrát" i z USB Flashku a TV pak SW playerem již FullHD (ale jen do 30p :-(...) a LG u posledního UHD TV modelu slibuje SW player dokonce pro 4k (a zase bude umět jen do 30p??? :-(...). Stejnak je to nepraktické stejně jako brouzdání po netu na WS prohlížeči v TV plném kompromisů a s nesnadným pohybem po stzránce natož zadávání textu bez klávesnice...

Tedy , "díky" takovým :-/ točící se mechanické medium, NEzhyne tak brzo :-( Já doufám, že ano, nebo jej budu minimálně opět ignorovat jako CD, DVD ;-)

Jenže ve filmovém průmyslu, jako je Hollywood a pod. asi sedí takké konzervy???
(a namísto aby potenciál internetu využili, jako nejuniverzálnější a nejkompatibilnější medium bez mechanik a produkt nabízeli nikoliv pak jen milionům diváků, ale miliardám!!! a tak by mohl být za pusu, pro kterou nebudu riskovat konflikt se zákonem o autorská práva, navíc budu snáze vyhledávat a nebudu to hledat po haluzi a s rizikem zneužití připojení se na nějakou pokoutnou stránku a koukat na nepůvodní kvalitu obrazu nebo překladu...),
budou podporovat mechanické a fyzicky distrubuované kotoučky i když jim prodejci a dovozci "sežerou" 90% zisku... a ceny jsou pak i proto nesmyslně vysoké :-(

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze sa mylite a prevladaju u vas vase nenaplnene tuzby a pocity. :-) Musite sa na to pozerat ciste pragmaticky a ekonomicky.
Skuste odpovedat s prognozou na dalsich 5 - 10 rokov, ako chcete zabezpecit distribuciu 4k filmov medzi masy? Internetom online? Zasmejeme sa veselo. :-) Online distribucia sa kvalitou ani dnes este stale nevyrovna kvalitou na dnesnych blu-ray HD plackach, skratka nie vsade je k dispozicii potrebna širka pasma internetu a samotni poskytovatelia obsahu znizuju u filmov datovy tok 4 - 5x, aby ušetrili na objeme dat. Silne pochybujem, ze to u online 4k obsahu bude lepsie.
Potrebnu sirku pasma pre 4k kvalitativne porovnatelne s blu-ray 4k plackou bude mat k dispozicii mozno par percent z kupyschopneho obyvatelstva, a to by sa asi vydavatelom neoplatilo. Je treba pokryt co najsirsie masy konzumentov, preto Blu-ray 4k sa zda, ze v horizonte nasledujuceho desatrocia ostane ako najlacnejsi MASOVY variant distribucie 4k obsahu, ci sa to niekomu paci, alebo nie.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Toto je rozumny nazor a pohlad a Bluray este ma nejaku zivotnost. Ja ale osobne vydim skor problem v obsahu, respektive jeho kvalite. A teraz ani tak nemam na mysli hodnotovu obsahu filmov/serialov (hlavne filmov) ktore tvori holywood a ze v poslednej dobe za moc nestoja. Ale skor prave technicke prevedenie roznych remastrov, reedicii z sd/low-res verzii. Casto krat to dopadne biedne az otrasne a je celkom odvaha to nazvat full HD ked vysledny obraz vyzera ako 720p. Proste vidiet ze sa vsade setri a potom sa to odraza na kvalite.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Něco natom je, ale když budu mít net 10MB/s neboli 80Mbit/s tak 100GB stáhnu za cca 3h. Což si myslím není nic hrozného a za pár let (než se k nám vůbec dostane 4K za rozumnou cenu) si myslím taková rychlost nebo vyšší nebude už problém :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

kolik lidi ma bezne 80Mbit internet? odhaduju ze ani ne 1% z potencialnich zakazniku, nehlede na fakt ze by prisel pri takove trafice brzo zase na radu fup, ono totis ten prenos nani nijak levna zalezitost a poskytovatele hresi prave nato, ze velke objemy dat ma jen minimum zakazniku (u UPC je prumer tusim 4GB mesicne, coz jak sam uznas je smesnej objem dat) a pri zprumerovani se jim to tedy vyplati, pokud by ale kazdy zakaznik mel mesicne traffiku treba 0.5-1TB dat, tak ver ze se pod 3-5 tisic mesicne za takove pripojeni nedostanes

zjisti si kolik stoji dnes traffika u velkych poskytovatelu, tedy tech co datove syte jen pronajimaji jako celky a koncaci je nezajimaj, byl bys prekvapen o jake sumy jde, ve sve podstate muzou bejt koncovi zakaznici (tedy my vsichni) celkem radi ze nas je tolik a ze jen minimum z nas vyuziva sve pripojeni tak hodne, kdyby kazdy z nas mesicne tahal treba 200-300GB dat, tak ver ze cena za pripojeni by se na dnesnich treba 2-4 stovkach za zakladni tarify neudrzela ani nahodou :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

IMHO to nejsou koncovi zakaznici kdo musi byt rad. Myslis si, ze by Comcast blbnul s Netflixem kdyby slo jednoduse zdrazit? Kdyby kazdy z nas mesicne tahal 200-300GB, tak bez ohledu na to jakou strategii by ISP zvolili, jejich zisk by sel prudce dolu. A zakladni tarify pres 500 nepujdou, i kdyby meli jit dolu s rychlosti nebo zavadet FUP ... prilis mnoho lidi by v takovem pripade uvazovalo, jestli ten internet opravdu potrebuji.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

To by musel nekdo vymyslet, jak dostat tech 80Mbit/s pres xDSL na rozumnou vzdalenost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mas pocit ze ludia nekupuju kadeake O2 TV a spol lebo to ma blbu kvalitu? Ja nie. Uz v dobe HD sialenstva ludia stale pozerali na 480p na youtube a bohate im to stacilo. Inymi slovami, ludi ktorym naozaj zalezi na super kvalite, je len relativne malo. Masy si rozdiely v kvalite vobec neuvedomuju a neriesia to. Takze nie, myslim si ze masovy variant distribucie bude prave internet, cez ISP poskytujich obsah.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ale jo, lidi kvalitu resi a jsou dokonce ochotny za ni utratit nemale penize, staci se podivat na obsazenost kin, beznych multiplexu a proti tomu Imaxu

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

2k pixelovitá projekce v imaxu? Děkuji, nechci. Ještě že jsem tam něco viděl v době, kdy se promítalo z filmu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jenom jestli za ty 2+ roky nebudou uz levenjsi SD karty se stejnou kapacitou, ktere se na rozdil od toho velmi choulostiveho disku daji napr. dale pouzit a zaroven toho vydrzi docela dost.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pripomenuli ste mi diskusiu zo slashdotu o fraze: never underestimate the bandwidth of a station wagon filled with microsdxc cards

zaver bol asi taky, ze pri Chevy Suburban plnom 64GB MicroSDXC kariet (1.2 miliardy GB), sa pri prevoze danych kariet z NY do LA pri dodrziavani predpisov (40 hodin cesty) dosiahne bandwidth 68057Gbps.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.