Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Blu-ray média už na trhu

Super, nakoupíme média a budeme se na ně dívat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doubt: Ale budes IN ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diky cenam vypalovacek se na ne opravdu budem jen divat ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kde se da kupit vypalovacka na BD a kde ty media  ? :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

T radši sa oplati HD ako take drahe media.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NIC: no to se spis i nez ten HDD vyplati DVD media ne? ;-) Kdyz krabka 25ks Imationu je pod 200Kc s dani :-) To je potom cca 110GB dat za mnohem priznivejsi cenu HDD ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vypalovačky a média jsou s cenou opravdu out a krom zálohy HDD jsou de facto k ničemu. Byla by tu teretická možnost vypalovat si filmy v HD, nahrané přes satelit z kanálů, které filmy v HD vysílají. Ale vše je jinak. Tady je článek z Paraboly a jak je vidět, implementace ochran přináší své ovoce. Závěr si udělá jistě každý sám:
Stále více abonentů německé programové nabídky Premiere HD platformy Premiere má problém s příjmem programů ve vysokém rozlišení. Podle informací magazínu Focus má každý pátý televizor problémy s HDTV set top boxy Premiere.

Problém způsobuje systém HDCP, který v levnějších televizorech korektně nespolupracuje s přijímači Premiere HD a jednoduše blokuje sledování HD vysílání. Premiere doporučuje používání televizorů se značkou HD Ready. Jiné televizory mohou mít popisované problémy.

Výrobci HD set top boxů pro německou Premiere - tj. Humax, Pace a Philips plánují vydání nového firmware, který bude možné jednoduše stáhnout přímo ze satelitu Astra. Premiere a producenti set top boxů negarantují, že po aktualizaci řídícího firmware bude vyřešen problém s příjem kanálů Premiere HD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No asi tak pokud to nebudou mechaniky na všechny formáty po tech. stránce by to šlo a za příznivé cenny cca 2.500,- za tak mech. s DPH a média BR do max. ceny 50,- za kus a přepis. BR tak do 100,- max. tak to není u nás koupě schopné... !!! Jinak budou se dál používat klasická DVD ... když dnes máte běžně DVD-9 za cenuu kolem 100,- a nikdo to nechce . Nemluvím o DVD - RAM formátu který se vůbec neprosadil ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prodam mechaniku Blu-ray 2x cteni, 2x zapis, 1x prepis znacka noname made in ufo za 30.000,- ve vybornem stavu. Rok vyroby 2010. K tomu bonus 25GB BD-RE 1x. Pri rychlem jednani sleva.....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dvd-ram neprosadil? No ja ho pouzivam treba na zalohovani ... pravda, je celkem pomaly oproti klasickemu RW .. jinak rek bych ze BD se rozsiri asi driv nez ceny klesnou na 2.5K za mechaniku a 50 za medium ... ono i pri techhle vysokych cenach se najde par jedincu co si to koupi, pamatuju si ze kdyz staly CD vypalovacky 10000 tak je sice nemel kazdy, ale skoro kazdy alespon znal kamarada co ji mel.
A tip bych ze na 10000 ceny BD vypalovacek klesnou celkem rychle

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2bilbo: no ale je tu jeden dost velky rozdil. Kdyz byly CR-R novinka (a vypalovacky staly 10000), byly bezne pouzivany diskety s 1.4MB. Najdnou byly k dispozici CD s kapacitou 500x vetsi. Takovy upgrade se vyplati i za 10000. Dnes jsou za par kourun media 4.7GB a nove technologie slibuji radove 5x vetsi kapacitu. A to prece jen neni az takovy skok. Urcite ne za 20x vyssi cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chlapci zabudate, za kolko sa kupovali prve CD-R media ? a ze sme si ich vtedy celkom ochotne kupovali. Ja si pamatam. ze za prve som dal asi 400 Sk. Vsetko chce svoj cas. k tomu clanku z Paraboly. nepise sa tam, ze nie je mozne si nahrat zo satelitu program v HD rozliseni. Len ze prva generacia HD prijimacov s HDCP ma problemy z niektorymi zobrazovacmi a bude to treba ladit FW, co myslim celkom normalny proces vsade. a treba zabudnut, ze sa bude dat nahravat v HD rozliseni z nejakeho set-top-boxu ( aj ked doteraz sa to tak roby kdesi v amerike alebo japonsku, vid filmy v HD rozliseni po nete). pravdepodobne to zacne najprv nejakou kartou do PC. Sam na nu cakam ako hladny pes na kost. Sucasne karty funguju len pre DVB-S, ale vsetko HD na sate smeruje k DVB-S2 a H.264. DVB-S2 pracuje s inou modulaciou a preto sa neda pouzit ten existujuci. Preto aj prve prijimace maju kadejake detske choroby.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to bude stejně "spolehlivý" jako DVDčka, tak doufám že se to nikdy nerozšíří... :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... co ubhý palič počíti si má, vypalovačky nemaje ? :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si zas pametam ked v cennikoch figurovala CD napalka ,externa SCSI co sa podobala dnesnim DVD prehravacom stala okolo 100.000, pisal sa rok prosim pekne 1995. Poli i interne za cenu cca 50.000 a LEN SCSI! Nepametate sa na prvu DVD napalku od pioneera za 100.000? no to teda potes..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tady ji mame.. takze to tady resime zbytecne, uz je venku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to dbart: Ten článek na Parabole o problémech s příjmem kanálů Premiere HD mluví o tom, co ty problémy způsobuje: ochrana HDCP. Samozřejmě na tom má svůj podíl i to, že divák si bude muset pořídit novou LCD nebo plasmu, ale pozor! s chráněnými vstupy. A pokud už takovou plasmu nebo LCD má, ale nejsou chráněné vstupy, tak HDCP nepustí signál. O tom je ten problém a firmware to opravdu nespraví. Spraví to jedině bojkot zákazníků. Nekupovat nic, co zavání ochranama. Výrobci přijdou na buben a pak si snad uvědomí, že donekonečna nebude výrobce diktovat zákazníkovi podmínky co může a nemůže. My zákazníci jsme tu pro výrobce ne oni pro nás. My jsme Ti, kteří určují směr vývoje. Koneckonců jen zákazníci rozhodli, že zvítězil v minulosti formát VHS, že se neprosadil DAT a minidisk a že nikdo nekupuje SACD a DVD-AUDIO ( krom několika málo audiofilů ) a vystačí si s CD a MP3. A vo tom to je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

X:
  To s tebou suhlasim na 100%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nile:
DVD RAM se neprosadilo?
Prave naopak, vsecky ty +, -, *, : formaty jdou v porovnani s RAM do pytle. Jedina nevyhoda RAM je jen rychlost, ale tragicke to rozhodne neni.

Nove trendy u optickych zarizeni uz nema cenu sledovat, protoze jsem presvedcen cim dal vic o tom, ze zadna unifikace ala CD uz nikdy nebude. Posledni "krec" tohoto druhu je prave DVD RAM :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ty ceny nejsou krvave... vzpominam se slzou v oku, kdy se zacaly produkovat CD-R prehravace a media... - co treba zlate Yamahy? V te dobe velkoobchodni cena vypalovacky rychlosti 2x (300KiB/s) byla v cene pres 60.000,- Kc a presto se nakup a provoz takoveho zarizeni vyplatil - a to mluvim v tuto chvili pouze o legalnich ucelech... - pro informaci mluvim o Pinacle CD Writeru, ktery do dnes vlastnime a zrejme je do dnes plne funkcni vcetne originalniho SW, ktery ma nektere moznosti o jakych se nam nezda ani v nejnovejsim Nero a spol. (mluvim pouze o masteringu CD samozrejme)

Verim tomu, ze stejne tak jako klesla cena CD-R/DVD-R na dnesni uroven (nejenom cenovou), tak rychle(-ji) to bude i s nejnovejsimi technologiemi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

keto a ostatni:
Filmy v HD neni vubec zadny problem ziskat uz ted, sam jich uz mam peknou sbirku ;-P. Mrknete sami - http://www.newzbin.com/browse/group/p/alt.binaries.hdtv/, popr. http://www.newzbin.com/browse/group/p/alt.binaries.hdtv.repost/.

A dat 2 filmy v HD na medium za 400-500 Kc (tj. cenu, za kterou jsem ja osobne kdysi kupoval jedno CD-R 650 MB), to je uplne v pohode.
Svoji prvni 4-rychlostni Yamahu 4416S jsem koupil za 15,5kKc, takze v tom taky nevidim problem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

keto, dbart: Ten clanok na Parabole je nejaky podivny. Ake problemy maju na mysli? Ak je signal sifrovany cez HDCP tak je to zamer, ziaden firmware na tom nic nezmeni a treba TV s HDMI (to nie je problem, ale naopak, vsetko funguje ako ma). Doporucuju pouzivat TV HD Ready? Tomu tiez nerozumiem - ak je to sifrovane cez HDCP, tak ak to chcem pozerat v plnom HD, tak TV s HDMI (HD ready nestaci, dnes je kadeco HD ready a HDMI to nema) je nutnost a nie doporucenie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vyndlali to z cartridge/caddy ? Vyborne - usetrily na vyrobnich nakladech, na skladovacim prostoru / uz vidim ty 100pack cake boxy /. Vyborne uz neprijdeme skrabnutim o 0,7/4,5 giga ale rovnou o 25/50 :).
Ta cartridge byla pro mne jedinym plus. Timto je pro me tento format mrtvy at zije HD-DVD. To ma zaznamovku aspon uprostred polykarbonatu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rayrebel: Ten článek má jeden cíl, resp, my si z něj musíme vzít to o čem píše. Že implementace ochran znemožňuje řádně platícímu divákovi sledovat to, co si zaplatil. Zkrátka, tak se blbne s ochranama,až to nakonec nefunguje.
Samozřejmě firmware nepomůže a jak znám němce, kteří desetkrát obrátí euro, než ho daj z ruky,jsou asi pěkně na nervy z představy jít si koupit novou telku,která má chráněné vstupy, aby vůbec něco viděli.
Zbytek už jsem psal, bojkot a zase bojkot. Ať si strčí HDCP a další do řitě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Evžen: poslal jsem ti mailaíka, tak budu rád, když se ozveš. Jinak máš pravdu, ale jen částečnou. Přímý záznam možný není (teda v USA je v prodeji HD reciever s D-VHS mechanikou nebo obráceně D-VHS rekordér s HD satelitním recieverem, který nahrává HD signál s 5.1 zvukem, tuším to zovou D-Theatre ), ale jak někde psali, broadcaster je schopen zablokovat nahrávání na HDD, pokud mu něco přelítne přes nos, to jsou zas ty DRM a další ptákoviny. No a do třetice, jak dostat z HDD ten HD stream do kompu. Většinou jsou ty disky v jiném souborovém formátu, než je schopno PC rozeznat a žádný HD reciever nemá propojení s PC ( USB apod )...takže, co s tím? Pokud něco existuje, rád si rozšíříkm obzory:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evzen: Supeer.. you need premium member.. buy premium member.. fuck off take daco

to all about hd and hdcp: ste snad telata.. hdmi existuje hdmi>dvi a naopak.. dvi taktiez podporuje hdcp takze HDready neznamena ze just to musi mat hdmi. A dalej existuju krabicky ktore odoberu hdcp z dvi/hdmi a desifrovane do poslu znova na dvi/hdmi pripadne rovno na analog Ypbr ked lcd/plazma neobsahuje digitalny vstup a ma HD podporu cez analog komponent vstupy. Tak laskavo netrepte driiisty!!!
Zazracne krabicky odstranujuce HDCP robi:
http://www.spatz-tech.de/
Blizsie info tu:
http://www.spatz-tech.de/
Tak cus vsevedkovia nic nevedkovia..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Kuko: nejsem si jist, ale na to bych moc nevsázel. Nejsem si tím teda 100% jistej, ale mám ten pocit, že němci přijali zákon, který jakékoliv produkty odstraňující nebo potlačující ochrany považuje za trestný čin a tedy spadají pod to i ony krabičky, odstraňující HDCP. No jestli chtějí ti výrobci, pokud podnikají na území SRN riskovat kriminál.....? A to platí i o pirátských kartách a dekodérech pro satelitní příjem, aj. Zkrátka vopruz, ale bohužel realita.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

keto: Blabla bla.. ale netrvd dristy ze sa to neda, lebo je tam HDCP, mi pripominas kokotov co v davnej dobe kecali o neodstranitelnom macrovision z VHS kaziet a i nato sa legalne daju kupit krabicky! a o uplnych debiloch ked prislo na trch DVD a jej neskopirovatelne CSS.. tak s takymi debilinami di do prdele.. zatial vsetko co sa masovo rozsirilo a obsahovalo ochranu bolo nejak obidene.. pravne bludy si nechaj nadomov pre rodinku kde mozno tvoje semeno pozdvihne.. kolko mas doma originalov DVD?!? PAKO!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

keto: Radsej nevsadzaj nanic a poforach sa zdrz komentarov, pretoze mas zrejme len nudle v hlave a susne v nose. Dristas o veciach o ktorych vies hovno a este si nic podobne nevidel ako ani nikto tu, tak laskavo pal do pice.. a nerob posrate zavery koncia se sa to sa neda a ked ano tak tomu neverim. Ale celkom urcite fakt vychadzas ako kokot.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

keto:
Primy zaznam bude mozny vzdy, pokud bude existovat karta pro prijem do PC. Nahrajes kompletni transport stream a broadcaster si muze blokovat, co chce... dekodujes si sam, co budes potrebovat.

Kuko:
To byla ukazka toho, co pouzivam ja. Existuji i bezplatne newsgroup-indexing sluzby, napr. http://alt.binaries.nl. Ale nemaji takovy komfort.
Mozna jednou vyrostes z toho, chtit uplne vsechno zadarmo. Mozna casem prijdes na to, ze je lepsi si nejakou sluzbu zaplatit, nez travit drahocenny cas hledanim neplacenych sluzeb nebo ojebavanim se nad neohrabanosti tech neplacenych sluzeb. Ale jak rikam, to prichazi s vekem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KUKO: Preco tolko agresivnych invektiv. Mas 12 rokov alebo sa skutocne nevies spravat? Prosim, chovaj sa slusne. Teba nikto neosocuje, tak ani ty neosocuj druhych, ktori okrem toho maju vlastne pravdu. Implementacia desifrovacich cipov do inych ako koncovych zariadeni (LCD, plazma a pod) je zakazana. Tento zakaz je rieseny tak, ze vyrobcovia tychto cipov by mali kontrolovat, komu ich predavaju a nasledne v akych zariadeniach koncia. Tanto nemecka firma pravdepodobne uspesne porusila dane pravidla a bude zaujimave sledovat co sa s nou (alebo jej produktami) udeje. Okrem toho z pohladu buducich prehravacov zaznamov novej generacie je tu este dalsia uroven ochrany AACS, pri aplikacii ktorej je tato krabicka zbytocna a nic neriesi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KUKO: Werich by řekl, že s tou vzdělaností národa by se něco mělo dělat. Nejde o znalosti, ale i o kultivovaný projev.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.