Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Blu-ray vs. HD DVD: bitva rozhodnuta?

:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidim to cim dal vic tak, ze nez se dohodnou a objevi se konecne vyrobky v prodeji, tak je prevalcuje nekdo 3ti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nekdo treti...EVD?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Misto nejakych cinskych mutaci DVD bych to spis videl na holograficky zapis.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

java nebo MS? no to je teda jako prast nebo uhod, neco vhodnejsiho pro dany ucel by nebylo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm, nevim, ale prijde mi ze nejak Sony nema mimo svych vyrobku s datovymi medii moc uspech... minidisc, memory stick... takze bych si tipnul, ze to bude spis HD DVD (a Blueray bude tak leda na PS3)...?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

konec koncu pro sony by bylo nejlepsi kdyby se blue ray ztratilo v propadlisti dejin a pouzivala ho jen PS3..meli by format kterej nikdo nezkopiruje a prodej her by kvetl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevěřím tomu, že by se v případě prosazení formátu Blu-Ray pouze u PS3 nějak snížila míra softwarového pirátství.
Sony samo potvrdilo, že jejich nová konzole bude číst mimo nového formátu také stávající (DVD, Audio-CD), takže bych cestu k "zneužití" viděl právě tímto směrem (vystřihnuté VIDEO sekvence z her, které budou ze začátku JEDINNÝMI zdroji velkých dat, zbytek se určitě vejde na 1 DVD-R, či více).
Jedinnou (prozatimní) ochranou proti kopírování si SONY získalo mou přízeň na svých nosičích UMD pro PSP. I když i tato ochrana je podle mne "pouze dočasná". Uvidíme.
V oblasti HD DVD bych viděl velké pozitivum (nehledě na kapacitu média, které několikanásobně převálcovává Blu-Ray) hlavně v licenčních poplatcích pro používání a masovější rozšíření.
Já osobně fandím HD DVD a myslím si, že SONY koněčně otevřela oči, neboť si začíná uvědomovat své chyby z minulosti, kdy sama od sebe pohřbila své patenty (BetaCam, MiniDisc atd.), které byly daleko vyspělejší a kvalitnější než od konkurence.
Pokud to půjde takovým směrem jako doposud s DVD-R a DVD+R, tak bych očekával Combo mechaniky schopné číst i tyto dva konkurenční formáty.
Nechť tedy zvítězí ten lepší ...

PS: To mi nahrává na názor, že pokud pojede PS3 na Blu-Ray, a XBOX 360 na DVD, tak bych očekával větší úspěch na straně MicroSoftu, Hádejte proč asi ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to se jako hry na PSX3 budou profávat na přepisovatelných médiích BR? No to teda potěš...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XboXmaniac myslim ze Blu-ray zas tak jednoduse kopirovat nepujde a nejaky prevod na DVD-R je asi taky nesmyl kdyz Blu-Ray mam mit kapacitu az 50GB a DVD-R má 4.4GB a to nemluvim o M.O.D. Chipu kterej hned tak asi na PS3 nebude.Pokud zacnou vychazet hry pro PS3 na Blu-ray tak si myslim ze skopirovat takovou hru nebude jednoduchá a levná záležitost

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pacho: Kdo říkal, že přepisovatelných? Prostě jen Blu-ray.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

aclay: No já jen, že BR se specifikace lisovaných disků zatím nějak zpožďuje, možná i to je důvod proč se chce sony dohodnout. Tak ji třeba ani dělat nebudou. V tom případě by BR zůstalo přepisovatelným médiem...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.