Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Blu-ray XL vypalovačka Pioneer za cenu BD-R XL média

Hlasuji "ani zadarmo", opticke media jsou proste anachronizmus - fakt v nich uz nevidim smysl. Nespolehlivost, netrvanlivost, nutnost neco menit a skladovat vs. dnesni ceny a kapacity harddisku... I kdyby stalo 20Kc, budu liny to "vypalovat", popisovat, drzet si prehled na kterem co je, hledat to a nekam strkat az budu neco z nej potrebovat (a nadavat kdyz to po 3 letech nepujde precist...). To radej az nebude misto strcim do domaciho serveru dalsi disk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo by to zajímavé za žádnou cenu. V době, kdy si za pár tisíc pořídím terabyty v NAS, klidně mirorovaných pro zálohu, ři další terabyty interní, stovky gigabytů v lehce přenosných discích a televizích a přehrávačích, které ty disky nativně přehrají není v normálním životě nic, k čemu by se tato technologie uchování dat hodila. Beru běžného konzumenta.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ma to dobre spocitane, je to jako s tiskarnama.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle přirovnání se sice nabízí, ale lehce kulhá. Pokud je mi známo, Pioneer nevyrábí a neprodává média.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velmi spravny postreh, navyse predpokladam, ze zakaznici budu hlavne napalovat na klasicke BD-R(E) s kapacitami 25GB resp. 50GB a novinky typu BDXL za premrstene ceny ich vobec nebudu zaujimat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Jsou totiž zatím dost drahá média."
To je dnes uz pomaly mytus. 10kx cake je v maloobchode za 19eur. Nemyslim, ze 1,90 eur za 25GB je nejako prilis drahe, v prepocte na kapacitu sa to pomaly blizi k DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi máš pravdu. Taková floppyna za pětku kus nikoho netrápí ale z BR se můžou zvencnout. Počítal někdy někdo na kolik ho dnes vyjde 1TB uloženej na FDD?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To máš možná pravdu, jenže ono je to srovnatelné taky s cenou pevného disku. A takový pevný disk má oproti optickým kotoučkům poměrně dost výhod, takže ani DVD, ani Blu-ray nemá za daných cenových podmínek smysl. Dokonce i použitelnost se blíží optickým kotoučkům, myslím připojení disku k různým přehrávačům a podobně (nebo třeba přes USB rovnou k LG TV). Nevýhodu to má snad jen jednu: když disk odejde, odejde hodně dat naráz ;).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ale to sa stane aj ked poskriabes BDXL placku, zoxiduje, zapadne za gauc alebo "sa nejako" zmeni format ci kodovanie a v dalson vydani firmware nebude citatelna :-) Ako medium na prenos z ruk do ruk a naslednom ulozeni na cielovom pocitaci to moze byt OK, ale terajsia cena ... to bude lacnejsie kupit balicek pamatovych kariet alebo ten disk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BD ~2Kc/GB vs HDD ~1Kc/GB neni mytus, ale realita

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci tu nijak spamovat a flamovat, ale také se přikláním k "ani za deset korun". Cenově mi nejlíp vychází klasické HDD, jsou přenosné, obří kapacita, velice levné (2k za 2TB, krása), jdou asi trilionkrát přepsat, tak snadno se nezničí a jsou rychlé. Nějaké vypalování, co to je? :-) A to se u mě prosím vyvinulo za poslední tři roky, kdy jsem od sbírky filmů na DVD (hnije ve skříni) přešel ke sbírce filmů a seriálů na HDD :-) Zajímavé…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já si s velkou slávou do nového počítače asi rok a půl zpět pořídil BRD vypalovačku... od té doby jsem mechaniku použil asi třikrát a BRD medium jsem nedržel ani jednou. Realita je, že mi to vůbec nechybí. Ext síťový disk s RAID1 pro bezpečnost a 160GB a 500GB disky na nošení. Prostě netřeba více. A hlavně nikdo ze známých BRD mechaniku nemá, takže bych mohl média používat max na zálohu a na to mám disky v RAID se samými +. Takže jsem opět na začáku. Prostě netřeba více.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud někdo mluví o NAS, které bude zřejmě trvale zapnuté, tak by měl mít opravdu dobré přepěťové ochrany. Jinak to s bezpečností dat nemůže myslet vážně. Podle mého má smysl kombinace optického nosiče, na který zálohuju kritická neměnící se data a HDD, na kterém mám vše ostatní včetně měnících se věcí (např. instalačky). BD-R pro mě není zajímavé proto, že opustili původní koncept caddy a nevěřím odolnosti těchto nosičů, pokud je na nich organická vrstva. Pro fotografie zůstávám u zálohy na DVD-RAM (a doufám, že ještě dlouho bude tento formát kde přečíst) + na USB HDD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Da se prosimvas sehnat nejaka DVDRAM na caddy? resp. jakou by jste odporucili?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.