Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Boj modrého laseru ještě nekončí

Jenze na ukladani dat by bylo potrebne, aby bylo medium co nejlepe chranene. Jenze BR se zcela nesmyslne zbavilo ochranneho poudra, takze vysledek je, ze o data prijdete jeste snadneji, nez u CD ci DVD (a to nemluvim o pripadne ztrate dat diky starnuti odrazive vrstvy - cim mensi pity, tim snadneji se o data prijde - uz dnes je problem precist neposkrabana DVDcka, ktera jsem vypalil pred par lety) :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No prave ja bych BD-R disky nevidel jako nosice videa, ale prave jako nosice dat. Ono predpovidalo se, ze do budoucna je to posledni podobny typ datoveho nosice a ze se vse v budoucnu bude sirit pres internet. To je klidne mozne, at se vse siri pres internet, pokud bude dostatecne rychly. Ale vzdycky budou mit vsichni bezni uzivatele haldu filmu, serialu a podobnych veci, ktery proste budou potrebovat nekam ulozit a na to jsou tyhle media nejlepsi. DVD uz svou kapacitou nestaci a jakmile se zacnou bezne sirit serialy v HD, cili rozhodne vetsi jak beznych 350MB na dil, tak se DVD dostanou do pozice v jake se ocitla CDcka pred dnes uz mnoha lety da se rict.
Troufnul bych si mozna tvrdit, ze prave tyhle novy media budou klicova pro rozsireni HD videa, protoze prozatim by bylo velmi obtizne si ukladat napriklad serial o 170 dilech co zabere nejakych 15DVD opet na DVD, pokud by se jednalo o HD verzi. Jenom v pripade 720p by pro rozumnou kvalitu velikost jednoho dilu vylezla na 1GB a z 15ti DVD mate poradnou haldu DVD. O 1080p ani nemluve. Dokud nebude tahle moznost, jak si svuj serial zazalohovat v HD, tak nebude velky zajem ani o zarizeni schopnych v HD prechravat. Vemte si kolik lidi na HD ready telce skutecne kouka na HD obsah. Jen par procent, protoze ten bud neni dostupny nebo je prilis drahy. Vsechna dosavadni media stala a padala na jedine veci a to na moznosti domaciho zalohovani dat at uz to jsou jakakoli data bez nejakych omezeni. Toshiba na tom dojela se svym HD-DVD. BD-R jde spravnou cestou, vypalky padaji k sesti tisicum a jde uz jen o cenu medii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BD-R disky ako nosice dat - ale prosim vas - to snad nie! V case terrabajtovych harddiskov skreckovat dalsie umelohmotne kotuciky - prosim, ale bezo mna...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A neměla by se nechat vyměnit DVD za Blu-ray toho samého obsahu v HD, za manipulační poplatek ? Autorská práva jsou již zaplacena nákupem DVD.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

preco hned HDD?
staci si pozriet aktualne ceny flash pamati.. Co potom o 2roky, ked sa zmensi vyrobny postup a na rovnaku plochu-objem daju viac.. + hologramy atd. atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak oni to prece jen prorvou ne?!!! Vemte si až bude Blu ray na malý ceně lidi si ho koupí (bude číst i DVD a bude jim zlepšovat kvalitu)zvedá se taky zastoupení HD TV na trhu. Takže není důvod. A podle mě Blu ray má čas se usadit jako nosič dat do chvíle než vše bude na Flash a jeho nástupcích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na zálohu dat potřebuji bezepečné médium, s dostatečnou kapacitou a co možná nejmenším místem, které zabere... jak dalece je bezpečný BD s ohledem na postupující léta se ukáže časem, ale nějaké zázraky oproti CD nebo DVD nečekám... bohužel... externí HDD jako dlouhodobé zálohovací médium nevidim (nikdy nevíte, jakýho šmejda jste si zrovna vy koupili a zda neklekne přesně ve chvíli, kdy po týdnu úspěšně nakopírujete obsah posledního DVD), flashky také nejsou dvakrát spolehlivé (resp. jsou náchylné na kde co)... REV média jsou předražená... pásková jsou sice relativně spolehlivá, ale cenou už úplně někde jinde... takže i přes veškeré žbrblání stejně nakonec budeme pálit na BD a modlit se, aby data vydržela do příchodu nějakého lepšího a opět dostupného formátu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

randy: Jenze ono to neni jenom o tom ty data uchovat, ale treba taky nekomu zapujcit a tak podobne. TB disk je sice hezka vec, ale potrva nejmin tri roky, nez to bude v PC bezna zalezitost. Navic si vem, ze mas serial v HD, kterej ma jenom v 720p nejakych 170-200GB. To ho chces trvale skladovat na disku, kdyz ti zabere ctyri dvouvrstvy kotoucky? Jak ho pujcis kamosovi? Doneses mu disk nebo mu 170GB dat posles pres net ? HDD bude mit vzdycky malo kapacitu. Neni to tak davno co jsem mel dva kompy a v kazdym disky o kapacite celkem 80GB a nestacily. Dneska s 900GB v kazdym kompu nevystacim a to mam navic datovy uloziste na pude. Proste ani 10TB ti nebude stacit, protoze jakmile se objevi vetsi kapacita, objevi se neco, co ji vyuzije. Flash pameti v tomhle ohledu nejsou resenim, protoze tyhle kotoucky jako CD, DVD, BR maji jednu zajimavou tendenci a to, ze se postupne dostanou s cenou za jednu placicku hodne nizko. Tak nizko, kam se flash cipy nikdy nedostanou. Navic flash pameti budou mit vzdycky jednu slabinu a to vyssi cenu za GB dat nez bezny HDD.
Cili vsechny tri dnes propagovane technologie tu rozhodne jeste dlouho pobudou spolecne. SSD disky diky rychlosti a uspornosti, bezny HDD kvuli kapacite a cene, a BD-R nebo jim podobne kvuli zalohovani a snadnemu prenosu velkych objemu dat. Zadna z tehle technologii nema prozatim sanci plne nahradit druhou. Vzdy je nejaky problem, at uz cena, kapacita, prenositelnost dat, zivotnost, prakticnost a tak podobne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lukas Kalista: A kolik si jich už měl v ruce, že seš tak rychlej s hodnocením. Věř, že nám jich rukama už prošlo celkem dost a nevidím s tím menší problém, nežbyl s CD, kde byla zase tenká vrstva nahoře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nehádejte se. Všechno se to vyřeší samo a trh ukáže, co je nejlepší. Mě se taky zdá, že to časem vyřeší flash. Nepoškrábe se, nepotřebuje mechaniku a je to jednodužší na použití. Dokážu si představit TV s USB vstupem, která to prostě přehraje sama....Doma mám jen PC, velkej HDD, monitor a dobrou TV kartu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No je fakt, že jsem to pro sebe také vyřešil HDD polem. Ale vím, že ideální to není, zvláště na filmy apod, které použiju jen jednou za čas. Ovšem na nějaké zálohování datr je Blu-Ray už dávno malý, 50GB to nevytrhne. Kdyby bylo 500Gb tak to je jiná. Proto si myslím, že se Blu-Ray moc neujme, tedy nakonec jej bude mít v kompu každý, ale prakticky jen na čtení filmů z BR půjčovny. A možná ani to ne, možná dřív přijde opravdu rychlý internet a streamované video on demand.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin - nemel. Ale zkratka neexistuje neposkrabatelna hmota, takze skrabancum nelze zabranit (zvlast kdyz rada mechanik je sterbinovych). A podle jednoduche logiky plati, ze cim uzsi zaznamovy paprsek bude, tim mensi staci skrabanec na jeho odkloneni a tim padem ztraty dat. To same plati pro starnuti zaznamove vrstvy... Rikam snad nejaky nesmysl?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je nazor uplne mimo - myslim tim clanek, ne nikoho v diskuzi. V mym okoli se pohybuje pomerne hodne lidi, kterym uz jsem poustel HD filmy pres HD projektor a vsichni byli naprosto nadseni. A ne vsichni jsou nejaci blazni do techniky apod.. Nerikam, ze budou menit starou sbirku DVD, ale nove filmy si urcite budou kupovat na BD. Ja osobne jsem prestal kvuli HD videu kupovat DVDcka uz v roce 2004, aby me pak nestvalo, ze nemam HD verze. Kvalitativni rozdil HD oproti SD je radikalni. Jakmile klesne cena filmu na BD tak na pulku, budou dostupne pro sirsi verejnost. Krome toho k vyuziti HD neni potreba vymena stare techniky. HD audio sice nelze vest pres dig. koaxial nebo optiku, nicmene analogove je do receiveru dostane clovek taky. Cena prehravacu behem pristich dvou let klesne minimalnena pulku. Nehlede na to, ze lidi, co maj HTPC, si koupi jen za pomerne malou sumu Blu-ray mechaniku a pripadne provedou mensi upgrade dalsiho hardwaru. Plochou televizi ma uz hromada lidi, co maj domaci kina, a za dalsi dva tri roky az se stane Blu-ray rozsirenejsi, ji bude mit jeste mnohem mnohem vic. Tudiz zaklad pro HD video budou mit i lide s DVD prehravacem a jedinou investici pro ne bude mechanika nebo player. Samozrejme, ze narocnejsi si poridi receiver s HDMI 1.3, coz udelam ja, jakmile Auzentech vypusti do prdeje svoje HDMI 1.3 rozhrani pro prenos HD zvuku z pocitace do receiveru. A to vubec nemluvim o tom, ze se daji HD filmy stahovat z netu, P2P pouziva s rozsirovanim a zrychlovanim netu cim dal tim vic lidi, takze budou moci HD okusit i timto zpusobem. A spojit notebook ci pocitac s plochou televizi kabelem za par stovek...to je myslim docela sranda. HD video prehraje pomalu kazdy comp s dvoujadrem...dneska uz se v podstate nic jinyho neprodava.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to tak, že BluRay přesvědčovalo hlavně filmová studia - a to podplácením, a zvyšováním ochran proti pirátění až do absurdna a až do nepoužitelnosti média jako takového pro uživatele. Naprosto stejná cestička, kterou Sony šlapalo už mnohokrát a pohřbilo leccos. BluRay absolutně kašle na uživatele, na zákazníky, na cokoli, a nějak se teprve teď v zápalu podkuřování filmovým studiím ztratilo pár drobností. Jako třeba, že technický princip BluRay média nutně znamená drahotu jeho výroby, katastrofálně nízkou spolehlivost dat na tomto médiu uloženém (to teprve vyjde naplno najevo, až výrobci BluRay médií začnou šetřit a snižovat náklady - a kvalita ještě půjde víc dolů), a i to, že ochrany jsou povinné - tudíž pro uživatele nic moc. Ono je toho víc, co se vyloupne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nobody 25 - no ono ani není tak problém, že lidi by výslovně nechtěli HD kvalitu, ale spíš to, že BR je už zastaralý princip. Mám doma stovky filmy, za většinu jsem nějak zaplatil, ale kdybych je měl mít na médiích tak se v našem 150m bytě nehnu. Prostě budoucnost je online.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jiste, online je dobry zpusob pro sireni novych dat, ale nutny i uvazovat co s temi daty az je stahnes. Jako streamovat HD video ? To by byly solidni naroky na konektivitu. Navic neni to jenom o videu, je to o hrach a dalsich datech. Je nutny uvazovat o tom co s daty co uz clovek ma. Ja treba bych nektery kolekce o 15-17DVD rad nahradil za 4-5 BD-R disku.
Ono je to treba i o zalohovani systemu. Kazdej nadava kolik dneska sezere Vista mista. Kdyz si budu chtit zazalohovat Vistu a par programu okolo dejme tomu kolem 40GB, tak DVD sou mi k nicemu. A nezaplacnu si prece na disku dalsich 40GB mista zalohou.
Je taky nutny brat v uvahu ze jsou tu notebooky, kde se cim dal vic spoleha na bezdrat prenos dat, kterej neni nejlepsi pro prenos vetsich objemu dat. Navic disky v noteboocich dosahuji znatelne nizsi kapacity jak v beznym PC a tohle omezeni tu bude porad. BD-R disky ackoli se zdaji nemoderni tu budou potreba a rozhodne budou mit vyuziti. Je to jenom o bodu, kdy se cena vypalovacek dostane pod pet tisic a od ty doby do roka je bude mit v kompech polovina z nas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak len pre ujasnenie - samozrejme, ze z casu na cas je a bude potrebne niekomu nieco vypalit na CD, DVD (a casom aj BD-R disk) - ale po tom, co som si zaobstaral 4GB a 8GB flasku aj to robim uz len vynimocne. Zaloha na externom hardisku je spolahliva a flexibilna viac ako dost. O tom, ci som mal prave ja tu smolu a kupil vadny kus sa (podla statistik) presvedcim tak do dvoch mesiacov pouzivania :-). Ano, mam na DVD vypalene veci (filmy, hudba, zalohy). Veci, na ktore som uz viac nesiahol, ale ved to poznate, co keby nahodou... Problem je v tom, ze dnes si uz netrufam zistovat, kolko z tychto zaloh je este pouzitelnych - a som neochvejne presvedceny, ze co sa tyka zivotnosti to s BD-R diskami nebude lepsie (hlavne po tom, co sa pri ich vyrobe zacne pouzivat organicke farbivo). Takze BD-R na zalohovanie - len ak buducnost neprinesie nic lepsie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A teď si představte, že všichni velcí výrobci začnou přicházet na trh s rozlišením 4K2K (příští rok u velkých plazem a LCD), protože v Japonsku se začne tak vysílat (do 3 let myslím). A to nemluvím o Super Hi-Vision rozlišení v roce 2015 (zase Japonská TV NHK). V současné době se pracuje na kamerách a médiích, které budou schopné toto rozlišení zaznamenat(datový tok 24Gb/s). Vývoj směřuje dál a dál a myslím, že optická média budou jako nejlacinější medium na uchování a přenos dlouho s námi :)
BTW Blu-ray má verifikaci přímo při zápisu jako DVDRAM (pokud se nepletu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Miloslav Ponkrác:
Neviděl bych to s těmi ochranami tak bledě. Ona totiž de-facto neexistuje účinná ochrana proti kopírování. Kdyby existovala, všude by se nasadila a nedělaly by se připitomnělé zákony, které ji zakazují obcházet. Pokud vím, vše, co se týká HD videa na Blu-ray, již bylo "pořešeno".

Spíš si myslím, že Blu-ray má ještě k nasazení v domácích PC coby úložiště čehokoliv hodně daleko. Si vemte, kolik stojí BD palírna a kolik stojí čtyřicet 25GB BD-RE disků a kolik dnes stojí 1TB HDD, který je nesrovnatelně rychlejší, práce s ním je nesrovnatelně efektivnější a spohlehlivost uložení dat bych také _odhadoval_ spíše na vyšší úrovni.
Když jsem kupoval svou první CD vypalovačku, stála mě kolem 6 tisíc, když DVD palírnu, stála mě 4,5 litru. Takovou kravinu už neudělám, abych koupil vypalovačku čehokoliv za tak draho :). Prostě si počkám, až bude BD palírna stát kolem tisícikoruny :) Vtip je ten, že když se cena CD vypalovaček dostala na přijatelnou úroveň, začaly jí na krk dýchat ceny DVD vypalovaček a už to stálo za hřích nějakou pořídit. Naproti tomu je dneska cena DVD palíren na legračně nízké úrovni a pořád jde o těžký mainstream mezi optikami, který není důvod opouštět pro něco nového optického.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verdel: Jenže tahle rozlišení už narazí na jiné limity. Pro 1080 je potřeba 40" obrazovka, jinak není rozdíl proti 720 vidět - u TV nesedím jako u monitoru. Takže vyšší rozlišení typu 4k je dobré pro velkoformátovou projekci, ale v obýváku ztrácí smysl - teda pokud si nechci zastavit obraz a pak zblízka počítat stébla trávy :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka1: Máš pravdu, ale to souvisí s celkovým prolínáním technologií-např: zrcadlovky 14Mpix., nebo SONY (POZOR!!) 25Mpix. s novým procesorem BIONZ a snímačem CMOS(zachytí 60 snímků za sekundu). Předpokládá se, že letos se bude prodávat nejvíce TV 46palců a více. Tam už má větší rozlišeni než FULL HD smysl. Pochybuji, že na to bude stačit rychlost internetu (seriál v 4K2K) :) V Super Hi-Vision by internet kleknul :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěkná blbost, kdo má větší televizi nemá vlastně ani na výběr - DVD je u takového televizoru nedostačující. Rozdíl v obraze je daleko větší než VHS vs DVD. A poznámka o tom zda si lidé nekoupí raději IN telefon, to je vtip, že? Nebo vyjmenujete všechny ostatní věci, které si člověk místo Blu-Ray může koupit? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verdel: Nevím odkuď čerpáš, ale Super Hi-Vision by mělo dle mých informací dorazit do japonských domácností okolo roku 2025. V roce 2015 poběží sice zkušební vysílání, ale to je jenom kvůli možný Olympiádě v Tokyu 2016. Čili ono to tak horký nebude a jak už psal Jirka1, aby sis to fakt užil, budeš potřebovat televizi přes celou zeď

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verdel:
V sucasnosti sa televizne veci (predovsetkym US produkcia) natacaju v 1080p. Prepisy filmovych archivov sa robia do 1080p. Vysiela sa v lepsom pripade v 1080p. TV investovali tazke peniaze do studii a techniky, takze tazko pocitat s tym, ze by prechadzali v najblizsej dobe na nieco nove. Okrem toho naklady na televiznu produkciu vzrastli nie len z dovodu nutnosti nakupovat novu techniku, ale bolo potrebne zmenit komplet vyrobne postupy napr. pri stavbe studii a kulis. Totiz v HD stena z plastu imitujuca kamen alebo drevo vyzera ako stena z plastu imutujuca kamen alebo drevo :0). Licenie a kvalitne svietenie je kapitolou samou o sebe. Takze 1080p tu s nami bud dost dlho. Trh spotrebnej elektroniky a specialne videotechniky nie je taky dynamicky ako npr. trh IT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verdel:
Mimochodom aj dnesne HD vysielanie nie je ani z daleka HD. Prepisanych je z archivov minimum veci a vysiela sa napr. 2-3 filmy za tyzden v HD a zvysok je upscale z SDTV zaznamov, len sa o tom nehovori nahlas (nove serialy su vynimkou). TV - to je nie len vyroba novych veci, ale aj obrovsky archiv starych, ktore niekto musi prepisat, ak to je vobec mozne a to stoji peniaze, vela penazi. Japonsko z tohto pohladu nie je vobec zaujimave. V tejto krajine ma HDTV velmi dlhu historiu v porovnani z US a nie to este s Europou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sonoluca: Informace z CES
rayrebel: Pokud vím tak v Praze je jedna 4K2K projekce a to se SONY projektorem. U 4K2K projekce je už mnoho záběrů přímo v tomto rozlišení točeno a data jsou uložena v diskových polích na 4 části. Každé pole pro 1/4 obrazu. Čili není pravda, že vše se natáčí v 1080p a ne více. Máš pravdu v přepočtu na HD(např: ČT je přepočítána z PALu), ale to neznamená, že je to tak všude.
BTW NOVA ukládá na Blu-ray(nové studio), tak snad to musí být přece lepší než CD-R nebo DVD-R ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rayrebel: Souhlasím, že v EU je TV PRAVĚK(o nás raději nemluvim) :) V Japonsku budou mít Super Hi-Vision a u nás bude rada teprve jednat o zavedení MPEG4 ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miloslav Ponkrác to popisal presne. davam palec hore,
Ja myslim ze to bude drahe medium pre fajnsmekrov.(mne stacia dvd-audio) U nas ludia skor volia a budu volit hd kabelove tv a podobne riesenia.
Staci sa poobzerat po europe,aj pre zapadoeuropana je vela dat za fullhd-tv+hifi sound+prehravac a kazdu placku filmu 30-50eu.
Presvedcil som sa o tom v norsku, a tam je ziv uroven o inom..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, proč se nikde nepíše o možnosti dostat na jeden 50GB Blu-ray disk 10 filmů v kvalitě DVD nebo například 50 - 100 filmů v DivX. Na Blu-ray se přeci nemusí ukládat jen HD video, mnohým stačí i kvalita VHS a uvítá mnoho hodin videa. A ukládat na Blu-ray hudbu ve formátu AudioCD nebo dokonce MP3, tak dostanu na jednu placku kompletní domácí sbírku hudby. V tom vidím hlavní využití Blu-ray

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 level1: v tom bude možná hlavní využití BluRay, až bude 1gb bluray levnější než 1gb hdd.. Já vidím jako hlavní využití pro bluray právě HD video a to z prostého důvodu - na ničem jiném si film v hd nepřenesete :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verdel: U té Novy si tím nejsem jistý. Na BluRay točí, ale nevím, jestli v tom mají i archiv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

imho MS toto VSETKO predpokladal a preto vsadil na DVD a externe HD-DVD aby pomohol "slabsiemu". ms chce aby bolo vsetko na webe a kupili sme si to cez IE na tom jeho MarketPlace ci ako sa to vola :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vajaj: MS chce, aby lidi kupovali audio/video přes IE, typický Američan o tom ale neví, a proto nakupuje "postaru" přes iTunes ... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někdo tu psal, že rozdíl mezi DVD a HD je radikální. To bych si tvrdit netroufal. Rozhodně radikální je rozdíl v nákladech (zatím), který neospravedlňuje pouhé cca 5tinásobné zvýšení rozlišení. Ano, jsem starý a slepý konzervativní tupoun, abych předešel obvyklým reakcím. Dobře je to popsáno třeba tady: http://jech.webz.cz/hd.php
Co se týče ukládání dat, nevím, ale při dnešních cenách pevných disků mít data třeba dvakrát zálohována není problém. Tedy kromě lidí, kteří musí mít nutně všechny ty současné nastavované serijály v HD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V našich končinách BR brzdí jediná věc: cena - ta je totiž nehorázná, přemrštěná a neopodstatněná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda nevim, kdo ma dneska jeste potrebu neco doma ukladat. Serialy stahuju vsechny v HD, ale mam na disku obvykle tak dil, maximalne radu, zkuknu smazu. Kdybych nekdy mel potrebu to videt znovu (jeste se nestalo krom snad Cervenyho trpaslika, ale ten mam v kvalite VHSrip:-) tak neni problem stahnout znovu. A home videa opravdu nemam tolik, aby to externi 500ka disk nezvladala jeste par let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Mike: No, ten rozdíl viditelný skutečně je. Před nedávnem jsem si objednal od UPC jejich HD settop box (abych mohl sledovat ty jejich slavné dva kanály v HD ;-)) a každý kdo viděl HD obraz tak hned koukal, jak je to opravdu super pokoukání a poznal ten rozdíl ihned. Ačkoliv je to pouze 1080i. (TV mám full HD, 37").
Jestli to také ale nebude tím, že české digitální TV vysílání je v tak mizerné kvalitě (příliš silná komprese), že to silně degraduje obraz v už tak nízkém SD rozlišení. HD obraz pak vedle nich je opravdu jako zjevení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s Erkil1452 mám doma pár DVD s filmama a a kromě Červenýho trpaslíka jsem víckrát viděl tak ještě Pána prstenů ... Takže proč mít doma na disku stovky filmů, většina z nich nestojí ani za to, aby se na něj člověk podíval jednou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To BlueSpirit: S tím zjevením to tak zřejmě často bude. Občas nechápu, když pročítám některé hádéčkářské diskuze, jak jsou u vytržení nad tím, že vidí pomalu každý chlup nebo pihu ve výstřihu - taky by mne zajímalo, na co se koukali předtím, protože tohle vidím na své klasické CRT (Philips, 72cm) taky - je ovšem krmena kvalitním analogovým signálem (z kabelovky) a obraz je opravdu jak z praku. Nicméně, HD vám automaticky nepřidá hloubku prožitku z díla tam, kde nic není. Je to něco jako haló kolem přechodu na barevné vysílání - prvotní nadšení brzo vyprchá. Vždyť i dnes se rádi podíváme na starý kvalitní černobílý film a vadí to? Nevadí ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mike: Já také nechci protěžovat HD jen proto že to je HD :-) Ale když už máte doma metrové full HD LCD, je teprve HD obraz to, na co se dá koukat ne jen ze 4 a více metrů, kdy konečně jakž takž mizí artefakty nekvalitního obrazu. Bohužel mám zkušenosti, že ani kabelovka není zárukou kvalitního obrazu (mám doma UPC) - všechno už jde přes digitál a do analogového obrazu se to pak převede. A jak kvalitní je český digitál ví všichni kdo ho zkusili - na CRT TV to ještě jde, ale jak máte vyšší rozlišení, je to tragédie.
Nicméně cítím, že jste jistým způsobem proti HD zaměřený - ono by to chtělo postavit vedle sebe tu klasickou CRT a LCD/plasmu s HD obrazem. Myslím že byste svůj názor malinko poopravil ;-) Vaše argumentace mi připadá jako když si můj děda nahrával a pouštěl muziku z kotoučáku mono a na rychlost 4,7 - však to taky bylo slyšet :-D
Já osobně bych se už zpět k blikající CRT nevrátil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.