Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Boot Camp - Windows XP na Applech oficiálně

Kdyby Apple udělal podobnou oficiální podporu pro Linux, možná bych o kompu od nakousnutého jabka začal uvažovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78: No, zrovna Linux tak kritickej neni, protože drtivá většina aplikací pro Linux ti poběží i na Mac OS X...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr: To vím, ale Kubuntu 6.06 na jabkovém HW by mohla být moc hezká kombinace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porad ale nechapu ten prinos pro Applare.
Kdyz jsem se se znamym, ktery je laik, ale moc miluje Mac, bavil v cem je na tom lip nez ja na stejne drahym PC, tak mu nakonec zbylo jen to, ze tam je stabilni SW (MacOS). Tak nevim, ale nejak nechapu co potom ty lidi bude nutit kupovat Mac, kdyz na tom pojedou kritizovany Wokna. (PS osekany Office jsou na Macu uz davno - to je taky dobrej joke! to sem se nasmal, protoze help nechali stejnej, takze referuje o funkcich ktery to vubec na Macu neumi :)) Apple = traparna na n-tou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jabka ten HW mají celkem vyladěný a i to zpracování je trošku někde jinde a samozřejmě i ten design hraje svoji roli. Přiznám se, že největší problém při stavbě nového PC mám s výběrem kvalitního a pěkného CASE a klávesnice, která by mi sedla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 heheh: trapnej si leda tak Ty ... je vidět, že o Applech moc nevíš. Mám nadupané PC jako prase (za 85k bez DPH), ale na Apple nemá ... jejich zpracování, důmyslnost a vysoká vyladěnost je nepřekonatelná.
PC mám jenom kvůli hraní, ale na práci si určitě koupím ještě Apple.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boot Camp vicemene akorat pridava do EFI modul pro legacy BIOS, takze by na Applech mel behat jakykoliv x86 operacni system a uz tam i nainstalovali Fedora Core 5, beznou nemodifikovanou x86 verzi..

kdo se porad pta v cem je Apple lepsi, at si ho sam vyzkousi a rozhodne se.. nekomu na kvalite zpracovani a na estetice treba vubec nezalezi, ja to beru, pak se neni o cem bavit..

a otazky k cemu je Applistum kritizovany Windows jsou uz trosku trapne.. no bohuzel najde se dost programu, ktere pro MacOS nejsou a clovek je nucen pouzivat Windows.. nucen - ne ze by o to stal.. takhle uz neni treba si vydrzovat dva stroje - jeden na MacOS a druhy na Windows.. pro ty co prechazi z Windows na MacOS je to takova pojistka, ze o nic neprichazi a nez se v MacOS zabydli..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toi by me zajimalo proc to vubec Mac dela? Proc to ma zapotrebi? Fakt tomu nerozumim. Prosim at mi to nekdo vysvetli, dekuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že většině z nás jde o práci na počítači, hraní her a bezproblémový chod za dobrou cenu. Diskutovat o propracovanosti systému PC/MAC, designu apod. je pro teoretiky. Používám denně Windows XP a nikdy jsem s PC neměl jediný problém. PowerBook mě nas..., když jsem do něho dal disketu a hledal tlačítko, jak ji vyndám... Příliš mnoho automatizace škodí. Z nedávné minulosti máme své zkušenosti s uzavřenými systémy (nemožnost použít periferie jiných výrobců, omezené množství programů, vysoká cena...).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak na jablíčka jsou už nabodnutá na widlích , ted´ještě naopak ....  Jak se říká nic není nemožné a už aby to tu bylo :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, já myslím, že důvody zpřístupnění Windows na počítačích Apple jsou snad zřejmé. Rozšíření možností uživatelů počítačů Apple, a tím zvýšení hodnoty takového počítače, například v oblasti programů pro produkci hudby a zpracování zvuku je dle mého názorů větší množství softu pro PC než pro nejnovější Mac OS. Navíc jsou programy, který jsou jen pro PC, a naopak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dave viděl bych to tak, že apple lidi málo kupují, protože se bojí že když jim systém nebude vyhovovat, tak budou doma mít kus zbytečného a drahého hardwaru nebo ho budou zdlouhavě a se ztrátou prodávat v bazaru. Takhle mají přímo od Apple "zadní vrátka".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

daldrum: no, to nevim. Logic, podle me nejlepsi ucelenej produkcni system, je jen pro OSX, Cubase je na OSX taky, Digital Performer, Protuly... na PC je mozna pocetne "vetsi mnozstvi programu" jak pises, ale je to jen v oblasti mensich "hracek" (to nemyslim hanlive).

multimotyl: tak to neni, kdo kupuje jabko tak vi proc. Nikdo by si nekoupil jabko, zjistil ze mu OSX nevyhovuje a nenainstaloval si tam Windows. Boot camp je beta a je to jen navnada na virtualizaci, co bude v srpnu Leopardovi. A je to zpusob jak v podstate zadarmo vyznamne prispet k vetsimu podilu na trhu - vzdycky se najde program, co nekdo pouziva a pro nejakej OS neexistuje nebo mu nevyhovuje. V nasich podminkach muze byt prikladem treba ucetni program.

xspy: to se podle me jen tak nestane, protoze by na tom Apple v soucasny situaci nejspis nejen nevydelal, ale i prodelal. OSX je jen klicova cast podpory jejich hlavniho podnikani, a to je prodavani pocitacu. To je to, na cem nejvic vydelavaji. Zisky ze SW nejsou moc vyznamny. Asi je hodne lidi, kterym by se uvolneni OSX na ne-apple pocitace libilo, ale to neznamena, ze by se to Apple vyplatilo.

Podle me aby se to stalo, muselo by se neco uvnitr Apple vyznamne zmenit. Apple totiz neni treba konkurentem Microsoftu (zvlaste ted, ted to tak vubec neni). Apple je konkurentem treba Dellu a podobne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple mé celkem slušnou základnu loajálních uživatelů, ale potřebuje přitáhnout nové lidi a tohle by mohla být ta cesta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkušený si poradí jinak, ale pro laika se mi zdá ten BootCamp poněkud nedotažený. Wokna sice nabootuje ale nedostane se ke svým datům na druhém oddílu, a opačně. V tom screenshotu také chybí možnost vytvořit ještě jeden oddíl třeba na fat. Nebo tam snad jsou ovladače pro konkurenční filesystém?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mna by zaujimalo, co to pre uzivatelov MAC znamena??? Ja nechapem pointu, naco ked uz maju pocitac na MAC si budu instalovat windows??? Moze mi to niekto ako pre hlupeho vysvetlit???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marcos, ak mas PC len na hranie tak necakaj od toho pracovny stroj,
Na MAC sa nehras, inak MAC OS je tiez pekna prasarna ...
sprav si rovnako drahe PC na pracu ako mas MAC a uvidis ze co sa viacej oplati. Mam doma obidva, viem co hovorim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marcel: mne to pripada tak ze predsa OSX nieje az tak bohovsky, a prechod na x86 im dovolil skusit aj nieco ine, uvidime ako sa to bude vyvyjat. Ako vravim mam doma obojo, z toho MAC OSX je pekne spracovane po grafickej stranke, veci nanom funguju rovnako ako na winOS,, nic rychlejsie alebo stabilnejsie, aj na MAC pada soft. alebo OSX mrzne, to nieje novinka, a naposledy sa uz objavil aj virus na MAC.
ale ako tu niekto spominal ze je to riadne nedotiahnute, ak niekto kto pracuje s MAC ma svoje fajly tam, a ked si tam da wokna tak ich nemoze pouzit, myslim multimedialne data, co je podla mna dost blbe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

petrocelly dik za vysvetlenie,lebo ja poznam len troch ludi, co maju MAC, jeden z nich je architekt, druhy zahradny projektant a treti muzikant. Ked si uz niekto kupi MAC stroj, vie, co si kupuje a hlavne preco a neplanuje sa hrat hry pod Windows :-) Nemal som MAC, ani neplanujem, ale zda sa mi to ako krok naspat. Do PORSHE tiez nebudes spekulovat, ako tam naliat 91 oktanovy benzin, lebo je lacnejsi (ani to uz dnes vsade neplati). MAC ma zostat MAC-om.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vubec nejde o Windows vs. Mac OS, jde hlavne o programy napsane pro Windows. O ty je zajem, ne o operacni system. Proste clovek ma vic moznosti na vyber - pocitace Apple jsou ted nejuniversalnejsi hardware na trhu. Ale hrani PC her v nativni rychlosti, to je asi nejvetsi prinos.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze je to dobra cesta, treba ja bych si hnedka koupil ten posledni notebook od Applu, kdyby 1) nemel tolik chyb 2) mohl bych si na nej nainstalovat co bych chtel...MacOSX bych si sice rad vyzkousel, ale nejsem grafik, vic vyuziju Wokna a Tucnaka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2all:
pana Macros-e berte s rezervou.. je to zatvrzely appler :)

2Macros:
FYI: Osobne mam vice jak pul rocni zkusenost s Apple z nouze, a bylo to utrpeni.. liny to bylo, nabihalo to silene dlouho, porad to na necem vazlo (hlavne internet).. zadnej SW, kterej by co do jednoduchosti byl na urovni Win.
A nejlepsi vtip byly osekany MS Office s polovinou funkci, ale kompletnim helpem :)) takze kdyz clovek hledal, jak se udela nejaka fineska, tak v helpu to nasel, ale tim to koncilo..
Zakoupil jsem v zoufalstvi bazarovy NB a stesti se vratilo do meho zivota ;)

Kdyz budu chtet Wokna nebo Lin tak si koupim AMD, a zadny Mac mi chybet nebude. Ze strany Mac je to zoufala snaha prilakat zakazniky.

Co se tyka designu case a HW, tak vyber pro PC je dnes tak velky, ze si na sve prijde kazdy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zelenycaji Jasně že ví proč. S mackem pracuju už asi rok a je to opravdu fajn zařízení (i když kvůli některým zkratkám a přehozeným klávesám řvu vzteky). Jde prostě o to, že lidi by si i rádi ten Mac OS X vyzkoušeli, ale co když jim prostě vyhovovat nebude? Pak fakt není (bez Boot Campu) cesty zpět.

Jinak MacOS X je vychytaný opravdu do podrobností. Snad jen některé věci bych změnil. Nnapříklad když ve finderu označím program/soubor a pak stisknu enter, tak se nespustí/neotevře. Na to mě vždycky nachytá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A což zkusit něco pro naopak, t. j. pro přechod z Win na MAC? Každý by si pak mohl MAC bez rizika vyzkoušet, a pak se eventuelně widlí zbavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro heheh:
hehehe to sem se hosku nasmal... myslim ze hlavne nebudes ty chybet mackum .-)

pro Multimotyl:
na otevreni souboru je zkratka apple+o. celkove me prijdou klavesovy zkratky na apple prijemnejsi nez na win, dodnes nevim jakou klavesovou zkratkou vytvorim ve woknech novou slozku.
m

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajimalo by mne, na cem muze pod intel architekturou MAC OS bezet.
Rad bych se na nej podival a vyzkousel. Vsak apple pocitac ale nemam, takze by mne zajimalo, na jakym hardware se ten OS od jablicek da pustit, pan google.com nic nenasel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 heheh: Nevím podle čeho jsi vydedukoval, že jsem zapřísáhlý Mackař?! Pravda je taková, že jsem začínal s ATARI ST, pokračoval s ATARI Falcon 32bit, APPLE IIvi, APPLE iMac 1. generace, pak jsem viděl hry u kámoše na PC-Win a jelikož nebyly pro mé konzole (ATARI Jaguar, Nintendo 64, Playstation, Playstation II) tak jsi si pořídil PC-win, roky běžely a nároky her stoupaly a tak jsem během posledních 6-ti let pořídil 3 PC-win s prakticky tím nejlepším HW co existuje (držím se firem ASUS, nVIDIA, ATI, KINGSTON, COOLERMASTER, CHIEFTEC, AKASA, WD (RAPTORy), HITACHI, atp.), takže PC mám stabilní, velmi výkonné a velice pěkné na pohled :-).
Avšak pro mou práci není zcela to pravé ořechové a stále mi na něm něco chybí co jsem dříve na Mackách měl rád. Také se mi líbí čistota s jakou je uspořádán HW v case, jejich design a hlavně jejich OSX. Co se ceny týče, tak Mac je stejně drahý jako PC (já za svá PC dával jenom za HW přes 80 táců bez DPH!!! a SW jsem musel dokupovávat ... za stejnou cenu mám nejnadupanějšího Macka včetně tunou SW ke každodenní potřebě) a proto nyní čekám na nového nástupce současné PowerMac třídy s intel střevama, abych si ho mohl koupit a udělat si z něho pracovní stanici, zatímco PC zůstane nadále mou herní stanicí (ve hrách Mackové na PC-Win nemají oni omylem a proto si vydržuji 2 platformy).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.