Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD představuje Bristol Ridge a nové úsporné technologie

Nevim, abych rekl pravdu, 28nm dneska neni to proste zastaraly bez ohledu na to jak moc se AMD snazilo a dokazalo to treba i znacne vylepsit?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Jo, zkratek je hodně. Ber to jako ochutnávku na Zen, který bude mít to samé + něco navíc. Se Zenem to bude mít AMD moc lehké, jelikož Piledriveru je ta obrovská plocha určená pro všelijaké cache snad úplně k prdu, protože jaguar na stejných taktech není horší. Systém cache a jeho neefektivnost je u bulldíků zřejmě největší fail v historii CPU a to říkám jako člověk co má tu architekturu rád, protože Intelovský hyperthreading upřímně nesnáším.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Alternativou za stejnou cenu je sice výrobním procesem nezastaralý, ale pomalejší produkt Intelu. Dilema? Krom procesu to ale zastaralé není, umí FreeSync a má grafiku GCN 3. generace se vším všudy. Nástupce s jádry Zen a s GPU GCN 4. generace bude až v roce 2017.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to ma dobry pomer cena/vykon a spotreba/vykon, tak at to treba tisknou bramborovym razitkem. Proces je predpoklad, ne podminka dobreho chipu.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

"Proces je predpoklad, ne podminka dobreho chipu."

Tak tuhle větu mám docela problém naparsovat... Nechcete to trošku přeformulovat? Přijde mi, že "předpoklad" by mělo znamenat buď "podmínka nutná" nebo "podmínka postačující", podle toho, jak se na to člověk dívá, ale když současně tvrdíte, že není ani jedno z toho...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Poslední větu jsem napsal obráceně a ještě divně. Myslel jsem to tak, že výrobní proces nastavuje nějaké fyzikální mantinely a 14nm Intel a 28nm GF zjevně nejsou tak kvalitativně rozdílné aby AMD nemohlo konkurovat v mobilních SoC/CPU Intelu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Zastaralý"? Co by za to hromada výrobců ASICů dala, aby měli k dispozici vypiplaný 28nm proces...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.