Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Cenzura internetu v Británii: nejen porno, ale i násilí, alkohol, kouření, anorexie, terorismus atd.

Suhlasim s komentarom, ale treba sa aj pozriet na to, kolko ma britania ludi s uterami na hlave a ze to nie su ziadni anjelikovia, to je fakt.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že utěrkáři jsou v británii chráněni.
Vždyť už tam jsou celé městské čtvrti kde je zákonem šaria a britské zákony tam nikdo nerespektuje.
V británii je považováno za extremismus když si na dveře namalujete anglickou vlajku. Člověk který upozorňuje na nebezpečí islámu je tam zatčen.
Tohle bude namířeno především proti bílým angličanům kritizujícím vládu. Musláčů se to podle mě vůbec nedotkne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tech "s rucnikem na hlave" je celosvetove asi 1,5 miliardy. Gratuluju ze jste si nechali systemem vnutit obraz univerzalniho nepritele ;) Verte ze realita ma od toho co do vas cpou media cca. stejne daleko jako u propagandy "o fuj zlem zapade" za komancu u nas.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ty si asi myslis ze jsi odolny vymyvani mozku, co?
Ve skutecnosti tu nejtezsi propagandu vedou ti "s uterkou na hlave".
K jejimu rozpoznani staci zdravy rozum, coz zda se bohuzel vetsine evropanu chybi.
Mozna by sis mel zajet do saria mest a ctvrti ve francii, anglii, belgii, holandsku, svedsku ..., nebo si precist svetovy tisk a weby abys ziskal predstavu o tom jak su islam predstavuje idealni svet.
To ze noviny nepisi nic o vrazdach ze cti v kazdem muslimskem ghettu neznamena, ze to tam neni.

Vetsina humanitnich smeru anglickycj univerzit je financovana ze saudske arabie. To ze to nevis, neznamena, ze to tak neni.

Pokud jsi ateista nebo buddhista, jsi pro muslima něco jako prašivý pes, kterého zabít je zbožný čin. Pokud jsi křesťan nebo, žid, přinejlepším můžeš být v islámské zemi podřadným "spoluobčanem" nebo otrokem.
Hlavne never pozlatku pro turisty v bohatych muslimskych zemich a turistickych strediscich. Kazdy kdo odevzdava penize v turistickych centrech v islamskych zemich, fakticky financuje planovane zniceni euroamericke civilizace.
Oni nás opravdu neuznavaji. Vubec v nicem.

A pokud mas matku, zenu, dceru, sestru tak zavirat oci pred islamem je zrada na nich, na jejich svobode.

Britsti politici fakticky zradili a prodali svuj narod, celou svou zemi.

Kazdy den pribyvaji nove pripady multikulti zbabelosti a ustupku rvoucim muslimum, kteri se domahaji lidskych prav v evrope, ale nasi civilizaci pritom neuznavaji. Podle koranu (jejich jedineho opravdoveho zakonu) je cela evropa spatna. A dzihad neni jen boj se zbranemi, ale deje se to ve vsech oblastech spolecnosti. Treba vyzdvihovani islamskeho bankovnictvi kde neni mozna lichva. Ale co je za tim uz nikdo nevidi.

A nakonec, pokud vim tak system v evrope nam nic o univerzalnim nepriteli nevnucuje, system v evrope nam naopak vnucuje multikulti silenstvi jehoz vysledkem je, že ze svych dani zivime ty kteri nas prichazeji znicit. V CT jsou rozhovory s prolhanym Alrawim o krase islamu, socani maji v senatu muslima, ktery podporuje syrske lidozrave rebely, strana zelenych je na ruzna islamska hnuti primo napojena. Je toho spousta, staci otevrit oci.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A jeste jedna vec. To ze uz ve Stockholmu nehori auta, neznamena, ze ve Francii socialne vylouceni a frustrovani mladici prestali auta zapalovat taky. Tam se to v muslimskych ghettech deje kazdy den. Uz se o tom ani nepise.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

chlapce ty mas kvalitne vymalovano. :))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Väčšina je pravda niečo neviem potvrdiť niečo je napísané tak že to ťažko dá potvrdiť....

Čo tak dáky argument namiesto trollovania?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Argument = ze primarne je v krizi cela euro-americka spolecnost a kultura, jsme na hrane a nejspis i za ni, za bodem z ktereho byl jeste mozny navrat. A skoncime, stejne jako kultury a civilizace pred nami - at rimska nebo egyptska. Je to jen otazka casu. Ne vinou "rucnikaru", ale ciste nasi vinou, rozvratem spolecnosti. Toho co je zasadne spatne - z NASI strany - je desne moc, to je na knihu, nebudu se rozepisovat. Za (temer) vse muzeme MY, ne ONI. Oni to jen vyuzivaji, byli by blbi kdyby ne (silnejsi pes - vite co....). Vse co popisujete jsou jen nasledky, ne pricina. Pokud to nevidite, jste slepi - nebo jen zaslepeni nenavisti. Pritom se staci podivat na to co se deje tady u nas - v poslednich nekolika letech - a jak se ten upadek zrychluje.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Čakal som argument nie dojmy

1. Každá spoločnosť / kultúra sa mení to je fakt
2. Keďže splietate čosi kultúrnej dekadencii vysvetlite mi ktorá tá kultúra bola "lepšia" ako tá terajšia Komunizmus? Národný Socializmus? Kultúra Rakúsko-Uhorska?
3 To že moslimovia využívajú našu politickú korektnosť a multikulti propagandu je predsa to o čom hovoril vixl takže ste potvrdili čo on vravel
4 A čo sa týka islamskej kultúry čítal som aj také názory že sa nepohla od deštrukcie Bagdadu mongolmi (1258)

Moslimovia sa od 70 rokov veľmi radikalizovali čím sa v podstate kultúrne navrátili do stredoveku znamená to že sú v kultúrnom úpadku alebo nie sú pretože v podstate prešľapujú na mieste

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Muslimove se sami nezradikalizovali, jen - ano - z naseho pohledu si myslime ze jsou "v stredoveku". A my si myslime ze jsme ti lepsi. Nejsme, normalneji z hlediska lidske spolecnosti ziji oni, ne my. "Zapad" potreboval po pade komunizmu a konci studene valky jineho univerzalniho nepritele, tak si ho vyrobil, to je cele. Slavna "Al Kaida" neni nic nez pohrobkem americany cvicenych a vyzbrojenych jednotek ktere bojovali v studene valce "za tu spravnou stranu". Z jineho sudu - Saddam se velmi hodil, dokud byl na te "spravne strane" a mohl bojovat s tou "spatnou" - chemicke zbrane dodane "zapadem" included. (primarne proto Iran tak "miluje" USA) atd. atd. - podobnych svinaren najdete XY. Kdo je vlastne teda ten "spatny"? Pokud ze smyslenych duvodu napadnete cizi stat, zabijete 100k+ domorodcu a nechate zemi v totalnim chaosu - divite se ze vas budou nenavidet?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

OK a proč ten turban zabil nedávno slováka, kterej jim nic neproved naopak se snažil pomoct s výcvikem a když se turbana ptali proč, řekl hlavně že by to udělal znova..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Protoze tam ten slovak nemel co delat. Myslis ze domorodci budou rozlisovat u invazniho vojska - a to jeste pri takovehle asymetricke valce - kdo je odkud? Jaky je skutecny duvod valky v afganistanu, vi to vubec nekdo? Budeme zase blabolit neco o 11 zari? Ale ze za to mohli z prevazne miry lidi ze Saudske arabie na to radeji zapomeneme, neb SA je velky bohaty kamarad, ze a no. Jaky je po tolika letech a utracenych stovkach miliard vysledek? Zadny. Za ty prachy si mohli ty afgance koupit, kazdeho extra jednotlive. Misto toho bojuji s necim co porazit proste nelze - tam kde nemas podporu domacich nemuzes zvitezit - teda muzes, ale jedine stylem totalniho vyhlazeni. Pripadne trvala okupace a trpet v nekonecne partizanske valce - kde z pohledu "domacich" je kdokoliv kdo nejak ublizi "okupantum" hrdina. (dtto. = palestinci a izrael)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lol tak to je posvátnej důvod jak hrom..byla to celá slovenská jednotka a nikdo z nich se neúčastnil bojů, pouze cvičili "domorodce" jak je krásně nazýváš a i když ten turbanista tohle věděl i všechny okolnosti po tom co to udělal, stejně ti řekne takovouhle věc a ty ho(je) tu budeš obhajovat..máš buď příbuzenstvo z nějaké islámské oblasti nebo seš stejně retardovanej jako tenhle sprostej vrah.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Retardovanej jses jedine ty pokud nevidis tyhle souvislosti. Veskere "spojenecke vojska" jsou pro domaci proste okupanti, ti kteri s nima spolupracuji jsou kolaboranti. Pararela viz jakakoliv valka a okupace kdykoliv kdekoliv jinde. Takovy je stav, tak je to dane - zbytek jsou jen zbytecne emoce. Pozastavovast se nad tim ze domaci "partizan" zabil nejakeho "okupanta" a proc to udelal je velmi slaboduche. Samozrejme z naseho uhlu pohledu je to "terorista" - stejne jako napriklad byli pro nemce "teroristi" tvoji predci v SNP (jina cast predku zase kolaboranti - to neni osocovani, to je holy historicky fakt). Nechme bokem vysokou politiku a emoce - odstup bokem, dej si dokupy fakta a podivej se na to nezucastnene. (coz ale evidentne nedokazes)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Souvislosti? Předpokládám že celej život sedíš na zadku, ale přesto si myslíš že všěchno víš a znáš líp než zbytek světa..na jednu stranu se chceš odprostit od vysoké politiky a emocí, na druhé straně zjednodušuješ na "zlého a hodného policajta" a zbabělej čin, kterej bych srovnal s tim, když by nedejbože můj předek zabil kuchařku, která vařila za okupace němcům jídlo a my ostatní z toho činu měli radost.

Nezastávám se USA a ostatních "spojenců", kteří jsou jimi víceméně jen kvůli členství v NATO (což u malých zemí jako SR a ČR vidím jako skoro nutnou věc, holt né všichni můžou být neutrální "svině" jako CH za II.), ale opravdu neberu (čistě osobně a zaujatě) jako normální mstít se a zabíjet civilisty a ostatní, kteří jsou právě jen občany daných států a s okupací a "ubližování" islámu nemají nic společného a ještě to oslavovat jako hrdinský čin. Abych předešel reakci s tím, že ten slovák nebyl civilista, tak nebyl (stejně jeho zabití považuju za srabáckej, zbytečnej a hloupej čin), ale ti co to odnesli 11.9. a spousty dalších nejen na americké půdě byli.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale jseš úplně mimo. Pohlížíš na to úhlem člověka, jehož země byla okupována už poměrně dávno a ještě měla "tu kliku", že bez bombardování a jinch hrůz.

Doporučuji přečíst něco o Afgánistánánu, ta země je po mnoho desetiletí zmítaná válkami o moc a o získání strategického území. Lidé nemající nic a neustále ohrožovaní kdejakými vojsky. Mimochodem rozdíl mezi "zlým a hodným vojákem" je jen to jesli míří na mě nebo na nepřítele.

Vy vnímáte Slováka jako spojence, islámistu jako nepřítele a na tom stavíte celou myšlenkovou konstrukci. Skutečnost je daleko komplikovanější a nikdo se jí nehce moc zabývat. Kažopádně islamista je tam doma, neustále jim tam lezou nějaké armády a přeorganizovávají jim život, Bin Ladin byl dokonce Saudský arab, ze země jež je miláček západu pro ropu, jim tam zavedl právo šaríja, tedy právo středověkého typu a pak nelze čekat, že tam budou lidi, řešit kdo má jakou cizí uniformu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bez bombardování a jiných hrůz? To jsi se asi moc neučil nebo mluvíš o jiném státě nebo ještě hůře a nepovažuješ židy co tu žili za občany ČSR (a nejen oni "dostali pěkně za uši"). Přečti si raději ty nějakou literaturu z té doby a né od komančských autorů..

No jestli byl Afghánistán zmítán válkami víc než Evropa bychom mohli polemizovat, to že tam lidi nemaj nic je smůla, ale rozhodně za to nemůže "západní civilizace". To neni pravda, spousta vojáků na druhé straně jsou fér kluci a chlapi co jsou vojáky nevinně jen z povinnosti k vlasti a né každej je zabijácký prase co by tě střelilo do týla, ale samozřejmě válka je válka a nic pěknýho. Sem rád, že tady je už nějakou dobu poměrně klid, protože vedle takovejch jako ty a Chewbacca bych opradu ve válce stát nechtěl.

Nejde o to že je to Slovák, snad jen že k němu mám blíže než kdyby byl jiné národnosti, ale jde o to že se on i jeho stát neúčastnil bojů, nezabíjel Afghánce a jeho jednotka jim naopak pomáhala a ten islamista neni nic jiného než zbabělej pes, protože tohle všechno věděl. My sme tady taky doma a islamistů je tu víc než Evropanů u nich a musíme se jim čim dál více podřizovat a snášet různý výtržnosti apod. SA neni žádnej miláček, sice vyvážej ropu jako o život a inkasujou za to nepředstavitelný peníze, ale taky financujou spousty aktivit na náš úkor a jen si hrajou na našeho přítele a zemi bohatým turistům zaslíbenou, realita je samozřejmě o dost jinde. Jo jestli tady spolu s Chewbaccou vyznáváte ukamenovávání, sekání končetin a nebo se považujete nadřazení ženám a berete je jako dobytek, tak nemusíme diskutovat. Obhajujte si je jak chcete, sice si taky myslim, že svalování všeho na teroristy a islám je blbost, ale prostě nejde popřít takovýhle svinstva a porušování lidských práv z náboženských důvodů upravených podle toho jak se jim to hodí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Čo je to normálnejšie z hľadiska ľudskej civilizácie Ako žijú oni?? to znamená že je ok kameňovanie ľudí?

Vidno že ste islamistickú propagandu zlhtli aj s navijákom:
Poprvé nepriateľstvo medzi islamistami a USA trvá už od 1948 kedy sa USA postavilo na stranu Izraela
Od 70 rokov sa islamské krajiny radikalizovali
1977 Hanafi Siege prvá moslimský teroristická akcia v USA
V 80-tych bol pre moslimov zas nepriateľ Sovietsky zväz a nastal rozkol skrz Iránsko-Irackú vojnu
V 1991 Saddám obsadil Kuvajt a všteky krajiny v regióne dostali strach tak zavolali USA. To Saddáma z Kuvajtu vyhnalo (S tichou alebo vojenskou podporou väčšiny arabských krajín) ale to sa nepáčilo Ládinovy ktorý proti prítomnosti Američanov verejne vystupoval
1992 Moslimský útok v Jemene
1993 Prvý moslimský teroristický útok na WTC

Celé zle ste politický naivný (politika a diplomacia je úplne amorálna) a vaše teórie o tom že si NWO si vytvoril z islamistov obetných baránkov sú z ríše rozprávok. To že sa staviate na jednu stranu vaše tvrdenia celkom jasne zafarbuje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"už od 1948 kedy sa USA postavilo na stranu Izraela" - tak samozrejme, protoze na okupovane uzemi maji naprosto stejne pravo Palestinci i Zide (jako "narod vyvoleny bohem" - BTW rasizmus a xenofobie az na pudu)

- V 80 slo jen o to kdo mel kde vliv - CCCP cpalo zbrane Iranu, USA Iraku. Samy valcit nechteli, to smrdelo atomem - ale vrchem/spodem cpali zbrane komukoliv kdo ano. Korea, Vietnam, atd.
- V 1991 Kuvajt klidne tezil u hranic Irackou ropu a byl opakovane varovan at toho necha. Hussain (puvodne velky kamarad USA ve valce Irak/Iran) byl umyslne ponechan v tom ze zasahnout muze. Je to dohledatelne - staci chtit.
- Utok na WTC smrdi doted, nejsem blazen abych sel do nejakych extra silenych konspiracnich teorii, ale minimalne tomu nebylo zabraneno a hodilo se to. 90% lidi do toho zapletenych bylo ze Saudske Arabie (including Usama, hm hm...)
- Nasledne dalsi valka s Irakem z vylhanych duvodu - zbrane hromadneho niceni nemel, s utokem na WTC nemel nic spolecneho (opet - vse dohledatelne, staci chtit)
- Valka v Afganistanu, absolutne nesmyslna, pres to ze bylo varovani ze uspet nemuzou. Nezvladli to Rusove, jak si mohli myslet Americani ze oni ano?
- Obe tyhle valky maj ucet za cca. 4-6 BILIONU dolaru, prosim predstavit si to. (a predstavit si objem penez ktery konci v zbrojarskem prumyslu) Ceho se dosahlo? Rozvraceneho statu kde se vrazdi sekty mezi sebou, a loutkove vlady v tom druhem ktera se neudrzi bez zahranicnich vojsk za zady ani mesic.
- Obe tyhle nesmyslne a zbytecne valky vyrobili a porad vyrabeji ty skutecne teroristy. Velmi jednoduche - kdyz ti nekdo rozstrili barak a zabije rodinu, budes ho nenavidet a touzit po pomste. Asi to mocnym takhle vyhovuje - z urciteho uhlu pohledu je to nahodou celkem super. Obcas nechat nehoho vybouchnout, a moct postupne pritahovat srouby. Osli mustek - jsme zpatky u samotneho clanku, cenzury a sledovani. Tim koncim, vic k tomu psat nebudu - preju vam dal vase primitivni cernobile videni sveta.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

USA pomohli Izraelu s pragmatického dôvodu lebo chceli mať spojenca na blízkom východe... Vaše tvrdenia o rasizme zo strany USA zakladajú na čom Pretože antisemitizmus jestoval aj v USA Čo sa týka xenofóbie si naštudujte dáke materiály o tom židia ňou trpeli od moslimov už od 19 storočia a vždy mali status druhoradých občanov museli a mali extra dane atp.

Mňou vypísanú históriu ste odignorovali pretože vám nezapadala do vašej rozprávky o nevinných moslimoch a zlých američanoch z toho čo som napísal je totiž zrejmé že USA do toho zatiahla ich podpora Izraela

Jasné že americká taktika na blízkom východe vytvára nových teroristov ale tí už existovali aj predtým a ako skončila vojna v Afganistane zaútočili v USA

Cenzúra je hlavne výsledkom tupej kultúry politickej korektnosti (dnes stačí málo a v USA/UK si hneď rasista) Zákaz čierných sáčikov na odpad pretože sú rasistické V New Orleans keď rabovali černosi reportáže to ignorovali

Čo sa týka predposledného bodu v podstate s ním súhlasím neviem či niekoho nechali vybuchnúť náročky je to možné... ale načo ,štát zle skrýva tajomstvá stačí čakať a raz sa to dakomu podarí a oni to hneď využijú

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodom tí čo klerici čo štvú proti američanom nehovoria že západ je univerzálne zlo? Obidve strany sú to isté bledomodrom.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Británie má daleko horší problém. Britská vláda nevěří svým vlastním občanům.

V Británii je téměř nemožné civilní držení zbraně a nejen to. Nesmíte chodit s kapesními nožíky po ulici a nesmíte u sebe nosit ani jiné "nebezpečné" předměty. Pokud vás na ulici chytne policista a budete mít u sebe byť jen šroubovák a nebudete mít "dobrý důvod" proč ho máte u sebe, máte velký problém.

Nepřeháním: http://www.gunlex.cz/aktuality-strelci/velka-britanie-prisnost-nade-vse/

Britská vláda své občany nedokáže uchránit před násilnou kriminalitou a dokonce jim i zakazuje účinnou obranu proti ni.

Velká Británie je akorát tak rájem zakazovačů demagogů, kteří tvrdí, že zbraně jsou špatné.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jo mohu potvrdit z vlastní zkušenosti :) Nůž kupujete na občanku a musíte s ním jet autem, pokud půjdete pěšky a budou vám prohledávat batoh máte problém :p

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na občanku? Já myslel že u nich občanky nejsou, doba se změnila?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V británii Prezumpcia neviny nefunguje
https://en.wikipedia.org/wiki/Innocent_until_proven_guilty
Dakde som čítal že v UK môžete byť zatknutý len za státie na ulici...

UK je plná tejto dementnej politickej korektnosti kto chce hľadá a nájde

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tipujem, ze z toho bude sudny spor.

vlada skusa, co si moze dovolit. Ak sa ludi aozvu, tak ten filter zmiernia. Dnesna klasika. Je vidiet vsade, aj u nas. Na tajnaka nieco pretlacime a uvidime, ci sa niekto ozve.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

take s necim takovym nesouhlasim. V urcite rovine je chapu, ale nechapu, proc hodlaji filtrovat anorexii. To je prece nebezpecna nemoc a deti by mely byt schopne vedet a videt jake jsou nasledky (nicmene to same nakonec plati i o zbytku filtru).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Treba budou filtrovany ty anorekticky "krasky" kterym se rika modelky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jak mi ta cenzura smrdí na 1000 honů, tak tohle bych ne filtroval, ale okamžitě mazal z internetu. Nejde o info o ní, ale o různý blogy (google "pro ana"), kde se anorektičky předhání v tom která toho snědla míň, jak se živí vatou s vodou a zaznívají tam "motivační" hlášky jako "co bys radši, snídani, nebo to úžasně ploché břicho?"....
Bývalá s tímhle měla problémy(a myslím že tyhle stránky jí rozhodně nepomohly), tak jsem si to projížděl a bylo mi z toho dost na blití.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"dále bude moci uživatel vypnout" ....... timhle si autor sam odpovedel na celou svoji paranoiu .....
Kdyz se to veme do detailu, o co jde? NAPROSTO O NIC!
Uvedu daleko zajimavejsi priklad ..... google. V podstate vsechno zacina na guglu, kazdy zna tak max. 10 stranek, na ktere chodi a zbytek je gugl. A to, ze sve vysledky filtruje gugl, to nikomu nevadi:) Ale, ze nekde na cloveka vybafne varovani o skodlivem obsahu s moznosti odblokovani, tak z toho se hned dela afera ....
Blokovat stranky s detskou pornografii se nam zda tak jaksi dokonce v poradku, ale blokovat stranky, kde teroristi davaji sve prohlaseni, aby nalakali na svou stranu dalsi lidi, to nam prijde spatne??? Takovy filtr by snad kuwa ani nemel jit vypnout!
Chapu, ze by se to dalo zneuzit v konkurencnim boji a zakazovat treba stranky konkurencni firmy, ale to je utopie. Ten seznam blokovanych webu bude verejny, takze se k nemu bude moct kazdy vyjadrit .... a hlavne OMFG, pujde to vypnout!
Proste tohle se da jednoduse vypnout .... ale "zmizle" vysledky z vyhledavani guglu nam uz nikdo nevrati a myslim si, ze je to daleko (a to jakoze hodne daleko) horsi nez to co planujou v anglii, protoze tak se podle libovuje guglu muze zcela legalne vytratit cokoliv a prakticky NIKDO se k takove strance uz nikdy nedostane!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

google ale pouzivat nemusis. filter ktory vnucuje vlada skrz (kazdeho) providera ano.

ad to ze de fakto o nic nejde, vies co sa hovori, zaba sa vari pomaly - jedneho dna sa zobudis, a budes mat mat pravo tak akurat drzat hubu a krok. ludia ktori hovoria "ved o nic nejde" su skoro tak skodlivi ako ti ktori to "nic" znasilnuju na vsetkych ostatnych.

ale ludstvo sa nepouci, a zasa to skonci tak ako tolkokrat predtym, bordel, kopa mrtvych, par nizsich papalasov na kandelabroch, a cely cyklus sa zacne nanovo..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On je docela podstatný rozdíl mezi tím, když si něco může uživatel vypnout oproti tomu, když si může něco zapnout. Tím, že si může filtrování vypnout, děláme z cenzury základní stav a jak David podotkl, je pak možné sledovat, kdo má o tento "nestandardní" obsah zájem. Pokud je něco po určitou dobu vedené jako základní stav, je velice jednoduché to časem prohlásit za standard a možnost vypnutí zkrátka zrušit. Typický příklad salámové metody. Nevím, proč mají uživatelé tendenci bránit instituci, která jim bere něco, co měli běžně k dispozici a dál jim to bude vydávat jen na požádání. Stockholmský syndrom v bledě modrém.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pretoze je to tak pekne zaobalene do "blokujeme iba spatny obsah". velmi podobne je to s "kto nema co skryvat, tomu spiclovanie nebude vadit". tzn, ked sa proti niecomu takemu postavis, minimalne na prvy pohlad budes vyzerat ako niekto kto brani porno a terorizmus.

ziaden strach, oni to maju pekne vymyslene, a napriek tomu aky jednodychy princip to je, vacsina ludi na to skoci, pretoze su skratka tupe telata, ale to nieje ziadna novinka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"A to, ze sve vysledky filtruje gugl, to nikomu nevadi"

Ano, opravdu to nikomu nevadí. Vůbec nejsou články o tom, jak Google utahuje šrouby. Nene, nejsou ;-)

"Blokovat stranky s detskou pornografii se nam zda tak jaksi dokonce v poradku"

Mě ne.

"ale blokovat stranky, kde teroristi davaji sve prohlaseni, aby nalakali na svou stranu dalsi lidi, to nam prijde spatne??? Takovy filtr by snad kuwa ani nemel jit vypnout!"

Přesně tak, svou jedinou pravdu nadiktovanou z domu za velkou louží si nenecháme vyvracet.

"Ten seznam blokovanych webu bude verejny"

Stejně jako je veřejný seznam IWF, kteréžto blacklisty používají i naši mobilní ISP?

"ale "zmizle" vysledky z vyhledavani guglu nam uz nikdo nevrati a myslim si, ze je to daleko (a to jakoze hodne daleko) horsi nez to co planujou v anglii, protoze tak se podle libovuje guglu muze zcela legalne vytratit cokoliv a prakticky NIKDO se k takove strance uz nikdy nedostane!"

Asi jsi trochu zapomněl, jak funguje web. To, že něco není na Google neznamená, že to neexistuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Asi jsi trochu zapomněl, jak funguje web. To, že něco není na Google neznamená, že to neexistuje." ....... existovat a existovat jsou dve rozdilne veci, protoze, kdyz to neni na guglu, tak jako by to nebylo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

stranky nemusi byt "na Google" (napr. diky robots.txt) a zaroven se na ne muze odkazovat polovina webu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"A to, ze sve vysledky filtruje gugl, to nikomu nevadi"
Tak v první řadě i ten Google filtruje proto, že ho k tomu nutí vláda.
A tvrdit, že to nikomu nevadí, je dost hloupé.

"blokovat stranky, kde teroristi davaji sve prohlaseni, aby nalakali na svou stranu dalsi lidi, to nam prijde spatne???"
Upřímně, ano.
O hnutí A budete vědět, že hlásá odpornou ideologii v rozporu s Vašimi názory. O hnutí B, že jeho ideologie je snůška vzájemně si odporujících kravin. O hnutí C jen to, že vláda s ním nesouhlasí.
Hnutí C bude nejméně snadné zavrhnout anebo někomu rozmluvit, aby s ním sympatizoval. (Čím budete argumentovat? Že vláda s ním nesouhlasí? Většina lidí obvykle nesouhlasí s vládou.)

Vzpomněl jsem si na vyprávění mojí mámy, po které chtěli podepsat, že nesouhlasí s 2000 slov, ale nechtěli jí říct, co se tam píše.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jediné na celé zprávě pozitivní je cenzurovat ony "esoterické materiály", to bych bral i v ČR a tvrdě postihoval. A nebo začnu v té oblasti asi taky podnikat, 600Kč za půl hodiny za vyřčení nějakého prvního blábolu co mě napadne, a navíc tomu ti zákazníci i tvrdohlavě věří.... :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Čili "Cenzura ano, ale cenzurovat jen ty špatné věci". Takhle ovšem funguje veškerá cenzura světa, naprosto všichni cenzoři, ať v KLDR, Číně, Íránu, nebo kdekoliv jinde, cenzurují jen "ty špatné" věci.

Zlo cenzury spočívá v tom, že si někdo vůbec dovolí za všechny ostatní rozhodovat, které informace kdo smí či nesmí získat, jaké názory smí či nesmí mít.

Mezi "Cenzura čehokoliv je nepřípustná" a "Cenzura je obecně špatná, ale tuhle jednu věc zakážeme" je právě ten kvalitativní skok mezi svobodou a autoritářstvím (v téhle věci). Dál už to pak může pokračovat jen úpravou parametrů toho systému ("a ještě tuhle jednu věc zakážeme...")

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pod poslední větu se podepisuji.
Smutné je, že pokud se včas neschválí zákon na ochranu internetu, tak je jen otázkou času, kdy bude cenzura zavedena. Prostě se to bude zkoušet tak dlouho dokud to neprojede.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A ten filtr se vypina komplet, nebo si musi britove presne zaskrtnout co je zajima? Musi si zapnout soucasne porno i esoteriku pokud chce esotericke porno? A anorexii a porno kdyz chce modni prehlidku?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to bude fungovat jako to v UK doposud fungovalo s mobilnim internetem tak filtr je bud zapnuty nebo vypnuty. Zadne levely neexistuji. K vypnuti je potreba kreditni karta. Take existuji stranky ktere jsou nepristupne i po vypnuti filtru. Dalsi vtipna vlastnost systemu je ze tom jaka stranka spada do cenzurovaci kategorie rozhoduje jedna organizace ktera se pokud vim nikomu nezodpovida a nezverejnuje svoje rozhodnuti. Takze to ze napriklad vas e-shop je na seznamu blokovanych se nedozvite dokud vam to zakaznik nerekne. Fajn system.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

China in EU :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, dokonce to má prý i dodávat Huawei…

http://www.bbc.co.uk/news/technology-23452097

A i když si ten filtr člověk vypne, tak se jeho komunikace stále monitoruje:

„Customers who do not want filtering still have their traffic routed through the system, but matches to Huawei's database are dismissed rather than acted upon.“

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JJ taky sem to čet, hold už mají praxi z domova;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cina o sebe aspon netvrdi, ze su nejak moc demokraticky stat. My sa tu stale bijeme do prs aku mame demokraciu a aky su iny zly, ale za chcvilu sme na tom istom.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

a deti me rozmile, tak deti nosi cap / rikala mi to babicka, asi si casem ptaky popletla /...
jo, a kravicka je fialova, jak taky jinak, no ni?
jj, je to tak, kde jsou vajca tam je ftak...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

V Británii se děly i jiné věci. Například zveřejnili seznam "sexuálních násilníků" pod sloganem Name and Shame. Řada lidí přišla o život. Někteří jen proto, že měli podobné jméno. Proto se lidé budou bát nechat si cenzorský filtr vypnout. Jejich rozhodnutí bude uloženo do seznamu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

mě je hlavně líto všech těch Poláků, Slováků a dalších naivek co se tam s prominutím serou v rámci volného pohybu EU... opravdu ztracené existence ať se na to podíváme z jakéhokoliv úhlu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, chudaci pracujou min nez v CR a za trojnasobnej plat. Fakt zoufalstvi. ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. Vo tom jsem presne mluvil.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Njn, holt jedine proxy do nejakeho svobodnejsiho statu.
Smutne na tom je, aby ten "svobodnejsi" stat nebyl za chvili treba Venezuela, Iran, apod..

Ta zapadni demokracie to dopracovala.. Je to vubec jeste demokracie??

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to demokracia, lebo (na rozdiel od Ciny) sa o podobnych veciach stale moze verejne a slobodne diskutovat a eventualne si zvolit vladu, ktora pojde inym smerom.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pletete si svobodu a demokracii. Kdyby většina odhlasovala, že máte být zabit, pořád by to byla demokracie.
Svoboda nastupuje s uznáním toho, že některých práv Vás nemůže zbavit ani hlasování 99% většiny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No ... ona demokracia tak nejako zákonite vedie k totalite. Je to prosto v tom, že ak by mala demokracia naozaj fungovať, museli by byť voliči ľudia, ktorí sa o politiku a ekonomiku zaujímajú a hľadajú si informácie, čítajú a chápu volebný program strán a jeho plnenie tvrdo vyžadujú. Ako je zrejmé, toto v skutočnosti neexistuje. Veľká väčšina voličov sa o politiku zaujíma iba na úrovni krčmových brblaní, o ekonomike nemá páru a nechá si politikmi nahovoriť čo chcú. Nejaké kritické myslenie im je väčšinou cudzie.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mozna by meli napsat rovnou, ze jedina povolena cinnost na internetu je chvaleni vlady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ÚSMĚVNÉ.
Takže Britové se nic ne netu nedoví o Napoleonovi, Anglii jak obchodovala s otroky (obdobně o Belgii, Holandsku...) a jak rozmlátila Číňanům Zakázané město, o Španělsku za Franka, o Stalinovi, o rasové segraci do 70tých let a současném mučení (ano přiznal to i nový šéf CIA) v USA ...
Opravdu ÚSMĚVNÉ.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Celé to pěkně smrdí, proč vláda neinvestuje do jednoho serveru a neřeší to aplikací s rodičovskými právy přímo na klientském stroji? Ten by blokoval obsah který vládní server označí za závadný a bylo by na každém rodiči jestli ho svému dítěti do PC, notebooku, či tabletu nainstaluje (stejně mu tyto přístroje kupuje tak o nich má přehled). Ale tohle by asi vládě jen filtrovalo děti a to se jim nehodí. Plně s článkem souhlasím a jdu se vyblít, tohle tu někdo zavést tak se stěhuji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.