Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bude ATI více spoléhat na CrossFire?

nj, jenze to pak muze NV postavit 2x (4x) 8800 utlra a ATI proti tomu nema nic (leda 8x, ale pochybuju ze takova zrudnost je prodejna)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jjjjj: A kolik lidí si takové řešení koupí? Myslím, že tohle AMD nebolí :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Crossfire, SLI, DualGPU je to stale to iste, tieto riesenia stoja a padaju na kvalite ovladacov a pomere cena/vykon. Ani jedno ani druhe nie je bohvie co. Navyse ked v Ati nevedia poriadne doladit ovladace pre HD 2900 tak mam strach ze 2 x HD 2600 bude fungovat super.

Mnoho vyrobcov sa uz pokusalo vsemozne pretlacit dvojicu grafickych jadier no vzdy to bola a bude zalezitost len pre fajnsmakerov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

4Ado:
No nevim hele, urcite vis jak to dopadlo s dvou-jadry. Pred 4 roky by nikdo nerekl ze se dvoujadra budou vubec prodavat a hle jak tomu je dneska. Rekl bych ze az se dojde k limitu samotneho kremikoveho GPU tak jedina schudna cesta bude vice jader, pak podle me prijdou na radu technologie uspory energie atd..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Posledni pokus ATI o "dvoujadro" Rage Fury Maxx pohorel, ale zkouseji to znovu a znovu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fangcz: No, s temi CPU mas pravdu, ale - SLI reseni je podle me mezi nami dele nez vicejadrova CPU pro desktopy - a nezda se mi, ze by SLI / CrossFire bylo mezi lidmi nejak zvlast rozsireno. Vicejadrove CPU maji opodstatneni, ale grafiky podle me moc ne, to je skutecne pro fajnsmekry

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

doplnek: resp. vicejadrove CPU u grafik mozna smysl maji, ale grafiky reseny pres SLI / CrossFire podle me ne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle me je velmi nadejne Hybrid SLI, ale to zas az tak neresi vykon...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mezi grafikama a CPU je jeden velký rozdíl - u CPU nepotřebujete poslední model, aby vám fungovaly všechny programy s nejnovějšíma vychytávkama. Kdežto grafiky zastarávají strašně rychle, a nemá cenu uvažovat o SLI řešení, když za rok máte za poloviční cenu jednu grafiku se stejným výkonem, která navíc umí novější fíčury do novějších her.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2no-X: Kolik lidi si koupi dve grafiky nebo jednu se dvema GPU ? Je uplne fuk jestli od ATI nebo NV, jsou to promile. Viz goro.

Navic je podstatny rozdil mezi vicejadrovym swabem a nekolika swaby. Rozdil je predevsim v cene, protoze 2 swaby na jedny desce = 3x vetsi cena (slozitost navrhu je daleko vetsi, a mozna +50% vykonu). 2 kompletni grafarny = 2x vetsi cena (a mozna + 30% vykonu, protoze nestina sbernice, + vsemozne zhuverile propojky aby se to kompenzovalo)

A ve finale, kdyz uz budu chtit neco srovnavat, tak muzu jen stezi rict, ze 2x 2900 je lepsi nez 1x 8800. Jasne, bude to mit vetsi vykon, ale taky 3x vetsi prikon. A kdyz prikoupim druhou 8800, tak budu opet rychlejsi a navic jeste s nizsim odberem.

Je to jako kdybych se holebal, ze 2x 100Kc je vic nez jednou 150Kc :/.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pan Eric Demers (nebo snad Dement :D) je velký ftipálek, který normální člověk by mu skočil na jeho gr8 deal: "Kupte si dvě a dostanete výkon jedné a pokud zavoláte to 15 minut po našem vysílání dostanete dvojnásobnou spotřebou jako bonus zcela ZDARMA!".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

:happymaster23
Od kdy má nVidia odpovídající konkurenci k dual 2600 XT :))))
Ano má cenově odpovídající kartu a to 8600GTS,ale jenom cenově.Výkon 8600GTS ani náhodou neodpovídá cenovému rozdílu k2600XT.Ani nemluvě o výsledcích pod DX10....Zde 8600 opravdu bodují :)))),mají poloviční výsledek než daleko levnější 2600XT

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23: Eric Demers je dement? A co jsi ty, že můžeš tohle napsat o člověku, který celý život pracuje v grafickém průmyslu, je schopný navrhovat 3D čipy i psát ovladače a jehož prognózy až dosud do puntíku vycházely? Se pochlub, čeho jsi dosáhl ty :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kubik: Rage Fury MAXX jednak nebyl dvoujádro (ale dva standardní čipy v AFR) a druhak nijak extrémně nepohořel - byla to konkurence GeForce 256 a obojí se prodávalo mizerně a stejně tak obojí bylo velice rychle nahrazeno výhodnějšími produkty.

Jinak multiprocesing GPU se nedá srovnávat s multiprocesingem u CPU. Obojí funguje naprosto jinak, u obojího je zátěž dělena diametrálně odlišným způsobem a přímé srovnání vůbec nemá smysl. Vícejádra u CPU se stala standardem, protože s nimi výrobci rychle zasytili trh. Když to byla novinka, nepřinášely prakticky žádné rozdíly ve výkonu (ve hrách nic a v ostatních situacích potřebovaly podporu ze strany aplikace). Kdežto SLI a CrossFire nepotřebují žádnou podporu ze strany aplikace a přinášejí v průměru cca 2/3 výkonu navíc. Umístěním na jedno PCB navíc odpadá potřeba specifické desky a pokud je výsledkem produkt, který svým výkonem zapadne do segmentu, ve kterém se jiný podobně výkonný produkt nenachází, tak říkám - proč ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vzdyt dneska uz je vsechno jakoby vicejadro, nekolik renderovacich cest uz maji grafky prece leta. graficka pipeline se da krasne paralelizovat, tak neni divu. hodne to zjednodusim, ale je cca jedno, jestli mam 16 pip v jednom jadru nebo 2x8...(neukamenujte me)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no-X:
No tak napsal jsem Dement s velkým D a taky proč bych urážel budoucího zaměstnance Intelu :D Dementní s malým d mi připadalo to co řekl... Jo pokud dají více čipů na jedno PCB a spotřeba bude stejná jako u konkurence při stejném výkonu tak proč ne, ale jeho teze o tom jak chtějí konkurovat Ultře mi připadá dementní...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23: Při vydání stála Ultra 25k a XT 10k. Spotřeba XT-CF sice je větší, ale výsledná sestava tě vyjde levněji, výkon máš vyšší a rozdíl ve spotřebě mezi XT-CF a Ultrou ti 5 tisíc nedá za celou dobu životnosti karty. Dnes stojí Ultra dvojnásobek toho, co XT, takže už nejde o tak markantní rozdíl, ale stále poměrem cena/výkon vychází XT-CF lépe. Co ti na tom připadá Dementního? Podle mě je to jednoduchá matematika prvního stupně základní školy :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-X: Pokud bych vzal matematiku základní školy, tak bych uvažoval asi tak:
Chci dostat výkon X a mám dvě cesty, buď si vyberu jednu kartu GeForce 8800 Ultra se spotřebou Y a nebo dva Radeony HD 2900XT se spotřebou Z. Přitom vím, že Z=2*Y a z toho zároveň plyne, že sestava bude o tu jednu kartu hlučnější a selským rozumem vyberu GeForce 8800 Ultra...

Nebo to vezmu naopak, mým cílem je mít v systému dvě karty, tak si buď vyberu 2x GeForce 8800 Ultra s výkonem X a spotřebou Y a nebo 2x Radeon HD2900XT s výkonem Z a spotřebou Y. Přitom vím, že X>Z a zase logicky vyberu řešení číslo jedna...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je hodne zajimavy zpusob vyberu. Ja bych rekl, ze vetsina lidi v high-endu se bud rozhoduje podle pomeru cena/vykon, nebo podle vykonu. A vykon i pomer cena/vykon je u HD2900XT v CF vyhodnejsi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> happymaster
Napr. zde http://www.tweaktown.com/articles/1131/14 si muzes precist jaky je rozdil mezi spotrebou dual 2900XT a 8800Ultra, takze doporucuji VICE cist a mene psat resp. fabulovat protoze pak by jsi vedel ze tva rovnice je nepravdiva a sestava s dual2900XT veme "pouze" cca o 1/3 vice energie nez sestava s 8800Ultra a pritom dual2900XT podava o 1/3-1/2 vetsi graficky vykon..... Uprime receno, me se take 2900XT nelibi ale ani 8800GTX/Ultra protoze ja bych uz musel  "prezbrojit" na vodnika(pro mne je hladina hluku neunosna u obou reseni), ale na druhou stranu vodnik by zvladl srovnatelne tise jak dual2900XT tak 8800GTX/Ultra a hlavne muj subjektivni nazor NENI duvodem k tomu abych tu lhal ostatnim diskutujicim....;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.