Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Budou Windows 8.1 bootovat na klasickou plochu a vrátí se i Start nabídka?

to ze sa metro neujalo by som netvrdil. na telefone alebo tablete je super no na desktop nepatri. nieco tak chaoticke som uz dlho nevidel, kazdy user ktory sa stretol s metrom na desktope ma prosil o downgrade na win7

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechcem byt zly, ale hovorit o niecom co po vyse dvoch rokoch na trhu ma market share 3% ze sa "ujalo" je dost odvazne (windows phone). Nic tym nechcem povedat o kvalite, len ma zaraza tvrdenie ze sa metro "ujalo" na telefone :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Když se ale podívám na všechny ty alternativní Start nabídky, které se pro Windows 8 dají koupit, skoro si tak v legraci říkám, že kdyby Microsoft udělal vlastní a prodával jí za pár dolarů, tak mu půlka lidí utrhá ruce radostí a druhá vzteky za to, že si tak samozřejmou a integrální část systému dovolil odstranit a následně prodávat za další bakšiš :-)."

To jako že by udělal jako tvůrci her, že by to z Win8 odstranil úmyslně a potom prodával jako DLC? :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Haha, DLC, ten je dobrej :-) Fakt jsi mě teď rozesmál.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tomu mam rozumet jak, ze "zdravý rozum nakonec prohrál", copak nekdo pri smyslech muze v metru pracovat?At si to MS necha jako volbu pro patlaci/osahavaci zarizeni a necpe to na desktop kterej pouzivaji normalni lidi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Klidně ať to nechá i jako volbu na desktop, ale jako VOLBU.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A co gadgets na plochu?
A co volitelně nějaké trochu méně strohý skin přímo od MS?
A co nějaká utilitka, která by uklidila bordle a zamezila nesmyslnému a nekontrolovatelnému bujení adresářu jako je winsxs?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Gadgets na plochu Win8 http://8gadgetpack.bplaced.net/
Se zbytkem bohužel neporadím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Side by side ma zmysel, a to dost velky. AD velkost sxs: vies co su to hardlinky ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

!zdravý rozum nakonec prohrál v souboji s velmi negativní odezvou" WTF??? Pokud se vrátí plocha a start, tak to naopak znamená, že zdravý rozum vyhrál!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

v té větě se něco ošklivě pokakalo, tak jsem ji trochu upravil. díky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když se ale podívám na všechny ty alternativní Start nabídky, které se pro Windows 8 dají koupit...

Koupit? Proboha proč? :-) http://www.classicshell.net/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Classic Shell je výborný a zadarmo, souhlas. Pokud bys chtěl naprosto identický Start jako na Win7, tak bude ještě o něco víc vyhovovat párdolarový http://startisback.com/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Trocha fantazie - Microsoft vrátí zpět nabídku start, načež si současní prodejci alternativních nabídek start začnou stěžovat, poženou to výš a EK nakonec napaří MS pokutu za to, že poškodil konkurenci, protože nabídka start je nedílnou součástí OS a to je fuj :-P

Ale upřímně - vůbec nechápu, proč vůbec MS dělá tak razantní změny, když to není nutné. Stačilo pouze přidat Metro jako lehce zapnutelnou volbu a byl by klid (a to prosím říkám jako Linuxák, který to stejně nebude používat, leda na cizím PC z donucení). Stejně tak už dávno mohli udělat business edici v základu ořezanou o krávoviny s možností volitelně doinstalovat cokoli z levnějších edic (a třeba by konečně jejich instalátor nestál zcela za prd proti běžným linuxovým instalátorům a repozitářům).

Marketingu vládne banda idiotů, jako vždy a jako všude (skoro).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

On je důvod těch razantních změn vcelku prostý, kupodivu málokomu dochází: Kolik by asi MS přilákal vývojářů pro Metro, kdyby na desktopech a noteboocích nebylo? Kolik by bylo za 3/4 roku aplikací ve store, kdyby to bylo jen pro Windows RT a Windows Phone? 500? 700? A existovaly by tablety a konvertibilní tablety s plnohodnotnými Windows?

Jakmile se vývoj pro Metro rozjel a Store začíná vydělávat, nemá MS problém tlačítko Start vrátit a bootovat na plochu. Navíc díky pár stovkám odmítačů v diskusích už snad na světě není člověka, který by o Metru ve Windows nevěděl - negativní reklama taky reklama a tahle byla opravdu virální.

Pozor, všude se IMHO píše, že by se mělo vrátit tlačítko Start, ne nabídka Start. Takže levá myš Metro, pravá lokální nabídka z levého dolního rohu (ta je fajn, ještě tam tak přidat naposledy použité, ta složka v osmičkách pořád je, c:\Users\%username%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Windows phone by měly stejnej podíl na trhu jak maj teď metro nebo ne. To jejich prodeje neovlivnilo. OS to btw ve srovnání s konkurencí neni moc špatnej.

Metro na x86 se nepoužívá protože je useless. Prodejům telefonů a ultramobilů rozhodně nepomohlo, protože takové stroje si lidi kupujou aby tam spouštěli x86 aplikace a ty v metru nefungujou. Navíc tam ani nefunguje multitasking a spousta jinejch naprosto základních věcí.

Co se tabletů a konvertibilních strojů týče, ty tu byly už v dobách winXP, fungovaly stejně jak ty dnešní, jeb byly větší, méně hezké, atd. A dotykovka se tam používala k tomu k čemu skutečně je lepší a nenahraditelná, a to různejm výkresům, atd. Ovládat OS jsi taky mohl, ale tehdejší win byly optimalizované na krsu takže vesměs jen stylusem.

Pokud chtěli obohatit OS o dobré dotykové ovládání, měli se inspirovat třeba u Applu. Ne dát na PC UI z mobilu se všemy omezeními co s tim jsou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže podle vás měl MS jen upravit Windows Phone pro tablety - tak, jako to udělal Apple se svým iOS?
A jaký důvod by pak někdo měl pro koupi takové věci? A jaký důvod by měl programovat pro to, když by to nikdo nekupoval?
Ne, MS zvolil jednou možnou cestu v jeho situaci. Když už nemohl být první, vytvořit a vydojit trh jako Apple, musel nabídnout něco víc, než hračku. A tím jsou Windows pro tablety i desktopy, jednotný OS pro oba světy. Takhle má šanci, že si tablet s jeho OS koupí lidé či firmy na práci - když zábavní trh už je obsazený.

Jak by dopadl s tabletem na hraní, vidíme na osudu Windows RT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno a aero se vrátí taky? Mě se v w7 docela líbí ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

K tomu se připojuji. Win8 vzhled desktopu je pěknej hnus. Zlaté aero.

Když jsem si Win8 koupil a nainstaloval, tak první co mě po spuštění napadlo, že to asi nenašlo ovladače k mé grafce (GF Quadro FX770) a že to proto se mi zobrazuje jen 16 barev. Omyl, ty ovladače to našlo! ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě naopak Win8 základním vzhledem příjemně překvapili, žádná průhlednost nebo zaoblené rohy a podobné sračky :)
Pro ostatní jsou tu stránky jako tyto :) http://www.onlineomalovanky.cz/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na rozích a barvách mi ani tak nezaleží, ale průhlednost je IMHO výborná věc, a s tím skleněným vzhledem to navíc krásně vypadá. Dokud to nebude zpět tak zůstávám u sedmiček, ikdyž mám Win8 legálně koupené.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně mi vadí dvě věci: absence výraznějšího stínu pod (přinejmenším aktivním) oknem, a nemožnost nastavit černého okraje oken a současně mít čitelný titulkový pruh. Se vším ostatním bych se v novém tématu asi už i smířil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu proč vždycky je to buď/nebo, přitom není žádný problém udělat to volitelné... a ještě k tomu takovou prkotinu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Protoze dycky naka mrdka z marketingu vi, co je pro vsechny uzivatele nejlepsi. To by tak hralo, aby si nekdo neco sam nastavoval a menil (nebo dokonce odinstalovaval/neinstaloval co nepotrebuje)!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A přitom by to šlo marketingově dobře zneužít, stačilo by udělat pár kolotočových témat aka kompiz a zbytek by si spokojeně navolil něco normálního...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mýslím, že marketing je naopak perfektní. To, že odebrali např. nabídku Start pravděpodobně velmi pomůže při prodeji nové verze ve které ve vrátí :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nj to asi souvisi ze zmenou dlouhodobe strategie - uz se nebude prodavat jednou za cas drazsi system, ale kazdy rok se neco vyda - v podstate placeny servispak, za nizsi cenu. Myslim ale ze ve velkych korporacich se jim na to vys... tam se zupgraduje jednou za cas i s novym HW...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Velke korporace maji smlouvy rocni a ne jednorazove licence. Takze MS ma trvaly prijem a oni neustale upgrady v cene. Jina vec je, ze pred prechodem na novy OS je treba otestovat vsechny pouzivane programy a to chvili trva a neco stoji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale ale ale.. 16 barev nebo i 256 by jsi velice rychle poznal :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já vim no, pamatuju doby, kdy jsem používal ještě CGA a pak EGA. Jen jsem chtěl vystihnout ten pocit, který jsem z toho měl :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Každá verze Windows má spoustu změn v ovládání, místo toho, aby se stejné věci nastavovali na ověřených místech. Prý tento bordel v ovládání dělá Microsoft záměrně, aby se mohli na každou verzi Windows znovu školit pracovníci. To že to bude vadit uživatelům, na to tato šmejdská firma zvysoka kašle. Firma, která si neváží svých zákazníků si zalouží, aby zmizela v propadlišti dějin a to i se svými menežry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nastavování věcí mění kvůli tomu, aby mohli školit uživatele? To je hodně konspirační teorie, které opravdu nevěřím :-) A hlavně, uživatel nemá co nastavovat, správci přidělává svým "odborným nastavováním" akorát práci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co je ve Win8 tak zásadně jiného než ve Win7, že je na to potřeba školení?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem ale nepsal o šmejdu Win8, ale o všech předchozích verzích Windows. Když jsem viděl jak debilně se nastavuje ve Vistách velikost písma, tak mě málem omejvali.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, jak málo některým stačí ke štěstí.
A v 8.2 se vrátí Aero :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co mají všichni pořád s tou nabídkou Start? Co tam v ní tak pořád hledáte? Mě v GNOME s příchodem Shellu taky vzali tyhle pomyslné Start nabídky, ale fakt mi nechybí (že se Shell plazí jako slimák mi vadí mnohem víc). Ale nabídka Start? Na co?

Já jsem sice Linuxák a k Windows 8 jsem přičichl zatím jednou, když je dostala na novém notebooku kolegyně. V tu chvíli, jako fakt běžný uživatel, byla v koncích. Pominu nějaké přiblblé Metro a chybějící nabídku Start, jestli bylo něco průser, tak zhovadilosti jako výchozí Metro aplikace pro prohlížení fotek (obrázků) atd... Byla z toho fakt nešťastná a já taky, jak za mnou pořád chodila, protože si nevěděla rady, fakt jí to nemám za zlé, problémy měla oprávněné. Řešení? Downgrade na Windows 7, už jsem o notebooku neslyšel.

Já proti Windows nic nemám, ale s Win8 to pánové z MS fakt nezvládli a jestli ve Windows 8.1 dají vše zpět, jak to bylo, jen potvrdí, že to zpackali :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Běžný user samozřejmě zmatený být může, když se mu najednou něco otevírá něčím jiným, než byl doposud zvyklý, ale pokud za tebou přijde a ty mu radíš downgrade, tak tedy klobouk dolů :)
To je právě to, že nejvíc kritizují Win8 lidé, kteří ho ani nemají, nebo ho viděli jen z rychlíku, ale rad mají na rozdávání :)
Nic ve zlém, ale proč raději nepřispíváš do nějakého threadu o Linuxu, který znáš evidentně lépe než Win8?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsi přesně vyčetl, že jsem ji radil downgrade na Windows 7? Já jen napsal, že to tak dopadlo. Naopak jsem se tomu celou dobu, co za mnou chodila s různými blbostmi, vyhýbal, protože jsem věděl, že ten downgrade budu dělat já (a nakonec dělal a samozřejmě sranda, především rozchodit všechen HW - hlavně Wi-Fi byla porod, na stránkách Lenova tak nějak byly blbé ovladače). Toto řešení bylo z její hlavy, respektive spíš z hlavy jejího manžela. Takže nesuď, když si špatně vykládáš napsaný text.

Já Windows 8 nijak nekritizuji, tedy jen jediné můžu vytknout, na desktopu jako výchozí nastavené Metro aplikace, to je prostě hovadina ať se na mě nikdo nezlobí.

Toť odpověď na tvůj komentář, doufám, že jsem to vyjasnil. Já zásadně nikomu nic neradím, ať si každý používá co chce, je mi to u pr*ele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se otevírání týče, tak jsou 2 cesty:
1. cesta je stejná jako ve Win7 a starších. Klikneš na soubor pravým, dáš Open with a klikneš na to úplně dole. Tam si můžeš zvolit, že příště už vždy v tomto programu. Ve Win8 je to pravda trochu intuitivnější než to bývalo dřív.
2. cesta je, že Win8 sami při prvních spouštění dají na výběr, v pravé části obrazovky se objeví, že jsou nové programy, které můžou otevřít ten daný typ souboru a jestli chceš default používat ten, který používáš nebo jiný. Toto mi příjde hodně užitečné, když mi nějaký program změní default přiřazení po jeho instalaci.

Uznávám, že nechápu, proč na desktopu se něco default otvírá v metru. Ale rychlejší je zvolit si svůj program než reinstalovat na Win7.

Bohužel je na světě moc lidí, kteří si připadají dostatečně vzdělaní na to, aby radili a pak vznikají takovéto závěry. Kolegyně si mohla užívat Win8, ovšem tys někomu (možná sobě) přidal akorát práci a shodil zbytečně kolegyni na Win7.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Však já vím, samozřejmě jsem jí to nastavil. To ovšem nebyl jediný "problém" v jejich očích a jak jsem psal v odpovědi výše, já nikoho nikam neshodil, tedy ano, práci jsem si přidělal, ale ona to chtěla po mě. Já do toho jít nechtěl. Vždyť jsem to v tom komentáři nenapsal, že jsem jí to poradil já, kde to furt všichni berete?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pamatujete jak ve Win 95 při prvním spustění OS blikalo "Start here" u nabídky Start? Jó na co si MS uživatele naučil to teď má :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si dobre vzpominam, tak odtraneni tlacitka Start MS zduvodnoval tim, ze jej temer nikdo nepouzival. A najednou jej vsichni chteji?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale ne. MS tvrdil, že se tlačítko používá málo a tak ho odstranil. Což je stejné, jako kdyby výrobci aut řekli, že zpátečka se používá málo a tudíž už ji do nových modelů aut dávat nebudou. Prostě idioti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už aby to bylo. Je neuvěřitelné jakou tupou setrvačnost vykazují velké firmy když udělají botu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na metro nadavaji jenom ti, kteri nemaji nainstalovane W8 ... cili ti, co ctou negativa na ruznych internetovych platcich ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

můžu se zeptat kde se dá koupit ta věštecká koule? (jenom ti! nikdo jinej)
Win 8 jsem 2x zkoušel, líbí se mi menší náročnost, možná docela i taskmanager, líbí se mi, že kopírovací dialog se konečně nezasekává a je lepší... ale tím to končí. Metro používat nechci a nebudu, je to největší UI fail posledního dvacetiletí a navíc pěkně hnusný.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neni to fail, to je demagogie. W8 jsou JEDINY operacni system, ktery lze ovladat dotykem i klasicky. Jiny takovy zatim neexistuje a ani nevim, ze by se chystal. Nikdo, ABSOLUTNE NIKDO te nenuti metro aplikace pouzivat .... ani na desktopu, ani na tabletu. Je tvoje svobodna vule si instalovat, co chces, stejne jako te nikdo nenuti pouzivat adobe photoshop nebo cokoliv jineho.

Nadavat na ovladani metra mysi je asi stejne dementni vyblitek, jako nadavat na PC, protoze na nem muze v emulatoru bezet manic miner .... A?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vůbec nechápu, o čem se tu lidi bavíte. Instaloval jsem W8 5x a snažil se ho vážně používat, ale prostě když to nejde, tak to nejde (Tady bych se mohl rozepsat, ale záměrně to neudělám). W8 je jenom slepá desktop větev, která zapadne v dějinách výpočetní techniky stejně jako Vista, nebo Milenium. Bude možná zlomová, ale bude taky přeskočená, nahrazená.... špatná. Je jasné, že MS nemá žádnou koncepci, vizi a jen se snaží za každou cenu vymyslet, něco nového aby na sebe strhnul pozornost a díky Lence (reklama na W8) se mu to, většinou u mužů, povedlo, ale to je asi tak vše, co se o tom dá napsat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.