Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Je libo 2,5″ disk s akumulátorem a Wi-Fi? Berte od Buffala

"... nabízí přístup přes kabel chráněný heslem ..."

Takže heslom je chránený kábel? Takto to totiž logicky vyplýva zo slovosledu. Teda, ten kábel by som rád videl - zakričím naňho "sezam" a on mi povolí prístup... :D

V prípade, že je predsa len chránený ten prístup, tak aby aj slovosled dodržiaval logiku veci, by to mohlo byť napríklad "... nabízí přes kabel přístup chráněný heslem ..." alebo "... nabízí přístup chráněný heslem přes kabel ...". To len čiste pre poriadok. ;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji se podívat na kapitolu přívlastků, konkrétně rozvitých několikanásobných.

Jeho použití sice občas znamená nutnost se zamyslet, jedná se o tzv. věci jasné z kontextu, ale gramaticky je to správně. Narozdíl od jiných druhů se takový přívlastek ani neodděluje čárkou, ani jeho pořadí nelze měnit.

Zmíněné „nabízí přístup chráněný heslem přes kabel“ je stylistická zhovadilost. První způsob lze použít, ale tak nějak vsázím na to, že čtenáří složitější přívlastky zvládnou překousnout, takže bych to tak raději nechal :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

xoxe nechci urazit, ale k jeho nesmyslnému příspěvku: No jo Slovák, strká nos (kritizuje) do něčeho čemu nerozumí. Pochybuji, že umí česky :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

typickej slovak na ceskem webu brouk pytlik a mysli si ze je ferda mravenec

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"nejkapacitnějším modelu" - to je silný kafe

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Newspeak.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, pravidla českého pravopisu nezakazují stupňovat nová přídavná jména, aneb není nutné používat jen ta, která zná příručka.

Rozhodně mi přijde více české vystupňovat slovo kapacitní, než používat germanismus „nejvíce kapacitní“.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To děláte PR nějakému distributorovi, nebo co?

Rozradostněným tónem nám sdělujete, že fa Buffalo začala prodávat HDD, kerý má v nabídce Seagate (Seagate FreeAgent GoFlex Satellite) už rok.

To je teda novinka....okurková sezóna je tu.

autor: Behemot - je asi brigádník vypůjčený na prázdniny z novinky.cz :-)

Bez urážky - prosím snažte se nám přinášet opravdu hodnotné zprávy a klidně nudným informativním stylem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To myslíte vážně, nebo to mám jako pokus o vtip? Takže to, že někdo má něco takového na trhu, automaticky znamená, že o konkurenčních výrobcích už na věky věků nesmíme psát, nebo jak to mám jako chápat?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

1. chtěl bych aby jste psali o konkurenčních výrobcích;
2. chtěl bych aby jste měli přehled o konkurenčních výrobcích;
3. chtěl bych aby jste konkurenční výrobky zmínili přímo v článku a stručně je porovnali - hlavně když se jedná pouze dva výrobky ve své kategorii a už rok neměl koncový uživatel jinou možnost než sáhnout po Seagate disku;
4. chtěl bych se dozvědět proč mám "brát ten od Buffala" jak je mi podsouváno v nadpisu článku;
5. chtěl bych aby jste tupě neopisovali tiskové zprávy distributorů/výrobců;
6. chtěl bych aby jste udrželi vysokou úroveň a hodnotu publikovaných článků;
7. nechtěl bych se odvrátit od diit.cz a hledat jiný server jako zdroj IT informací.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych, aby čtenáři občas také přemýšleli o reálnosti svých požadavků. U věcí, které jsem psal, si na ně leckdy zpětně vzpomenu, zvlášť, pokud v něčem vynikají, a v takovém případě je samozřejmě zmíním, ovšem před rokem jsem právě moc nepsal, už vůbec ne o čemsi od Seagate. A snad rozumný člověk pochopí, že při stovkách tisíc ročně uvedených produktů opravdu asi neexistuje naděje mít něco, co bych s klidem označil za přehled trhu. Stejně tak NIKDO nebude pročesávat weby s tím, jestli náhodou někdo nemá něco podobného tomu, o čem právě píše. Zvlášť s ohledem na to, jak šlo za posledních, kolik, pět let hledání na Google do kytek (kdo si pamatuje hledání před delšími roky, chápe).

Pokud se píše produktové zprávodajství, tak je samozřejmě víc možností: psát omáčku o ničem, vybrakovat suché údaje, případně jako to dělám vybrakovat údaje a trochu to okomentovat. Je-li zdrojem tisková zpráva, tak se samozřejmě vychází z ní, bez toho to nejde. Ovšem opisování TZ se děje dneska doufejme snad už jen na SHW…

Nízkou úroveň ani nedělám. Co se týče podsouvání, na americké móresy typu navádění tu opravdu nebudeme hrát, ne? Prostě trochu údernější nadpis jednou za čas. Do bulváru jako Hovinky to padnout nikdy nenechám, to buďte v klidu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Výborně. Tak jsme si vyjasnili názory na věc.

Můžete k tomu odstavci o wifi verzi HDD doplint větu, že existuje i jiný výrobek, který má myslím 7,5h výdrž baterie a je již rok dostupný (se značkou Buffalo jsem se ještě v ČR nesetkal).

Neberu to jako propagaci Seagate (které osobně nemám rád), ale jako pomoc všem zoufalcům se zařízeními typu iPad, iPhone, Androidům bez USB nebo bez podpory NTFS na USB, pro které je takovéto zařízení JEDINOU možností jak mít s sebou větší množství offline obsahu.

Ne každý totiž čte komentáře k článkům.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.