Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft věděl, že bug v KB4512941 zatíží jádro CPU na 100 %. Přesto jej vydal

Mám za to, že českých mutací windows se to netýká. Obecně těch kteří nepoužívají Bing a Cortanu zároveň. Že by sám M$ předpokládal malé procento postižených: )

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě se mi to projevilo na všech PC, včetně Zenbooku flip co mám na čtení kvůli dlouhé výdrži baterie. Na všech mám Cortanu, Bing a všechny podobný kraviny vypnutý tímhle ( https://github.com/Disassembler0/Win10-Initial-Setup-Script), a přesto mi jelo jedno jádro na 100%, což znamená pád baterie asi tak za dvě hodiny. Po pár hodinách laborování s tím, jak ten krám vypnout (opravdu si tam nebudu nahrávat zálohy skriptů od někoho z internetu, wtf!) jsem se nasral a celou cortanu smazal. Samozřejmě tím přestalo fungovat vyhledávání programů ve start menu.

Je to banda kriplů a nakopal bych je do koulí - doufám že jim za tyhle věci přistane v US nějakej class action lawsuit a pořádně mastná miliardová pokuta od EU. Ať si do toho systému nacpou bloatwaru kolik chcou, ale UMOŽNÍ HO ODINSTALOVAT! No a pustit do oběhu vadnej update, to už je fakt na ránu.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Jak se ti povedlo tu kortánu smazat? U mě se aktivně bránila...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

musíš převzít ownership nad obsahem té její složky na sebe, ideálně dát všem userům plný práva na něj, pak kliknout na delete, killnout searchUI.exe a rychle potvrdit ten delete než se restartuje. Ale jak říkám, rozesere to start menu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další možnost je vrátit zpět aktualizaci, zazálohovat cache Cortany a znovu nainstalovat aktualizaci a přepsat cache Cortany svojí zálohou.
Problém se u nás vyskytl na dvou počítačích, tři neměly po této aktualizaci žádné problémy. U oněch dvou uvedený postup vyřešil problém.

Postup je popsán zde:
https://borncity.com/win/2019/08/30/windows-10-v1903-update-kb4512941-wo...

Vyjímám:
1. Before installing the KB4512941 update, back up the following cache folder to a local directory (e.g. D:\Backup):
c:\Windows\SystemApps\Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy\cache

2. Then install the cumulative update KB4512941 and the SSU.

3. After the update installation, open the cmd.exe command prompt by Run as administrator and execute the following command.

cd c:\Windows\SystemApps\Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy\cache
xcopy /o /x /e /h /k D:\backup\cache\*

Myslím, že to může někomu pomoci, jak jsem zmínil, u nás pomohl u obou postižených strojů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne toto sme riešili v jednej malej firme. Na všetkých PC bolo prvé jadro zaťažené na 99%. Majiteľ si myslel že mu na nich nejaký parchant ťaží kryptomenu :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo by od věci ještě zmínit jak se ve Windows 10 neinstalují záplaty ...
I když mně se tohle nejspíš nedotkne, protože sem si nainstaloval LTSB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KB4511553 ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, edice Windows 10 Enterprise 2016 LTSB se problémy s KB4511553 netýkají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se dá taková LTSB edice pořídit legálně mimo firemní sektor?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Někde jsem viděl na eBay docela pěknou nabídku. Legalitu neřeším, pokud to nevyžaduje nějakej crack nebo odkaz na KMS server kamsi. Dostaneš klíč, naťukáš, aktivuješ, hotovo, víc tě nezajímá.
Mě v případě LTSC nezajímá obvykle ani to. vlmcsd do routeru a MS trhni si. Neříkáš si o moje peníze správně. A to jsem si několik verzí Windows opravdu regulérně koupil, některé dokonce přímo u MS bez dalšího prostředníka (tj. nemám to tak, že to musím za každou cenu někde upirátit). V práci jsem musel navíc přičuchnout k Linuxu víc, než jsem byl kdy sám ochoten, takže už se nebojím ani toho a na některých strojích ho nasazuju (v práci jedeme téměř výhradně Fedora-like distra jako RHEL nebo Oracle Linux, výjimečně i CentOS, ale zalíbil se mi i samotný Debian). Jak jsem si myslel, že je to hlavně dobrý server a na desktop je to furt takový kostrbatý, tak pro ty nejzákladnější desktopový věci se to použít dá. Známým, který nemám úplně v oblibě, dávám klasický desítky, ať si to taky užijou ;).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě kolik MWh zbytečné energie se propálilo kvůli neschopnosti MS. Ale co, z cizího krev neteče...

Když se zvýší spotřeba CPU např. o 40W. Insiderů je asi 10 milionů. Dostalo se to i k běžným lidem, takže možná 20 milionů postižených CPU? Tzn. asi 800MW a to už se pohybujeme kolem výkonu jednoho bloku jaderné elektrárny. A to jen kvůli laxnosti nějakého manažera, který tím nechtěl zdržovat vydání.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se oprava týká chyby, která už je v praxi využívána pro hackování PC, je lepší jí zazáplatovat takto amatérsky, než čekat měsíc na lepší opravu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Například 0patch to dělá většinou lépe a rychleji. Opravy zabírají jen kolem jednotek či desítek bajtů, a jakmile je na problém vydaná oficiální záplata, ihned zmizí. Micropatch na task scheduler 0day měl jen 5 instrukcí, slovy "pět instrukcí".

Záplatování narychlo jde dělat mnohem lépe, než to dělá MS. Jen by se MS musel rozhlédnout kolem sebe a investovat do kontroly kvality. Bohužel se obávám, že slova "kontrola kvality" se v Microsoftu považují za rouhání, za které je okamžitý vyhazov. Držkou na asfalt.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Indická kvalita od M$.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

ty uvozovky vypadaji dost divne a hlavne na posledni mradku jsou jedny navic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musím se zastat MS v tom, že oni o tom ví i neví, jelikož Windows Insider je zasekaný takovými kravinami, že se k tomu ani nemohou prokousat.
Je to asi jako když tam důchodce napíše: Zapomněl jsem heslo na e-mail, může za to Windows.
tak část zpětné vazby jsou uplné zbytečnosti, třeba teď čtu: "Nadpis: nejdenejde a pod tím: nejde", další... "nejde mi stáhnout AVG", "vše je pomalé, naskakuje mi co nechci", potom o konkrétní webové stránce, že je nedostupná, ale internet funguje, prostě uplné blbosti a kdyby, tak i bez vysvětlení...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze to si zpusobil microsoft taky sam. Ten nastroj na reportovani je strasny. Hledani v nem je tragedie. A dorazeno je to tim, ze do toho muze psat kdejaky trotl... Aby to k necemu bylo tak by na druhy strane musel byt hodne dobre pouzitelny tridici nastroj a k nemu dalsi halda lidi co by to nejak zpracovavala a logovala smysluplny veci do nejakyho interniho nastroje typu bugzilla. Coz tam bohuzel neexistuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Do insideru se dostalo takovejch hovadin nejen v připomínkách, ale i ve funkcích samotných Windows, že jsem se z toho odhlásil a přestal to sledovat úplně. Jak jsem si u prvních desítek myslel, že je to OK, tak s každým dalším upgradem je to čím dál tím větší indická sračka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

S Windows je to stejné jako se softwarem Boeingu. Všechno indický sračky...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No to teda nevím, protože kdyby Boeing létal "na Windows 10", tak bych do letadla nevlezl.

Mimochodem je dost rozdíl mezi chybou v programu a chybou v zadání co má software dělat "když", což je aktuální problém 737-8Max. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle jsem zrovna na mysli neměl, ale jinak máš zajímavé iluze o tom, co indové boeingu dodali. Good luck :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase tolik iluze to nejsou. Letectví je mi hodně blízké a spolehlivost těchto kompjůtrů je někde úplně jinde, koneckonců spousta z nich by při malém zbláznění mohla přivodit téměř okamžitou smrt lidem na palubě. Popravdě, je mi v podstatě jedno jestli to píše Ind nebo Amík, důležité je jestli to píše a kontroluje někdo kdo tomu rozumí nebo se to hodí nějakým amatérům. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zlate Windows 7, nesmirujici, plne pod kontrolou uzivatele, leta fungujici bez aktualizaci, kdyz Windows 10 tak jedine cista instalace aktualniho vydani a pak ty aktualizace zakazat, lepsi hacker je v nich co bych kamenem dohodil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To "nešmírující" mě pobavilo, myslel jsem si, že lidé co tomu věří, že už vymřeli :D
Telemetrie vás nešmíruje, ale dává zpětnou vazbu MS o dobře fungujícím HW a SW...
A teď Vás zklamu, ale uplně to samé je i ve Windows 7, sám MS to připomenul, když se lidé začali bouřit po tom, co to někdo zveřejnil v nějakém článku.
Tolik let to nikomu ve W7 nevadilo a teď to číst od někoho v roce 2019 je opravdu vtipné.
Windows 10 lidé nesnáší pro velké změny a protože je to nedodělaný systém, ale nikdy jsem s ním neměl problémy a znám velmi málo lidí, co mají s W10 problém. Jelikož s PC pracuji, tak pokud má někdo s PC problém se systémem, tak z 90% na něm má Windows 7 :-)
Přeji hezký den :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Smirujici Windows 7 zapocali od tzv. neoficialni verze Service Pack 2 coz byl Microsoft-em uvolneny balicek aktualizaci v jedne kostce, ve Windows 7 bez SP1 a se SP1 alias ciste instalace smirovani neni, dokonce skrz samotne aktualizace pro 7 se do systemu nasere dalsi smirak GWX, cili takhle se ma vec aby bylo jasno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl, že lidem šmírování ve W7 vadilo okamžittě jak se oběvilo, proto se taky vyrojila hromada návodů jak to povypínat....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No byly doby, kdy by nebyli spokojení, dokud by to nezatěžovalo alespoň na 104,5%, aby si všichni mohli dát prémie.... :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slovy Microsoftu "Windows 10 is the best Windows shit ever" a jeho aktualizace ještě větší. Jako správce PC ve firmě o 2000 PC začínám mít noční můry s nutností přechodu Win7 na Win10 (klasika jako různé chování Win10 na stejných typech PC/notebooků, problémy s nefunkčními vynucenými aktualizacemi, které nelze zakázat, nefunkční aktivací Office apod. dělají Win10 nepoužitelné v podnikovém prostředí).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.