Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bugy Windows 10 1809 nekončí: BSOD, tmavá obrazovka, nefunkční zvuk…

Alpha verzia vypustena do sveta.

Inak je super, ze v pokrocilych nastaveniach aktualizacii Win10 je mozne pozdrzat “feature aktualizacie” az o jeden rok. Security aktualizacie sa daju pozdrzat o 30 dni.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

I tak je to zakaznikum prd platne cele to pozdrzeni aktualizaci kdyz ani po dlhych tydnech nejsou problemy nahlasene ktere aktualizace win10 prinaseji opravene, jednoduse na to Microsoft otevrene sere, nejlepsi byl system instalace overeneho/radne protestovaneho Service Pack-u a moznost aktualizace OS zcela vypnout.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

firewall(nie windowsacky) + donotspy10

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu to chlapci s tím beta testingem v rámci uživatelů přehánějí. Já osobně jsem nikdy s updatem ani v prvních dnech po vydání neměl problém, ale vzhledem k těmto případům, hoši asi nemají moc podchyceno testování na různém HW. Měli by trochu upravit systém vydávání updatů, drobné blbosti se dají přehlédnout a dořešit dodatečně, ale zásadní funkční problémy mohou uživatele jen na*rat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mně se pořád doinstalovává realtek audio manager, který mi vždycky vypne sluchátka a blbne mu rozpoznávání vstupů. Některé programy, které jsem měl otevřené na sekundárním monitoru se tam otevírají, i když je zrovna vypnutý. Nemají to moc vychytané.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aktualizace Windows 10 pusobi tuhle spinu/chaos proto:

-ze vubec neresi uzivateli nahlasene problemy i pred dlouhym datem
-ze prinaseji pitomosti ktere lidi nezajimaj a naopak odebiraj dobre veci
-ze aktualizuji ovladace na hw kde to neni vubec zadano

Mne to pripomina kdo proste z koho, ve stejnem case se nataha nejnovejsi ovladac pricem se taha vyrocni aktualizace OS, pak se setkaji a jde to cele k hovnu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

vše určitě vyřeší přechod na Windows365 :-(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Štvalo vás, že jsme vám každý půl rok rozhasili systém? Máme pro vás novinku! Pracujeme na variantě Windows, která bude naši úpěnlivou péči dostávat den co den.

Ehm, ne děkuji.:D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Buď zticha !!!! Nebo to Microsoft obratem udělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Veškerý odpor je marný, na této variantě se už pracuje...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To už zní jak Ubuntu v dobách, kdy prvně nasadili PulseAudio (pff, 10 let zpět?). Zvuk jde, aktualizuju, zvuk nejde, aktualizuju, zvuk jde jen 10 minut po restartu,...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tygr z indie ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypelichanej a plesnivej.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A do středu tohoto všeho se chce integrovat Firefox. Firefox 64 přidá podporu nativního sdílení, ale podle všeho chce jít Firefox ještě dál (první krok je oznamování přes windows action center, což je služba, která mě pěkně sere a háže mi spam od MS ohledně Skype, One Drive a ostatního odpadu).

"... This further shows that Mozilla aims to integrated Firefox into the Windows 10 operating system rather than just being another installed app."*

IE a Edge jsou děravé jak ementál, Chrome krade osobní data kde může a teď i Firefox bude po každém větším updatu postižený nějakým zděděným mrkvosoftím CéVéÉčkem. To teda potěš koště.

* https://www.bleepingcomputer.com/news/security/mozilla-adding-native-win...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

=> Vivaldi, krome zamereni na obrovske mnozstvi nastaveni a customizece se zaroven zameruje na soukromi...

https://vivaldi.com/
https://vivalditips.com/cs
https://vivaldi.com/cs/blog/basics-of-web-browser-security/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak se mi zdá, že s Win 8.1 ještě nějakou dobu vydržím...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja si polestim Windows 7 :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já už na book raději nasadil Kubuntu. Už i aktualizace na 7 začínají zlobit. Nevím, která konkrétně to dělá ale způsobuje že můj notebook HP 2560p nelze vypnout jinak než tvrdě. Při pokusu o vypnutí jen zhasne displej, zastaví disky a pak už jen žere baterku. Jelikož vše co na booku používám má Linux verzi tak to pro mě nebyl problém. Se stolním to bude ponekud horší. Tam sice ve win 7 musím lhát, že nemám ryzen ale jinak zatím fungují ku spokojenosti. Btw s w10 jsem zkoušel měsíc žít a nechci je používat ani zadarmo ještě nikdy se mi nestalo abych musel tolik nastavení hledat za pomoci internetu. Překvapivě v pro mě taky neznámém kubuntu jsem vše až asi na dvě věci našel bez nutnosti googlit.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

pred >=10lety byl mozna GNU/Linux jen pro znalejsi co si pripadne problemy doresili, dneska je to tak ze neresite v 99% zadne HW ovladace, proste nainstalujete a vse funguje, pokud nekdo nepouziva specializovany (komerncni/drahy/kradeny) SW a/nebo nema potrebu hrat vsechny AAAAA hry, tak GNU/Linux je pro 99% uzivatelu vhodnejsi, bezproblemove, otevrene, svobodne, nespehujici reseni...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Poslední dobou to is hraním na Linuxu vypadá stále lépe. Vulkán, steam play,....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> Pokus obvykle končí errorem 0x80070013

Fascinujici ze jeste i v roce 2018 nejsou schopni v Pat&Mat sro napsat uzivateli misto kodu nejakou chybovou hlasku (jakoze text). Hlavne ze wokynka jsou vymalovane a juzr-frendly. Teda vlastne, i hexa cisla jsou prilis friendly, ja bych navrhoval QR kod nebo morseovku...

> Konkrétně jde o HP keyboard driver

Od HP bych doporucil odinstalovat uplne vsechno, co neni absolutne 100% nezbytne pro beh PC. Bohuzel HP jsou jeste vetsi Pat&Mat sro nez MS.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

nadelu dosadili do potapajucej sa lode..
co on sa snazi aspon financne podrzat cely mrkvosoft-cenu akcie, tym ze investuje do azure,linuxu, a ine..
z windowsom je to uz tazsie : vyhodil cast a premiestnil z 4000 testerov a urobil testerov z nas-zakaznikov))) co dobre komentuje par youtuberov.. z usa.. byvali zamestnanci))
co je sice z hladiska svetoveho monopolu ocakavane..pretoze konkurencia nieje.. linuxovy odbornici sa raz vyjadrili ze by bolo teba tak 50 miliard dolarov a 10 tisic koderov na zaciatok.. ))bohuzial linuxova komnita bojuje kazdy na svojom kopecku.. co nasledne nevytvori tlak na hw a soft. firmy.. a tak nakoniec viac pre linux urobili ,steam,nvidia,..
ked vidim tych machrov v diskusiach co by pod 100k czk ani nevstavali z postele a robia na mega projektoch )) na root.cz a ked dojde na diskusiu o roznych OS tak zrazu splasnu ako balon ..
linux funguje v server/dev scheme kde sa plati... a tak pokym bude linux pre plebs zadarmo ..tak nebude proste posun vpred

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

https://www.reddit.com/r/Windows10/ tisice staznosti.. je to fakt des
bugy co boli "opravene" zrazu skacu zas v 1809 naspat.. je kopa dobrych komentov a analyz ked si date zoradit podla naj a z casoveho obdobia rok povedzme..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro ty, co chcou za linux platit je tu např.
https://www.suse.com/products/desktop/

Jinak: OpenSUSE Leap/Geckolinux, Debian/Ubuntu/Mint/Manjaro, Fedora/CentOS jsou tu pro ty, kteří jsou zdechlí a chcou linux zadarmo(v případě nestandardního tuningu za svůj volný čas)

Linux je oproti widlím napřed pořád, akorát nemá marketing, který by jednu věc opakovaně přebarvil a prodal znova

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To už sklouzáváme mimo téma k něčemu, co bylo diskutováno milionkrát, ale proč ne. Já bych řekl, že nejde o marketing, ale o peníze. Kdyby se HP a Lenovo a Dell dohodli, že investují do konkrétní distribuce a nasadili ji na levné notebooky/PC (řekněme do 15 tis.) pro BFU, tak je rázem čtvrtina trhu linuxová (40% podíl tří společností na trhu, většina produkce budou levné sestavy).
Lepší doba na to snad ještě nebyla - skoro všechno je pro většinového uživatele online, Windows 10 co půl roku něco pokazí a jsou zbytečně komplexní. Kdyby za ušetřené peníze za licenci k Windows přidali rok/dva předplatného Office 365 (protože ty lidi znají ze škol) nebo zaplatili za užívání patentu k Ribbon menu pro LibreOffice a lepší kompatibilitu s docx, tak to lidi koupí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jestli taková dohoda montoven ntb je v praxi možná, ale on je ten problém mnohem hlubší, co se týče rozhodnutí, jaký OS se bude instalovat.
M$ platí výrobcům HW za výrobu ovladačů(možná už ne tolik) a využívá setrvačnosti trhu. Výrobci ntb zase nebudou instalovat na své produkty OS, u kterého je riziko, že uživatel bude náhodou chtít sw, který pro tučnáka není porotovaný. Vzhledem k tomu, že velká část uživatelů nemá o jiném OS na PC než widlích ponětí(nebo mají linux zaškatulkovaný dle nálepek M$ z minulosti) a na jablko prostě nemají, tak ani jiný OS nebudou vyžadovat. Takže bych si dovolil tvrdit, že tuto masu ani lapálie s aktualizacema nepřiměje se kouknout po něčem jiném.

PS:
Nejsem si jist, že M$ office a jejich ribbon je něco, po čem by každý toužil a docx je i pro M$ přítěž tak proč to podporovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tazko povedat co v tom je ale velmi by ma zaujimalo preco velke firmy do toho viacej neinvestuju.
Ja byt na ich mieste tak do toho urcite idem. Akoby by sa bali co i len trochu zariskovat a dat par milionov na testy, do vyvoja driverov/podpory par projektov a marketing.
Na zaciatok by stacilo par ludi, ktory by len testovali funkcnost ich vyrobkov pod linuxom aby to potencionalny zaujemcovia nemuseli zdlhavo dohladavat a hlasit komunite pripadne problemy. Co by to stalo taku firmu ako HP? Ani by si to nevsimli. Na darmozracov tam vyhodia ovela vecsiu kopu penazi.

Byt aj na strane nejakeho vecsieho zakaznika, tak do toho nieco investujem.
Ved linuxu toho vela nechyba aby bol dobre pouzitelny na desktope aj vo firemnom prostredi. Lepsi PDF viewer a centralna sprava by z mojho pohladu dost pomohli.

Cierneho petra k vecsiemu rozsireniu linuxu ale podla mna drzia statne spravy. Svet okolo sa len prisposobuje a ide cestou mensieho odporu. Ak by statne spravy nekladli polena pod nohy pouzivatelom linuxu, tak linux ma urcite vyssie zastupenie. Z toho podla mna najviac tazi MS. Vela ludi nevnima OS, on len chce PC pouzivat bez vecsich problemov a pri komunikacii so statnou pravou clovek narazi hned.
Nebodaj by este na skolach v ramci IT vyuky dali moznost ziakom pricuchnut k linuxu, ukazali im aj alternativy voci produktom MS. Tak az potom by som sa zacal bat o MS. Tak ako si ludia rychlo osvojili Android, tak by si rychlo osvojili aj linux.

Poznam ludi, co by isli do linuxu ale bud statna sprava alebo skola im to nedovoli.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Doteď v podstatě všechny pokusy dojely na to, že u Linuxu máš větší TCO na klienta než na Win (je to o tom, že náklady na OS jsou v celkovém mixu nákladů naprosto minoritní položkou). Navíc velké korporace jsou buď na W7 nebo na W10LTSB a tím pádem se jich tyhle vylomeniny s půlročními aktualizacemi netýkají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ano ale len preto v akom stave je linux. Po vyrieseni problemov, ktore zvysuju TCO oproti MS rieseniu by ale podla mna ziskali na vahe vyhody otvorenosti linuxu a svetu okolo.
Duha strana su BFU, kde cena licencii uz hra rolu. Ked chcem teraz poskladat PC niekomu, tak z ceny zakladneho PC na web a beznu pracu zhltne licencia win tak stvrtinu ceny. O office nehovorim, ten ma vecsina nelegalne. Tu stovku by radi usetrili ale neriskuju. To iste s Office, Libreoffice im postacuje ale je dost pripadov, kde jednoduchsia cesta je upiratit si Office. Ani MS tomu nepomaha s predplatnym, ked neumoznuje kradkodobe(alebo jednorazove) prenajatie Office.
Osobne ako alternativu v poslednej dobe dodavam len refurbished PC, kde za rovnaku alebo nizsu cenu dostanu lepsi PC a k tomu bonus win7. Ovela radsej by som im tam daval linux.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že Linux to řeší už 20 let a pořád to není ono.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nedá se jednoznačně, ba ani s větší mírou přesnosti, prohlásit, že TCO u klienta s Linuxem je vyšší. Záleží jaké si nastavíš hodnotící kritéria. Když uživatel pracuje jen s webovou aplikací v prohlížeči, bude TCO u Linuxu určitě menší.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A proč by to výrobci NB dělali? Jim nejde primárně o blaho uživatelů, ale o vlastní zisky. A Linux jim větší zisky nepřinese, navíc je tu riziko, že by je za takovou dohodu klepnul přes prsty antimonopolní úřad. Navíc OEM licence Win stojí velkého výrobce nejspíš míň, než si myslíš (a další prachy získá instalací crapware do Win), takže ten cenový rozdíl mezi NB s Win a linuxem by nebyl zas tak výrazný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro ty nejlevnější ořezané stroje (max 4GB paměti, 32GB disk, low end CPU) jsou licence win od MS pokud vím zadarmo a pro něco rozumnějšího ty licence budou dle mě jen v řádu stovek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne díky. Ribbon menu je důvod proč jsem opouštěl office ve prospěch libre office .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@Jindřich "Kdyby se HP a Lenovo a Dell dohodli, že investují do konkrétní distribuce a nasadili ji na levné notebooky/PC (řekněme do 15 tis.) pro BFU"

Tak Dell ma roky zkusenosti s tim ze predinstalovava na sve NB Ubuntu, bohuzel prave na ty vyssi rady urcene "developerum"...
Cetl sem rozhovor s nejakym Dell CEO(?) kde si vychvaloval toto rozhodnuti, psal ze to vyvoj/priprava stala "smesne" penize a prodej Dell NB s Ubuntu jim to uz daaavno s prehledem zaplatil... od te doby rozsirili nabidku s predinstalovanym Ubuntu i na dalsi NB, PC...

u HP to nehrozi, to je "kamos" s Microsoftem, kdyz meli pred casem "vlastni" phone OS webOS od Palmu, konkurenceschopnej proti Androidu i iOS, tak ho po vydani v te dobe vynikajiciho Pre3 s vysuvnou klavesnici tejden na to zarizly, tablet HP Touchpad (s webOS, konkurence iPadu v te dobe) udelali vyprodej za 1/5 ceny kdy se prodal za vikend, oznamili ze koncej s mobilnima zarizenima aby za par mesicu prisly s telefonem a tabletem s Windows... tehdy na ne Microsoft zatlacil ze jestli nezariznou webOS tak jim prestanou dodavat OEM Windows licence za smesne ceny, coz bylo pro HP dulezitejsi protoze to maji nejvetsi prodeje PC do firem a statni sfery...

u Lenovo je problem ze tam nedokazi moc premyslet, dokazou jen do Thinkpad T/W/X rady pridavat smeckove prelestene Ideapady...

edit: par nahodile nalezenejch odkazu o Dell a Ubuntu
https://certification.ubuntu.com/certification/make/Dell/

https://www.dell.com/learn/uk/en/ukbsdt1/campaigns/dell-linux-ubuntu-en

https://www.omgubuntu.co.uk/2018/05/dell-precision-3530-ubuntu

https://www.zdnet.com/article/dells-new-high-end-all-in-one-pc-offers-ub...

https://www.dell.com/support/article/uk/en/ukbsdt1/sln151664/how-to-inst...

https://www.dell.com/support/contents/us/en/04/article/product-support/s...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celé to vypadá tak, že Microsoft bojuje proti internetu. Totiž jediné co pomúže uchránit se před MS výplody, bude odstřihnout se od internetu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Z každé chyby mám potměšilou radost. Snad to donutí Microsoft přehodnotit filozofii Windows 10. Alespoň ve smyslu delší podpory jednotlivých buildů a jejich méně častého (a soudě dle kvality i příliš časného) vydávání.
Místo hovadin by MS mohl popracovat na spolehlivosti a uživatelské přívětivosti a nezapracovávat do každého buildu zbytečnosti, které jen rozprasí to, co už fungovalo.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

>Z každé chyby mám potměšilou radost.
To je smutné.

>. Snad to donutí Microsoft přehodnotit filozofii Windows 10.
Microsoft je ten co se vědomě zbavil celé QA divize, taková korporace na nějaký user feedback háže bobek.

Jediné co by MS donutilo přehodnotit situaci okolo Win OS je náhlý pokles zájmu na trhu a v tom případě by to odstřihli úplně a věnovali se plně Cloud službám na které momentálně celý MS stejnak míří.

MS má zákazníky takříkajíc "v hrsti", někteří zůstali na Win7, titěrné procento posílilo Mac/Linux trh a zbytek prostě nemá na vybranou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak u sedmiček bych taky rád zůstal ale problém je že pokud budu měnit HW tak stejně na ty desítky musím přejít i když nechci.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

okrem DX12 na w7 vsetko ide

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A co třeba integrované grafiky v nových CPU?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RedHawk - api DirectX 12 na Windows 7 jdou v podobe api Vulkan, ze je Microsoft umele zarizl vypovida o jeho debilite.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže si zahrajete třeba Halo Wars 2 nebo nové Gears of War na Windows 7? Asi ne, hry vyžadují DX12, ne Vulkan. DX12 není Vulkan. DX12 se rozšiřuje poměrně slušně, na Vulkan se hází bobek. Však kolik AAA her vyšlo a které jsou pro to API ohlášené? žádná! nejhranější Vulkan hrou je Dota 2 a i u té stejně lidi spíše používají DX

A označovat někoho za debila jen proto že nějaká JEHO feature bude jen v nějakém JEHO produtktu? Je to plně v jejich kompetenci a jejich rozhodnutí, to že se vám nelíbí je samozřejmě možné, ale nadávat někomu za to že si se svými produkty dělá to co chce? To svědčí spíše o vás...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

oznacovat muze, ze se to tobe nelibi je tvuj problem ;-) obecne jakekoliv umele omezeni ktere je provedene aby se prodaval novejsi produkt je hodne na hrane, jiste je to obchodni model, ale nemuzes se vztekat ze to uzivatelum nevoni...

jinak DX12 neni Vulkan, ale projekt VKD3D umoznuje(+ bude umoznovat) program/hru pro DX12 provozovat nad Vulkanem, primarne v GNU/Linuxu ale zaroven i na macOS... mozna

VKD3D (mimojine) implementoval jiz Steam do sveho SteamPlay a umoznuje uzivatelum GNU/Linux+Vulkan pustit hry urcene pro Windows+DX12, na tuknuti...
https://steamcommunity.com/games/221410/announcements/detail/16960558557...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak je blbé, když bylo něco do update funkční a po update ne. Tester nejsem a do zákulisí nevidím, tak mě možná někdo opraví, ale předpokládám, že firmy jako HP, Intel a další jsou v nějaké verzi "Windows Insider" a ti by měli být první, kteří aktualizovaný systém vyzkouší s jejich ovladači. Zejména mě fascinuje, že téměř vždy má problémy po aktualizacích HP. Takže buď nefunguje komunikace mezi MS a ostatními nebo na to ty firmy s.rou a MS nemá momentálně zdroje, jak vše vyzkoušet na různých HW konfiguracích. Osobně musím zaklepat, že jsem se ještě nesetkal s nějakými problémy po update W10, byť jak se říká: "Nikdy neříkej nikdy" :-), dokonce kdysi byly hlášeny problémy po aktualizaci s SSD Intel 600p a u mě v pohodě. V každém případě to musí být k na...krknutí, když zaběhlý systém běží a po update ne. Asi proto dělám pravidelné zálohy disku. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že má problémy zrovna HP mne nepřekvapuje, jejich SW často nepotřebuje ani novou verzi Windows, aby nefungoval :-\

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

RECEPT je velmi jednoduchy: nebyt debil a neinstalovat si hned vsetko v ten den, ked to vyjde !!!!!!!

Pri nejakom hracskom PC, ktore sa mi teoreticky moze dodrbkat by som osobne s Updatom Win10 cakal 6 tyzdnov (1,5 mesiaca) a na PC od ktoreho mi napr. zavisi zivobitie aj 3 mesiace (pokial sa to vobec v blbych verziach Home a Pro da tak daleko odkladat) s tym, ze predoslu verziu OS by som si zalohoval softom tretej strany, kde by v ramci restoru stacilo na vycistenu particiu presypat naklonovane bity povodneho OS pred updatom. Proste byt furt s tymi debilnymi funkcnymi Update novymi Woknami o 3 mesaice pozadu, preboha to musi prezit kazdy normalny clovek.

Security zaplaty co vychadzaju kazde 2 ci 4 tyzdne instalovat normalne, nie s 3 mesacnym delay.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Recept vůbec není jednoduchý. Buďto tomu rozumím, a pak mě MS nemá co nutit do toho, že o mém počítači bude rozhodovat on. Nebo tomu nerozumím a pak nepoznám, že právě tahle aktualizace je přeinstalování systému a já mám dělat něco víc, než jen odklepnout tlačítko "dobrá". Po pravdě se mi jeví současný stav jako patová situace. O zahájení revoluce rozhodne nějaký velký průšvih, který musí nevyhnutelně přijít.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

riesenim je nevydavat novu verziu kazdych 6 mesiacov.
nastastie ja uz mam doma len jednu instalaciu W7 a zbytok na Mac / Linux.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Suhlasim, ze 6 mesiacov je kratka doba na taky moloch ako je win10.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je královská rada, ale uživatel s verzí Home v podstatě nemá updaty jak ovlivnit. Pokud se MS rozhodne, že mu updatuje driver nebo celý OS, nic s tím neudělá, kromě toho, že celou službu tedy i se security updaty vypne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to pro mně zklamání, od jejich nového systému aktualizací jsem si sliboval celkem dost, resp. jsem nepředpokládal větší problémy. Jenomže pak jsem se dozvěděl, že nový systém je kvůli tomu, aby mohli rozpustit vlastní oddělení s beta testerama, což se stalo :-/.
Nejhorší je, že oni nerozesírají systém jen novými buildy, ale i měsíčními updaty přinášejí problémy. Už 2x odstavili svojí vlastní implementaci ipsecu ve windowsech, takže uživatelům nešla VPN.
Ale na druhou stranu, aspoň mají snahu a napíšou to k tomu měsíčnímu update do sekce "známé problémy + většinou link na update, kde je to opravené".
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.