Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bývalý šéf bude konkurovat Applu, zakládá novou smartphonovou firmu

Od sladke vody k smartphone pro masy, proc ne? :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že k tomu nepřistoupí po vzoru Apple: "všechno komplet uzavřeme - žádné paměťovky, žádný homebrew, jenom naše vybrané formáty dat, jenom naše zdroje a aplikace, které my pustíme, druhý dotaz po zapnutí je na číslo kreditky (první na login)." Další takovou platformu svět IMHO nepotřebuje, dvě úplně stačí.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť právě to jak určil cílovou skupinu zákazníků něco takového vyloučil, ten model ekosystému Apple nemůže připomínat ani vzdáleně. Navíc ani nemíří na bohatší trhy vyspělých zemí, asi to bude uzpůsobovat Indii a podobným lokalitám. S cenou HW nic neudělá, tam není kam jít dolů, takže spíš myslím, že ořeže funkčnost na to, co tamní zákazníci potřebují a využívají. SW asi také nebude vymýšlet vlastní, to by bylo na dlouhé roky. Tipnul bych si, že spíš bude vydělávat alá Google na přidružených službách a místních potřebách.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

pak je na snadě otázka - je zde místo pro dalšího hráče?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vždy kdy znáte nenaplněné potřeby zákazníků, nebo naopak dokážete vymyslet nový produkt (v tomto případě služby) který zaujme dostatečný počet zákazníků, tak je a vždy bude místo pro dalšího hráče. Indie je obrovské množství lidí a určitě mají nějaké specifika oproti Evropanům nebo jiným oblastem. Asi mají něco v rukávu, když přesvědčili takového investora.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To by bylo fajn, vyladit nějaký OS na levný hardware a soustředit se jenom na dva - tři současně prodávané modely. Ono to jde, když se chce - teď tady mám jednojádro 1GHz a s vytuněnou ROMkou to funguje super. Problém je v tom, že výrobce to zaprvé zprznil svými úpravami a zadruhé kálí na nějakou opravu, protože se soustředí na prodej nových zařízení za 17kKč. (Asi není těžké odhadnou, který to je. :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nějaký OS, vyladěný na levný HW, tady je: WP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nový Android je taky vyladěný a bleskový pokud nemá nějaký jetý nadstavby. Navíc se nemusí platit za licenci widlí takže jsou ty telefony se stejným výkonem minimálně o 500,- levnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže WP nejsou vyladěné na levný hardware - 2x Krait je u androidu ve střední třídě často tak maximálně vlhkým snem. Samsung a ostatní se tady nestydí ještě dneska prodávat 2xA5 na 1GHz. Nebýt těch čtyřjader od Mediateku - která na to jdou taky spíš metodou "většího kladiva" než nějaké technologické vyspělosti - tak s Lumií 520 mohou výkonostně soupeřit tak maximálně SGS3 a výš. Vždyť i ten S3 mini má jenom 2xA9.

Kdyby byly WP vyladěné na levný hardware, tak bude MS těžko vyrábět "Nokia X" řadu s androidem, aby si zalepil díru po de-facto dotované Lumii 520.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, že obě tyto platformy fungují lépe (stabilněji), než ta jedna otevřená. Používal jsem vše, ale s Androidem byl (na třech zařízeních) stále nějaký problém. Pády aplikací, lagy, záseky, nutnost restartu telefonu min. jednou týdně. iOS (na stařičkém iphone 2G) byl první mobilní os, kde jsem viděl, že to jde bez problémů (po spoustě zkušeností s WM). Dneska WP a také naprosto v pohodě.
Začínám mít pocit, že v androidu je něco shnilého by design (java???), protože to není jen moje zkušenost. Navíc ty HW požadavky jsou nesmyslné. K čemu reálně v mobilu osm jader a 3GB paměti??
Proč na TOP modelu konkurence stačí dvě jádra a 1GB, a ještě to chodí lépe?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Problém je primárně opravdu u výrobců. Obstarožní hardware a jejich "odborné" zásahy do systému z toho dělají pěkné plečky. Jestli se chce člověk těmto dvěma neduhům vyhnout, musí bohužel sáhnout k výrobcům jako Alcatel nebo Prestigio, kteří to zatím neumí zprznit do té míry, aby to už nešlo používat, nebo popřípadě Xiaomi a Lenovo, kteří se nebojí převzít software od zdatnějších jedinců z komunity.

Opravdu si myslím, že pokud se někdo zaměří na vyladění systému, klidně pro levnější zařízení, tak zaplní díru na trhu - protože to tady opravdu nikdo nedělá. V podstatě souhlasím s tvým komentářem - současný mainstram androidu stojí dost za prd, potenciál toho systému není zdaleka využitý.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No lenze hw dnes uz neni az tak moc zaujimavy, ten sa aj tak vyraba v 2-3 fabrikach v Cine. Iste moze vyrobca vymysliet par specifickych noviniek ale ostatna bizuteria je aj tak viacmenej seriova produkcia. Samozrejme je zaujimava aj kvalita produktu ale tam je jasna zavyslost od ceny. To co ale hlavne udava uzitu hodnotu je SW a tu sa jasne ukazuje ze toto je obrovsky problem. V podstate ani Google by nemal sancu s Androidom pokial by ho nedal zdarma a nemal armadu ludi. IOS a tak trochu WinPhone pokryvaju asi najviac potreby priemerneho uzivatela a ani tak kazdy s tych OS nebol schopny dosiahnut ani 50% trhu (iste Apple ma len svoj HW a zasa MS bol dost zabrzdeny). Ale da sa na to pozriet aj z druheho konca, kde je dnes BlackBerry alebo Nokiacke Meego, Symbian. Alebo ako je na tom Tizen, Firefox OS ? Lepsie by podla mna bolo keby radsej zobrali povedzme Android a dokopali ho do konecne stabilnej formy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Další, tuctová plastová krabička s androidem? Tím díru do světa neudělá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze ani nechce spravit dieru do sveta. Nas svet uz ma co potrebuje a ma toho dost. Prodpokladam ze naozaj chce skor skusat diery do Indie a ... inych dier sveta

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.