Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bývalý spolupracovník NSA se přiznal k obrovské krádeži dat

Injekcia za vlastizradu, rovnako aj pre Snowdena.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

oni nezradili vlast, len par uradov

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doufejme ze jedna zbyde i pro tebe..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ano drzost pro demokraty je bezmezná, jen oni a jejich pravda, diskuze se předem zamítá.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No jo, můžete mít kdovíjak zabezpečený počítače, ale člověk vždycky byl a bude nejslabším článkem. Zvlášť takový zrhzený zaměstnanec, ten může udělat neuvěřitelnou paseku :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím, soudě podle poslední série zpravodajství ze světa Intelu si nejsem zcela jistý, jestli je člověk tím nejslabším článkem. Zpracování a transportování oněch dat člověkem je podstatně pomalejší než automatizovaně procesorem nebo M/B po síti...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Všimněte si jak se v případě zkopírování tajných informací už zavedl nesmyslný termín "krádež dat". Přitom ten komu byla data "ukradena " o ně nepřišel, jen se nedobrovolně podělil o nějaké informace s někým jiným..
Dnes se o stejnou věc snaží u jakýchkoliv digitálních věcech které si zkopírujete.
To co by tento člověk mohl udělat špatně ( a co může být otázkou) je že poškodil svého zaměstnavatele.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, ovečky je potřeba pořád masírovat... Tak dlouho se tomu bude říkat zelí kapusta, až to bude kapusta ;-).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak sem dej plné údaje od své platební karty. Určitě ti je nikdo "neukradne", tobě pořád zůstane k mání hmatatelný originál. :-))) Nebo přístup do mailové schránky.

Jinými slovy, i digitální data se dají odcizit třeba zkopírováním, stačí že dotyčný neměl právo je nabýt (jestli vám zůstala kopie nebo ne není v tomto případě relevantní). Je to prostě jen nedostatečný neformální slovník pro tyto případy, kdy si někdo přivlastní něco na co nemá žádný nárok.

Spousta lidí to uplatňuje podobnou logiku v MHD, že když jede na černo, že to nikoho nic nestojí, protože stejně tam ta tramvaj jela tak jako tak. Nebo šlohne v zelenině jablko, stejně jim jedno jablko chybět nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud někdo získá tvé heslo, či čísla kreditky tak to pro tebe max znamená, že je už nemůžeš použít a jsi nucen si pořídit jinou (nebo snad myslíš že když dostane do ruky tvoje podklady třeba úředník v bance a zapamatuje si je na nějakou to hodinku že tě jako okradl??) . Jako srovnéní naprosto nevhodné, navíc to stéle neznamená že ti dotyčný něco ukradl/ne.

Když jedeš na černo tramvají/šalinou tak jsi taky neukrad tramvaj, nezaplatil jsi za službu tomu kdo ti ji poskytl (podnik mhd). A to jabko na konci je už naprosto mimo, protože to fakt fyzicky chybět bude a splňuje to definici krádeže přímo, nijak to nesouvisí s tím kolik toho ukradneš...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak byla to recese, ale je to o tom jestli dotyčný měl právo s daty manipulovat nebo ne. U té MHD je zajímavý rozdíl mezi "ukrást tramvaj" a "okrádat dopravce o tržby".

Tak jiný příklad, když ti někdo vezme auto zaparkovaný na chodníku, protože stejně celý den není využité a pak jej večer vrátí, tak to také formálně není krádež, ale... Prostě mu po tvém autě nic není a jiné jednání je protizákonné.

Jinými slovy pokud nemá někdo právo si něco přivlastnit, tak jej prostě nemá a je jedno jak se tomu bude říkat. Právníci na to mají své paragrafy a je jim jedno jak se tomu říká neformálně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V číně se tomu poudá šéŕing..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.