Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Canon představuje novou digitální zrcadlovku EOS-1D C s podporou nahrávání videa v rozlišení 4K

EOS-1D C_Creative2
Canon představil novou digitální zrcadlovku EOS-1D C, která je ideální pro natáčení filmů, televizní produkci i jakákoli jiná videa s vysokým rozlišením. Přináší výjimečnou kvalitu, vysoký výkon i při nízkém osvětlení a dynamický rozsah známý z klasických filmových kamer. EOS-1D C je kompaktní a lehký fotoaparát, který podporuje nahrávání videa v rozlišení 4K (4096 x 2160) se vzorkováním 4:2:2 a poskytuje profesionálním fotografům ještě více tvůrčích možností.

EOS-1D C je první digitální zrcadlovka svého druhu. Přináší unikátní kompaktní design a výkon optimalizovaný pro nahrávání videa ve vysoké kvalitě. Kreativitu umocňuje možnost nastavit různá rozlišení a variabilní snímková frekvence. Při natáčení videa v rozlišení 4K využívá fotoaparát 8bitovou kompresi ve formátu Motion JPEG při frekvenci 24 snímků za vteřinu. Záznam videa ve Full HD (1920 x 1080) využívá snímkovou frekvenci až 60 snímků/s. Fotoaparát podporuje nahrávání videa, včetně formátu 4K, na CF karty. Video lze také zaznamenat na externí záznamníky přes integrovaný HDMI vstup, který využívá nekomprimovaný YCbCr signál se vzorkováním 4:2:2.

EOS-1D C disponuje gama korekcí obrazu Canon Log Gamma, která usnadňuje nahrávání videa ve vysoké kvalitě s velkou expoziční pružností a dynamickým rozsahem. Je ideální pro profesionální fotografy, kteří chtějí zachovat maximální množství informací, aniž by výsledný soubor byl neúměrně velký. Canon Log Gamma nabízí dynamický rozsah srovnatelný s filmovým záznamem, minimalizuje ztrátu detailů stínů či osvětlených oblastí, a poskytuje tak koloristům větší volnost při postprodukčních pracích.

"EOS-1D C skvěle doplňuje systém EOS Cinema," říká Kieran Magee, marketingový ředitel, divize Professional Imaging společnosti Canon Europe. "Profesionální fotografové a filmaři reagují na systém EOS Cinema velmi pozitivně. Jsou nadšení kvalitou obrazu a tvůrčí svobodou, které systém nabízí. EOS-1D C tyto tvůrčí možnosti ještě více rozšiřuje. Je to jedinečný fotoaparát, který podporuje záznam videa v rozlišení 4K, má velmi kompaktní tělo a nabízí nepřeberné možnosti využití. Jsme velmi zvědaví, jak kreativně dokáží novinku profesionální fotografové a filmaři využít."

Pokročilý výkon se snoubí s kreativní svobodou

EOS-1D C vychází z modelu EOS-1D X a přináší 18,1megapixelový full-frame CMOS senzor, který poskytuje výjimečnou kvalitu obrazu a všestranné využití. Senzor, který je vhodný pro natáčení videa ve vysokém rozlišení, umožňuje profesionálům svobodně přizpůsobit rozlišení snímku, aby vyhovovalo požadovanému výstupu. Během natáčení v rozlišení 4K je počet pixelů přizpůsoben senzoru velikosti APS-H. Předejde se tak nutnosti měnit velikost či měřítko snímku a je zajištěna maximální kvalita výstupu. Navíc kameramani ocení funkci oříznutí při použití formátu Super 35mm při nahrávání videa ve Full HD.

Senzor poskytuje vysoce kvalitní výkon za všech podmínek. V kombinaci s objektivy Canon EF Cinema umožňuje kreativní změkčení snímku a zvýraznění světelných jevů. Rozměry senzoru umožňují profesionálům dosáhnout extrémně malé hloubky ostrosti s krásně rozostřeným pozadím. Citlivost ISO až 25 600 poskytuje výbornou kvalitu a redukuje šum při zhoršených světelných podmínkách.

Snímková frekvence 24, 25, 30, 50 a 60 snímků/s. při natáčení ve Full HD rozlišení poskytuje flexibilitu, která spolehlivě splní i ty největší nároky profesionálů. Podpora časového kódu, kodeků a různé možnosti komprese zajišťují kompatibilitu se stávajícími pracovními postupy, takže je velmi jednoduché upravovat a třídit snímky.

Součástí balení je i speciální softwaru, který umožňuje například přehrát video v rozlišení 4K ve formátu Motion JPEG nebo video s rozlišením Full HD a 60 snímky za vteřinu přímo z fotoaparátu na externím monitoru bez ztráty kvality obrazu. Rovněž lze videozáznam s gama korekcí obrazu Canon Log Gamma přehrát na monitoru se standardní gama korekcí obrazu.

K dispozici jsou i další užitečné aplikace, včetně Picture Style Editor a EOS Utility, které umožňují upravit nastavení fotoaparátu z počítače. Editaci nebo úpravu stylů v reálném čase lze pohodlně provést na PC nebo Macu. Postrodukční procesy jsou tak velmi efektivní.    

Objektivy EF a EF Cinema – poznejte kreativní svobodu

EOS-1D C je kompatibilní s více jak 60 EF objektivy, které nabízí vysoké rozlišení vhodné pro natáčení v rozlišení 4K. EF objektivů s ohniskovou vzdáleností od 8 mm až do 800 mm nabízí výjimečnou kreativní svobodu. Canon vyrobil od roku 1987, kdy byl poprvé představen systém EOS, více jak 70 milionů EF objektivů, což svědčí o jejich kvalitě a úspěchu. Canon také představil řadu objektivů EF Cinema, které jsou vhodné pro záznam videa v rozlišení 4K. Canon využívá své hluboké znalosti optiky a vyrábí špičkové objektivy pro maximální kvalitu při natáčení videa.

Canon EOS-1D C - hlavní charakteristika:

  • Videa v rozlišení 4K
  • Rozlišení 1080p s rychlostí 50/60 snímků/s.; Gamma korekce obrazu Canon Log Gamma
  • Nekomprimovaný výstup přes HDMI port
  • 18megapixelový Full Frame CMOS senzor
  • Fotografování rychlostí až 12 snímků/s.; Režim 14 snímků/s.
  • 61bodový AF systém
  • Rozsah citlivosti ISO 100-25600
  • Dva procesory DIGIC 5+ 
  • LCD displej Clear View II s úhlopříčkou 8,1cm (3,2”)
  • Kompatibilní s EF objektivy
Zdroje: 

Tisková zpráva [email]

Diskuse ke článku Canon představuje novou digitální zrcadlovku EOS-1D C s podporou nahrávání videa v rozlišení 4K

Žádné komentáře.