Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Canon představuje 120 Mpix senzor o velikosti běžného čipu v zrcadlovce

A co na to Hasseblade Runner? ;)
asi šotek: Hasselblad

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hasselblade utekl a nahradil ho správný Hasselblad. Omlouvám se za překlep, už napraveno!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nedokazem si predstavit, ze niekto toto pouziva ako security kameru. Vsak len ten predrazeny RED s 8k stoji $50k iba za telo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepouzije, leda nekdo kdo si penezi tapetuje i balkon. I ted mas FullHD senzory, presto spousta reseni porad pouziva jenom HD. proc ? protoze storage. Predstav si ze chces ukladat 3 mesice, kolik mista to zabere ? kolik videa se ti vejde na bezny disk pri tom 120MPix senzoru ? 120Mpix = 15x 4K rozliseni, pri 3x nizsim framerate (20fps) by to furt vyslo na 5x vyssi bitrate nez 4K video. Realisticky min nez 100MByte/s to nebude. Pri tech 100M/s ti 4T disk vydrzi 11 hodin. Tudiz bys potreboval nejen tech 50k $ na kameru, ale i dalsich 50k na storage.

Me by spis zajimalo, jak tam vyresili drobne problemy jako difrakce ? jak kvalitni optiku tam clovek musi mit, aby tam opravdu mel 120MPixlu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jste si vsiml, tak pouziti by melo byt na stadionech = narazove utkani citajici par hodin. Zde je vyhoda sporna, mozna jednodussi kabelaz.

Ale vemte si treba mapovaci aplikaci z dronu - namisto pokryti plochy zig-zag patternem to proleti v jedne lajne a zabere o dost vetsi siri. Taky je pak mene hran kde se spojuji obrazy.

Cenove vim co to stoji ale nesmim to rict :) Canon to uvedl uz pred dvouma rokama, jen ted maji sve demo zarizeni a videa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě by spíš zajímalo, kolik bude stát objektiv, schopnej aspoň trochu využít parametry tohoto snímače...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dle mého skromného názoru budou na to cpát klasické Canon Cinema objektivy a ty z levného kraje nepochází. Podle velikosti čipu by to neměl být problém.

Uvidíme až to nasadí do produkce a jak to bude implementované.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby si autor dohledal ty zdrojova videa, napr. publikovana zde:
http://image-sensors-world.blogspot.cz/2018/03/canon-promotional-videos....

Tak by mohl videt ze tam maj nasazeno nejake L-kove sklo zrejme se stabilizaci.
A zde maj 120MPx telo: https://www.canon-europe.com/photokina/120-megapixel-eos/ a je na nem Canon EF 24-70 1:2.8 L II USM :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.