Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Canon představuje novou cenově dostupnou multifunkční tiskárnu s webovými funkcemi – PIXMA MG4150

PIXMA_MG4150 perex
Canon dnes představil novou kompaktní multifunkční tiskárnu s chytrými funkcemi, která splní i ty nejpřísnější nároky studentů a domácností, prostě všech, kteří hledají cenově dostupnou multifunkci se špičkovou kvalitou a webovými funkcemi. Designová PIXMA MG4150 je stylově černá a přináší vylepšené funkce a konektivitu, takže tisk z chytrých telefonů a tabletů je snazší než kdykoli dříve.
Toto je plné znění tiskové zprávy tak, jak dorazila redakci Deep in IT.
Redakce neodpovídá za obsah, ani za případné chyby.

MG4150 také obsahuje automatický oboustranný tisk a funkce šetřící životní prostředí. Chytrý software umožňuje získat maximum z tištěných dokumentů a fotografií.

Připojit a sdílet
Integrovaná Wi-Fi funkce usnadňuje skenování a kopírování odkudkoli z domácnosti. Bezplatná aplikace Canon Easy Photo-Print umožňuje bezdrátově tisknout z přístrojů se systémem iOS nebo Android a je možné do nich i přímo skenovat. Vše je rychlé a snadné. Uživatelé mají pomocí PIXMA Cloud Link dokonce přímý přístup i do cloudového prostředí a mohou tisknout oblíbené fotografie ze svých internetových alb, včetně CANON iMAGE GATEWAY a Picasa.

MG4150 šetří čas i řadou šablon připravených k tisku, včetně kalendářů, obálek, poznámek a další užitečných podkladů, které jsou dostupné pouhým stisknutím tlačítka.

Vylepšené funkce
Jednoduše tisknout dokumenty a fotografie ve špičkové kvalitě je s novou multifunkcí MG4150 možné i doma. Kvalitní 10x15 cm bezokrajové fotografie jsou ve výchozím nastavení vytištěné již za přibližně 44 vteřin. Rychlost tisku je při standardu ISO 9,9 černobílých obrázků za minutu a 5,7 barevných obrázků za minutu. Pro aktivní uživatele jsou připravené speciální inkoustové zásobníky Canon FINE XL, které šetří až 50 % nákladů na stránku při srovnání se standardními zásobníky . Novinka je ideální pro tisk textu i fotografií. Technologie tiskové hlavy FINE s minimální velikostí kapiček 2pl v kombinaci s maximálním tiskovým rozlišením 4800 dpi zaručuje krásné tištěné fotografie a ostré textové dokumenty. Pro snadné ovládání je k dispozici velký 6,0cm LCD displej a funkce automatického oboustranného tisku umožňuje zvýšit efektivitu.

Chytrý design
MG4150 má elegantní design a ekologické funkce, čímž vyniká nad konkurencí. Lesklý a kompaktní vzhled dělají z MG4150 ideální doplněk i do nejstylovějších domácností. Systém FastFront umožňuje založit nový papír nebo vyměnit inkoustové kazety z přední strany tiskárny, takže tiskárnu je možné umístit ke zdi nebo na poličku, což šetří cenné místo. Ekologické nastavení ocení uživatelé, kterým záleží na přírodě. Funkce monitoruje, jaké úspory papíru a CO2 přináší použití automatického oboustranného tisku. U multifunkce lze nastavit i čas, po jehož uplynutí se zařízení, pokud není používané, samo vypne, což významně šetří energii. Funkce rychlého spuštění (Quick Start) zajistí, že tiskárna bude připravena k provozu během několika vteřin, takže uživatel může podle potřeby okamžitě tisknout, kopírovat nebo skenovat.

pixma mg4150

Chytrý software
MG4150 přináší řadu nových vylepšení v oblasti chytrého tisku, což ocení zejména ti, kteří touží po nejnovějších funkcích a technologiích.

Součástí balení je i komplexní sada intuitivního softwaru pro tisk fotografií a dokumentů a skenování, což je u Canonu již standardem. Například pro nadšené fotografy je k dispozici software Auto Photo Fix II, který používá technologie pro detekci obličeje a analýzu scény a odstraňuje běžné nedostatky pro ještě hezčí vzhled tištěných fotografií.

Při používání originálních inkoustů Canon umožňuje MG4150 bezplatný přístup ke CREATIVE PARK a CREATIVE PARK PREMIUM, což je bohatý zdroj podkladů pro tisk pohledů, kalendářů a pro kreativní umělecké tisky. Současně nabízí přístup k exkluzivní obrazové galerii a uměleckým dílům známých umělců a fotografů.

Easy-WebPrint EX umožňuje chytrý a snadný tisk webových stránek, takže plýtvání inkoustem a papírem je již minulostí. Intuitivní software dokáže spojit více webových stránek a vytisknout je na jednu pomocí funkce Auto Clip nebo jedním kliknutím přizpůsobit obsah na jednu stránku. Tisknout z internetu tak lze i chytře.

Software Easy-PhotoPrint EX umožňuje ohromit rodinu a přátele řadou kreativních funkcí pro tisk fotografií, kalendářů a fotoalb. S novým efektem Zábavný filtr (Fun Filter) lze snímky umělecky upravit a přidat například efekty Rozostřené pozadí (Blur Background), Rybí oko (Fish-eye), Měkký záběr (Soft Focus), Miniatura (Miniature) a Efekt levného fotoaparátu (Toy Camera).

Tisknout lze i fotografie z Full HD videí natočených na digitální zrcadlovky nebo kompakty Canon. Mezi další kreativní nástroje patří například Merge Frames (Sloučení snímků), který kombinuje různé snímky a vytváří v tištěných fotografiích dojem pohybu. Funkce Layout Print umožňuje uživatelům vybrat krátký videoklip a odvyprávět komiksový příběh.

PIXMA MG4150 bude v prodeji od března 2012.

PIXMA MG4150 – hlavní vlastnosti:

  • Multifunkce: Tisk, kopírování, skenování a Wi-Fi
  • Kompaktní design se systémem FastFront
  • Rozlišení až 4800 dpi, minimálně 2 pl
  • Rychlost tisku podle normy ISO ESAT: 9,9/5,7 obr./min (čb/bar.)
  • Tisk fotografií 10x15 cm za 44 vteřin
  • Automatický oboustranný tisk
  • PIXMA Cloud Link
  • Tisk z Full HD videí
  • CREATIVE PARK PREMIUM
Zdroje: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Canon představuje novou cenově dostupnou multifunkční tiskárnu s webovými funkcemi – PIXMA MG4150

Žádné komentáře.