Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Canon představuje přenosný skener do tašky napájený přes USB

Lol, ja to tipoval tak na 1000-1200. Za sest a pul litru si to muzou strcit tam, kde zada ztraci slusne jmeno ......

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ako prenosný skener mi slúži smartfón. Viacej by sa mi hodila prenosná USB alebo Bluetooth tlačiarnička za rozumnú cenu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Záleží, čemu říkáš rozumná cena. Existuje cosi jako "mobilní tiskárna", afaik existují prakticky pouze dvě a z toho za něco stojí jen jedna: HP OfficeJet 100. Stojí něco pod 6,5 litru s daní.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Take bych neco takoveho bral, ale u inkoustovky mi vadi, ze muze zaschnout a reseni s baterii take neni idealni. Klidne by mi stacila jehlicka napajena jen pres USB. Na vytisteni textu, vstupenky, voucheru (napr. v zahranici si najit slevu na hotel, vytisknout a hned uplatnit) nebo vyplneni formulare (vyhodou jehlicky je moznost propisu) idealni a nehrozilo by zaschnuti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, jehlička napájená jen skrz USB ... to si nedovedu představit. v USB imho není dost energie na to, aby to udělalo patřičný průklep ;).

Jinak existují ještě mobilní tyčové termotiskrány, které samozřejmě nezasychají ;), ale ty mě nikdy nějak neoslovily ... on mě obecně termotisk moc nebere, zejména proto, že se časem ztrácí, přičemž ten čas je poměrně krátký.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já si to představit dovedu. Jen by se vše muselo pohybovat pomaleji a před úderem jehličkou chvíli nabíjet kondenzátory :-)

Ona taková BT 100 nemá zas tak velkou spotřebu a ta by se dala ještě značně snížit :-)

...

Ad termotiskárny - prý existuje termopapír, který časem nebledne (viděl jsem v nějakém ceníku), ale je dražší a tím pádem nezajímavý.

Btw. Mám prastarou mobilní tiskárnu DeskJet 340 (koupenou původně k ZX Spektru http://cygnus.speccy.cz/popis_printer-deskjet1.php) a když je napájená z interní 6V 1.2Ah baterie, tak zpomalí, čímž spotřebu ještě víc sníží (resp. sníží velikost odebíraného proudu). Bohužel velikost odebíraného proudu jsem neměřil ... tipuji pod 1A. Dnešní inkoustovky by se spotřebou možná mohly dostat do limitů USB, ale určitě za cenu nízké rychlosti.

Btw 2 - zasychání, nevidím kritický problém u tiskáren, kde se vyměňuje zásobník i s tryskama, jako u HP. Ze zkušenosti vím, že vydrží měsíce odložená a po 1 stránce je vše ok. Když ne, tak pár set Kč za inkoust (míň u neoriginál), nikoli tisíce za novou hlavu, jako Epson, Canon etc... (obojí už jsem řešil, resp. po zjištění okolností vyhodil) ...

Btw 3 - nezasychání, moc se mi líbila vosková tiskárna od Xeroxu - Phaser 8860, bohužel ta cena je poněkud mimo i pro většinu malých kanceláří

Btw 4 - pamatujete mobilní scanner od HP ScanJet 4s? Takový malý průchodový mrňous na RS232 ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem dohledal k té DJ340 spotřebu ...

Idle 5 watts
Printing (maximum) 13.5 watts
Charging (maximum) 8 watts

S ohledem na stáří a velikost zásobníku, který se v tiskárně pohybuje myslím, že by nebyl zas tak velký problém udělat dneska i tiskárnu napájenou z USB, která se vejde do 2.5W (resp. 5W pro 2 USB) při tisku ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo by se to dalo (víceméně) dobře obejít napájením ze 2 USB portů, jako to řeší např. externí boxy na HDD (byť jim většinou stačí napájení jen z 1 portu).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Také nám dorazila TZ o kompaktní tiskárně od Canonu, třeba vás zaujme (nebudeme ji už ventilovat na HP): http://diit.cz/clanek/canon-predstavuje-elegantni-ultra-tenkou-fototiska...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.