Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Canon půjde do Intelova Thunderboltu

Na 4k videa to bude fajn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je mi celkem jedno jak nový port pojmenujou.
- Nevýhoudou bude nekompatibilita se vším ostatním.
- USB nebude univerzální...
- Stejně tak je naprosto příšerná mechanická odolnost konektorů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to že má něco v názvu "universální" ještě neznamená, že to universální opravdu je. USB vzniklo spíš jako cenově přijatelnější alternativa k licenčními poplatky dost zatíženému FW

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já budu kupovat zařízení jen když bude mít USB protože ho připojím všude.Pamatuji humbuk kolem FireWire a kde je mu konec.Ne na Thunderbolt se chytit nenechám,to se může výrobce který to na svůj produkt dá stavět na hlavu a odstrkovat ušima a celé to pozlatit ale prodat se mu to mě nepodaří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jste si jistý, že zrovna vy, nebo všeobecně ČR bude určovat směr IT vývoje? FW je skvělé rozhraní, a když kupuji externí HDD, tak jedině s tímto rozhraním, ale máte pravdu že skončil mimo hlavní proud. Tím že je o TB zasazuje Intel je situace jiná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě že nebude ale o svých penězích si s vaším dovolením budu rozhodovat sám.Nebo snad to hodláte dát do parlamentu a nákup my nařídit zákonem to v ČR možné je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vždycky mě fascinují příspěvky typu "já to nepotřebuji, proto je to zbytečné".
Předně : Nikdo vám TB nevnucuje ani nenařizuje používat. Stejně jako FW si TB svoji klientelu najde, ikdyž to nebude masová záležitost. Ostatně to ani multimédia na Macích odkud FW pochází nikdy nebyla. Pro mnoho aplikací se FW stále používá a bude používat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, rozhodně nemíním nic nařizovat, ani jsem to nepsal proti vám. Jen vím, že na přenosy velkých objemů dat a "řazení" zařízení za sebou je TB ideální a osobně ho budu mít v NTB raději než USB3. Klasické USB2 je přeci standard, tam není co měnit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste ze rozumni lide se touto logikou neridi, protoze jinak bychom stale jeste zili v jeskynich. Uvedomte si prosim, ze cokoliv noveho zacina z nuly a tudiz nemuze byt rozsirene - a dle vasi logiky se tedy nema nic noveho pouzivat kvuli rozsirenosti? Je mi spatne z lidi, kteri odmitaji cokoliv noveho i pres vyssi kvalitu... Mimochodem - kdyby bylo po vasem, tak se rada veci vubec neda delat. To ze nejake rozhrani staci vam na pripojeni tiskarny jeste neznamena, ze je pouzitelne na nejakou poradnejsi praci. Ostatne - zkuste si na to vase vychvalovane USB pripojit dnesni SSD disk. O profi nasazeni ani nemluvim!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to probereme.Přijdu do obchodu koukám pěkný foťák ale má nějaké jiné rozhraní(Thunderbolt)a ptám se prodavače připojím to k své televizi?Odpověď bude zřejmě ne pokud vaše TV nemá integrovanou řídící jednotku.Tak to si budu k tomu foťáku muset koupit novou TV.Připojím to k svému počítači?Odpověď bude pokud nemáte koupený přídavný řadič tak určitě ne.Aha tak si k té TV musím koupit ještě řadič do PC.A jak to bude u bráchy a kamaráda?Asi máte smůlu.TAK KDO JE TADY ROZUMNÝ pane Vejr!!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak za prve - odsoudil jste rozhrani jako takove a nikoliv pouze pri pouziti ve fotacich. A za druhe - copak dnesni fotaky maji pouze jedno rozhrani? Typicky maji AV vystup, USB a HDMI, obcas i FW. Kolik fotaku ma pouze jedno rozhrani??? Opravdu nevidim duvod, proc by nemohlo byt dalsi - klidne misto toho analogu. Obzvlast u vykonnych masin, kde USB zkratka nestiha je nejake rychle rozhrani potreba. Pokud vim, nikdo nerekl, ze bude TB a nic jineho a ze se USB zrusi. Tak nevim, co silite. To s rozumem moc spolecneho nema :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč šílím?Třeba proto že kromě USB2.0 a vlastně i USB3.0 vše ostatní má své řídící jednotky které nejsou zadarmo proč tam nenacpat další.Vždyť zákazník to zaplatí tak co se vzrušovat.Pokud někdo prosazuje novou technologii musí nést režii nákladů sám a né to přenést na uživatele.Bohužel tohle se stává celosvětovým trendem že penetraci platí uživatel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že penetraci platí uživatel, není ve světě audio/video/IT žádný nový trend. Například LCD displeje, i plazmové a LCD televize byly na začátku velmi drahé drahé - bohatí lidé, techničtí nadšenci a profesionálové platili penetraci trhu (a vývoj technologií). Stejně to bylo s Blu-ray mechanikami.

To, co vám, zdá se, vadí víc, je to, že konzumenti mají platit i za to, co nepotřebují - třeba ten řadič FireWire či Thunderboltu. Jenže to také není žádná novinka. Já mám třeba ve svém foťáku D/A převodník (kvůli výstupu na analogovou televizi), který jsem nechtěl, nikdy nepoužil a nejspíš ani nepoužiju. Snad každý složitější elektronický výrobek obsahuje něco, co někteří lidé nepoužijí a přitom by bez toho něčeho ten výrobek byl levnější. Je to jen otázka míry - jaká část lidí to něco využije a o kolik to něco (pro mnohé zbytečné) zvyšuje výrobní (a potažmo i prodejí) cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radic takoveho rozhrani je v desitkach korun. Opravdu je to tak silena castka u zarizeni za desitky az stovku tisic? Tohle je hodne prasteny argument, nezlobte se na mne. Zvlast kdyz tam radu veci navic stejne platite. Napriklad proc mam u fotaku platit video vystup ci u mobilu fotak???? Take bych vam rad pripomel, ze za rozhranim stoji Intel a tudiz je vic nez pravdepodobne, ze se casem dostane primo do cipu zakladnich desek - tj. nic navic v pocitaci nemusite mit...
To mne vic vytaci setreni prave tech par korun za kazdou cenu - napriklad trouba za desitky tisic ma hodiny, ale usetrili za zalohu napajeni, tak se pri kazdem vypadku vynuluji. Takovych prikladu jsou mraky. Nevim jak vy, ale ja bych si radeji tech par korun priplatil.
Mimochodem - stale opakujete to same a na pripominky ohledne rychlosti a (ne)pouzitelnosti USB radeji nereagujete ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do TV připojit foťák s TB nebude vůbec problém, jelikož TB má v sobě 2 kanály DisplayPortu, takže stačí redukce za pár korun na HDMI, DVI atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jste mě s tím předběhl. je vidět, že Rafan ví o čem píše ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Niekto si myslí že všetci MAC-ači si teraz pobežia kupiť poriadny Canon. USB sa neda nahradiť, ale na rychle prenašanie dat medzi špecialnymi zariadeniami to beriem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by musel být ten někdo špatný manager, aby svá rozhodnutí orientoval podle tak okrajové skupiny, jako jsou uživatelé macintoshů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mne slovní spojení jako "půjde do", "jdi do" používají ignoranti, kteří neumí správně česky. Vždycky když toto vidím nebo slyším se my vybaví "Jdi do p.....".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak vidím, někteří ignoranti mi dávají nesouhlasné body. Proto se vás ptám, vám se zdají normální hlášky jako: Jdi do Nokie, Půjdu do Intelu? Každý přece chápe, že by museli jít někam dovnitř. Text v článku tedy není "půjde do technologie Thunderbolt", ale "že budou používat technologii Thunderbolt". To že takový nesmysl slyšíte z televize neznamená, že je správný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim co se ti nezda, napr. spojeni "jde do vyroby" se pouziva zcela bezne a kazdymu je asi jasny, ze do te vyroby nejde doslova.Takovych podobnych obratu a slov by sme nasli spoustu, ktery kdyz se nad tim zamyslime vlastne nedavaji moc smysl a prece se pouzivaji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já s Trashmanem souhlasím. Vždycky, když v TV slyšim "Jdi do Snickers", tak si automaticky pomyslím "Jděte do řiti".

Ten obrat je odporný. "Jít do něčeho" se vždycky používalo ve smyslu jít do nějaké lokality nebo do nějaké akce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Když slyším "Jdi do Nokie", tak si představuji jak do toho mobilu někdo leze. Slovní spojení "jdi do" se v češtině používá jen tehdy, když někam, vstupujete, například "jdu do práce, jdu domů atd". Nesmysly, které používají v reklamě by slušný člověk neměl používat. A neobstojí argument, že je to moderní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jit do prace tak to je presne to samy.A vubec ze takovy problemy resi jenom cesi kterych je 5 a pul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Národ, který si neváží svého jazyka, je odsouzen k zániku. Bude asimilován.

"Práce" je hovorové označení lokality, kde je člověk zaměstnán. Protože v současnosti pracuji z domova, do "práce" nechodím. Kdybych při zapínání pecka prohlašoval, že jdu do práce, připadal bych si jako debil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nebo se také užívá : nastoupit do zaměstnání (všiměte si - žádný hovorový výraz). Je to protože podstatné jméno nemusí označovat jeden konkrétní výrobek, lokalitu, ... ale i obecnějsí a abstraktnější pojem. Tedy i pracovně-právní vztah se zaměstnavatelem, technologi ... . Kdyby jste zaslechl u burzovních investorů "jdu do Nokie", znamenalo by to doporučení používat mobil této značky nebo nákup jejich akcií nebo dokonce návštěvu pobočky firmy? (pro rejpaly-netuším zda je Nokia veřejně obchodována-je to jen příklad). Proto asi také každý pochopí, že když "jde Canon do TB", tak to neznamená, že se celá firma vměstná do fyzické velikosti jednoho TB portu.
ps: miluji čj okénka na IT diskusích ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem "nastoupit do Nokie" se moc často neříká, že? Jedině v případě, že tam nastupujete do zaměstnání.

Jít do Nokie - to bych snad chápal jako jít do továrny Nokia (třeba na exkursi). Jít do Thunderboldtu už nechápu vůbec - pokud vím, žádný hypermarket se tak u nás nejmenuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jen ukazuje na vaši omezenost v používání češtiny.

Poznámka: Tento příspěvek je pravdivý, i kdyby měl nekonečný počet záporných hodnocení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja teda moc cesky neumi, ani moravsky. ale jdi "do koho/ceho" do Nokie. na Morave se to bezne pouziva :o)

do cestiny prelozeno "kup si Nokii" nebo-li jdi do Nokie. Chtel bych mit vase problemy panove :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tady pročítám diskusi, a musím prohlásit, že se vyplatí si počkat na výkřiky :-)))

Řeší se tu porty na fotoaparátech. Zda ten či ten. A používají se u toho docela silná slova. Myslím, že jsme ve vleku výrobců a že o těchto věcech naprosto nerozhodujeme (výrobci vnucují "něco" trhu a o čem si myslí, že bude masovka). Kam který port výrobce umístí a zda na to zareagují další výrobci.

Když nebudu mít ten "správný" port na PC či NB, pak přeci vyjmu kartu a přes čtečku ji vložím do NB. Je to tak?? Asi to bude pomalé, ale pro "běžného" človíčka dostačující. A ten co potřebuje šoupat velká data, tak ten si koupí potřebnou techniku, nehledě na cenu.

Na vojně jsem měl kolegu a ten stále říkal: já jít do náčelníka a vy mě nesra...:-)))

A v cukrárně mám též "kolegu" a ten kolem 22té hodiny odchází se slovy: jdu se asi_milovat :-)))

Kdo překládá (Trashman), ten ví o čem je řeč:-) Znám překladatelské firmy a z jejich zkušeností vím, že jazykovou korekci si nechává dělat jen málokdo.

A pak se jen dohadujeme zda se ve slově blahobit píše i či y. Já píšu i. Pro mne je to cizí slovo :-))

Já rád čj :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednoducha vec, jsem profil, canon da rychli port, cena fotaku bude stejna, budu potrebovat fotit primo z PC? ... nebo neco jineho ... a nebude to mit moje PC ... tak si za 1-X.000 koupim kartu a pouzivam.

To je jako tvrzeni, ze FC je na houby, ze nikdo nema FC karty ani pole ... no ale ja mam a je mi jedno, ze karta stoji 16.000 ... uz stala i 3x tolik ... mozna uz dneska stoji jen 8.000 ... FC switch stal 1M dnes stoji do sto tisic ... proste kdyz to potrebuju, zaplatim ... jestli to bude v marcich, tak telo stoji pres 100.000kc ... par tisic za kartu uz nikoho nezabije ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja jsem prilis bohaty na to abych vyhazoval za pitchoviny ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

urcite tohle rozhrani bude mit vyuziti pro mizive procento uzivatelu. ale firmy zajima hlavne masova konzumni spolecnost. bohuzel profici nezivi foto prumysl. tzv. prosumers jsou zlaty dul vsech spolecnosti.

lidi co nevi co delaji, ale honi se za kazdou technologickou zbytecnosti. ale ja mam zase tyhle lidi rad bo diky nim si pak muzu koupit levne zarizeni, pripadne od nich koupit "zastarale" jete veci :o) eGay je plna techto exotu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dabrej preklep "eGay"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to neni preklep :-P eGay je stejna jako socialni site typu FuckersBook, Twatter a jine ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ted se priznejte kolik z vas pouziva pomale rozhrani ve fotaku. ja nevim jak vy, ale ja vzdy vytahnu CF a kopiruji pomoci rychle ctecky. kterou pripojim kamkoliv a kopiruje rychlosti HDD (coz je 20-30MBs).

tyto super rozhrani jsou hezke na papire, ale k nicemu kdyz nemas super pocitac. hadejte kolik lidi si koupi pc za 50tisic, aby mohli prenest 3GB fotek o cca 2min rychleji :o)

ja si radsi koupim nove objektivy a budu kopirovat v prumeru 2-5min kazdy foto trip :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak, můj PC zvládá něco kolem 60 MBps z disku na disk (dvě mechaniky, ne dva oddíly). Z PC na PC to dokáže trošku víc, i přes 80 MBps po gigovém Ethernetu. Představa, že na datové přenosy potřebuju něco s rychlostí kolem 1000 MBps, je pro mě tak nějak sci-fi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to mas dost rychle disky ti povim. tolik se mi nikdy nepovedlo dostat z PC. V notebooku z disku na disk (fyzicke disky) tak 35MBs (nepretrzita rychlost, zadne nahodne stavy jako 50-60MBs). PO giga ethernetu se mi povedlo protahnout data stejnou rychlostidisku a se "specialnim" stinenym kabelem. Je mozne, ze dnesni giga site uz jsou o neco lepsi jak pred 10 rokama :o) NAS notebook porad 35MBs. mozna SSD disky jsou reseni, ale kdo ma tolik zbytecnych penez a odvahu ukladat data na male SSD disky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kurnik co s tím máte? Moderní disky dávají bez problémů (mluvím například o Samsung F3, Seagate 7200.12) přes 120MB/s (lepší disky i více a to nemluvím o SSD s rychlostmi přes 250MB/s). Tedy z disku na disk to jde rychlostí určitě více než 100MB/s. U sítě záleží na kvalitě síťovek, dobrý gigabit dá opět až těch 105MB/s, průměrný kolem 90MB/s.

Rychlosti typu 35MB/s ukazují na nějaký problém, případně na vhodný čas pořízení nového HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.