Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Alergenních gripů EOS 650D je více než se čekalo, Canon stahuje další kusy

Canon 650D, postižené části
Minulý měsíc jsme vás informovali o chybě ve výrobním postupu pryže, kterou je pogumovaný grip zrcadlovky Canon EOS 650D. Výrobce nyní zjistil, že defektních kusů je více, než se původně očekávalo.

V důsledku chyby ve výrobním postupu obsahuje pryž vyšší množství některých látek, které mohou reagovat s potem či vlhkostí a vytvářet zinečnatou sůl dimethyldithiokarbamátu - alergen, který může u citlivějších osob vyvolat podráždění očí či pokožky.

Canon EOS 650D - sériové číslo defektního kusu

Počet takto postižených kusů může být vyšší, než se předpokládalo a Canon pro efektivnější identifikaci zřídil obsáhlejší webovou stránku, která vám pomůže určit, zda je váš aparát v pořádku. Chybnou sérii je možné určit i „od oka“ podle sériového čísla - pokud je na šestém místě číslice „1“, máte Černého Petra. Výrobce však chybu uznal a připravil řešení. Je-li vaše tělo pozitivní, kontaktujte autorizovaný servis nebo zákaznickou podporu Canonu.

Doporučujeme sériové číslo zkontrolovat přímo na následující stránce i v případě, že původním ověřením váš aparát prošel:

Související:

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Alergenních gripů EOS 650D je více než se čekalo, Canon stahuje další kusy

Žádné komentáře.