Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Canon rozšiřuje řadu objektivů EF Cinema o čtyři kompaktní, lehké a cenově dostupné modely s podporou rozlišení 4K

Cinema EOS_system lineup
Canon oznámil, že pracuje na vývoji čtyř nových digitálních filmových zoom objektivů. Společnost Canon tak rozšiřuje řadu objektivů EF Cinema, aby profesionálním kameramanům mohla poskytnout ještě více tvůrčích možností. Stejně jako sedm špičkových objektivů, které byly uvedeny v minulém roce, nové modely podporují záznam videa v rozlišení 4K (4096 x 2160). Novinky budou menší, lehčí a kompaktnější – nabídnou tedy vynikající mobilitu i kvalitu. Dostupné budou v EF i PL variantě a velmi příznivá bude i jejich cena. Vynikající výkon tak bude dostupný širšímu okruhu uživatelů.

Mezi nové objektivy EF Cinema budou patřit dva širokoúhlé filmové zoom objektivy, CN-E15.5-47mm T2.8 L S (EF) a CN-E15.5-47mm T2.8 L SP (PL), a také dva filmové teleobjektivy se zoomem, CN-E30-105mm T2.8 L S (EF) a CN-E30-105mm T2.8 L SP (PL). Ideální je využít tyto objektivy v kombinaci se 4K kamerami nové generace. Objektivy rozšíří stávající řadu špičkových objektivů EF Cinema a obohatí systém EOS Cinema, který nyní zahrnuje kategorie: objektivy, digitální filmové kamery a digitální zrcadlovky.

Kromě kompatibility se standardními fotoaparáty se senzorem Super 35 mm nabídne čtveřice filmových zoom objektivů také vynikající flexibilitu. Každý objektiv má kompaktní, lehké tělo a rozsáhlou ohniskovou vzdálenost, jsou tedy ideální pro fotografování bez stativu. V kombinaci se stávajícími objektivy Canon EF Cinema nabídnou nové objektivy profesionálním kameramanům ještě více tvůrčích možností.

Prototypy nových filmových zoom objektivů budou k vidění na výstavě NAB 2012, jedné z největších světových událostí zaměřených na video, vybavení pro televizní vysílání a digitální média. NAB 2012 se bude konat od 16. do 19. dubna v Las Vegas v USA.

Zdroje: 

Tisková zpráva [email]

Diskuse ke článku Canon rozšiřuje řadu objektivů EF Cinema o čtyři kompaktní, lehké a cenově dostupné modely s podporou rozlišení 4K

Žádné komentáře.