Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CDBurnerXP Pro 3 - vypalování zadarmo

:) zběžně jsem prošel článek , a už stahuji . Ten prográmek vypadá skoro jako nero a poté co jsem zanevřel na 7 řadu by to mohla být zajímavá alternativa .
( Vypalování a převod do Iso také není k zahožení ...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oblíbil jsem si TCBurner plug-in do Total Commanderu - a musím říct, že super. CDBXP déle nabíhal, občas spadl, neuměl vypálit cue/bin a ovládání pro ty zvyklé z Nera naštve spoustou drobností. TCB se ovládá jinak (velmi pohodlně pro ty zvyklé na TC:) a v ničem mě zatím nezklamal. Zkuste taky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rovnez jsem si oblibil TC Burner, jednak pro jeho univerzalnost, velikost atd, akorat mi obcas zablbne a medium je v pytli, ale za ty prachy .... Jinak jsem hoodne spokojeny s Bur4free a DeepBurner, jsou cesky a umeji myslim to same, co tenhle cdbxp (prekvapilo me, ze ma 11 MB !!!) na velikosti prece zalezi !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim a prosim o info zejmena autora tohoto clanku.
Nejak se mi v tomto programu nedari vymalit DVD Video.
Vytvorim si slozku AUDIO_TS a VIDEO_TS a do slozky VIDEO_TS vlozim *.ifo a *.vob soubory a palim to jako Joilet, ale po vypaleni mi stolni DVD prehravac disk nepozna a hlasi ho jako neznamy disk.
Nevite co delam spatne, jde to vubec? Zoufale hledam free program co by dokazal palit DVD Video.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě, než se začnete nad CDBurneremXP Pro rozplývat a stahovat: Zkusil jsem ho též a postrádám několik věcí, z nichž některé jsou zásadní:
1. Zkoušel jsem vypalovat soubory s českými znaky. Výsledek: Na CD jsou pak znaky pomršené.
2. Rychlost se volí z nějakých možností, které zřejmě mechanika zná, ale nebere se ohled na vložené médium. Takže např. není problém zvolit rychlost zápisu 44× na CD-RW médium (pochopitelně to pak pálí jen tou rychlostí, kterou médium umí). Rychlost se průběžně nezobrazuje.
3. Program při vypalování datového CD neumožňuje zvolit metodu (DAO, TAO...). Evidentně i klasické CD pro uzavření pálí TAO. Z toho plyne nemožnost overburningu (ale nezkoušel jsem to, vypálil jsem jen jedno datové CD-RW).

Jinak xe mi ale CDBXPP líbí a když se vychytají tyto specifické mouchy a dodělá pár užitečných fíčurek, myslím, že by mohl mít Nero dost zdatnou konkurenci ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> frost32:
No, to je trochu problém: DVD-Video by mělo být vypáleno v souborovém formátu UDF. A jak tak na to právě koukám, to tenhle program neumí (nemůžu to tam najít), což je taky trochu průser ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až někdo zprovozníte češtinu pro názvy souborů a adresářů, tak dejte vjedět jak ( variantu, že si udělám iso někde onde a pak to vypálím neberu ... )
Jo a až někdo přijde na to jak přdat session k "český", tak aby se nezmršily nazvy i v puvodni, tak to by mně taky zajimalo

... S tímhle se CDBXP potýká minimálně od vezre. 2.4, kterou jsem zkusil jako první ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2WIFT: to je teda skoda :-( a neznas nejaky free co to dokaze nebo nekdo tady?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co TCBurner?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2MoZeK: tem mi prave nechodi vubec nejak neni kompatibilni s moji vypalovackou a nebo nefunguje korektne se shareware verzi TC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

skusal som tento program, lebo som chcel prejst na nieco free, ale cd napalil a nic tam nebolo/akurat ho posahal. a este schvalne som pustil aj simulaciu predtym a ta bola ok. mechanika plextor 48/24, medium nejake bezne mnou pouzivane. takze som trochu nadaval a vratil sa k neru 5 oem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle programku jsem opravil v Neru nevypalitelne CD-RW a o te doby mi funguje i v Neru. Nevim cim to je ale mam ho vzdy v zaloze (CDBurnerXP Pro 3) ale zvyk je zelezna kosile, takze normalne palim v Neru.
Ze3gg

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

frost32: DVD video se tvoří jinak. Jak si můžeš přečíst v Helpu, necpou se tam ani IFO ano VOB, ale čistokrevné MPEG-2 třeba z TMPGEnc, jako AVI. V klaždém případě na DVD video se tento program moc nehodí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam a jsem s nim naprosto spokojen. Doufam, ze se z nej casem take nestane Nero "obr" ktery chce zvladnout vse a take to chce hned nabonzovat(nechapu, proc se chce Nero porad pripojovat k netu i pres vyple aktualizace....).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem se sice na cdr.cz jednou ptal, ale zajímalo by mě jak v konvertoru do mp3 přinutit program, aby používal L.A.M.E. ve vyšší verzi, než jen 3.91 - stačí nahradit soubor lame.dll, nebo to vůbec nemá cenu zkoušet? Jinak při doplňování mp3 tagů program často nebízí úplné nesmysly, takže to pak je nejjistější udělat stejnou operaci v WMP s téměř jistým výsledkem.  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tenhle prográmek jsem zkusil, docela dobrý, ale mě, stejně jako jiným předemnou, vyhovuje TCBurner... sice má taky mušky ale já jsem si ho oblíbil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Program je to sympaticky, ale chybi mi nektere funkce. Hlavne ukladani do image, prip.kopirovani CD/DVD -> image -> CD/DVD. Prvni vypalene CD bylo se soubory se zmrsenymi ceskymi znaky a musel jsem ho vyhodit, protoze, nejen ze nazev nebyl citelny, ale ty soubory se mi nepodarilo ani otevrit. Presto CDBurnerXP obcas pouzivam a tesim se na "vychytanejsi" verze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel je program dost nestabilní a dokáže jej shodit i taková prkotina jako pokus změnit velikost okna. Jiné problémy nepočítaje. Je to škoda, jinak jde o velmi nadějný projekt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Jano: s těmi free programy pod windows je to trochu složitější. Nejlepší alternativou ke kvalitním vypalovacím programům je v tuto chvíli K3B pro linux. Nicméně, zde je pár tipů, které rovněž stojí za vyzkoušení:
 
burnatonce - skvělý program, vypalování CD nez problémů, pro vypalování DVD třeba nainstalovat ProDVD (viz burnatonce forum). Nemá sice lokalizaci v češtině ani klikací navigaci, nicméně GUI je velice přehledné a pro toho, kdo vypalování trochu rozumí nabízí vše, co je k vypalování CD/DVD třeba.
 
deepburner - velmi podobé Nero. Free verze je ale očesána o některé funkce verze placené jako např o možnost tvorby DVD-Video či PhotoCD. Mimo vypalování nabízí i tvorbu obalů. Ať již jde o verzi Free anebo Pro (placenou), neumí CD extra čili audio+data
 
Small CD Writer - pozoruhodný ruský vypalovací soft. Minimální velikost, neinstaluje se. Umí vypalovat CD, DVD i ISO obrazy. Vynikající pro jednoduché vypalování.
 
Easy burning - pokročilý vypalovací nástroj pro windows i linux založený na cdrtools; nativně umí CD i DVD, GUI je však méně přívětivé a tak je určen spíše pro ty, kdo o vypalování hodně vědí. Podobné burnatonce.
 
HT Fireman - jednoduchý program, podporuje vypalování "za letu". Trochu očesaná obdoba OEM Nero.
 
burn4free - snad první free program svého druhu, trochu divoké ovládání, ale docela hodně toho umí (zejména v oblasti zvuku) a podporuje češtinu. Bohužel, obsahuje spyware.
 
Vedle shora zmíněných existuje ještě celá řada dalších malých/velkých vypalovacích programů. Nicméně tyto varianty pokládám subjektivně za to nejlepší, co lze na internetu v tuto chvíli sehnat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když už jste zmínil ten podrobný seznam programů, existuje i nějaký program, který by bezpečně fungoval na MS Server 2003 a uměl by pracovat s RAM disky? Něco jako obdoba InCD, ale spolehlivější?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jiří: Měly by to zvládat minimálně Deepburner, Burn4Free a HT Fireman (mají ve vlastnostech). Zkuste a případně nás informujte o výsledku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co takhle thle ... http://www.cdrtfe.de.vu/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co takhle tohle ... http://www.cdrtfe.de.vu/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 frost32:
>Vytvorim si slozku AUDIO_TS a VIDEO_TS a do slozky VIDEO_TS vlozim
>*.ifo a *.vob soubory a palim to jako Joilet, ale po vypaleni mi stolni
>DVD prehravac disk nepozna a hlasi ho jako neznamy disk.

Ono to neni tak jednoduche, soubory musi byt na disku vypaleny v urcitem poradi (tusim ze INF musi byt uplne na pocatku disku). Kdyz se pali DVD video jako datove, je otazkou nahody, jestli se to prehraje. Proto se musi DVD-video palit projektem "DVD-video" - pak jsou soubory pred vypalenim serazeny tak, jak to vyzaduje norma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto souhlasím se Standou, na http://www.cdrtfe.de.vu/ najdete CDRTFE - Windows GUI k cdrtools (známým hlavně z Linuxu), což je nejlepší vypalovací program jaký znám, pokud jde o vypalování CD (s DVD nemám zkušenosti). Srovnatelně užitečný je - podle mne - jen již níže zmíněný TC Burner (trochu jiné přednosti i nedostatky) a (pod Linuxem) K3b. (Srovnávám s Nerem, CDburneremXP Pro, burnatonce, Burn4free, Deepburnerem, EasyBurning, CDRFE /bez T ;) /, XCDRoast, EToasterem, Gnome Toasterem a viděl jsem ještě i jiné které si už nepamatuju ;) - asi před půl rokem jsem se tomu docela věnoval). Je to free software, má pár kosmetických chyb (verifikaci se vyplatí spouštět ručně, ne automaticky, jinak se někdy zasekne; pro mazání CD-RW jinou než maximální rychlostí je třeba použít příkazový řádek), jinak *fakt* dobrý.
Pokud jde o české názvy souborů, to je principiální problém. Do značné míry to má na svědomí Microsoft, svou ignorancí ISO standardů a tvorbou vlastních norem jako je Joliet. Hodně se o tom lze dozvědět třeba z manuálových stránek cdrtools - obecně platí, že většinou - pokud se vám vůbec povede soubor s českým názvem vypálit tak že to po vypálení přečtete - je to tak, že to co je čitelné na jednom počítači dělá problémy na jiném, a vůbec nemusí jít o přechod třeba Windows - Linux, stačí třeba Win 98 CZ - Win XP EN a podobně. Doporučení - prostě NEPOUŽÍVAT české znaky (ono se bez nich fakt nelze obejít? ;)).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

capellen @ 193.165.11.15 - čtvrtek, 3. listopadu 2005, 15:05
Takže informuju. Jediné co spolehlivě s DVD-RAM na Server2003 funguje je DVD-RAM driver dostupný v tomto e-obchodě. Je ho potřeba instalovat v režimu kompatibility s XP. Update nejde nainstalovat na Server2003 ani v režimu kompatibility. Není to ale třeba, protože ovladače z prvního linku zatím fungují na rozdíl od InCD dobře. Problém je jedině to, že umí pouze UDF 2.0.
 
Takže asi tolik. Pokud by věděl někdo víc, tím líp. Informací není nikdy dost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mne, jak se v CD-BurneruXP Pro vypaluje "on the fly"... Nikde jsem to nenašel :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hor410: Já mám ten dojem, že to tam prostě nejde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.