Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CeBIT 2005: Používání PC bude zpoplatněno daní

Ať už jdou všichni ti samozvaní "ochránci autorských práv" někam !
Navrhuju preventivně zdanit každého, kdo má oči a uši... To kdyby náhodou někdy viděl nebo slyšel něco, co je nějakým způsobem "chráněno"... Fuj, hnus !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

At zije socialisticka EU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, socani. Jejich snem je totální zdanění všeho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zastřeli ty SVINE nestaci!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se nemylim, zde se nejedna o zadnou dan, ale o poplatek majitelum autorskych prav za to, ze na konkretnim stroji muze dojit k poruseni jejich prav, coz je implikovano jako financni ztrata. Uz to je diskutabilni. Paradoxni je, jak se uz tisickrat reklo, ze to stejne nedava pravo k tomu autorska prava porusit. Poplatnik tedy bude stejne stihan. o_0

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Německý kancléř Bernard Schröder se ve skutečnosti jmenuje Gerhard :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me to pripada jako zajimavy napad, ale muselo by to znamenat, ze kdyz u me najdou kopie DVD filmu a jinych autorsky chranenych del, tak ze me neobvini z porusovani autorskych prav, kdyz prokazu, ze mam ten pausal zaplacen? :-) Pokud ne, je to nehoraznost nejvyssiho kalibru a patrilo by je zlikvidovat!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad Nest:
pak tedy v tomhle případě by se mohlo jednat o neoprávněné obohacení, pokud uživatel je schopen prokázat, že na jeho počítači nedochází k porušení autorských práv.
 
Ovšem -- na druhou stranu je mi jasné, jak to dopadne, protože:protože EUprotože socaniprotože tu je někdo, kdo se dá ždímat.
Bohužel :-(
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co si teda počítač kupovat "po částech"...? Ve faktuře budou jednotlivé díly, a vlastně to nebude kompletní funkční PC...;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nekdo ma asi velke prasatko a nic v nem nema. Je to na hlavu postavene ale co dneska neni ze ? a verim ze bude hur. Ted tak nejak premyslim co by bylo dalsi na rade ale na co si vzpomenu tak za to uz se plati ;) 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad Jarda
Pokud se dobrovolně nepřiznáš, pak ti napaří pokutu za daňový únik. Jako kdybys to neznal...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S takovou za chvíli skončím s fotovoltaickým článkem a ntbkem, na kterým bude tetris někde v lesu za vískou!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ViktorN
Hmm, a nebo tak...;-(  Ach jo !
Myslel jsem tohle "řešení" spíše pro normální lidi. Já jako nepodnikající asi těžko udělám nějaký daňový únik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyz bude zakon ze stat smi okradat lidi tak zacnu okradat stat
nevite o nejakym srotovisti kde berou politiky bez prokazovani totoznosti ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoda slov...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- pokud by to proslo, tak se budu snazit nechat se v autorskem svazu zamestnat -kdo by to nebral si jenom tak bez prace sedet a nechat si platit za kde co.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

muheh, jak psal paja666. taky si rád za 50 Euro měsíčně umeju ruce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zakládám autorský svaz na ochranu hlouposti. Budu vybírat poplatky ze všech zařízení na kterých je možno množit nebo přechovávat blbost, postupně hodlám rozšířit zpoplatnění i na prostory kde se dá předpokládat zvýšený výskyt blbých názorů. Vybrané peníze pak po odečtení režijních nákladů (50%) budu rozdělovat mezi sdružované blbce, podle množství a kvality vyprodukovaných blbostí.
- Brzy tedy očekávejte citelné zdražení zejména papíru a kancelářské techniky obecně, zvláštní sazba bude platit pro materiál směřující na uřady. Politici by naopak mohli zažádat o množstevní slevu, navíc lze předpokládat že budou mít i řadu dalších úlev jakožto členové svazu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tu socanskou pakáž je prostě třeba zlikvidovat! Když ne jinak, tak ve volbách!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle svaz na ochranu majetku. Daňil bych každého, kdo může něco odcizit. Vždyť je to úplně stejné.

Ano - někdo může porušit autorská práva. Stejně tak někdo může vykrást byt. Proč by se měla chránit jedna skupila lidí proti poškození na úkor skupiny jiné?

Je to evidentní diskriminace jedné skupiny lidí a to majitelů počítačů. Je pravda, že statisticky je u nich zvýšené riziko porušování autorských práv. Ale stejně tak třeba u Romů je statisticky zvýšená pravděpodobnost, že něco odcizí. Ale nedělá to každý a tak také nemůžou vybírat preventivní daně a rozdávat je majitelům věcí, které by mohly být ukradené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jeste by to mohlo bjt podle poctu vetraku v compu,protoze ,,spotrebujou,,vic luftu...kterej dejchame
a oni nam ho vlastne vydejchavajou... a tak ne jak podobne ,no IRON LADY (M.T. z Britanie)by mohla tyto vyplody jenom zavidet,to kdyz tenkrat vymyslela dan z HLAVY...fuuuuj 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

paja666, noidea: u nas (aspon zatim) ti nic nehrozi, i kdyby u tebe nasli treba 1000 kopii DVD filmu a nemusis ani platit zadnych 50euro. Autorsky zakon ti za urcitych podminek dovoluje poridit si JEDNU kopii dila (filmu, audia. NE programy) pro osobni potrebu(nesmis to nikde sirit) aniz bys kdy vlastnil original.
Jinak bych se pana kanclere moc rad zeptal, jestli uz treba ma predstavu o tom, kolik mu pujde z tech 50Euro primo do kapsy, kolik z toho pujde na provoz svazu typu OSA a kolik zbyde na samotne autory(ptat se ho na to, jakym zpusobem by ten zbytek rozdelil mezi jednotlive autory, by asi ani nemelo cenu). A vubec bych vsem politikum dal povinnost veskera sva dulezita rozhodnuti pisemne a verejne zduvodnit (me ve skole taky neuznavali v pisemce vysledek jako spravny, pokud tam nebylo uvedeno jak a proc jsem k nemu dospel, nevim proc by tomu melo byt v politice jinak). Asi bychom se u toho vsichni pekne pobavili :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V autorském zákoně (121/2000 Sb.) se v paragrafu 30 odst. 2) písm. a) hovoří o zhotovení záznamu, rozmnoženiny nebo napodobeniny. Nikdo ti nemůže říct, že musí být pouze a jen jedna. Probíral jsem to s advokátem i teoretikem působícími v mediálním právu mnoho let a nikdo mě nepřesvědčil, že nemůžeš mít jednu kopii na doma, jednu do auta, další do přenosného přehrávače. Když jich ale budeš mít víc jak 2-3, bude se ti to blbě vysvětlovat...
Rozmnoženiny, napodobeniny a záznamy pro osobní potřebu můžeš dělat u všech děl chráněných autorským zákonem - vyjma programů, databází a architektonických děl napodobovaných stavbou (Karlštejn si můžeš vyfotit, ale nemůžeš si ho postavit na zahrádce:)
Dle jistých názorů můžeš "kopii" i půjčit kamarádovi bez jakékoli odpovědnosti, nepůjčíš-li ji s úmyslem, aby si ji zkopíroval. - Na tohle bych ale nepřísahal. A taky se to hóóódně blbě dokazuje... Jestli to někoho zajímá, mohl bych to zjistit přesně. Jestli ne - domluvil jsem... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jó, zajímá :-) Jestli ti to nebude cinit potize, tak to prosim zjisti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude fakt prča pre firmy, ak to budu musiet platit z kancelarskych PC :/

Osobne ale neverim, ze im to prejde. A ak ano, a prejdu aj SW patenty, zacinam vazne uvazovat, ze sa niekde odstahujem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navrhuju zbavit svepravnosti toho mamlasa co napsal "zdaňit"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hm doufam ze se to nepodari prosadit nebod platit nejakych 1500,- poplatek jim muzu z vysoka V...
pokud fakt to prosadi tak pujdu k linuxu a muzou mi PP.
jinak kdyz uz to bych platil tak bych pozadoval zverejneni vseho mozneho k tazeni platim za jejich Autorsky zakon dobre tak mi dejte to za co platim ze jo? kdyz ony tak obohacuji tak my taky.
tusim ze by se tady dalo hovorit o filmy ,mp3,nejake hry a programy to vse by muselo byt zadara protoze platim a tutiz to chapu jako poplatek za pouzivani onen produkt nebo zato ze to co bych mnel by bylo zaplaceno. pak by RIA a OSA by byla zrusena nebod by jeji exzistence nemnelo smysl ....
hm zajimavy pokud to chapu z tehle strance
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Svět se řítí do pořádných sraček a ti nahoře se ještě snaží urvat co se dá. Je mi z toho smutno :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak me napada, pokud by to proslo, mel by defakto kazdy z nas predplacene pouzivani autorsky chranenych del. viz rozhodnuti kanadskeho soudu v tomto duchu. Dalsi uvaha by byla v tom stat se taky prijemce penez z techto poplatku. Kazdy by si udelal nejake autorske dilo a vymahal by po OSE poplatky. Myslim, ze by se naslo dost klicek. Jakmile se to rozjede zacnou soudy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ach jo: Nevím nevím, ale pokud někdy někdo tu daň z PC prosadí, tak ji prostě budeš platit, protože to bude daň z "železa", ne z OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj
Abych řekl pravdu ani mě to moc nepřekvapuje.Ty blb..ni co řídí tento, ale asi i jiný, stát přeci potřebují taky z něčeho žít!?Jak by k tomu přišli, když by museli DĚLAT 8hodin denně za cca 13000kč a ještě by se nemohli v práci ani pořádně prospat.
Toto jim nemůže nikdy projít.1500 měsíčně?A dýchat můžu zadara?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Charlie: Ale no tak, tady je řeč o jednorázové dani z prodaného kusu. A pokud to někdy opravdu bude, tak to prostě bude nějaká paušální daň na HW jako takový. Bude to stejné jako s medii - v každém kusu už dneska platíš. A s HW to bude to samé, koupiš myšku ne za 120, ale za za 125 kaček.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste mam pocit ze budou tak dlouho na lidi tlacit az do te doby dokud to bude unosne .. zacinaji se pohybovat na tenkem lede. Opravdu se plati za vse. Ja by spis zavedl dost velke zadostiucineni jak financni tak trea politicke a dusevni ze pokud nekdo navrhne takovou kravinu tak by mel velky prusvih. Tohle opravdu nekdo zkousi co by jeste slo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

P I R Á T S K Á P E R M A N E N T K A ?

-technické zábrany většinou stojí za hov.., no a obourání těch morálních si teď předplatím :-)

I když kdyby to rozumně nadimenzovali (jako třeba koncesionářské poplatky) a mohl se tak "beztrestně" používat určitý rozsah aplikací, tak by to nebylo úplně o věci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaslechl jsem,ze ve strednedobem (asi 2012) vyhledu se EU pocita s nasazenim GPS polatkomericu do osobnich aut a predevsim zpoplatnenim nejenom dalnic,ale take silnic prvni tridy,takze krome bezne silnicni dane budeme platit jeste za kazdy ujety kilometr. (kdypak asi zavedou chodnikove krokomery?)Takze pokus o zdaneni PC ve prospech nejruznejsich autorskych organizaci neprekvapuje. Puvodne sem tak nejak doufal ze firmy vyrabejici PC s autorskymi svazy pekne vybehnou,ale "AUTORSKA PRAVA" je v posledni dobe velmi mocne zaklinadlo a "KOPIROVAT" velmi sproste slovo. Byznys proti zdravemu rozumu s naprostym prehledem vzdy vitezi. Byznys proti Byznysu bude minimalne zajimavy duel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.