Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

CeBIT 2006: Další novinky firmy Samsung

Samsung logo
Firma Samsung se pyšnila největší plazmovou i největší LCD obrazovkou. Dále nás zaujala optickými mechanikami. Kromě toho vystavovala i digitální fotoaparáty, kamery a fototiskárny. A nezůstala pozadu ani v podpoře technologi Blu-ray disku.

Hned na úvod se pokochejte velkými televizory. Plazmový televizor o úhlopříčce 260 cm byl podle tvrzení firmy zkonstruován jako první na světě. Parametry má také dobré, i když jsme nekontrolovali všech 549,7 miliardy odstínů barev. Plné rozlišení 1080p a vstup HDMI jsou již samozřejmostí.

Plazma TV 102 palců
Parametry Plazmy 102 palců

Druhý televizor je prý největší LCD televizor na světě. Má úctyhodnou úhlopříčku 208 cm a používá k podsvícení technologii LED. Na obrázku je vyfocen spolu s menším LCD bratříčkem o úhlopříčce pouhých 145 cm. O tom firma tvrdí, že je prvním sériově prodávaným takto velkým LCD televizorem na světě. Tento televizor ale nepoužívá pro podsvícení technologii LED. Subjektivně působil obraz na všech těchto televizorech jako velmi kvalitní. Jistě tomu napomohlo i to, že na všech byl přehráván signál HDTV 1080p. Také oba tyto LCD televizory podporují plně toto rozlišení a mají vstupy HDMI. Na třetím obrázku máte hezky vyfocenu strukturu velké LCD obrazovky zblízka (je to malý detail modré oblohy, jak jste jistě poznali).

LCD TV 82 a 57 palců
LCD TV 82 palců specifikace
LCD TV 102 palců zblízka

Můžete si také prohlédnout krátké video z prezentace této největší LCD televize.

Ani v oblasti optických technologií pro záznam HDTV firma nezaspala. Vystavovala externí BD vypalovačku SE-B026A, Tato mechanika byla připojena k PC, na kterém běžel jakýsi demonstrační program. Mechanika otvírala víko, zase ho zavírala, načítala disk a zas ho vyplivovala, a tak pořád dokola. Disk uvnitř byl přepisovatelný Blu-ray od firmy Sony.

SE-B026A otevřený
SE-B026A specifikace
SE-B026A zavřený

Blu-ray disk byl asi také přehráván pomocí interní vypalovací mechaniky SH-B022A, která byla ve vitrínce a byla připojena k PC pod stolem. Při čtení mechanika blikala (správně) a na obrazovce nad mechanikou pověšeného televizoru se odehrával HDTV děj. Na stánku byly vystaveny dvě tyto mechaniky. Černá si jen tak ležela a Blu-ray četla mechanika šedá.

Mechanika SH-B022A specifikace
Mechanika SH-B022A interní černá
Přehrávání BD mechanikou SH-B022A

Výše zmíněný demonstrační program pro externí mechaniku a přehrávání Blu-ray interní mechanikou jsme pro vás také natočili na video. Nebojte se, je to krátké.

A jak se firma prezentovala v oblasti stávajících optických technologií? Nebylo to špatné. Vystavovala externí mechaniku SE-S184M, která vypaluje jednovrstvá DVD osmnáctkou a dvouvrstvá DVD obou znamének osmičkou a navíc podporuje technologii LightScribe. Dále vystavovala interní mechaniku s rozhraním SATA Externí 18× DVD mechanika SE-S184M
S-ATA mechanika SH-W163A
Slim DVD mechaniky SN-S082 a SE-W084B

A na závěr jsme si nechali lahůdku, kterou ocenil zejména WIFT. Nic jiného v Zemi věčného faxu, jak příznačně a s láskou nazval Německo, mu prý nemohlo udělat větší radost.

Nabídka faxů

Diskuse ke článku CeBIT 2006: Další novinky firmy Samsung

Pondělí, 27 Březen 2006 - 02:14 | Ren1 | Hmm, to je pro me novinka..Kdo je novy dovozce?
Čtvrtek, 23 Březen 2006 - 16:59 | Martin Bartoň | nedelak: My vime, ale voni zatim nic neposilaj...
Středa, 22 Březen 2006 - 19:19 | Anonym | Po krachu zkur... AAC mame novyho...

Zobrazit diskusi