Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CeBIT 2010: 3D obraz bez brýlí

Myslim se ze Sunny s tym mali trosku pockat ak by chceli zarobit. Momentalne sa silno pretlaca "brylate" 3D a mohli si toto nechat az to zacne byt okukane a vyrobcovia budu hladat nieco nove. Potom by ich rad kupil niekto kto neinvestuje do vlastneho vyvoja.

Jednu taku 3D LCD telku od ... neviemkoho predvadzali v miestnom obchode s elektro. Mne to ale teda ohurujuco 3D nepripadalo, to co tam bezalo (nejake 3D objekty, sneh atd.) vyzerali skor ako keby sa to snazilo napodobnit 3D tym ze zvyrazni tiene a predne casti zosvetli a necha vystupovat vpred (ala bevel efekt)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě je varianta "použijí své patenty k tomu, aby Sunny Ocean Studios zatloukly do země". Imho nejpravděpodobnější :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tak máte v podstatě dvě možnosti jak vytvořit 3d obraz.
1. do každého oka obraz z jiného úhlu (tohle bez brýlí s rozsahem 67° asi nepůjde)
2. vytvořit 3d uvnitř televize, tj buď skutečně mít 3d (tv by pak byla si dost rozměrná...) nebo alespoň částečně více vrstev...
Hádám že by to mohla být ta poslední varianta.
Kdysi jsem ovšem předpokládal budoucnost "brýlí" které by v každém skle měli display, ale kupodivu se to nějak neprosadilo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty brýle s displeji se i nadále prodávají, např. VUZIX
http://www.shop.tntrade.cz/vuzix-iwear-av920-head-mounted-display_d83942...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Take kino by mohlo vypadat naozaj srandovne - dva stlcpe sedaciek na stred platna (uzky rezanec [nudle]). To bude mat isto uspech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pak je jeste jedna varianta. Pouzit podobny trik jako se jiz pred mnoha lety vyrabely 3D pohlednice. pokud si pamatuju, tak to byly tenke pasky prekryte plastem fungujicicm jako cocka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš holografii, takže vlastně klasickou holografickou fotografii. Tam si myslím, že mohou být dost limity s úhlem pohledu - pozorovacími úhly, poněvadž pask se ten holograf mění čehož se dost užívá na různé pečetě a tak podobně. Viz originálky od mrkvosoftu :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Holograf se těžko mění, když nic takového neexistuje. Jo takový hologram, to by bylo jiné kafe ;) U hologramů reálných předmětů tě úhel pohledu limituje jen v tom, co uvidíš (prostě jestli uvidíš ten předmět z boku nebo zepředu). Vzpomínám na jeden starší Invex, kde kdosi vystavoval hologramy velikosti cca A4, osvětlené obyčejným světlem (tj. ne koherentním, laserem apod.), a v prostoru se zobrazovala např. počítačová tiskárna, a jak člověk měnil úhel pohledu, tak se z ní i vysouval papír :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No jestli tomu dokumentu rozumim dobre a pokud to opravdu neco znamena (protoze obcas to vypada jako vystup ze SciGen), tak to vypada ze tam jsou ctyri vrstvy a pomoci propustnosti a zapinani a vypinani je mozne generovat pro kazdy smer pohledu pozorovatele jiny obraz.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.