Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Může stát GeForce GTX 2080 až $1499?

Navýšení ceny 1080 o 100USD bylo z důvodu founders edice, ne founders měly začínat na 600 USD, bohužel NV to moc nevyšlo a výrobci raději tlačili FE s vyšším profitem, to se u dalších karet neopakovalo a FE byla opravdu exkluzivní pro NV.

600USD bylo sice navýšení proti předchozí generaci, ale naopak snížení proti Kepleru. Počítám s tím že u 2080 budou ceny podobné tak jako v minulosti.

Ano nyní máme trošku odlišnou situaci, kdy žádné grafk. karty s aspoň troškou výkonu na trhu nejsou a trh s cenama může zatočit.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono se na to da divat i jinak. Tim, ze vyrobce zmeni jmeno z "reference" na "FE editon" card, jeste neznamena, ze ostatni vyrobci ji stale neberou jako referenci. Obzvlaste pokud ty jejich karty jsou vetsinou podstatne lepsi a rozdil chladice mezi FE a AMD rederenckou neni zadne drama ;)
Ale jinak je potreba ten 100$ priplatek radne marketingove okecat..evidentne to i zabira :))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Karty za MSRP 600USD samozřejmě byly ale díky výhodnosti FE o dost později. U 1060 a 1080Ti se ta situace už neopakovala a karty byly k dispozici za MSRP

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Ano nyní máme trošku odlišnou situaci, kdy žádné grafk. karty s aspoň troškou výkonu na trhu nejsou a trh s cenama může zatočit."

S tím se nedá nesouhlasit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a časem se dostaneme zpět, kde jsme byli v devadesátkách - slušný komp střední třídy za 40 ;(

Btw. udělejte něco s tím odkazem na přihlášení - lozit do jiné diskuze, abych tu mohl dát příspěvek je dost úchylné.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou je co je střední třída. 40 tisíc za počítač není nic závratného nehledě na současné ceny grafik.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak cena slušného herního kompu střední třídy, při započtení i Windows, monitoru, klávesnice a myši, se ke 40 tisícům blížila i doposud.

Na druhé straně se to nedá moc srovnávat; V roce 1995 to znamenalo asi 8 průměrných (čistých) mezd, teď sotva 2.

Navíc se dost prodloužila morální životnost počítačů;
Ještě na přelomu tisíciletí „desetiletý počítač“ znamenalo šrot na vyhození, v nejlepším případě schopný rozchodit něco nenáročného na archaickém operačním systému.
Dneska můžete vzít desetiletý počítač, přidat RAMku (úplně ideálně ještě SSDčko a možná novější grafiku) a bez problému na tom rozjedete aktuální systém a méně náročné současné aplikace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě to vidím podobně, akorát bych polemizoval o tom 10 roku starý a novou grafiku... Nebylo ještě AGP? :-) To asi né co... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu jak moc NVidia minimalne na rok utece AMDecku ocekavam priplatek, ale ta cena je opravdu extrem, to snad ne, to bych i ja musel zvazit. Osobne ocekavam, ze 2080 by mohla byt za 999 dolaru pripadne za FE o neco vic.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

po zkušenosti s 1070 a 1080 už FE není buď dražší (třeba 1080Ti) nebo je exklizivní pro NV shop (třeba 1060). NV si mohla už 1070/1080 pěkně osolit a lidi by to kupovali, neudělali to, karty byly za ceny obvyklé.

Aktuálně si mohou výrobci grafických čipů nasadit cenu výše, paradoxně doteď tomu tak není. Nicméně trh se o cenu postará sám.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No doufejme, rad bych pokud budou dostupne, poridil bud GTX2070 nebo mozna i GTX2080, ale jsem limitovany financema, tudiz nemyslim, ze bych si mohl dovolit vic jak 20.000Kc.

Jinak si myslim, ze se FE bude prodavat jako exkluzivka pres NV shop.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

RedMarxu, proč se vtíráš červeným do přízně a lezeš jim do zadku ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsi na to prisel? ::)

Ja jsem jasne rekl, ze moje pristi grafika je Ampera od NVidie, maximalne kdyby byla v prodeji za nejakou naprosto premrstenou cenu nebo kdyby nebyla dostupna, tak bych zmenil nazor, ale ted to vidim jasne, na GTX2070 pripadne dle ceny na GTX2080.

Ovsem teda uvidim s procesorem, docela rad bych si pockal na Zen 2, coz je jeste dlouha doba, ale v otazce procesoru mi prijde, ze Intel je v soucasne dobe lepsi akorat co se tyka notasu (mobilnich procesoru), pristi desktop asi poprve v zivote na Intelu stavet nebudu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím kdo je Urban, ale to že na mě útočíš ti nezapomenu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jarousku mel by sis zajit k psychiatrovi. Tohle musi byt nejaka zavazna nemoc. Nejen, ze ze sebe delas dlouhodobe totalniho debila. Ale uz i resis veci z jedny diskuze v uplne jiny a nesouvisejici. A ted uz dokonce je to neco, co bylo napsano na jinem webu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na lobotomii by jsi měl zajít ty když tě rodiče nenaučili, že se nemáš míchat cizím lidem do diskuze.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo to byla dobra diskuze. Kdyz tady odpovis redmarxovi na neco co napsal na cnews stylem, ze ten vubec netusi co to sakra meles. Takova diskuze, kdy jeden o voze a druhej o koze :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaktože není? V českých eshopech není? Já kupoval GTX 1070 za 330 liber teď je o 200 dražší... Pravda, libra šla trošku dolů...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia podle mě takovou cenu nemůže střelit, odhaduji to +100-200 k ceně, za kterou začínala GTX 1080.
Výrobci, ale můžou cenu dál navýšit, takže k těm $1499 asi nebudou daleko...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není k tomu důvod, i v NV chtějí aby ty karty byly co nejdostupnější a vědí co si jejich zákazníci nechají a nenechají líbit. Ceny šponují distributoři/prodejci. S tím výrobce čipu nemůže nic udělat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevidím to moc pravděpodobně, ale smutné je, že může. Díky těžařům se prodají kompletně všechny karty a pokud nabídnou dvojnásobný výkon za dvojnásobnou cenu bez zvýšení spotřeby (nebo obecně se zvýšenou efektivitou), tak ty karty zmiznou i za 1500USD.
V takovém případě by bylo pravděpodobné, že by cena mohla skokově spadnout s koncem těžební horečky, ale k tomu nemusí vůbec tento rok dojít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dvojnásobný výkon? Asi ne. Počítám že to bude obvyklá porce 30-40% cokoli navíc je značně nepravděpodobné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je dost mozne, ze s novou generaciou nabehne nVidia spolocne s obchodnikami na novy model predaja, napr. na jedno cislo kreditnej karty max. dva kusy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jak toho má nVidia s obchodníky dosáhnout? Jako že budou vyžadovat platbu výhradně kreditkou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to asi vidím na konzole, abych si zahrál nové hry, i když prachy mám, ale nebudu kupovat grafiku za předražený peníze, nemám průměrnej plat. Před 6 lety herní komp vyšší střední třídy za 26k úplně v klidu, teď nebude stačit ani 40 litrů, to fakt ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mna strasne irituju tieto plky, ze graficke karty su predrazene.
predpokladam, ze na tieto portaly ako diit/extrahw/pctuning.... chodia ludia, co sa aspon trosku o hw zaujimaju. zdrazenie zacalo mam pocit ze v lete minuleho roka. preco ste si ten hw nekupili vtedy? napr. taky redmarx, uz pol roka place o tom istom, ze su karty predrazene ,a teraz budeme citat od neho dalsieho pol roka, ze ampery su predrazene. ako to, ze ja som si za normalnu cenu vedel kupit gtx1070 aj vegu, a cesky web to nevie?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je potvrdene, ze to bude 2080? Nemalo by sa jednat o 1180 ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni potvrzene vubec nic. Vsechno jsou jen spekulace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim proc by mela byt xx80 vyrazne drazsi, nez predchozi generace. Tezit na tom asi nepujde, takze neni duvod zdvojnasobovat cenu. Uz nekolik generaci tu mame cenovy trend kolem $600 + teda tu fail edici s prirazkou, takze opet nevidim duvod cenu zvysovat.
Uz posledne si mohla nv uctovat mnohem vice a neudelali to, tak nejak nechapu, proc by to meli delat zrovna ted.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.