Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ceny desek s čipsetem B550 budou stejné jako při vydání B450

A co chipsety A5xx ten bude kdy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zatím se to přesně neví, ale předpokládá se, že A520 půjde zároveň s B550

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na nejakou tuto desku a desktop Renoir cekam, tak ho snad vydaji v lete. Novou ITX case jsem si uz nedockavosti koupil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvlášť pro uživatele, kteří plánují na platformu AM4 přejít a desku vybavenou tímto socketem ještě nemají.
Mohol by mi prosim niekto vysvetlit, v akom pripade je dobre prejst na platformu AM4 (aj na nove dosky), ked vsetci ocakavame poslednu generaciu procesorov pre tento socket? Ved to uz bude onedlho "stara" platforma.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A na akú platformu by si pán predstavoval prejsť? Na LGA1200? Keď chcem teraz 16core, ale AM4 končí, tak mám radšej prejsť na LGA1200, lebo začína, aj keď 16core tam teraz nedostanem? Alebo čakať dva roky na DDR5?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

> Ved to uz bude onedlho "stara" platforma

umm, "onedlho" ? zacne se prodavat tak za pul roku, a obvykle se prodava rok. Takze do dalsiho socketu AMD je minimalne 1.5 roku. A tech moznosti moc neni; intel pry bude mit LGA1700 tri generace (nevim ani je to vubec oficialni prohlaseni nebo jen cista septanda), nicmene je dost mozne ze Ryzen 4000 bude lepsi nez cokoliv co vyjde na LGA1700.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi som sa zle vyjadril. Ja neporovnavam AMD s Intelom (ani nejakou ich LGA paticou alebo co to maju). Vravim len, ze ci bude davat plny zmysel kupovat dosku s am4 socketom k poslednemu procesoru pre am4.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A čo radíš kupovať? Lebo to čo si zatiaľ napísal je nezmysel. Alebo radíš čakať 2 roky na AM5.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tak to je opravdu totální blábol. Když do teď měl např. intel vždy jednu řadu desek pro jednu řadu cpu, a pak vyrobil umělou nekompatibilitu. Že přehodil nějaké piny, a řekl že další řada cpu potřebuje navíc 6* napájecích pinů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Smysl to má v tom, že to té nové desky nemusíš nutně dávat nový procesor. Můžeš tam dát třeba levný Ryzen 2600 a za pár let, pokud už nebude stačit výkon, koupíš třeba 3800X a rázem budeš mít 50% výkonu navíc. I když s tou zpětnou kompatibilitou to bude možná náročnější, AMD teď vydalo nějakou tabulku kde to není úplně nejpřehlednější, ale uvidíme, třeba se s tím výrobci desek v praxi poperou lépe, asi to bude jenom otázka BIOSu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to nedávalo smysl?
Jednak aktuální generace není poslední AM4, Zen 3 má být taky pro AM4.

A jednak tenhle problém neexistuje. Pokud v dohledné době plánujete kupovat, jinou volbu nemáte. Pokud kupovat neplánujete, nemusíte to vůbec řešit.
Řešit teď jaký počítač si koupím příští rok je nesmysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.